Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Mooi en toepasselijk artikel voor precies vandaag; De Blauwe Maan.

 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Tijdens het lezen van het artikel had ik vooral bij diverse data veel herkenning in wat er gaande is en zal kunnen zijn in de wereld. Vooral de tweede week en opvolgend in november. De explosie van frustraties en daaraan gelinkte agressie en dan denk ik aan het tellen van de stemmen in Amerika en de uitkomst daarvan na 3 november, de verkiezingsdag van de nieuwe President. Persoonlijk verwacht ik daar grote escalaties. Maar ik verwacht tegelijkertijd ook dat het daarna beter zal gaan en er een grote ommekeer komt in heel veel aspecten, waaronder de aanpak van het virus.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Here we go. We gaan de grote transformatie in, de transformatie die ons leven nooit meer hetzelfde zal laten zijn. De komende twee maanden zijn cruciaal. Er staat ons een hoop te wachten als het gaat om transformerende energieën. Dat zal niet zonder slag of stoot zijn maar is ook niet iets om bang voor te zijn.

Op dit moment staat Mars retrograde conjunct de zwarte Maan in Ram. Mars is sterk maar de energie is naar binnen gekeerd. Pogingen om de Mars (actie, assertiviteit, initiatief, opkomen voor, boosheid) energie neer te zetten stuiten op veel weerstand van Pluto. De macht van de anderen, het ongrijpbare van het collectief, maar ook het virus is groot. Het legt de Mars energie lam, zodat deze steeds opnieuw moet hergroeperen. De Mars energie is echter fel (Ram) en voelt intuïtief het onrecht aan (Zwarte maan), dat wat men niet kan zien maar wel is maar steeds maar niet goed kan duiden. Mars is sinds 9 september retrograde en gaat 13 november weer direct. Vanaf 13 november wordt het makkelijker om tot actie over te gaan en initiatieven te nemen maar de spanning zal nog steeds om te snijden zijn want Mars staat deze periode vierkant Pluto en Jupiter. Zodra Mars weer direct gaat na 13 november, kruipt Mars richting een vierkant met Pluto (en daarna nog Saturnus). Met Pluto is het vierkant op 12 december exact en met Saturnus op 11 januari. De energie is al weken ervoor voelbaar. Wat maakt dat er veel frictie te voelen zal zijn, frustraties, boosheid, vooruit willen maar het gevoel hebben belemmerd te worden. Uiteindelijk kun je wel tot iets groots komen, juist door die belemmeringen, als er dan iets wordt neergezet, is het heel sterk. Onder deze energie kunnen er bergen verschoven worden, maar niet zonder zweet en tranen.

Op 12 november maakt ook Jupiter weer een exacte conjunctie met Pluto, deze energie hebben we eerder gehad namelijk op 5 april en 30 juni. Het maakt de problematiek extra zichtbaar, vergroot deze uit en brengt versnelling van de transformatie die gaande is. De transformatie wordt een handje geholpen door Jupiter, rechtvaardigheid en wijsheid zal meer de boventoon voeren.

In januari gaan we een interessante tijd tegemoet. Op 21 december zullen Saturnus en Jupiter van het teken Steenbok naar het teken Waterman gaan. Dat betekent dat achtergrond energie behoorlijk zal wijzigen. Van een energie met een focus op de overheid, discipline, regels, tradities, karma en oude angsten zal de energie naar vrijheid, doorbraken, gelijkheid en innovatie gaan (Waterman energie). Er zal dus een geheel andere wind gaan waaien. Dat hoeft niet per se meer vrijheid te betekenen maar wel dat de focus hier meer op komt te liggen. Nu is de focus op doorzetten, hard werken, discipline, die focus zal overgaan naar gelijkheid en vrijheid. Saturnus zal desondanks zijn beperking op gaan werpen doordat deze in Waterman van kracht wordt, de invloed van de regels en de overheid, wordt extra voelbaar op het gebied van vrijheid. In de maand januari zullen er maar liefst 5 planeten (Zon, Mercurius, Jupiter, Saturnus, Venus) en een belangrijke astroïde Pallas Athena door het teken Waterman reizen. Waar we het afgelopen jaar een grote focus op Steenbok energie hebben gevoeld zal die energie nu grotendeels naar Waterman gaan. Terwijl Pluto nog doorgaat met het transformerende werk in Steenbok (transformatie van bestaande structuren, tradities), zal de focus minder op discipline gaan liggen en meer op vrijheid. De planeten in Waterman zullen in januari daarnaast een sextiel gaan maken met Chiron (onze wond, kwetsbaarheid), dit houdt in dat er kansen zijn om te helen, van kwetsbaarheid kracht te maken.

De komende volle Maan (31 okt) luidt een verandering in, een schok, met Uranus oppositie de Volle maan. Twee weken later, half november zal Mercurius eveneens oppositie Uranus komen te staan, schokkend nieuws. Of nieuws dat vooruitgang brengt, een sprong voorwaarts die niet altijd aangenaam aanvoelt. Er kan veel gebeuren, een oppositie geeft altijd twee tegenstellingen, die met elkaar in evenwicht dienen te komen. Er zal iets geïntegreerd moeten worden om de nieuwe realiteit een plek te geven.

Vanaf half november gaat het dus weer intens worden. Er is veel energie rond deze datum aan het werk. De schok van Uranus op 31 okt en 12 november. De crisis wordt extra voelbaar en zichtbaar met de energie van Jupiter conjunct Pluto, rechtvaardigheid en wijsheid zullen meer gewicht krijgen. We willen weer vooruit, actie! (Mars die weer direct gaat lopen op 13 nov), komen daarmee in botsing met Pluto (12 dec) en Saturnus (11 jan). Er zullen wederom belemmeringen zijn door de crisis, het virus, dingen buiten onze macht (Pluto) blokkades zijn vanuit de overheid (Saturnus). Vanaf 21 december zal de behoefte aan vrijheid en gelijkheid groter worden (Jupiter en Saturnus komen Waterman binnen). Die behoefte zal in januari verder aanzwellen en ook persoonlijk een rol gaan spelen (Persoonlijke planeten in waterman).
Alles lijkt nog steeds in lijn met de Planeten te lopen in mijn beleving.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Zijn er ook lichamelijke aspecten te ervaren als zijnde transformerende energie bij jezelf?
Ik heb de laatste dagen een heel apart gevoel in mijn benen, net of er energie vrij komt, en ik als het ware wil dansen. Nu dans ik wel vaker, maar het soort ballet achtige dans.
Net of er continue de behoefte is mijn benen te strekken en allerlei posities aan te nemen. Alsof ik ook leniger ben dan anders. Best heel gek.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik heb meer onderrugpijn dan ooit en ben meer moe deze dagen. Wel hele hete voeten en handen.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Alles lijkt nog steeds in lijn met de Planeten te lopen in mijn beleving.

Ja we deinen heel erg mee, onze extra maatregelen kwamen ook vlak na de volle maan, waar Uranus oppositie stond. Daarna kwam het nieuws over de nieuwe maatregelen.

Mijn persoonlijke horoscoop klopt ook gewoon heel erg nu, heel bijzonder. Die Pluto / Saturnus / Jupiter conjunctie vind in mijn 12e huis plaats, het opruimen van vorig leven materiaal waar ik de afgelopen jaren mee bezig ben geweest, nadert nu wel zijn einde. Toen ik begon met opruimen, 5 jaar geleden, was ik nog helemaal lichamelijk verkrampt. Voelde van alles maar kon het nog niet zo goed plaatsten. Nu is dat zo anders. Nu voel ik zoveel energie door mijn lijf gaan in meditatie, mijn handen gloeien van de energie en ik voel nu hoe ik energetisch kan samenwerken met het grote geheel om mij heen. Het is vijf jaar geleden dat Pluto mijn 12e huis binnenkwam, en hij zal er nog even blijven, maar Saturnus en Jupiter zijn bijna klaar met hun werk en zullen vanaf januari naar mijn 1e huis gaan. De jaren van afzondering zijn bijna over (ergens wel jammer).
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Zijn er ook lichamelijke aspecten te ervaren als zijnde transformerende energie bij jezelf?
Ik heb de laatste dagen een heel apart gevoel in mijn benen, net of er energie vrij komt, en ik als het ware wil dansen. Nu dans ik wel vaker, maar het soort ballet achtige dans.
Net of er continue de behoefte is mijn benen te strekken en allerlei posities aan te nemen. Alsof ik ook leniger ben dan anders. Best heel gek.

Heb ik ook eens gehad nadat er energie vrijkwam en het geheel begon te stromen. Mooi hoor!
Transformatie is altijd wel lichamelijk te voelen ja, bij ieder alleen weer anders, het is net waar het eerst niet of minder stroomde en nu wel of meer.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Gisteren luisterde ik naar een interview van Karen Hamaker Zondag.
Dat is altijd interessant, maar in dit interview zei ze toevallig ook iets over het 12de huis.
Het twaalfde huis is eigenlijk mijn huis. Ik heb er vijf planeten in staan en de rest is er meer of minder mee verbonden.
Nu wil ik die woorden van Karen even delen, want ik vraag me af of ik het echt begrijp en misschien kan Rainbow nog wat verduidelijking
geven.
Het was een interview in het Engels, dus ik schrijf het grotendeels ook in het Engels op.

De planeten in het 12de huis and in aspect to the rule of the 12th house very much reflect where you sensitivity was towards the undercurrents when you were still in your mystical fase, and of course it has a lot to do with the home but it doesn't need to be something that was wrong with the parents but it is the whole unconcious atmosfeer before the child start talking you find there and that has to do with some repressions of anxxieties or fears or problems the child will respond to that. If I look at planets in the twelfth I see where you were sentitive of not was what wrong with.......... What you took in from the whole direct environment and family life when you were early young, before you started talking.
Voor mij is dit heel interessant. Het verklaart ook dat ik altijd andere dingen opmerk dan anderen. Volgens mij ben ik nog steeds afgestemd op de onderstromen. Mensen zijn zich vaak niet bewust van de onderstromen, ook niet van hun eigen onderstromen en ik ben me er niet altijd van bewust dat ik op andere lagen aangesloten zit.
Wat ik me dan afvraag is; Heeft elke planeet zijn positieve en negatieve onderstromen? Ik heb altijd gedacht dat de planeten in het twaalfde huis, iets vertelde over het (innerlijke)werk dat je ouders niet gedaan hadden, of zo iets.
Kan jij d'r meer over vertellen Rainbow?
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Gisteren luisterde ik naar een interview van Karen Hamaker Zondag.
Dat is altijd interessant, maar in dit interview zei ze toevallig ook iets over het 12de huis.
Het twaalfde huis is eigenlijk mijn huis. Ik heb er vijf planeten in staan en de rest is er meer of minder mee verbonden.
Nu wil ik die woorden van Karen even delen, want ik vraag me af of ik het echt begrijp en misschien kan Rainbow nog wat verduidelijking
geven.
Het was een interview in het Engels, dus ik schrijf het grotendeels ook in het Engels op.


Voor mij is dit heel interessant. Het verklaart ook dat ik altijd andere dingen opmerk dan anderen. Volgens mij ben ik nog steeds afgestemd op de onderstromen. Mensen zijn zich vaak niet bewust van de onderstromen, ook niet van hun eigen onderstromen en ik ben me er niet altijd van bewust dat ik op andere lagen aangesloten zit.
Wat ik me dan afvraag is; Heeft elke planeet zijn positieve en negatieve onderstromen? Ik heb altijd gedacht dat de planeten in het twaalfde huis, iets vertelde over het (innerlijke)werk dat je ouders niet gedaan hadden, of zo iets.
Kan jij d'r meer over vertellen Rainbow?

Of het twaalfde huis altijd iets te maken heeft met innerlijk werk wat je ouders niet hebben gedaan weet ik niet. Mijn ouders hebben een heleboel innerlijk werk niet gedaan en ik heb alleen Venus in het twaalfde huis staan.

Ik zie het twaalfde huis meer als het ongrijpbare huis, daar waar de energie nog niet de stof in is gegaan. Het is het huis waar de baby nog in de buik zit, waar je energie wel voelt maar niet kan horen, zien of ruiken. Pas vanaf het eerste huis wordt de energie tastbaar en aanwijsbaar.

Als je veel planeten daar hebt, ben je op wat die planeten betreft inderdaad heel sensitief, wat je voelt is moeilijk te duiden voor anderen omdat je anders waarneemt met andere zintuigen. Meer ingesteld nog op inderdaad de onderstroom. Het is een energie die naar binnen gekeerd is (introvert) en maakt dat het ook kan duiden op de behoefte aan veel afzondering en alleen zijn en bescherming willen. Elke planeet heeft inderdaad zijn positieve en negatieve zijde. Het hangt altijd van de persoon en de omstandigheden af, hoe deze de energie hanteert, of dit positief of negatief uitpakt.

Als je veel planeten in het twaalfde huis hebt sta je eigenlijk nog met een been aan de andere kant van de sluier. Kunt ook makkelijk contact maken met entiteiten en engelen.

Dat die energie nooit het stof in is gegaan kan verschillende redenen hebben en daar probeert Karen wat over te zeggen. Soms is wat je voelt ongrijpbaar en reageert en erkent je omgeving deze ook niet, ervoor zorgend dat die altijd ergens een beetje onbewust blijft terwijl je opgroeit.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Dat die energie nooit het stof in is gegaan kan verschillende redenen hebben en daar probeert Karen wat over te zeggen. Soms is wat je voelt ongrijpbaar en reageert en erkent je omgeving deze ook niet, ervoor zorgend dat die altijd ergens een beetje onbewust blijft terwijl je opgroeit.
Dat ie voor mij ook onbewust blijft?
Of is het juist mijn taak om het vorm te geven?
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Nee je kunt je er in je latere leven wel bewust van worden hoe het bij jou werkt. Maar de planeet energie zal minder concreet en gericht worden geuit. Vaak slaat het eerst naar binnen, ben je erg introvert op dat gebied en ga je er later meer mee uit de voeten kunnen maar op een andere manier dan anderen. Het is geen ego gerichte energie en dat zal het ook nooit worden.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik voel een gigantische donkere wolk , alsof er iets verschrikkelijks aankomt in de komende 3 a 4 dagen. Normaal heb ik sterk het gevoel iets anders te willen creëren, of hulp van gene zijde te vragen, maar nu niet.
Ik heb geen idee wat het is, en ook niet of het morgen weer weg is. Er hangt iets sombers wat ik niet gewend ben.
 

aprilbloesem

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik voel een gigantische donkere wolk , alsof er iets verschrikkelijks aankomt in de komende 3 a 4 dagen. Normaal heb ik sterk het gevoel iets anders te willen creëren, of hulp van gene zijde te vragen, maar nu niet.
Ik heb geen idee wat het is, en ook niet of het morgen weer weg is. Er hangt iets sombers wat ik niet gewend ben.
je voelt het, maar je hebt niet het gevoel het te ''moeten of willen'' veranderen......
en wat dan ?
het is er en je ziet wel wat er gebeurt, of maak je je er wel zorgen om?
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
je voelt het, maar je hebt niet het gevoel het te ''moeten of willen'' veranderen......
en wat dan ?
het is er en je ziet wel wat er gebeurt, of maak je je er wel zorgen om?


Ik vind het wel een akelig gevoel, ik heb nooit dat zware, dat sombere, alsof het zwart is zoals het er nu hangt.
Maar ik laat het, en wacht af.
 
Bovenaan