Net zoals eind vorig jaar is het ook nu weer tijd voor een kleine terugblik over het afgelopen jaar.
In januari kreeg dit forum de upgrade waar in november 2018 al over werd gesproken. Verder was het voor mijzelf het begin van een periode waarin ik door omstandigheden een tijd (ongeveer 3 maanden) weinig actief aan het forum kon deelnemen.
Uiteraard mag het boek van Pendel niet in dit overzicht ontbreken.

In februari kwamen we tot de conclusie dat de nieuwe upgrade ervoor zorgde dat de aangepaste smilies niet meer volledig werkten. Het heeft uiteindelijk tot 28 juli geduurd voordat daar een nieuwe versie voor uit kwam.

Maart was de maand van o.a. carnaval. Een mooie gelegenheid om dit filmpje nogmaals te plaatsen:
Een leuk detail hierover: Mijn neef zit bij 1 van de bouwclubs die in deze spectaculaire optocht voorbij komen.
En om weer ontopic over het forum verder te gaan: in maart is ook deze wiki pagina over BBCode buttons aan de Wiki toegevoegd.

April doet wat hij wil. Gelukkig zijn de hashtags sinds die maand ook weer terug van weggeweest. Ondanks dat die functie hier weinig word gebruikt blijft #april toch wel het vermelden waard. Ook heel bijzonder was het nieuws in dit topic.

In mei waren er serieuze plannen voor een forummeeting. Helaas is dat niet door gegaan, maar wie weet gaat het er nog wel eens van komen. Het grote probleem bij een meeting blijft natuurlijk de plaats/afstand waar het word gehouden, en de voor iedereen verschillende beschikbare momenten om daar heen te gaan.

Waar kan je het 365 dagen per jaar over hebben? Antwoord: het weer. In juni was het voorspelde noodweer een eigen topic waard op dit forum. Zoals meestal viel het op de meeste plaatsen gelukkig wel mee. Maar her en der kon het wel behoorlijk tekeer gaan. Eind juni was het gelukkig het ideale weer om zeehonden te bekijken.

Waar het weer in juni van zich liet horen was juli de maand van de aardbeving in Californië. Met een magnitude van 6,4 was het geen klein schokje. Verder werd er in juli ook weer onder de motorkap van het forum gesleuteld om de snelheid te verhogen. En ook was er een reden voor een feestje: 50 jaar maanlanding.

Augustus was de maand met weer leuk forumnieuws. Dankzij een plug-in is het vanaf dan ook mogelijk om nieuwe berichten te bekijken zonder de pagina te vernieuwen. Nieuwe reacties worden real-time geladen. Verder was deze maand ook de maand van de ontdekking van een monsterlijke zwart gat met een massa van 40 miljard keer die van de Zon. Iets minder monsterlijk was de 1000e post in het spelletje "woordslang" (met dank aan Druce voor zijn 1000e woord). Ook leuk om te vermelden: Deze mooie kilometerstand.

In september werd het de hoogste tijd om een donkere forumstijl aan te maken waarmee het 's avonds iets prettiger is om naar te kijken. Helaas zijn er tot nu toe nog steeds een paar verbeterpuntjes die op de to-do-list staan. In deze maand heeft het forumteam ook te maken gehad met het nodige overleg met het uiteindelijke resultaat het verwijderen van een toen recent aangemelde forumlid. Achter de schermen waakt het team uiteraard graag over dit mooie forum.

Aangezien op dit forum meerdere liefhebbers van stenen en kristallen te vinden zijn is in oktober een nieuwe forumgroep van start gegaan. Speciaal voor diegene die nog niet bekend zijn met forumgroepen: Op deze pagina staat een overzicht van de aanwezige groepen. Door lid te worden van zo'n groep kan de desbetreffende groep worden gevolgd. Verder was er nog een stukje te lezen over het toppunt van karma.

25 november was de dag van de witte pagina. De oorzaak was een fout in een plug-in, die vrijwel meteen weer werd verwijderd. Net als bij een zonsverduistering moest je wel net op het juiste moment kijken om de witte pagina te zien aangezien dit binnen 5 minuten weer was opgelost.

December is de tijd van Sinterklaas en kerstmis. En gelukkig was er dan ook nog een extra verrassing op dit forum.
Inmiddels heeft dit forum naast de 3 kaart legging ook de mogelijkheid om een dagkaart te trekken.
Ook is december de maand waarin we zien hoe snel een jaar voorbij kan gaan. Op naar 2020 dus, en voor iedereen alvast een hele mooie jaarwisseling toegewenst.
 
Bovenaan