Het einde van het jaar nadert, dus is het een mooi moment om eens terug te blikken op 2018.

Januari was een redelijke rustige maand. In deze maand is deze pagina met uitleg van getallen toegevoegd aan de site. Verder was het toen nog vrij maagdelijke forum vereerd met een paar nieuwe leden welke nog steeds vrijwel dagelijks actief zijn.

Februari was de maand waarin het Spiritueel Licht Forum is gestopt. Een paar leden daarvan hadden dit forum daarvoor al gevonden, maar na de stop kwamen er ook nog andere leden bij.
Een andere hoogtepunt was de start van de cursus Intuïtieve Ontwikkeling welke ik samen met Anna Oyca heb gevolgd. Deze cursus werd gegeven door Gina de Bruin, bekend van o.a. spirituele beurzen en het tv programma "Dit is mijn toekomst".

In maart zag deze wikipagina het levenslicht. Hierop staan de belangrijkste forumfuncties beschreven, al komt het wel eens voor dat er door een upgrade iets kan wijzigen. Ook voor de liefhebbers van het welbekende Nieuwetijdskind Magazine was er in die maand goed nieuws: via rss feeds worden nieuwe artikelenvan Nieuwetijdskind Magazine namelijk automatisch ingelezen. Wegens auteursrechten betreft het alleen maar de koppen van de artikelen, aangevuld met het eerste stukje tekst en de link naar het volledige bericht.

April doet wat hij wilt. En het forum doet die maand gezellig mee :mrgreen:

In Mei kwam het forum van JHK erbij.
Op het Spirituele Forum JHK ben ik ooit als gewoon lid terecht gekomen en later als moderator aan de slag gegaan. Wegens meerdere serververhuizingen ben ik daarna in het adminteam terecht gekomen waarin ik JHK en druce allanon kon assisteren met de technische kant van het forum.
Na het overlijden van JHK heb ik de taak als forumhost overgenomen zodat het forum kon blijven bestaan.
In overleg met druce allanon is in mei uiteindelijk besloten om gouwepeer.nl en het jhk-forum samen te laten smelten.
Een back-up van het oude forum staat nog steeds online uit eerbetoon naar JHK.

Ander groot nieuws in mei was natuurlijk de privacywet waardoor alle leden akkoord moesten gaan met de regels en voorwaarden voor het gebruik van dit forum. Voor velen is deze wet een doorn in het oog en zelfs overheidsinstellingen zoals de belastingdienst voldoen nog steeds niet aan deze wet, maar helaas moet "Jan met de pet" zich wel aan de regels houden. Hierna heb ik ook de module "User Account Self Delete" toegevoegd waarmee forumleden ook zonder tussenkomst van een admin hun account kunnen verwijderen.

Voor wie graag persoonlijke smileys gebruikt van juni een mooie maand. Sinds juni is het namelijk mogelijk om aangepaste smileys te gebruiken op dit forum. Verder is in die maand nog een cosmetische ingreep geweest.

In Juli en Augustus was het warm genoeg om verder weinig nieuws over het forum te vertellen. Waarschijnlijk kan iedereen de warmte nog goed herinneren. Verder werd het forum toen wel gewoon gezellig bezocht.

In september werd het tijd om een vacature te plaatsen om een moderator aan het team toe te voegen. De meeste vaste leden zijn gelukkig zeer goed in staat om elk gesprek op een passende wijze te voeren, maar bij een groeiend forum zijn een stel extra ogen altijd handig.
Wat ook het vermelden waard is is dit mooie nieuws van Gwendolyn1975 over de komst van hun 3e kindje.

Oktober was verder een maand waarin het forum op de altijd gezellige manier word bezocht zonder verdere bijzondere gebeurtenissen.

In november was het dan zover: de nieuwe moderator werd bekend gemaakt. Deze taak wordt zeer goed vervuld door Pendel dat het nu voelt alsof ze altijd al op dit forum actief is geweest. Dit was dus een zeer goede keus [5flowerface.gif]

December is natuurlijk de maand van Sinterkerstman en de roetveegrendieren om in de donkere dagen wat extra gezelschap te krijgen. En met het einde van het jaar in zicht dan ook de tijd voor dit jaaroverzicht.
Op naar 2019 waarin we in elk geval kennis mogen gaan maken met de nieuwe versie van het hier gebruikte forumsoftware. Op dit moment is de 5e betaversie door de ontwikkelaars in gebruik en zal vermoedelijk op korte termijn de 1e RC (Release Candidate) uit gaan komen. Het wachten is echter nog op de officiële stabiele versie. Deze verwacht ik rond januari/februari 2019 te kunnen gebruiken op dit forum. Maar dat is pas voor volgend jaar :mrgreen:
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Uit nieuwsgierigheid ben ik eens naar de bezoekersaantallen (via Redirecting...) aan het bekijken.
  • - 327 bezoekers in de afgelopen 7 dagen
  • 1,2k (1200 afgerond) bezoekers in de afgelopen 28 dagen
  • 9,8k (9800 afgerond) bezoekers in het afgelopen jaar
Niet zo heel erg bijzonder als je soms getallen van andere sites mag geloven, maar toch wel een teken dat het forum lekker loopt. Verder wel deze opmerking: Elke keer als je dit forum bezoekt word dit gezien als een bezoeker in het bovenstaande lijstje.