Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Dat begreep ik hoor, het punt is meer dat ik het zelf ook niet perse nodig vind. Maar dat ik me gewoon af en toe een beetje verveel, prikkels zoek en dan denk ik gooi er weer wat in, maar feitelijk denk ik dan een dag later, het had ook niet zo gehoeven.
Dus het voor een deel, hou ik rekening met jullie, wat helemaal niet nodig is dat begrijp ik, maar ook min of meer dat ik voor mezelf beter moet kijken wat ik er ingooi, en als ik me verveel ook andere dingen moet zoeken.
Want ik gooi er dan dingen in, die ook niet zo belangrijk zijn of die ik in een boek terug kan vinden in de kast, waarvan ik later denk, wilde ik het echt weten?

Eigenlijk gaat het er gewoon om, dat ik zin heb in een spirituele verfrissing, iets leer wat ik nog niet wist, of iets waarvan ik denk wat boeiend.
Maar misschien komt er juist ruimte door de ruimte dan niet op te vullen met andere dingen, maar plaats te maken voor datgeen.
Dus dat was het meer.

Iedereen zal ook een andere forumbehoefte hebben of reden hebben om aanwezig te zijn op het forum.
Soms ben je juist hierdoor de verfrissing voor iemand anders. Voor jou mag het uit verveling zijn, voor mij zijn het soms juist onderwerpen die mij weer prikkelen (of misschien weer iemand anders) en als je naar het aantal leden online kijkt dan merk je ook dat niet iedereen op alles reageert. Iedereen destilleert eruit waar ze iets mee kunnen of willen of ze scrollen er overheen als dit niet zo is. Een forum is en blijft meer dan éénrichtingsverkeer, dus ga er niet persé voor zitten maar accepteer wel dat je ongemerkt aan mensen toevoegt. <3 Dus gewoon lekker jezelf blijven!
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Nou ik ben dus drie dagen geleden met die vrouw van die website in zee gegaan. www.earthfathers.eu
Ik heb op geen enkele manier begrepen wat ze doet. Niks gevoeld ook. Maar de resultaten zijn er wel. Mijn zusje kwam me vanaf gene zijde bedanken, want door deze daad van mij zal haar volgende incarnatie beter zijn. Twee lichtwezens die bij mij zijn om mij extra bescherming te geven hebben aangekondigd dat ze binnenkort zullen vertrekken, omdat dan mijn eigen bescherming voldoende zal zijn en vanmorgen had ik voor het eerst van mijn leven een sensatie dat ik "in mijn eigen ruimte" zat.
Beetje weird allemaal, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ik ben benieuwd wat er de komende negen maanden nog meer met me gaat gebeuren.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Wat mooi Silver :D. Onbewust heeft het dan toch zijn werk bij jou gedaan. Jouw wezen zat op dat spoor om bepaalde doelen voor jezelf te bereiken. Je was hard aan de slag. Want wat ik de laatste maanden van jouw hand heb gelezen heb je zelf ook niet stil gezeten. Er was veel meer dan deze website die deze deuren voor jou geopend hebben. Dan denk ik ook aan de stand van de planeten e.d. en je eigen constateringen daarbij. De combinatie van alles misschien? Echt mooi dit!
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Heerlijk Silver! Ik was al benieuwd hoe dat afgelopen was.
Ik krijg ook hulp van iemand waar ik in het begin maar weinig van begreep maar het werkte wel.
Nu voel ik het wel van binnen hoe het zit en hoe het werkt en dat ik dat eigenlijk al heel lang zo voel en intuïtief zo aanpak, alleen had ik nog nooit iemand gevonden die er woorden aan gaf. Ik verstond haar taal eigenlijk niet omdat de wijsheid van de ziel zo woordeloos is eigenlijk. Dat is dan soms gewoon iets weten of voelen en voelt dan soms in contact met anderen abacadabra omdat je er met niemand over kunt praten.
Ik heb nu wel geleerd dat er meerdere levels zijn van waaruit je kunt leven en praten, soms moet je het aardse even loslaten om te snappen wat een ander eigenlijk écht aan het doen is.
 

Alucard83

Actief lid
Forum lid
Nee. Ik geloof zelf niet zo in karma eigenlijk. Waarom niet? Ten eerste.. er wordt altijd gezegd "alles zal gaan zoals het gepland is" Als alles moet gaan zoals het moet gaan hoe kan je karma opbouwen? Je bent er opbouwend op weg. En we zeggen allemaal wel slechte dingen over mensen, maar zodra je al spijt hebt ben je daar direct los van. En ook dat we van elkaar leren. Ook slechte mensen.. het gaat je ziel toch tot denken zetten en het maakt je een bewuster ziel. Dat is toch de hele bedoeling? Dat je uiteindelijk ontwaakt en weer terugkeert naar de bron? Hoe kan iemand een karma opbouwen als iemand in zijn/haar beleving op dat moment juist is dan kan de karma niet gebouwd worden. Want wie bepaald wat slecht of goed is? het is toch allemaal vanaf het kijken van een "beleving". Als het in iemands beleving juist wie bepaald dat het slecht is? Dan bouwt die persoon die karma niet, maar de persoon die het hem/haar wenst. Eigenlijk is karma ons beloningssysteem wat ons aangeleerd is. Als je geld geeft aan de kerk dan zal je volop geholpen worden en succes hebben in het leven. is het eigenlijk niet dat je zelf in je gedachten leven geeft aan deze gedachten waardoor je jezelf beloond? Zelfde zoals je gedachten die negatieve gedachten stuurt naar iemand. Dat is ook een aanval en negativiteit. Je houdt jezelf vast en hoopt dat die persoon iets slecht overkomt en als er meer mensen er bij zitten kan je dan misschien meer kracht inzetten en voila er gebeurd wat.

Sinds deze kijk met deze gedachten ben ik overtuigd dat het er niet is. Je bent een deel van God en die heeft zich verspreid om aardse beleving te hebben. Een energie wat je bent moet wel eerst wakker worden. Dus goede en slechte zaken in het leven gaan je je energie verbreden en rijker maken.
Iemand die geen besef heeft.. heeft ook niks bij 7e sfeer te zoeken, want je kunt daar niet verblijven want je bent niet ontwaakt. Je bewustzijn is te klein en dus slapende. een ziel moet veel lessen bij elkaar krijgen om bewust bewustzijn te kunnen zijn en worden. Eerder zal je niet ontwaakt "verlicht" zijn. Je moet je godsvonk eerst ontwaken.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Want wie bepaald wat slecht of goed is? het is toch allemaal vanaf het kijken van een "beleving". Als het in iemands beleving juist wie bepaald dat het slecht is? Dan bouwt die persoon die karma niet, maar de persoon die het hem/haar wenst. Eigenlijk is karma ons beloningssysteem wat ons aangeleerd is.
Karma gaat volgens mij niet over wat slecht of goed is. Karma gaat volgens mij over de route die wij door ons leven (onze levens) lopen die bepaald worden door de al of niet geleerde lessen op die route. Gewoontes kunnen wij ook overdragen op onze volgende generaties. En als bepaalde lessen niet goed begrepen zijn dan zullen wij ook ons begrip van die lessen overdragen op die generaties. Bepaalde omstandigheden en gebeurtenissen zullen zich dan herhalen. Dit verandert pas wanneer bepaalde boodschappen in gebeurtenissen/omstandigheden goed begrepen zijn en wij onze route daarop aanpassen. Pas dan kan de cirkel zich doorbreken. Karma is volgens mij dus niets meer dan een aanduiding van patronen in ons leerproces op onze route. En bij sommige mensen in onze families zal dit zich meer openbaren dan bij anderen waardoor zij zich de karmadrager noemen en de rol hebben dat karma vanuit het verleden uit te werken (te verwerken). Het gaat veel dieper dan deze korte beschrijving.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ik heb eigenlijk een heel andere definitie van karma. Zoals Pendel schrijft, gaat het niet over goed of slecht, omdat inderdaad dit een kwestie van beleving is. Karma is voor mij heel voelbaar als zwaardere energie in een aura. Het is een pakketje met gevoelens, ervaringen, gedachten die nog niet uitgewerkt / beleefd zijn en daarom nog vast zitten. Je kunt Karma uitwerken in je leven, door het leven als toneel te gebruiken en zo de pakketjes uit te pakken. Maar je kunt Karma ook bewust doorvoelen in meditaties en dan loslaten (snelle manier).

Voordat ik begon met mediteren en mijn energie bewust begon te voelen, was ik alle karma in het dagelijks leven aan het werken. Terugkerende situaties waarbij het er uiteindelijk om ging om goed te voelen wat zo'n situatie nu voor jezelf te betekent. Pas als dat kwartje valt, laat karma los. Maar als je bewust bent van je energie veld dan hoeft dat niet meer, dan kun je direct voelen en loslaten.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik ben het er zeer zeker mee eens dat herhalingen als een zwaarte beleefd kunnen worden. Kunnen, want het is inderdaad niet altijd het geval. Ik herken niet direct of dit een zwaardere energie is in een aura, maar dat zegt meer over mijn eigen kennis om dit te kunnen benoemen al weet ik wel dat alles zich uit in onze aura. Het gevoel en het pad naar inzicht waar het om gaat bij die kwesties (het kwartje moet vallen) blijft hetzelfde.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ja ik heb het over een ander soort zwaarte, als in zware energie, voelbaar in de aura.
Maar het herhalen kan ook vervelend zijn al zal niet iedereen herhalen, voor sommigen onderdelen is 1x doorleven voor sommigen ook genoeg.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid

In dit artikel vind ik ook weer zoveel herkenning over het niet zoeken naar gerechtigheid of gewroken willen worden om een gevoel van voldoening te krijgen. Als ik kijk naar de weg die achter mij ligt, waar mensen toch zouden zoeken naar een gevoel van voldoening omdat iemand zich zal moeten verantwoorden voor wat aangericht is, dan herken ik juist zoveel in het niet hiernaar op zoek gaan. Ja, wel het van je afpraten van zaken om de pijn een plek te geven, maar ook juist niet teveel erbij stil willen staan zodat een eigen nieuwe koers gevaren kan worden waar dat oude er niet toe doet. Het gevoel van voldoening zit dan in wat er ontstaat op een nieuwe bodem en wat zelfs veel meer voldoening geeft en veel meer groei brengt. Het loslaten van dat oude en erkennen van eigen verantwoordelijkheden in elk facet van eigen handelen tot in denkpatronen toe. Het letterlijk loslaten. En dat maakt mij zo blij. Natuurlijk zijn er best nog wel eens momenten waarbij bij het verleden wordt stilgestaan, maar het doet er niet meer toe. Wat ik nu heb en naartoe werk is zoveel belangrijker.
 
Bovenaan