gouwepeer

Admin
Medewerker
Jason Statham is een Engelse acteur, producent, martial artist en voormalig duiker, geboren op 26 juli 1967 in Shirebrook, Derbyshire, Engeland. Hij staat bekend om zijn deelname aan actiefilms en zijn herkenbare stoere uitstraling op het scherm. Voordat hij een acteur werd, was Statham een lid van het Britse nationale schoonspringteam en nam hij deel aan het schoonspringen op hoog niveau.
Zijn acteercarrière begon in de late jaren 90, toen hij werd ontdekt door regisseur Guy Ritchie, die hem castte in de film "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" (1998). Statham werd al snel een kenmerkend gezicht in Ritchie's films, waaronder "Snatch" (2000).
Jason Statham brak door in Hollywood met zijn hoofdrol in de actiethriller "The Transporter" (2002). Deze film vestigde zijn reputatie als een actieheld en leidde tot vervolgen zoals "Transporter 2" (2005) en "Transporter 3" (2008). Hij heeft sindsdien in tal van succesvolle actiefilms gespeeld, waaronder de "Crank"-serie, "The Expendables"-serie en "The Mechanic" (2011).
Naast zijn acteercarrière is Statham betrokken geweest bij andere projecten, waaronder stemwerk voor animatiefilms zoals "The Meg" (2018) en "Hobbs & Shaw" (2019), een spin-off van de "Fast & Furious"-franchise waarin hij samenwerkte met Dwayne "The Rock" Johnson. Zijn films kenmerken zich vaak door intense actiescènes en zijn vermogen om geloofwaardig complexe en fysiek uitdagende rollen te spelen.

Het fragment uit The Expendables 2 met het gevecht tussen Jason Statham en Scott Adkins: