Invloed van de planeten, volle maan, nieuwe maan en verduisteringen.

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Als ik kijk naar mijn activiteit hier op het forum en hoe zich alles in een week tijd ontwikkeld heeft, dan denk ik dat ik ook onder de invloed van de maan ben al wist ik dat niet zo bewust. Het voelt in ieder geval erg goed. Of ik stilval met nieuwe maan zullen we dan maar afwachten. [a112.gif]
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ja heerlijk! Maar gelukkig ben ik altijd al een open mens geweest. Alleen nu na langere tijd en groeien heb ik ook een grote dosis zelfvertrouwen en daar ben ik ontzettend blij mee. Ik help ook graag en als iets mij geholpen heeft, waarom zou ik dan een ander niet van zo'n tip laten profiteren. Zo ben ik :D
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ik wilde eigenlijk vanmiddag al iets schrijven over de nieuwe maan van 7 dec 8:21u maar Mercurius retrograde perikelen hebben me flink bezig gehouden vandaag. Eigenlijk al dagen.. Het wordt alleen steeds erger. Mercurius is sinds 17 november retrograde en blijft retrograde tot 6 december. Een dag voor de volle maan gaat Mercurius weer direct, zoals dat dan heet. Al betekent dat in de praktijk eerst een tijdelijke stilstand om van richting te veranderen. Op de dag van de nieuwe maan staat Mercurius dus al een paar dagen op dezelfde plaats. Als Mercurius in jouw horoscoop persoonlijke planeten raakt, dan voel je de invloed van Mercurius nu extra goed.

Voorbeelden van mijn Mercurius perikelen (alledaagse communicatie, informatievergaring en denkprocessen). Begin november heb ik een verzoek gedaan om informatie per mail maar heb ik tot op heden nog geen antwoord op. Vertragingen..aldus de ander. Die vertragingen zorgen er ook voor dat mijn hele plan stil komt te liggen want zonder die informatie kan ik niet verder. Daarnaast is mijn blue ray speler stuk gegaan, doet mijn headset het niet meer en heb ik dagen last van gedoe met de internet verbinding. Allemaal Mercurius retrograde toestanden. Alle communicatieprocessen van de afgelopen tijd worden tijdens de Mercurius retrograde opnieuw nagelopen waarbij onopgeloste on afgeronde issues met betrekking tot communicatie aan de oppervlakte kunnen komen. Zodat je nog eens kunt kijken of je er nog iets mee moet of wilt. Ben je iets vergeten op te lossen, of op te pakken? Ook gesprekken met buren en broers en zussen vallen onder de Mercurius retrograde. Maar bijvoorbeeld ook je manier van uiten, je schrijfwijze, je denkwijze, je manier van informatie vergadering en opslag kunnen allemaal weer even extra onder de aandacht worden gebracht.

Hebben jullie ook last gehad van Mercurius retrograde? Of misschien juist mooie of leuke dingen van het verleden opnieuw tegengekomen waarvan je dacht, daar ga ik nu iets mee doen?

Over de nieuwe maan van 7 december heb ik enorm uiteenlopende berichten gelezen van astrologen dus ik ga de interpretatie aanhouden die het dichtst bij mij ligt. De nieuwe maan vind plaats in het teken Boogschutter, waar Jupiter de afgelopen weken de laatste weken een push heeft gegeven op het gebied van het hogere leren. Leren op spiritueel gebied of door een studie, of door een verre reis. In ieder geval het soort leren dat bewustzijnsverruimend werkt, dat je meer expansie in je leven geeft. De zon en de maan nu samen ook in boogschutter geven een extra impuls op dit gebied. Je wilt volle kracht vooruit. Je gaat nieuwe plannen maken, intenties neerzetten voor de komende weken. Op een gebied waar de motor eigenlijk al flink liep door de aanwezigheid van Jupiter.
Met Mars conjunct Neptunus in het teken Vissen vierkant de Zon en Maan in Boogschutter geeft dat uitdagingen. De Mars energie (je energie / je drive) gaat nu een beetje op in het AL (teken Vissen conjunct Neptunus). Je krijgt te maken met de timing van het universum die vraagt om geduld, los laten, overgave. Misschien ben je nu wel enorm moe, heb je al je energie in een keer verbruikt. Laat het universum voor je werken, je hoeft niet alles (Zon en Maan in Boogschutter samen met Jupiter) alleen te doen. Je hoeft ook niet alles tegelijk te doen. Ben je enorm gefrustreerd rond deze dagen over je vooruitgang dan weet je dat meer mag loslaten, meer aan de timing van het universum mag overlaten. Komt er nu iets tot een einde dan is dat divine timing. Een einde die gepland was.
Voor de komende dagen is het in ieder geval belangrijk om zeker nieuwe intenties op boogschutter gebied neer te zetten maar tegelijkertijd voldoende rust in te bouwen. Maakt verbinding met het hogere en laat de tijd zich ontvouwen. Laat ook eerst Mercurius weer op gang komen (na de nieuwe maan, vanaf 6 dec). Het kan een paar dagen duren voordat Mercurius weer op zijn normale snelheid is, de dagen rond 6 dec staat Mercurius namelijk compleet stil (niet in het echt, maar gezien vanuit onze positie op de aarde).

Een ander belangrijk aspect is een Grand Trine tussen Mercurius, Chiron en de Noordknoop, die de komende dagen op zijn krachtigst zal zijn. Die invloed is al een poosje op de achtergrond aanwezig maar vanaf 3 december echt actief en piekt rond 9 december. Een Grand Trine is de meest optimale energie verbinding tussen de planeten / punten. De energie van Mercurius, Chiron en de Noordknoop kunnen vrijuit onderling naar elkaar stromen en functioneren daardoor nu op hun best. Mercurius gaat over communicatie, Chiron over specifieke wonden, die als je ze weet te helen je grootste kracht worden en de Noordknoop is je missie in dit leven (waar je ziel naar toe wilt). Er kunnen dus de komende dagen wonden geheeld worden met deze Grand Trine energie, wonden op het gebied van het huis waar Chiron staat (wonden die je al heel lang bij je draagt), die de weg vrij maken voor je zielsmissie. Het is ook nodig om dit stuk te helen om vooruit te komen. Je gaat de komende dagen meer feeling krijgen met jouw eigen pad / missie en loslaten wat daar niet bij hoort, misschien een stukje zelfacceptatie over een pijnpunt en hierover duidelijk kunnen zijn naar jezelf en anderen.

Doe het rustig aan zou ik zeggen, de komende dagen. Laat alles op je in werken, laat los en go with the flow. Dan pluk je de meeste vruchten van deze nieuwe maan.
 
Laatst bewerkt:

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Hebben jullie ook last gehad van mercurius retrograde? Of misschien juist mooie of leuke dingen van het verleden opnieuw tegengekomen waarvan je dacht, daar ga ik nu iets mee doen?
Ik schreef het vandaag al, gisteren heb ik de maatschappij weer benaderd waar ik jaren terug een opleiding heb gekocht en betaald maar door privé omstandigheden nog niet heb kunnen afronden. Nu zat het weer vers onder de aandacht.

Leren op spiritueel gebied of door een studie, of door een verre reis. In ieder geval het soort leren dat bewustzijnsverruimend werkt, dat je meer expansie in je leven geeft. De zon en de maan nu samen ook in boogschutter geven een extra impuls op dit gebied. Je wilt volle kracht vooruit. Je gaat nieuwe plannen maken, intenties neerzetten voor de komende weken. Op een gebied waar de motor eigenlijk al flink liep door de aanwezigheid van Jupiter.
Daar heb je het al [a112.gif] Het is de opleiding tot Life Coach. Daarnaast het leren wat ik hier op het forum doe.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ik schreef het vandaag al, gisteren heb ik de maatschappij weer benaderd waar ik jaren terug een opleiding heb gekocht en betaald maar door privé omstandigheden nog niet heb kunnen afronden. Nu zat het weer vers onder de aandacht
Heel mooi voorbeeld van Mercurius retrograde. Inderdaad informatie terugvinden die je eerder over het hoofd had gezien, in jouw geval positieve informatie :). Het kan ook zomaar een brief van de belastingdienst zijn, om maar een voorbeeld te noemen ;) (afhankelijk van het huis waar Mercurius rondwaart).

Daar heb je het al [a112.gif] Het is de opleiding tot Life Coach. Daarnaast het leren wat ik hier op het forum doe.
Mooi voorbeeld van Jupiter in Boogschutter, de Zon is daar nu ook al te vinden. Vandaar de extra push. Over drie dagen dan dus ook de Maan er nog bij.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Dus dat verklaart mijn overactieve gevoel ook, begrijp ik. Ik voel me scherp op alles qua aandacht. Moet me weer eens gronden denk ik anders ga ik stuiteren haha.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Dus dat verklaart mijn overactieve gevoel ook, begrijp ik. Ik voel me scherp op alles qua aandacht. Moet me weer eens gronden denk ik anders ga ik stuiteren haha.
Ja of je bent straks compleet gevloerd, al je energie opgebruikt.

Volgens mij ben ik met die Grand Trine dit weekend al bezig geweest geweest. Het studeren ging zo langzaam, dacht even dat ik het niet meer kon. Te oud om te leren? Ik ben veel trager dan andere mensen, bedacht ik me. Er staat bij het studiemateriaal ook een tijdsindicatie en ik ben echt veel langer bezig dan die tijdsindicatie. Dus ik dacht, moet ik dit nog wel willen, wat waardeloos, ik kan dit niet etc. Mijn Chiron staat in huis 3 (communicatie huis maar gaat ook over leren, informatie opnemen) en in Stier. En Stier is niet het allersnelste teken als het om leren gaat. Voelde echt wel even als een pijnpunt, was het hokje ongeschikt al aan het aankruisen in mijn hoofd. Ik liet het vervolgens los, bedacht me dat ik gewoon mijn tijd ging nemen, dan maar niet zo snel. En vandaag ging het eigenlijk ineens super goed. Alle informatie zit muurvast in mijn hoofd, (stieren vergeten niet veel), heb mijn tijd genomen en het was prima zo. Was fijn om te merken. Ook dat nu ik niet meer push of sneller wil, ik heel stabiel aan het leren ben. Voor langere tijd kan concentreren en gelijkmatig informatie kan opnemen (ook een kenmerk van stier, uithoudingsvermogen, stabiliteit). Geen pieken meer in het leren, dat ik eerst moet inkomen of niet meer uit mijn flow gehaald mag worden. Gewoon stabiel, kan tussendoor iets anders doen, gestoord worden is ook geen probleem meer. Ik verlies de connectie met de stof niet meer bij onderbrekingen. Ik ben er blij mee.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik zou willen dat ik meer begreep van dat hele astrologie-gedoe. Wat ik bij mezelf merk is dat ik in heel veel dingen interesse heb, maar op de een of andere manier zie ik astrologie als een hele grote wirwar van details waar ik volgens mij never nooit uit zal komen. Respect voor je. Ik herken wel eigenschappen van mijn sterrenbeelden (reguliere en Chinese) maar wat voor huis of wat dan ook, totaal geen idee. Maar het blijft me uitermate boeien. Dus ik blijf voorlopig dapper lezen en erin herkennen en daar stopt het voor mij voorlopig.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Astrologie is ook best wel ingewikkeld en eigenlijk ook echt een vak. Ik ben eigenlijk maar sinds kort echt overtuigd van de invloed van de sterren op het leven. Was al wel heel lang geïnteresseerd in astrologie maar dat voelde meer als het oplossen van een puzzel voor de lol. Maar zie het nu als een soort weerbericht, waar je je voordeel uit kunt halen. Bijvoorbeeld niet per se tegen de stroom in willen zwemmen als je weet dat het een paar dagen later bijtrekt. Ik kan er dingen makkelijker mee loslaten, zoals die mail met informatie waar ik al weken op wacht. Het hoort er dan gewoon bij.

Herkennen is prima toch? Je had al twee mooie voorbeelden genoemd naar aanleiding van de transits. Dus dat heb je goed in de gaten. En de huizen hoef je niet per se naar te kijken hoor. Haal eruit wat voor jou goed voelt, als het langs je heen gaat, ook prima. Ik vertel het er meer bij voor als iemand wat verder wil kijken.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Maar zie het nu als een soort weerbericht, waar je je voordeel uit kunt halen.
Haal eruit wat voor jou goed voelt, als het langs je heen gaat, ook prima. Ik vertel het er meer bij voor als iemand wat verder wil kijken.
Zo beleef ik het ook. Het is dan fijn dat er mensen zoals jij zijn die het voor mij begrijpelijk uitleggen en toelichten. Dus ga alsjeblieft door. In mij heb je alvast een dankbare lezeres. [toppie]
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Er kunnen dus de komende dagen wonden geheeld worden met deze Grand Trine energie
Ja, gisteren heeft er bij mij een enorme heling plaatsgevonden. Mijn huisarts heeft mij dingen uitgelegd, die ik al tientallen jaren geleden had willen horen en waar mijn innerlijke kindjes echt heel blij mee waren en nog zijn. Dat zal mij zeker helpen bij mijn levensopdracht.
En wat die retrograde Mercurius betreft. Toen ik het las, dacht ik dat ik er geen last van gehad had, maar bij nader inzien heeft mijn computer een deel van een bestelling niet "opgepakt of doorgegeven" waardoor ik 'm twee keer moest doen. en nog zo was kleinigheidjes.

Maar ik heb een vraagje: Een medium heeft mij ooit het volgende gezegd: "Er komt een bepaald teken vast te staan, dat heel positief op uw geboorte horoscoop in zal werken". Maar ik vraag me af: Tekens staan toch nooit vast?
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Wat fijn Silver, bij mij werkte hij vanochtend ook nog even door. Merkte dat praten an sich ook even heel helend was. Dat woorden even heel diep verbonden waren met mijn zijn en mijn gehele energie mooi lieten doorstromen.

Mm nee planeten zijn altijd in beweging maar ze kunnen wel een poosje op een dezelfde punt blijven staan. Langzame planeten die van direct naar retrograde gaan en andersom, kunnen weken eenzelfde graad in de persoonlijke horoscoop beïnvloeden. Maar het medium had het over een teken, niet over een planeet.. Tekens of eigenlijk sterrenbeelden staan eigenlijk nooit vast aan de hemel. Die bewegen aan de hand van het draaien van de as van de aarde en dat gaat heel snel. Elke twee uur staat er een ander teken aan de horizon bijvoorbeeld.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Tekens of eigenlijk sterrenbeelden staan eigenlijk nooit vast aan de hemel. Die bewegen aan de hand van het draaien van de as van de aarde en dat gaat heel snel
Ja, dat dacht ik ook, maar ik weet ook niet wat er nog aan veranderingen op de aarde gaan gebeuren.
 

Saturnus

Bekend lid
Forum lid
Een medium heeft mij ooit het volgende gezegd: "Er komt een bepaald teken vast te staan,
Door je ontwikkeling komen je doelen steeds dichterbij. En alles wat vast zat komt los. Als ik de intentie van het bericht mag vertalen..

"Er komt een bepaald teken vast te staan"
Het word duidelijk wat je doelen zijn en hierdoor kun je de richting van je weg beter bepalen.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik een bootschap ook het liefst overbreng op die manier "Er komt een bepaald teken vast te staan."
Alleen dan zou alles wat ik schrijf keer op keer opnieuw moeten worden gelezen om het te kunnen begrijpen.
Het is uiteindelijk wel een fijne manier van schrijven die goed bij mijzelf past.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Rainbow Hoe lang blijft die grand trine die heling geeft. Ik heb een apparaatje gehuurd dat de lucht in mijn huis zuivert van electrosmog en ik maak behoorlijke stappen richting gezondheid.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Wat fijn Silver. Kun je nagaan wat een invloed zoiets kan hebben. Ik zie hem tot 17 dec in de lucht hangen. Maar dat betekent niet dat jouw heling hoeft te stoppen, de energie van het universum kan je dingen aanreiken, op ideeën brengen, je een aanzet geven tot. Dan is het aan jou of je het aanpakt en er iets mee doet, en uiteindelijk is het weer in jouw handen. Dus als jij een manier hebt gevonden om jezelf en je woonomgeving te zuiveren van storende invloeden dan doet het verdwijnen van de Grand Trine daar niets aan af. Het kan alleen zijn dat het universum tegen die tijd weer met iets anders komt wat je aandacht trekt. En je vervolgens daar energie in steekt, maar deze kennis heb je maar mooi opgedaan nu. Dat verdwijnt niet meer.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Dank je Rainbow. nee, daar stop ik niet mee. dit opent zoveel perspectieven. Wat het universum nog meer brengt is ook leuk, maar dit apparaatje ga ik kopen.
 
Bovenaan Onderaan