A

Anonymous

Gast
Volgende week ga ik bij een dame langs die mij een klankschaal/massage behandeling gaat geven. Ben hier zeer benieuwd naar, maar heb geen ervaring. Wel heb ik vernomen dat klankschalen een zeer heftige werking op je kan hebben.

Is er iemand met ervaring? Nog tips ter voorbereiding? Wat kan ik verwachten?

Bij voorbaat dank :lol:
 

Fiana

Bekend lid
Forum lid
Als zij geen relaxatie vooraf geeft, maak dan dat je zelf tevoren even de tijd neemt om tot rust te komen. Fijn muziekje, even alles loslaten. Jezelf beetje gronden kan ook fijn zijn. Daarmee ben je dan een beetje leeg en open voor de healing van de schalen.
Verder gewoon lekker laten gebeuren. Sommige klanken kun je goed voelen in een of meer chakra's, andere weer wat minder. Ligt eraan wat je "nodig" hebt. Maar het is echt heel lekker, hoor!

Angelina
 
A

Anonymous

Gast
Het vermoeden is bij mij ook aanwezig dat ik er heel erg van ga genieten, van deze nieuwe ervaring!

Je tip over het alles even loslaten ga ik hanteren, dat lijkt me inderdaad een goeie! Ben zo onwijs benieuwd, muziek maakt vaak veel bij me los, en ik heb t idee dat klankschalen heeeel erg diep gaan..!

(f)
 
A

Anonymous

Gast
Ik ben er heel erg benieuwd naar, dus hoor het graag van jou.
Ik ben zelf ook erg gevoelig voor de klankschalen , heb dit wel eens gedaan met behulp van youtube.
Dus dit lijkt me ook wel wat

http://www.youtube.com/watch?v=G-bfFenheNA" onclick="window.open(this.href);return false;
 
A

Anonymous

Gast
Zoo hee... tijdens het internetten word ik al helemaal kalm hiervan.. benieuwd wat voor impact het heeft als je 'echt' zoiets meemaakt vlinder!!

Ik zal uiteraard even laten weten hoe ik het ervaren heb, als het zover is!
 
A

Anonymous

Gast
Ikzelf heb het een paar keer meegemaakt hier in de sauna waar klankschalensessies worden gegeven,
en je merkt eigenlijk vanzelf in het lichaam wat de aandachtspunten zijn, ik vind het heerlijk om te ervaren en ik zou zeggen, laat het lekker over je heen komen en geniet ervan :wink:
 
A

Anonymous

Gast
Ik ken een winkel in Rotterdam die een hele set kopren klankschalen te koop heeft. Helaas voor mij veel te duur, maar ik zou ze zó graag willen, al zou het maar voor de sier zijn. Ze zijn echt prachtig.
 
A

Anonymous

Gast
Jaa hier op de markt op zaterdag staat ook altijd een man met een spiritueel kraampje, hij heeft me ook wel een deze geluiden laten horen, echt heel erg mooi, maar inderdaad erg duur. Maarja als t me erg goed bevalt kan ik natuurlijk best ff sparen..

Ga t zeker over me heen laten komen, ben zooo benieuwd, ik kan echt niet wachten!!
 

Fiana

Bekend lid
Forum lid
Je moet gewoon rondsnuffelen. Ik vond laatst in een winkel in Brielle ook klankschalen die helemaal niet exorbitant duur waren. Mijn klankschaal workshop leraar verkocht ze ook aan het eind van de cursus, ook niet duur, eerder belachelijk goedkoop. Een mooie schaal is niet per se een goede schaal. Een goede schaal kan er niet uit zien. Het beste koop je een gehamerde schaal, niet een gegoten. Een schaal die wat taps toeloopt, heeft een minder breed bereik. Ook is de sustain belangrijk, de duur van de klank. Een schaal die na 20 sec al geen geluid meer heeft, heb je weinig aan. Een schaal met een sustain van dik een minuut of meer is heerlijk. Dikkere schalen zijn voor dichtbij minder handig (te heftig), wel voor workshops. Dunne schalen zijn voor workshops te "ijl", voor persoonlijk gebruik of in kleinere ruimtes weer zalig. En uiterlijk zegt dus totaal niets. Vaak zijn juist de voor ons oog lelijkste schalen die met de prachtigste klank en bezieling!

Angelina
 
A

Anonymous

Gast
Ik ben ook niet van plan ze te gebruiken ( hooguit voor mijzelf), ik vind ze gewoon mooi.
 

Fiana

Bekend lid
Forum lid
Daarom was mijn bijdrage eigenlijk ook aan JCLN gericht, omdat zij overweegt ze tzt te gaan kopen voor gebruik. Handig om dan een beetje te weten waar je op moet letten. Voor decoratie maakt dat uiteraard niet uit.

Angelina
 
A

Anonymous

Gast
Bedankt voor de tips Fiana, ik ga morgenochtend eerst maar eens kijken hoe t bevalt! :-D
 
A

Anonymous

Gast
Ben benieuwd hoe het je afgegaan is. Zelf ben ik ook nog bezig om een geschikt iemand te zoeken voor een klankschaalconcert ter afronding van een workshop. Ik had in principe twee mensen gevonden, maar door allerlei onderling gesteggel, gaat het niet door met deze twee mensen. Ben nog altijd de lagen in mijzelf aan het onderzoeken of het nu lag aan mij of aan deze mensen en tot de conclusie aan het komen dat het aan de ingangen van beide partijen lag. Spiegels dus.

EarthCrystal
 

ZZR600

Bekend lid
Forum lid
Ik denk dat de keuze van een klankschaal heel persoonlijk is. Alleen jij zelf kunt bepalen of een klankschaal de juiste voor je is. Het geluid moet zweven, het moet je raken en meevoeren.

Tijdens de ontspanning op yoga wordt heel af en toe een klankschaal gebruikt (altijd dezelfde). De trilling van deze schaal past totaal niet bij mij en ik schiet dan elke keer weer in de lach (ik probeer het lachen zoveel mogelijk in te houden, maar dat kost heel veel moeite). Voor mij is die vibratie dus niet ontspannend maar zo irriterend vals, dat het gewoon grappig is (als je begrijpt wat ik bedoel).

Als je heel gevoelig bent voor geluiden (zoals ik), dan luistert de keuze dus nauw.
 

Fiana

Bekend lid
Forum lid
Klopt. Dat is ook zo mooi als je een workshop/cursus hierin doet. Dan ervaar je manieren om te kiezen, echt heel bijzonder!
Ik kwam grappig genoeg telkens weer uit bij de basisklankschaal van degene die de cursus gaf. Totaal niet de mooiste, was ook van ijzer en niet van koper. Maar die had echt iets. Ik wist ook niet dat dat zijn basis schaal was. Er was er ook een zieleschaal. Die was ook mooi, maar die ijzeren schaal was het helemaal voor mij! Helaas ook voor Coen, hihi, want die was uiteraard niet te koop.
Kweet wel dat als ik er bij ga kopen (als het schip met geld binnenkomt), dat ik héél anders ga kopen dan met mijn eerste schaaltjes!
Laatst heb ik in een winkel een grote kristallen schaal aangeslagen. Wauwie, dat is toch ook super, hoor! Maar ja, zolang dat schip onderweg blijft, haha

Angelina
 

jellicles

Bekend lid
Forum lid
Heb even op you tube wat stukjes crystal bowl muziek gehoord en dat resoneert geweldig...
heb ook vaak aangeslagen maar nog niet de goede gevonden maar ze zijn er wel, dus verder gaan....
 

Fiana

Bekend lid
Forum lid
Ja, die kristallen resoneren op een ander niveau dan de gewone klankschalen. Op een subtieler niveau. Dat is in ieder geval hoe ik het ervaar.

Angelina
 

jellicles

Bekend lid
Forum lid
Fiana zei:
Ja, die kristallen resoneren op een ander niveau dan de gewone klankschalen. Op een subtieler niveau. Dat is in ieder geval hoe ik het ervaar.

Angelina
Dat klopt en daarom luistert het zo nauw voor mij om ze te vinden op mijn resonantie..tegen nog acceptabele prijs ;)
 
A

Anonymous

Gast
De massage die deze vrouw me gaf was heerlijk. De praktijkkamer was heerlijk rustgevend en warm. In tegenstelling tot bij de meeste masseurs mocht ik helemaal naakt onder een deken gaan liggen. De vrouw stemde zich eerst op me af, en begon me daarna rustig te masseren, waarbij ze ook haar eigen ademhaling aanpaste, erg fijn. Ze masseerde me echt van top tot teen, letterlijk. Daarna legde ze hete stenen op me, wat ook erg fijn was en ging ze weer verder met de massage. Daarna mocht ik me omdraaien, en legde ze klankschalen op mijn buik en tussen mijn benen in (de deken wel om hoor) en heeft ze de klankschalen nog een paar minuten toegepast. Ik vond het erg fijn, maar ik denk dat als het in totaal langer dan een uur had geduurt dat het effect van de klankschalen beter was doorgekomen, dus dat doe ik volgende keer.

Mijn spierpijn is echter een paar dagen weggeweest, en is nu alsnog veel minder! Ik heb sinds de massage, afgelopen woensdagochtend, niet meer achter de computer gezeten, behalve op mijn werk na, en ik ben gestopt met mijn stomme genagelbijt. De effecten, direct of indirect, merk ik nu al.

Volgende keer ga ik weer naar deze vrouw toe, en dan vraag ik haar om mijn eventuele probleemgebieden te vinden en daarop in te werken!
 
A

Anonymous

Gast
Wat een mooie ervaring en fijn dat je er nu ook nog zo veel aan hebt.
Ik zou het wel eng vinden om helemaal naakt te gaan, ben ook niet voor de sauna. :oops:
 
Bovenaan