Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik had vannacht weer een vreemde voorspellende droom die vandaag uitgekomen is . Later op de dag was het of iemand tegen me sprak, hoewel ik niet echt een stem in mijn hoofd hoorde, met iets wat zou gaan gebeuren later op de dag, en ook dat gebeurde. Het waren niet echt logische gebeurtenissen en ook met mensen die niet echt dichtbij me staan.

Ik vroeg me af is dit ook aan de maan te linken?
Dat voorspellende gebeuren.
Wordt het sterker in bepaalde periodes?
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ja zou kunnen, deze nieuwe maan worden Neptunes, de Maan, Mercurius en Uranus geactiveerd. Dat zijn invloeden die helderziendheid kunnen versterken.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Toch ook het spanningsveld in oktober op meerdere vlakken? Ik heb al drie nachten kort op elkaar bij het wakker worden beelden gehad van dromen met mijn ex en elke keer ging het om ruzie of één of ander spanningsveld. En dit terwijl ik hem al enkele jaren niet meer heb gezien of gesproken.
Qua die dingen is hij (of dacht ik) uit mijn systeem dus ik vond het wel heel bijzonder dat het steeds hierop uitdraaide.
Het waren maar heel korte momenten van enkele seconden, maar voldoende lang om te onthouden.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ja deze nieuwe maan is een nieuw begin voor een aantal zaken die de afgelopen dagen naar boven kwamen. De taak is evenwicht brengen tussen oud zeer die bovenkomt, gefrustreerde gevoelens over bepaalde vorderingen in het heden waarbij oud zeer mee speelt in balans proberen te brengen. Bepaalde nieuwe inzichten kunnen schokkend zijn of je op een nieuwe koers zetten. Het gaat er allemaal even niet zo zachtzinnig aan toe.
 

aprilbloesem

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Oh, wat heerlijk om te lezen........
Vandaar dus ;) ..... veel dromen waarbij ik dingen van vroeger een plekje kon geven......voelde ook echt ruimte gecreëerd worden waardoor er
de afgelopen tijd een verschuiving plaats vond/vind........ik had Beryl ( edelsteen), de ''schuld'' gegeven en volgens mij is die ook niet geheel onschuldig 😋.
Gaaf dat alles dan zo bij elkaar komt.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Here we go. We gaan de grote transformatie in, de transformatie die ons leven nooit meer hetzelfde zal laten zijn. De komende twee maanden zijn cruciaal. Er staat ons een hoop te wachten als het gaat om transformerende energieën. Dat zal niet zonder slag of stoot zijn maar is ook niet iets om bang voor te zijn.

Op dit moment staat Mars retrograde conjunct de zwarte Maan in Ram. Mars is sterk maar de energie is naar binnen gekeerd. Pogingen om de Mars (actie, assertiviteit, initiatief, opkomen voor, boosheid) energie neer te zetten stuiten op veel weerstand van Pluto. De macht van de anderen, het ongrijpbare van het collectief, maar ook het virus is groot. Het legt de Mars energie lam, zodat deze steeds opnieuw moet hergroeperen. De Mars energie is echter fel (Ram) en voelt intuïtief het onrecht aan (Zwarte maan), dat wat men niet kan zien maar wel is maar steeds maar niet goed kan duiden. Mars is sinds 9 september retrograde en gaat 13 november weer direct. Vanaf 13 november wordt het makkelijker om tot actie over te gaan en initiatieven te nemen maar de spanning zal nog steeds om te snijden zijn want Mars staat deze periode vierkant Pluto en Jupiter. Zodra Mars weer direct gaat na 13 november, kruipt Mars richting een vierkant met Pluto (en daarna nog Saturnus). Met Pluto is het vierkant op 12 december exact en met Saturnus op 11 januari. De energie is al weken ervoor voelbaar. Wat maakt dat er veel frictie te voelen zal zijn, frustraties, boosheid, vooruit willen maar het gevoel hebben belemmerd te worden. Uiteindelijk kun je wel tot iets groots komen, juist door die belemmeringen, als er dan iets wordt neergezet, is het heel sterk. Onder deze energie kunnen er bergen verschoven worden, maar niet zonder zweet en tranen.

Op 12 november maakt ook Jupiter weer een exacte conjunctie met Pluto, deze energie hebben we eerder gehad namelijk op 5 april en 30 juni. Het maakt de problematiek extra zichtbaar, vergroot deze uit en brengt versnelling van de transformatie die gaande is. De transformatie wordt een handje geholpen door Jupiter, rechtvaardigheid en wijsheid zal meer de boventoon voeren.

In januari gaan we een interessante tijd tegemoet. Op 21 december zullen Saturnus en Jupiter van het teken Steenbok naar het teken Waterman gaan. Dat betekent dat achtergrond energie behoorlijk zal wijzigen. Van een energie met een focus op de overheid, discipline, regels, tradities, karma en oude angsten zal de energie naar vrijheid, doorbraken, gelijkheid en innovatie gaan (Waterman energie). Er zal dus een geheel andere wind gaan waaien. Dat hoeft niet per se meer vrijheid te betekenen maar wel dat de focus hier meer op komt te liggen. Nu is de focus op doorzetten, hard werken, discipline, die focus zal overgaan naar gelijkheid en vrijheid. Saturnus zal desondanks zijn beperking op gaan werpen doordat deze in Waterman van kracht wordt, de invloed van de regels en de overheid, wordt extra voelbaar op het gebied van vrijheid. In de maand januari zullen er maar liefst 5 planeten (Zon, Mercurius, Jupiter, Saturnus, Venus) en een belangrijke astroïde Pallas Athena door het teken Waterman reizen. Waar we het afgelopen jaar een grote focus op Steenbok energie hebben gevoeld zal die energie nu grotendeels naar Waterman gaan. Terwijl Pluto nog doorgaat met het transformerende werk in Steenbok (transformatie van bestaande structuren, tradities), zal de focus minder op discipline gaan liggen en meer op vrijheid. De planeten in Waterman zullen in januari daarnaast een sextiel gaan maken met Chiron (onze wond, kwetsbaarheid), dit houdt in dat er kansen zijn om te helen, van kwetsbaarheid kracht te maken.

De komende volle Maan (31 okt) luidt een verandering in, een schok, met Uranus oppositie de Volle maan. Twee weken later, half november zal Mercurius eveneens oppositie Uranus komen te staan, schokkend nieuws. Of nieuws dat vooruitgang brengt, een sprong voorwaarts die niet altijd aangenaam aanvoelt. Er kan veel gebeuren, een oppositie geeft altijd twee tegenstellingen, die met elkaar in evenwicht dienen te komen. Er zal iets geïntegreerd moeten worden om de nieuwe realiteit een plek te geven.

Vanaf half november gaat het dus weer intens worden. Er is veel energie rond deze datum aan het werk. De schok van Uranus op 31 okt en 12 november. De crisis wordt extra voelbaar en zichtbaar met de energie van Jupiter conjunct Pluto, rechtvaardigheid en wijsheid zullen meer gewicht krijgen. We willen weer vooruit, actie! (Mars die weer direct gaat lopen op 13 nov), komen daarmee in botsing met Pluto (12 dec) en Saturnus (11 jan). Er zullen wederom belemmeringen zijn door de crisis, het virus, dingen buiten onze macht (Pluto) blokkades zijn vanuit de overheid (Saturnus). Vanaf 21 december zal de behoefte aan vrijheid en gelijkheid groter worden (Jupiter en Saturnus komen Waterman binnen). Die behoefte zal in januari verder aanzwellen en ook persoonlijk een rol gaan spelen (Persoonlijke planeten in waterman).
 
Laatst bewerkt:

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Heel verhelderend op meerdere herkenbare vlakken, zowel persoonlijk als maatschappij gerelateerd. Zelfs op wereldniveau.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Nou ik ben benieuwd, dat schokkende nieuws ... ik heb zoals ik eerder sterk het gevoel dat er in November iets heftigs plaatsvindt. Het zal dan gezien de maan, algemeen zijn? Het voelt als een ernstig iets bij een dierbaar iemand of mezelf. Iets schokkends. Wat alles verandert...
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Nou ik ben benieuwd, dat schokkende nieuws ... ik heb zoals ik eerder sterk het gevoel dat er in November iets heftigs plaatsvindt. Het zal dan gezien de maan, algemeen zijn? Het vorlt als een erbstig iets bij een dierbaar iemand of mezelf. Iets schokkends. Wat alles verandert...

Bij de volle Maan gaat het om de voltooiing van iets.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Voor mij de voltooiing van de tijd dat ik in dit huis woon, denk ik.


Dan doe ik met je mee.
De dozen hier vullen zich ook met spullen.

Ik wacht het af, ik heb wel het idee dat er dingen gaan gebeuren die mogelijk heftig zijn, maar ik heb er wel vertrouwen in.
Er zal misschien ook veel met Corona te maken hebben en daar heb ik eigenlijk vanaf het moment dat het er is niet zo een last van. Ik doe mijn ding wel.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Voltooiing van een leven? Ziekte die zich voltooid in de dood? Of moet ik het anders zien. Misschien staat het los ervan.

Kan van alles zijn, bij mij vind deze in het vierde huis plaats en heeft te maken met huis en haard. Ik ben al een poos bezig om van dit huis een thuis te maken. Laatste loodjes komen in zicht nu.

Je kunt dan het beste even kijken waar de maan in je horoscoop staat op 31 okt.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik heb er een kaart op getrokken wat deze volle maan mij brengt.

Ik kreeg vernieuwing wat betreft relaties. Helen van relaties in de familie en andere relaties.
En scheppen met gedachtes mijn energieveld wordt sterker en ik kan dingen in fysieke vorm brengen, ik moet nadenken over wat ik nu echt wil in kijn leven.

Ik meende dat mijn huis op 31 oktober nu werk, carierre was? Of heb ik dat verkeerd? Ik zal het straks opzoeken.
Daar kan ik me betreft relaties ook in vinden, doordat werkrelaties veranderen, ontwikkelen zich dingen.
 

Bijlagen

  • 20201027_114546.jpg
    20201027_114546.jpg
    770,2 KB · Weergaven: 2

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik ben doodmoe, wat aan de ene kant positief is, want het houdt me een beetje rustig thuis. Ondanks de maatregelen weet ik toch altijd wel dingen buiten de deur te verzinnen. En deze vermoeidheid, houdt me thuis, waar ik me nu ook enorm fijn voel. Ik heb echt een soort van cocon gevoel. Het gevoel me terug te trekken en met Gene zijde bezig te zijn. Verder hoeft er niet zoveel.
Ik heb wat dingen aan mijn ziel gevraagd die me inzicht gaven, en ik besloot vanmiddag te ontspannen of mediteren, soms doe ik dat in complete stilte, maar nu besloot ik een achtergrondmuziekje op te zetten. Met als doel ontspannen maar ik zakte eigenlijk vrijwel meteen weg in een soort meditatie.
Het aparte is dat ik muziek koos die ik nog nooit gekozen heb, het was er ineens, en ik dacht dan probeer ik dat een keer, er leek een ander soort opening plaats te vinden hierdoor.
Ik raakte heel ver weg, kreeg een soort van genezende lichtstraal op me in een omgeving waar we heel snel waren en ik alleen maar iemand haar hand vast hoefde te houdenom er samen te zijn. De straal deed alles van me af spoelen, en er bleef alleen een licht uitsraling over met zachte kleuren. Ineens werd me duidelijk hoe onbelangrijk heel veel is. Nou ben ik altijd wel redelijk relaxed en maak me niet snel druk, maar ik kreeg nog meer inzicht in wat er niet toe doet.
Ik zag gezichten heel helder, soms veranderden ze in lichtbollen van energie, maar ze toonden zich ook in mensen, die me herkenning gaven, maar ik niet ken, en een overleden dierbare die en groet gaf. Ik kreeg min of meer door dit is je huis, maar het kan altijd in je zijn.
Doe er iets mee als je wilt.

Toen ik later weer op de bank zat werd me helder dat ik dit gevoel kan blijven oproepen.
Ik heb al heel veel gemediteerd in mijn leven maar dit is wel een van de helderste en vredigste meditaties die ik gehad heb in gevoel.
Het voelt als een soort vernieuwing, van je dacht altijd dat je mooie meditaties had, en ze voelden ook altijd fijn en nu is er iets wat daaraan voor bij gaat, als zijnde een nieuw soort opening waardoor ik me nog weer dichter bij de bron voel.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Wow, wat mooi Muriel. Echt iets wat je dingen laat filteren naar je eigen behoefte. Echt een kadootje speciaal voor jou. <3
Ja ik zie het ook als een kadootje. Het was een liefdevolle uitwisseling, die me een heel sterk gevoel van veiligheid gaf, wat er ook gebeurt, dat thuis is er altijd. Er was even alleen maar licht en liefde en voor de rest waren dingen niet belangrijk, niets van wat ik normaal als een zorg zie of waar ik controle op houdt, deed er zo zeer toe, alles is perceptie. Alleen wat in mijn hart leeft was belangrijk.
Ik zag de vrouw die bij me was wel heel helder, soms werd ze een licht, maar anders dan anders, heb ik nu niet de neiging haar naam op te zoeken, of te vragen of we elkaar kenden. Het gevoel is genoeg.
Het voelt ook of er een nieuw soort ingang is, die ook niet meer terug gaat naar het oude. Alsof er iets verandert is maar ik weet niet goed wat nog.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Gewoon van dat gevoel genieten en het zal vanzelf duidelijk worden op de momenten dat het nodig is. Zo voelt het.

Wat ik ook uit je verhaal begreep is: "Laat je maar gewoon aan de hand leiden en geef je eraan over zonder je dingen af te vragen!"

Het voelt voor mij een beetje in dezelfde strekking als waar ik het vandaag over had met aprilbloesem
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan