Pendel

Bekend lid
in memoriam
Deze rakker had ik afgelopen zomer in mijn tuin. Ik probeerde hem te fotograferen maar door het gedrag van het diertje kreeg ik hem niet scherp op de foto. Ik heb daarom youtube en google maar geraadpleegd om hem jullie te tonen. Het is een prachtig diertje.

kolibrievlinder.png


 

Hilarion

Bekend lid
Forum lid
Deze heb ik afgelopen september in Turkije ook gezien en gefilmd. Heel mooi beestje. Ze zat bij ons op wat bloemen naast het strandbedje.
Wat prachtig dat die ook al in Nederland zijn gezien.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Ja leuk hè? Ik had mijn zus er wel eens over gehoord maar had ze zelf nog nooit gezien, tot ik hem afgelopen zomer aantrof. Het schijnen nachtvlinders te zijn die ook overdag voorkomen en het schijnen trekvlinders te zijn. Dus in koudere perioden trekken ze zuidelijker. Ik zag hem aan het einde van de middag. De Vlinderstichting houdt ook het verspreidingsgebied bij wat leuk op een kaartje te zien is en er zijn meer details over het diertje te lezen.
De Vlinderstichting | Vlinder: kolibrievlinder / Macroglossum stellatarum
 

aprilbloesem

moderator
Medewerker
Ja, en hoeveel geluk kan een mens hebben ??
We zagen er net nog een, een heel kleintje.... die nog wat meer op zijn gemak, van bloem tot bloem ging 🥰🥰, we hebben er echt van staan te genieten... doodstil, niet bewegen ..... *zucht, zo prachtig......