Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
WWW:

 • Walvis: Creativiteit, inspiratie, familie, intuïtie, een lang leven, muziek en vertrouwen.
 • Wapitihert: Kracht, edelheid, volharding, inspiratie, waakzaamheid en een lang en rijk leven.
 • Wasbeer: Humor, overleven, reiniging, dubbelzinnigheid, nieuwsgierigheid, sluwheid en privacy.
 • Waterjuffer: Bovenaardse en etherische schoonheid.
 • Watervogel: Overvloed, rijkdom en transformatie.
 • Wesp: Geniepigheid, observatie, geheimen, eenling en wraak. Gebruik van vrouwelijke energie om te strijden, zusterschap, kennis van vrouwengroeperingen, leeft in commune, bescherming, dromen worden vervuld door praktische inspanningen.
 • Wezel: Observatie, geniepigheid, geheimen, eenling
 • Winterkoninkje: Blijmoedig, opgewekt en vitaal
 • Witte duif: Vrede en liefde.
 • Wolf: Aardse wijsheid, bescherming, rituelen en loyaliteit. De wolf vertegenwoordigt je verbinding met de natuur. Hij leert je je intuïtie te gebruiken. Hij erkent zijn basisbehoeften en neemt risico’s om zijn geluk te vinden. De betrouwbare wolf biedt vriendschap tijdens moeilijke perioden gedurende je spirituele reis.
 • Wolverine (veelvraat): Innerlijke kracht, vindingrijkheid, humor, wild en ongetemd, volg je dromen, doelmatig, kennis vergaren, overlevingsdrang.
 • Wulp: "Ik ben de wulp, mijn roep trilt hoog en maak dat wat vastzit los. Zo maak ik je energetische lichaam schoon. Je blokkades lossen op en je energieniveau stijgt. Ik ben als een zuiverende wind die door je lichaam waait en je verfrist weer achterlaat. Met mijn lange kromme snavel ga ik diep de aarde in. Ik vind er mijn energie en mijn kracht. De aarde voedt mij zodat ik mag doen wat ik het liefste doe: het zingen van mijn lied waarmee ik alles mooier maak.sheiasnatuurbewustwording)"
 
Laatst bewerkt:

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
XXX/YYY/IJIJIJ:

 • IJsbeer: Kracht, overlevingstechniek, eigen wijsheid.
 • IJsvogel: Zonneschijn, voorspoed en liefde. "Ik ben de ijsvogel, schitterend blauw en knallend oranje en toch weet ik op te gaan in mijn omgeving. Roofvogels zien mij niet, noch de vissen die ik vang. Ik ben veilig en vrij in de vorm die ik verkies zonder mijn kleuren te dimmen of af te zwakken. Ik breng geluk en voorspoed naar de mensen die ik bezoek, zodat ook zij hun ware kleuren durven laten zien. Ik ben verbonden met de zon en omgeven door de zuivere energieën van de kosmos. Klein als ik ben, ik ben een lichtende ster aan het firmament en wijs eenieder die dat zoekt de weg terug naar het geluk, het is zowel je reis als je bestemming.sheiasnatuurbewustwording)"
 
Laatst bewerkt:

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
ZZZ:

 • Zalm: Vastberadenheid en verandering. Als “oudste aller dieren” is de zalm de brenger van wijsheid en inspiratie, hij leert je het terugreizen naar je kindertijd en vorige levens en helpt je aansluiting te vinden bij je innerlijke blije kind.
 • Zanglijster: "Ik ben de zanglijster. Ik zing liederen over je oorsprong, over wie je bent. Ik herken het licht in jou zoals jij het ook in mij herkent. Ik zing daarom het hoogste lied. Een viering van de ziel en uiting van dit licht. Ik resoneer op deze wijs met je diepste puurste zelf. Als schaduwen door je leven trekken luister dan naar mij en weet: ikzelf ben het licht en de bron die ik zo naarstig zoek. Ikzelf kan alles doen verlichten en sprankelen van kleur. Zoek in jezelf de juiste toon, de juiste melodie die je leven doet oplichten. Je bent je eigen componist.sheiasnatuurbewustwording)"
 • Zebra: Balans, kracht, zwart-wit zien, individu blijven in een groep, zekerheid.
 • Zeehond: Actieve verbeeldingskracht, creativiteit, lucide dromen, bescherming en verandering.
 • Zeeleeuw: Tevredenheid, vrolijkheid en onbezonnenheid.
 • Zeemeeuw: Zorgeloos, vrijheid, overzicht, aarde, wind en water.
 • Zeepaardje: Vaderschap en vrijheid.
 • Zilverreiger: "Ik ben de zilverreiger. Ik breng je opnieuw in verbinding met de diepe kalme sereniteit van je Zijn. Hier bestaan geen oordelen, geen dualiteit. Hier is niets en toch ook alles. Het is de bron waaruit je bent voortgekomen, waar je op weg naartoe bent en nooit van weggeweest bent. Het is tijd om terug te keren naar binnen. Neem je ervaringen mee en zie ze voor wat ze zijn. Wereldse afleidingen helpen je hier niet meer, laat ze los om te ontdekken wat daaronder bestaat. Alles wat echt leek bleek een illusie te zijn. Laat deze ervaringen dienend voor je zijn en je niet langer in de weg staan. In deze tijdloze staat van zijn ben je alles, altijd en overal. (© sheiasnatuurbewustwording)"
 • Zwaan: Elegantie, koesterend, moederlijkheid, vrouwelijke gratie en inspiratie. Zwanen symboliseren ware liefde en trouw. Ze helpen je om je zielsverwant te vinden. Zwanen leren je om je liefde op een creatieve manier te uiten, bijvoorbeeld met poëzie en muziek. Ze hebben een innige en oprechte relatie met hun dierbaren.
 • Zwaardwalvis: Fantasie, oerkracht en geduld.
 • Zwaluw: Coöperatie, vrede, precieze vlucht, teamwerk, gemeenschap, geest van de lucht, brenger van lente en geluk.
 • Zwarte specht: "Ik ben zwarte specht, de trommel van de oermoeder. Ik breng je terug in je oorspronkelijke staat. Ik trommel sluimerende, slapende delen in je wakker. Ik neem je mee naar diepe lagen van vergeten bewustzijn. Ik maak ze wakker, maak jou wakker. Mijn trommels verbinden hoog met laag, levenskracht met bewustzijn. Ik vraag je om gehoor te geven aan mijn roepen. Ik vraag je om je plek weer in te nemen. Ik vraag je om te worden wie je bent ten dienste van de grote harmonie. In breng evenwicht in uitersten en harmonie waar oorlog was. Luister naar mijn trom en herinner wie je bent. Ik ben de zwarte specht en breng de magie terug in jouw leven die je eigen is.sheiasnatuurbewustwording)"
 • Zwijn: Diepe verbondenheid met de aarde, koestering en gretigheid
 
Laatst bewerkt:

Samm

Bekend lid
Forum lid
Pendel !!! Op dit moment zou ik je willen omhelsen hahaha

Ik was opzoek naar de betekenis van dieren en met name veren. En via google kom ik hier uit.

Ik ben iemand die anderen wil helpen verder te komen met het realiseren van hun dromen en passies en steeds vaker krijg ik het gevoel dat dit daadwerkelijk mijn (levens)taak is. Mijn eigenlijks is namelijk onsamenhangend en verwarrend, maar het leven van een ander is voor mij altijd duidelijk en inzichtelijk.

Door de jaren heen heb ik enorm veel veren gevonden en bewaard, ook echt speciale veren (zoals die van een ijsvogel).

Sommige veren zijn erg kostbaar voor mij en sommige zijn bedoeld om als totem door te geven voor degene die hem nodig heeft. Ik krijg echt ingevingen welke veer ik moet geven en bij sommige veren was het erg moeilijk om daar afstand van te doen.

Maar ik heb ook de kracht van veren gezien en bij de meest nuchtere mensen dat zij hier echt een houvast aan hebben.

Nu moet ik zo'n ijsvogelveer weg gaan geven, terwijl ik deze al ruim 6 jaar in mijn bezit heb. Deze zijn heel speciaal omdat deze ontzettend moeilijk gevonden worden. Ze zijn zo waardevol dat men ze zelfs van me hebben willen kopen. Degene die hem van me gaat krijgen heeft deze nodig!

Zelf heb ik 1 veer prominent in mijn huiskamer staan, zonder dit bewust gedaan te hebben. Een mooie grote zwanenveer. Deze staat voor het raam, midden in de huiskamer. Ik wilde deze niet beschadigen en wist niet zo goed waar ik deze moest laten, ik heb hem toen tijdelijk bij een plant geprikt en daar staat ie al 2 jaar in. Deze staat voor liefde en trouw, dat vind ik mooi ♡

Dankjewel voor deze lijst! ♡
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik heb de lijst ook met heel veel liefde en toewijding gemaakt omdat ik zelf ook altijd zoveel betekenis in dieren vind en soms echt hierdoor bepaalde ingevingen, dromen of gebeurtenissen veel beter kan plaatsen. (In mijn boek zul je daarover ook veel lezen en ... kijk eens achterin het boek al is de lijst hier inmiddels uitgebreider ;) ).
De ijsvogel die jij noemt is voor mij ook bijzonder. Ik heb er zelf nooit een veer van gevonden maar ik heb wel op een moment dat het belangrijk voor mij was in de natuur vlak bij mijn vorige huis een ontmoeting gehad met een ijsvogel die vlak voor mijn gezicht heen en weer bleef vliegen. Ik vond het wonderschoon en begreep ook toen al dat dit niet voor niets was.

Mocht jij ooit nog eens op betekenissen van dieren komen die nog niet in de lijst voorkomen, dan nodig ik je uit om dat hier te posten, want dan voeg ik ze aan de lijst toe.
Het zit ook in mijn achterhoofd om ooit eens een lijst van planten te maken, maar dit is nog veel gecompliceerder om die informatie te verzamelen.

Ik ben blij dat ik je hiermee heb kunnen helpen.

:(HRTS):
 

Samm

Bekend lid
Forum lid
Ijsvogels zijn zeker bijzonder!! Prachtig dat hij voor je bleef hangen, dit gebeurd zelden ♡
Deze foto heb ik anderhalf jaar geleden gemaakt, ik was gewoon aan het wandelen met de hond.

Als ik ooit een toevoeging kan vinden, dan laat ik je dit.zeker weten! Met planten zou ik je eventueel kunnen helpen, ik ben zelf begonnen met een lijst van wilde planten die in NL voorkomen.

FB_IMG_1594121051276.jpg
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Oh prachtig hè! Bij mij vloog hij in de zon en alle kleuren schitterden, de borst leek wel steenrood of terracotta. Het staat in mijn geheugen gegrift.

Als jij al een lijst hebt dan zou je die eventueel als PB aan mij kunnen sturen op je eigen tijd. Ik zal hem dan in net zo'n vorm gieten als met de krachtdieren en aanvullen kan altijd. Haast je niet, maar ik ben zeer zeker blij met je aanbod. Het is fijn als de topic direct met de lijst kan beginnen, vandaar mijn wat complexere manier van werken.

Alvast bedankt! :(ROS):
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Silver, ik heb de navolgende tekst aan de omschrijving van de bij toegevoegd. Dank je voor deze tekst.

Bij: Kwintessens: Vruchtbaarheid en levensnectar
Bijen zijn zeer oude symbolen voor het verwezenlijken van het onmogelijke.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik lag vanmorgen in meditatie, en er dook ineens een lammetje op, op de plek waar ik was. Hij voelde zo echt, zo zacht en lief. Een heel nieuwsgierig diertje. Ik heb nog nooit een lammetje in een meditatie gehad . Jullie?
 
Bovenaan