Wijzevrouw

Bekend lid
Forum lid
Fiana zei:
Wat is het verschil tussen indigo en kristalmens? Oké, de aurakleur en de kristallen. Maar concreet in beleving in het leven en in het doel, wat is het verschil?
Indigokinderen/mensen worden zo genoemd vanwege de diepe indigokleur in de binnenste lagen van hun aura.
Indigo mensen zijn ook nieuwetijdsmensen. Er zijn veel overeenkomsten maar ook een aantal belangrijke verschillen.
Het grootste verschil zit hem in het feit dat Indigo's vaak de relschoppers genoemd worden.

Indigo's halen systemen overhoop, schoppen er tegen aan, hebben een bijzonder sterk rechtvaardigheidsgevoel waar ze volop induiken als het niet voldoende belicht wordt. Daar waar kristalmensen zich vaak op de achtergrond houden, gaan Indigo's de barricades op. Zij dragen hun steentje bij aan verandering van de wereld door op de voorgrond te treden en dingen aan te kaarten. Ze nemen vaak geen genoegen met nee en zijn volhouders tot aan het naadje. Omdat ze bijna geen schuldgevoel kennen gaan ze nogal eens over grenzen van het algemeen aanvaardbare heen en zijn bijzonder doelgericht om veranderingen te bewerkstelligen. Die doelgerichtheid gaat met een ongekende felheid gepaard en lijkt soms wat berekenend. Ook al is hun uiteindelijke doel hetzelfde als dat van de kristalmensen, de manier waarop ze de dingen doen is vaak dwingender en overheersender, soms ook agressiever. Je zou kunnen zeggen dat Indigo's de ADHD mensen zijn en Kristalmensen de autisten. Zo is het natuurlijk niet, maar meer als algemeen vergelijk.
 

Ted

Bekend lid
Forum lid
Wijzevrouw zei:
Je zou kunnen zeggen dat Indigo's de ADHD mensen zijn en Kristalmensen de autisten. Zo is het natuurlijk niet, maar meer als algemeen vergelijk.
zo worden ze wel altijd afgeschreven (als ze dan al onderzocht worden), vind het nog al beperkend zon stempel... want ja... wat er over het algemeen over adhd en autisme gezegd word.... soms niet erg prettig....
 

Wijzevrouw

Bekend lid
Forum lid
Ted zei:
Wijzevrouw zei:
Je zou kunnen zeggen dat Indigo's de ADHD mensen zijn en Kristalmensen de autisten. Zo is het natuurlijk niet, maar meer als algemeen vergelijk.
zo worden ze wel altijd afgeschreven (als ze dan al onderzocht worden), vind het nog al beperkend zon stempel... want ja... wat er over het algemeen over adhd en autisme gezegd word.... soms niet erg prettig....
Ik geloof niet in stempels Ted en al helemaal niet in beperkingen. Het is slechts bedoeld om een vergelijk aan te geven tussen druk(ker) gedrag en rustig gedrag, meer niet.
 

Ted

Bekend lid
Forum lid
Wijzevrouw zei:
Ik geloof niet in stempels Ted en al helemaal niet in beperkingen. Het is slechts bedoeld om een vergelijk aan te geven tussen druk(ker) gedrag en rustig gedrag, meer niet.
bedoelde jouw ook niet met de stempels hoor.

neem ik mezelf even als voorbeeld.... ik was vroeger erg druk.... met van alles tegelijk bezig.... dan kom je het eerste jaar op de basis school..... de leraar krijgt mee dat je erg druk bent.... het volgende jaar word dat door gegeven aan je nieuwe leraar.... en daardoor word er dus ook meteen op je gelet....

en een ander voorbeeld is een vriend van mij.... voordat ik hem kende kreeg ik allemaal vreemde dingen over hem te horen van anderen over zijn autisme.... niet dat ik me daar zo snel wat van aan trek.... maar de voor oordelen wat sommigen kunnen hebben over autisme en adhd zijn soms erg negatief... terwijl met die jongen helemaal niets mis is....

vind het gewoon erg jammer dat mensen om een woordje zon ander beeld kunnen krijgen van iemand
 
A

Anonymous

Gast
Persoonlijk voel ik me helemaal toe getrokken naar indigo,
en dat kan aardig kloppen met de karaktertrekken.

Onze meiden zijn kristal, maar ze zijn beiden even pittige tantes.
Want op de achtergrond houden ze zich zeker niet. :-D

Liefs lin
 
A

Anonymous

Gast
I herken me volledig in de tekst van het kristalmens, fraphant hoe letterlijk staat opgeschreven hoe je de dingen voelt en meemaakt, vroeger dacht men altijd dat ik me niet goed kon concentreren en niet geintresseerd en teveel introvert was, terwijl ik me gewoon snel verveel en als mensen me niets zeggen zeg ik er gewoon niets meer tegen, wel op mn sloffen het VWO gehaald dus bigdeal hahahaha maar erg leuk om zo te lezen. De rest klopt ook precies, echt grappig.
 

Fiana

Bekend lid
Forum lid
Ik herken het ook eigenlijk helemaal. Had daar verder nog niet op gereageerd, omdat het eigenlijk heel sterk binnenkomt, me ergens bijna aan het huilen maakt. Nu weer trouwens. Het raakt iets, heel hard. Omdat sommige dingen eigenlijk zo triest zijn. Dat stukje over romantische relaties vermijden, uit angst de ander pijn te doen als je de relatie eindigt. Dacht eerst "neuh". Maar realiseer me nu dat dit precies is wat mij is overkomen en waardoor ik uiteindelijk in een huwelijk/relatie van 13 jaar ben beland. Omdat hij verwachtte dat het meer was dan één leuke nacht en ik me schuldig voelde om te zeggen dat het voor mij niet meer was. Vreemd genoeg ben ik blijkbaar ook in staat om die gevoelens zover uit te schakelen dat het zelfs voor mezelf lijkt en voelt alsof het ook idd meer is... Ik heb er twee schitterende kinderen aan overgehouden, en ook geen spijt van alle mooie dingen die ik heb meegemaakt. Maar ik heb nooit zo gesnapt waarom ik dit zo heb gedaan.
Met mijn huidige partner is het in eerste instantie net zo gegaan. Ook een nacht samen, leuk, meer niet. Toen kreeg ik een SMS dat hij me zo dankbaar was, dat hij zich eindelijk weer een persoon voelde en geen ding. Tja, wéér schuldgevoel, nee, meer verantwoordelijkheidsgevoel. Ik kon hem dat mooie gevoel toch niet afnemen?
Heb er laatst met N over gehad en die was geschokt. Zo van "Jeetje, dus als iemand lief voor jou is dan ..." Nee, zo simpel is het niet.
Het is wél de reden waarom ik als ik vrijgezel was, géén betrekkingen aanging. Al wilde ik dat soms wel, gewoon een lekkere one-night-stand, ik ben tenslotte ook maar een mens en waarom zou je niet genieten van je seksualiteit?
Maar ik vertrouw mezelf niet, omdat ik dan meteen "relatie" eraan plak, omdat ik me verantwoordelijk voel voor de gevoelens die ik opwek bij een ander. Godverd*mme. Dit is erg. Triest. Daarom kom ik dus áltijd bij de verkeerde partner terecht, is mijn eigen stomme ... hoe noem je het. Kristal gedoe.
Moet ff uitjanken, dit is echt triest.

Fiana
 
A

Anonymous

Gast
Dat herken ik zeker ook Fiana, ik kan ook geen oppervlakkige vriendschappen, met mensen aangaan, ik ga er op een of andere manier altijd vol voor als ik het al toelaat, dat gevoel lijkt niet te doseren, Alles of niets en helemaal als een ander hulpbehoevend (op wat voor manier ook )lijkt, is het al helemaal moeilijk. Mijn ouders hadden beide hun shit en hierdoor heb ik altijd alles voor ze gedaan en mn hand boven hun hoofd gehouden en zij maar alles aannemen, nu weet ik dat dit niet goed is en ik heb duidelijk afstand genomen maar voel me er nog steeds schuldig over soms, terwijl ze nooit om mij als mens vragen, zou ze deze tekst haast toesturen, maar dat heeft geen zin denk ik. Het is hard, keihard.
 
A

Anonymous

Gast
:shock: ik word helemaal naar dit topic toegetrokken :shock:
Zelf herken ik er heel erg veel in.
 
A

Anonymous

Gast
Zodan, hier herken ik best wel heel veel in, maar ook in nieuwetijds kind...
Ik heb het etiketje adhd opgeplakt gekregen, en ik slik dagelijks 10 tabletjes ritalin,
ik moet zeggen het helpt wel, ik ben niet meer zo druk in mijn hoofd.. Maar iets in me zegt dat adhd niet de reden is.

Het verhaal van Fiana paar stukjes hierboven, dat heb ik ook...
Zo heb ik ook 6 jaar een relatie gehad, en er 2 jaar over gedaan om het uit te maken.
Pas geleden heb ik het weer gehad met iemand... Dit is gelukkig uit gegaan, maar vanuit zijn kant.. Want als het aan mij had gelegen had ik er misschien nog steeds mee door gegaan.
Hij was ghb-verslaafd, en het enigste wat ik wilde is dat hij beter zou worden,
heb veel tekenen gehad dat ik ermee moest stoppen (Zelfs de eerste keer dat ik hem ontmoette zei mijn intuitie al dat hij niet goed voor mij was!) Uiteindelijk is het op een hele nare manier uit gegaan. (Maar ik ben nu wel opgelucht, en hij hij is nog steeds verslaafd... Tsja niet mijn probleem meer gelukkig.)
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Omdat ik zelf bij de eerste generatie kristalmensen hoor en daar nogal wat onbegrip en problemen bij ondervonden heb, wil ik door middel van onderstaande info duidelijkheid brengen aan alle kristalkinderen en kristalvolwassenen. Ik hoop dat dit stukje bij kan dragen aan herkenning en duidelijkheid.

Kristalmensen

Kristallen

De eerste Kristal Volwassenen werden in de jaren '50 en '60 geboren. De Kristalmensen worden zo genoemd vanwege hun hoge vibratie en niet vanwege hun aurakleur. Die hoge vibratie wordt veroorzaakt door de kristallen in hun aura. De kristallen in hun aura stelt hen in staat om moeiteloos contacten te leggen buiten de fysieke dimensie, de kristallen fungeren daarbij als ontvanger, versterker en vertaler. De meest kristalmensen communiceren moeiteloos met andere dimensies die ze met behulp van hun lichtlichaam ook kunnen bezoeken. Kristalmensen leven in twee werelden; de aardse en de niet tastbare. Hun grootste uitdaging ligt in het integreren van beide.


Hoe herken je kristalmensen
Je kunt het aan de ogen van kristalmensen zien, het lijkt alsof ze fonkelen en diamantjes bevatten die licht terug kaatsen. Kristalmensen kunnen dwars door je heen kijken en ze hebben vaak heldere ogen die bijzonder indringend kunnen kijken. Ze zijn extreem gevoelig voor alles in hun omgeving. Geluid, kleuren, negatieve emoties in anderen, geuren, voedsel, chemicaliën, vervuilers, het “gevoel†van kleding, geweld en pijn van anderen, groepsbewustzijn en elektromagnetische frequenties. Ze zullen diepe en blijvende verbintenissen hebben met mensen die de onvoorwaardelijke liefde bieden waarvan het weet dat het de enige echte Liefde is.

Kristalvolwassenen
De Kristal volwassenen zijn attent, gevoelig, hoog intuítief en zeer spiritueel. Ze zijn zo gevoelig dat ze zeer kwetsbaar zijn en zeer krachtig vanwege hun intense kwetsbaarheid. Ze begrijpen geweld, oorlog, hebzucht etc. gewoonweg niet en ze kunnen zich makkelijk totaal overweldigd voelen door dit alles. De enige mogelijkheid die ze dan hebben is zichzelf terugtrekken en los koppelen van hun omgeving om zichzelf te beschermen. Ondanks het feit dat ze vaak rustig zijn, worden ze door anderen vaak bewonderd en deze voelen zich tot ze aangetrokken als tot een magneet. Ze bewegen zich stil en geduldig, maar zijn toch volhardend in datgene wat ze echt willen bereiken.
Ze zijn vaak bang voor intimiteit omdat ze zich zo makkelijk binnengedrongen voelen, niet gerespecteerd. Ze zijn liever alleen dan dat er geen rekening wordt gehouden met hun “persoonlijke lichaamsruimteâ€. Ze kunnen ook romantische relaties vermijden, uit angst om de ander pijn te doen als de relatie eindigt. Ze laten niet snel hun emoties zien uit angst dat ze die niet meer in de hand houden en controle verliezen, dus ze kunnen saai of zonder passie lijken.
Als je een Kristal Volwassene bent en de behoefte hebt om te beginnen schrijven, spiritueel les te geven of jezelf te engageren in een of andere spirituele lering, volg dan je intuítie. Alles wat je aandacht en concentratie trekt is iets wat je op dit moment nodig hebt en dat je zal helpen toelaten dat de energie door je en om je heen stroomt en dat je niet de angst oppikt.

Kristalkinderen
Kristalkinderen bezitten een puurheid en onschuld, die het nog wel eens het mikpunt van pesterijen maakt. Zij bezitten in beginsel geen ego en door hun argeloosheid vertrouwen zij anderen en zijn vaak een open boek. Kristalkinderen hebben ouders nodig die hen geen traditionele opvoeding geven. Zij zijn namelijk in staat om hun ouders te vertellen wat ze nodig hebben, wat goed voor ze is en wat niet goed voor ze is. Dat geeft nogal eens moeilijkheden, want hoe je het ook bekijkt, kristalkinderen zullen toch binnen de regels van een gezin moeten functioneren. Ze moeten tijd voor zichzelf hebben en ze doen het vaak minder goed in groepen aangezien weinig anderen hun behoefte aan eenzaamheid, balans, verjonging en diepe rust begrijpen. Ze hebben een dagelijks samenzijn met de natuur en de elementen nodig. Water is erg goed voor ze om ze te reinigen en te kalmeren – baden, douches, watervallen, fonteinen, spelen in water en zand. Het grootste gebied waarop de Kristalkinderen zich zullen moeten aanpassen is hun hypergevoeligheid voor menselijke emoties. Zij hebben geen referentiekader voor de menselijke angstemotie. Als een Kristalkind naar je kijkt, voelt het alsof je ziel wordt binnengedrongen.

Beroepskeuze
Kristalmensen zijn multi-getalenteerd en dat betekent dat ze veel verschillende talenten bezitten. Omdat ze meestal oprecht nieuwsgierig zijn naar hoe dingen werken en waarom, zullen ze verschillende interesses en hobby’s hebben. Echter als hun nieuwsgierigheid bevredigd is, dan laten ze het voor wat het is en gaan verder op onderzoek uit. Een beroepskeuze is daarom lastig en afhankelijk van hun leeftijd, zullen ze daarin moeilijk slagen. Of ze kiezen een beroep/werkzaamheden, welke ze met gemak kunnen verrichten, zodat er tijd en energie overblijft voor de zaken die wel hun interesse kan opwekken. Voor Kristalmensen is de werkomgeving van de laatste decennia veelal te uitdagend, dus zoeken ze vaak naar andere manieren om hun werk te verrichtten. Als ze hun pad nog niet gevonden hebben, dan is het lastig om positief te zijn over de mogelijkheden die ze hebben in een maatschappij die materieel succes waardeert en belangrijk vindt. Eén van hun gaven is empathie, maar omdat dit vaak sterk aanwezig is moeten ze een bepaalde mate van afstand nemen, omdat ze het uiteindelijke doel daarmee uit het oog verliezen. Kristalmensen moeten vooral leren om mededogen te hebben en niet met anderen mee te lijden.

Concentratie
Alhoewel ze een superconcentratie bezitten, zullen kristalmensen vaak moeite hebben om zich langere tijd te concentreren op zaken die ze niet belangrijk vinden. Omdat ze meerdere dingen tegelijk kunnen, lijkt het alsof ze geen interesse in hun omgeving of gesprekspartner hebben. Vergis je niet, ze krijgen beide haarscherp mee. Op school worden ze nogal eens als lui bestempeld, of zonder interesse. Dat komt omdat ze heel goed kunnen luisteren en gelijktijdig andere dingen doen, zonder dat de inhoud van de lesstof bij hen langs gaat. Er zijn gewoon te weinig uitdaging en prikkels aanwezig om hen volledige aandacht te krijgen. Helaas krijgen ze daarom ten onrechte nog wel eens het stempel autist (in meer of mindere mate)

Spiritualiteit
Kristalmensen zijn sterk empatisch zodat ze weten en voelen wat een willekeurige voorbijganger voelt. Zij kennen natuurlijk vormen van heling, zonder dat iemand ze dat heeft geleerd. Het zijn natuurlijke genezers en vredestichters. Ze bezitten een opmerkelijk vermogen om geconcentreerd te blijven, zelfs te midden van chaos om hen heen. Daardoor zijn het mensen met een totaaloverzicht met een instinctief begrip van de spirituele wetten. Ze kunnen een persoon van weinig woorden zijn, maar iedereen luistert als ze zachtjes hun wijsheid uitdragen. Kristalmensen hebben meestal een goede verbinding met hun Hoger Zelf, en maken van nature contact met hun hoogste leiding. Juist hierdoor kennen ze de waarheid van spirituele Eenheid.
Kristalmensen kunnen zich verantwoordelijk voelen voor ruzie, onenigheid en het feit dat iemand sterft of zich bezeert of zelfs voor het feit dat iemand vecht. Als ze dat verantwoordelijkheidsgevoel nog niet hebben kunnen scheiden, dan kunnen periodes doormaken van diepe depressie. Zijn ze eenmaal in balans, dan kunnen ze de nodige afstand bewaren en hun aandacht en energie geven als ze een echte bijdrage kunnen leveren. Het vreemde is dat de omgeving daarop eerder negatief dan positief zal reageren. Dan worden ze nogal eens als koud, wreed of afstandelijk getypeerd, dat terwijl ze juist de verantwoordelijkheid van het individu willen versterken en weten dat hulp juist het tegenovergestelde biedt. Ze voelen een diepe liefde voor kinderen en dieren en ze hebben een opmerkelijke manier om verbinding te maken met alle wezens. Het kan zijn dat ze hulp nodig hebben bij het leren gronden van hun energie middels lichamelijke activiteit, natuur, sport, oosterse vechtsporten, yoga of dans.

Eigenschappen, vermogens
De Kristalmensen hebben twee essentiële eigenschappen. In de eerste plaats zijn ze uitermate sterk, met vermogens die vaak als magisch beschouwd worden. In de tweede plaats zijn ze bijzonder kwetsbaar met een uitzonderlijke gevoeligheid voor lager vibrerende energieën. De Kristalmensen bezitten het vermogen om op meerdere niveaus tegelijk te communiceren. Zij kennen niet alleen de gedachten van anderen, maar wat nog belangrijker is, zij weten wat de harten van mensen leeft. Naarmate hun aantallen op Aarde toenemen, zullen jullie een directe communicatie tussen hen zien ontstaan. Hun eigen begrip van energie en de manier waarop zij het licht in hun wezen breken, zal hun psychokinetische vermogens geven

Potentiële problemen
Zoals reeds gezegd hebben de Kristalmensen een kristallijnen structuur die hen in staat stelt meer licht in hun fysieke wezen te dragen. Het is deze kristallijnen structuur die er de oorzaak van is dat ze die dingen waar zij geen referentiekader voor hebben, terugkaatsen. Doordat ze zo sterk zijn, kaatsen ze de energieën waar ze geen referentiekader voor hebben niet alleen terug, maar zullen ze die in dat proces ook nog eens versterken. Over nog geen 150 jaar zullen deze eigenschappen heel gewoon zijn, maar degenen die deze het eerst in fysieke vorm bezitten, kunnen heel wat problemen ondervinden. Zo zal geweld in hun directe omgeving versterken, waardoor juist zij vaak het slachtoffer worden van fysiek en/of emotioneel misbruik.

Eén vorm van trillingsenergie waar de Kristalmensen problemen mee hebben, is elektriciteit. Elektriciteit is een energievorm die in de natuur op een natuurlijke wijze optreedt, maar de Kristalmensen hebben tijd nodig om zich aan de huiselijke en industriële toepassingen daarvan. Vooral het gebruik van wisselstroom in de huiselijke omgeving kan nog wel eens voor problemen zorgen. Als ze in aanraking komen met een elektrisch apparaat en ze zijn niet in balans, boos of in de war, dan is het heel goed mogelijk dat ze de energie niet alleen zullen terugkaatsen, maar tegelijkertijd zullen versterken. Dat zal op effectieve manier de bedrading in de meeste elektrische apparaten die momenteel in gebruik zijn, laten smelten. Met wat oefening zullen de Kristalmensen zich aanpassen aan deze door de mens gemaakte golfvorm van energie. In die tussenliggende tijd kan het karakteristieke huiselijke leven behoorlijk interessant zijn. Het kan zijn dat ze elektrische apparatuur, radio’s, televisies en computers ontregelen.
Degenen die de kristalvibratie bezitten, zullen de angst in de harten van de mensen om hen heen gemakkelijk voelen. Het probleem ontstaat als ze de angst voelen en die onbewust terugkaatsen als versterkte emotie. Dat veroorzaakt vreemde reacties bij lager vibrerende mensen. Daarom gaan mensen met Kristalvibratie luchtig door het leven, er voor zorgend geen angst op te roepen. Wanneer die angst teruggekaatst wordt, kan dat nadelige gevolgen hebben voor de hele mensheid, aangezien angst gewoon het slechtste in mensen naar boven brengt. Daarom zullen de vroege Kristalkinderen vaak hun toevlucht nemen tot schuilhouding. Zij zullen zich op de achtergrond houden en hun vermogens niet in het openbaar demonstreren. Op het eerste gezicht zullen zij daardoor gedwee en zachtaardig lijken te zijn. Geef daar niet de verkeerde uitleg aan dat ze niet sterk zouden zijn.
Ik herken mezelf hier eigenlijk volledig in. Tot aan het terugkaatsen aan toe, ik heb er ook weleens over geschreven, mensen vinden me soms eng omdat ik niet mee beweeg in lagere energieën en alleen maar aanwezig blijf. Dat voelt dan als een enorme spiegel en dat kan niet iedereen aan. De andere optie is om dan mezelf verdekt op te stellen.

En het klopt ook dat er heling plaats vind, alleen maar door aanwezig te zijn in situaties. Ik doe verder niets bewust maar geef aandacht aan de dingen die mijn aandacht trekken, het zijn vaak complexe systemen maar door mijn hypergevoeligheid kan ik elk klein onderdeel wat aandacht nodig heeft, aandacht geven. Vaak is dat gewoon voldoende voor heling.

Ook het niet hebben van een ego, ik ga direct naar de kern, bij mezelf maar ook bij anderen. Vind ook niet iedereen leuk. En ik heb zo vaak gehoord dat mensen denken dat ik dwars door ze heen kijk. Is waarschijnlijk ook zo maar ik doe mijn best om het te verbergen.
 
Bovenaan