Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik voel mij ook anders in dingen staan. Meer een "go with the flow" gevoel. Ik merk het ook aan reacties op dingen die ik met anderen onderneem in conversaties, kleine onderlinge afspraakjes of daar waar eerst verwachtingen leefden naar mij toe dat die er ineens niet toe doen en dat alles gewoon in een gezonde flow zit. Ik ondervind nergens gemis en zij ook niet in hoe zij zich uiten. Andere dingen verlopen ook gewoon heel soepel. Ging al redelijk soepel maar nu opvallend nog meer en dit bouwde al een tijdje op naar hoe het nu is.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Mars gaat de komende dagen voor wat extra frictie zorgen. Dat deed hij al maar het wordt nog een stukje onvoorspelbaarder. Mars conjunct Uranus kan behoorlijk wilde energie geven. Energie om eruit te willen breken en protest te voeren. Het anders willen. Exacte conjunctie is op 21 januari maar de dagen ervoor al voelbaar, nu ook al.

Terwijl Mars zijn conjunctie met Uranus volmaakt staat hij op spanning met Saturnus. Botsingen met de overheid of meer persoonlijk; willen losmaken uit bestaande structuren. Dit aspect is exact op 13 januari, terwijl op 13 januari ook een nieuwe Maan conjunct Pluto plaatsvind. Wat de intensiteit verhoogt. Een nieuwe Maan is een nieuw begin maar wel een die een nieuwe macht inluid, of meer persoonlijk, een beroep doet op een nieuw stukje persoonlijke macht.

En terwijl Mars vervolgens na zijn vierkant met Saturnus (13 jan), een vierkant met Jupiter (20 januari) volmaakt (vergroten van wat er speelt), zien we tegelijkertijd Mars de conjunctie met Uranus (explosief) volmaken (21 januari). Het worden een paar spannende weken, let goed op jezelf, blijf dicht bij jezelf. Kijk waar jij een aanzet wilt doen tot meer persoonlijke vrijheid en maak hier een begin mee. Er wordt van je gevraagd om je persoonlijke macht in te zetten en je zo min mogelijk aan te trekken van de spanningen die je buiten je waarneemt. Doe maar oogkleppen op en pas goed op jezelf. Denk aan goede zelfzorg, focus op innerlijke vrede (Venus sextiel Neptunus).
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik herken het al wel, ik ben helemaal al een beetje uit de bestaande structuur op het moment en dat geeft een soort van power, uitbreekgevoel. En dit gevoel geeft me een soort " macht" mensen willen niet dat ik uitbreekt, maar ik bepaal.

Ik heb gister overigens geschreven, toen kreeg ik dat het goed is dat ik even niet op de werkvloer ben omdat het explodeert in de sfeer komende weken en er botsingen onderling ontstaan van heftige strekking en ik er dan niet bij ben. Waardoor ik ook het stukje in handen heb om het een andere kant op te krijgen omdat ik die energie dan nog heb en de spanningen niet heb meegemaakt. Dan zal ik er anders instaan.
Ik kreeg ook op papier wat ik moet doen aan zelfzorg en dat is dus ook belangrijk nu, altijd, maar vooral ook nu lees ik.

Of dat zo gebeurt weet ik natuurlijk niet...maar het past wel bij wat ik lees.
Ik ben blij dat ik even veel in mijn cocon kan zijn , met uitbrekende en protesterende pubers dat dan vast weer wel.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Fijn dat je er een goede weg in hebt gevonden Muriel. Dat kan nu wel een uitdaging zijn. Ik voel de urgentie / noodkreet van de natuur meer dan ooit, het is moeilijk om te voelen en niet in paniek te raken. Maar neem het per dag.

Ik bedacht me dat voor de komende weken een soort astro kalender nog fijn kan zijn. Met daarin alle transits voor de komende weken. Er staat namelijk een heleboel te gebeuren. Ik zal heel kort erbij zetten wat het meest kenmerkende van de energie is. In werkelijkheid is de uitwerking veel breder maar ik houd het nu even bij de essentie. Lees het maar als een verhaal van energieën, met eb en vloed van verschillende soorten. Die samen uitmonden in ons verhaal hier.

Houd in gedachten dat op de dagen dat de transits exact zijn, dat zijn de dagen waarin de energie het meest voelbaar is. Echter de dagen ervoor is dan vaak wel al een opbouw te merken en de dagen erna een afname.

Het is de komende twee weken een behoorlijk volle kalender, dit maak ik eigenlijk maar zelden mee, zoveel belangrijke planeetverbindingen zo kort op elkaar.

Ik begin vanaf vandaag, de langer durende transits zijn dik gedrukt:

13 januari- Nieuwe maan 23°13'Steenbok ~ conjunct Pluto in Steenbok: nieuw begin, nieuwe macht bestaande structuren / overheid

13th - Mars Stier vierkant Saturnus Waterman at 3°05': geblokkeerd voelen door bestaande structuren / overheid, obstakels en frustratie, doorzettingsvermogen, lange adem hebben

13th - Venus Steenbok driehoek Uranus Stier at 6°44': doorbraken financiën / geldbronnen / resources, vrijgevigheid, charme offensief

14th - Uranus Stier stations direct at 6°43': Energie van Uranus, verandering maatschappij komt op gang. Uranus energie wordt vanaf nu meer zichtbaar (zie verdere transits)

14th - Zon Steenbok conjunct Pluto Steenbok at 24°38': Machtsverbanden overheid, crisis, onzichtbare verbanden wordt belicht / zichtbaar / krijgt sturing. Hanteren van macht.

15th - Mercurius enters shadow: Communicatie vertraagt.

17th - Jupiter Steenbok vierkant Uranus Stier at 6°44': Vooruitgang overheid geblokkeerd door verandering resources. Veel willen maar omstandigheden en middelen zijn onvoorspelbaar en aan verandering onderhevig. Opblazen van zaken, grilligheid in geldbronnen / resources, veranderingen natuur bronnen. Grote veranderingen willen, schepen verbranden. Grote schoenen aantrekken, ik ben er klaar mee, ik breek hiermee.

19th - Zon enters Waterman: Zon voegt zich bij andere vijf planeten in waterman, energie focus op groepen, gelijkheid, innovatie, waarheid, power to the people.

20th - Mars conjunct Uranus at 6°44': Explosiegevaar, woede, doorbraken, opstand, initiatief tot verandering.

20th - Mercurius driehoek Noordknoop Tweelingen at 19°05': nieuws met betrekking tot missie

23rd - Mars Stier vierkant Jupiter Steenbok at 8°0' Te grote stappen vooruit willen, problemen met geldbronnen, onenigheid over geldbronnen / resources overwinnen. Op tenen gaan staan. in veroveringsdrang.

23rd - Venus Steenbok sextile Neptunus Vissen at 19°05': Kans op vrijgevigheid vanuit overheid en hoop, onbaatzuchtigheid vanuit collectief. Steun vinden bij elkaar.

23rd - Zon conjunct Saturnus Waterman at 4°20' Beperking vrijheid individuen / groepen wordt meer belicht. Bekrachtiging regels.

26th - Neptunus square Noordknoop tweelingen 19°06': Misleiding, ruis in de communicatie. Moeite om feiten en fabels te onderscheiden.

28th - Full Moon Leeuw 9°06'e ~ opposite Jupiter / Saturnus ~ square Mars / Uranus Stier: Tendens om uit te breken uit beperkingen nu extra groot. Voltooien cyclus. Grote spanningen veel hoogopgelopen emoties

28th - Venus conjunct Pluto at 25°06': Emotionele diepte, intense emotionele ervaringen, transformerend

28th - Zon conjunct Jupiter at 9°22': Zelfvertrouwen, blijheid, egoboost.

30th - Mercurius stations retrograde at 26°29'Waterman (direct Feb 20th at 11°01'Waterman): Communicatie fouten komen de komende 20 dagen boven water om opgelost te worden.

1st Feb - Venus enters Waterman (now a Super Stellium in Waterman - consisting of Zon, Venus, Mercurius, Jupiter, Saturnus): Nog een schepje boven op de al huidige tendens, energie gericht op groepen, gelijkheid, innovatie, waarheid, power to the people. Vorig jaar was de tendens in Steenbok = overheid, regels, gezag, doorzetten, hard werken. Flinke verschuiving van energie dus!
 
Laatst bewerkt:

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ja ik zag de mooie kaart die je had getrokken, en dat je goede dingen hebt gedaan voor de natuur gister.
Het zal nog zwaarder zijn als je weinig natuur om je heen hebt misschien. Ik heb gelukkig wel veel natuur om me heen op vijf minuutjes lopen, wat niet wegneemt dat de natuur op andere plekken er aan gaat en verschrikkelijk is.

Onwijs bedankt voor de datums.
 
Bovenaan