Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Morgen is er een nieuwe maan in Kreeft tegelijkertijd met een zonsverduistering, waar wij overigens niets van kunnen zien omdat dit voor ons 's nachts gebeurd.
Nu ben ik benieuwd of jullie daarop letten, ermee werken wellicht of uberhaupt iets ondervinden hierbij.

Ik doe al een poos veel met astrologie en ben steeds meer gaan merken dat wanneer ik de stroom van mijn gevoel en mijn leven volg, die ook elke keer overeenkomt met de energieën van de planeten. Nu merkte ik tot nu toe voornamelijk vooral de volle manen op, vaak kon ik dan makkelijker contact maken met mijn gevoelens en mijn onderbewuste. Ik ga meestal op die momenten langer mediteren omdat ik dan net iets dieper kom en meer opgelost krijg. En als ik heb geprobeerd emoties te onderdrukken komen die meestal alsnog naar boven met volle maan (overigens op totaal ongeschikte momenten :mrgreen:).
Maar een nieuwe maan is minder voelbaar voor mij, ik zou dit daarom wel willen onderzoeken.

Wat ik nu merk is dat ik nu op de rem aan het trappen ben, alle ontwikkelingen even stilzet om ze te herzien. Wat voelt nog steeds goed, wat moet ik bijsturen en wat ik moet ik loslaten. Het zou in die zin op een evaluatie kunnen lijken en zoals op internet beschreven wordt kunnen aansluiten bij een nieuw begin.

Ik zou dit graag een poosje in de gaten willen houden, de ervaringen rond nieuwe maan en volle maan, maar ook bij bepaalde verduisteringen. Nu maakt het ook nog uit waar de maan zich in je horoscoop bevindt en of die veel contact gaat maken met geboorte planeten, want dat zegt iets over het leefgebied waar die maan de meeste invloed op uitoefent en de impact van de stand. Mocht je dat willen weten dan kan ik dat voor je opzoeken en vertalen maar je zou ook zelf op www.astro.com kunnen kijken.

Bij mij staan de maan en de zon morgen in huis 6, waardoor de focus op werk, werkomstandigheden, gezondheid, taken en zelfanalyse komt te liggen.
Nou moet ik zeggen dat dit in ieder geval precies klopt, daar ben ik nu al mee bezig, ik heb nu alleen nog geen antwoorden op de vragen die ik mezelf stel.
Wellicht zijn die er morgen wel. Ze gaan ook een driehoek maken met mijn Mars dus als het goed is, komen er antwoorden waar ik ook iets mee ga doen (mars geeft energie)

Ik ben wel benieuwd of en zo ja wat jullie ondervinden bij een nieuwe maan, volle maan of verduisteringen

* Ik was overigens van plan om dit onder astrologie te zetten maar ik kon het topic alleen onder sterrenbeelden plaatsen en ik wil het niet alleen over sterrenbeelden hebben, vandaar even deze pijler gekozen. Verplaats hem maar hoor Gouwepeer, naar waar hij hoort.
 
U

User_479

Gast
Ik vind het wel heel interessant, maar het is niet echt iets voor mij om het in de gaten te houden, het wordt teveel voor me, ik ben er op het moment ook steeds mee bezig, wat is er nu van mezelf en wat van een ander, me daar bewust van worden lijkt al een heel kluif. Als ik me met de astrologie en maanstanden bezig ga houden moet ik teveel opzoeken op de een of andere manier. Datzelfde had ik met tarotkaarten, dat was zo een toestand om het allemaal eigen te maken, en te onthouden, enkele kaarten werken beter voor me, dan hoef ik niet zo veel uit te zoeken.
Ik vind het wel heel boeiend maar dit is voor mij een stukje die ik liever aan anderen vraag. Dus ik wil het wel graag weten. het boeit me wel maar niet om me er zelf helemaal in te verdiepen.

Ik vraag me soms ook af wat de wet der aantrekking erin doet, als ik iets naderhand hoor, dan lijkt het wel vaak aan te sluiten, geloof ook echt wel in dit soort dingen. Maar als ik het van tevoren lees heb ik het idee dat ik het ook aantrek, en dat het wel mogelijk is ook iets anders te creeeren dan dat het voorspelt. Net of als ik weet wat de standen zeggen, ik het ook op die manier zie , en als ik niet van tevoren weet wat ze zeggen zit er ook wel die betekenis in maar dan soms in andere gebeurtenissen denk ik.

Dat als ik van tevoren bijvoorbeeld weet dat het een tijd van nadenken wordt en bijvoorbeeld de focus op werk, er een andere focus op mijn werk ontstaat, dan er ook zou zijn maar op een andere manier als ik het niet zou weten.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ja dat blijft altijd wel de vraag in hoeverre je je ermee bezig gaat houden als je eenmaal weet dat de standen zeggen. En of je er ook mee bezig was geweest als je het niet had geweten. Ik heb dat voor mezelf wel losgelaten, ik haal eruit wat voor mij nuttig en helpend is. Ik heb gemerkt dat het bij mij altijd wel klopt maar dat ik het ook altijd pas achteraf herken. Alleen volle maan is een ding wat ik voel aankomen, en ook echt mee kan werken. De rest van de standen, zijn lastiger en werken meer op lange termijn of subtieler.

Ik snap dat dit te zweverig kan uitwerken als je nog bezig bent met het verkennen van je eigen energie en het bewaken van jouw energie. Dan kun je er inderdaad even geen afleidingen bij gebruiken. Je eigen bron van weten is nog altijd de beste, de rest is aanvullend.
 
U

User_479

Gast
Zweverig vind ik het niet hoor, ik denk dat er zeker een goede basis inzit. Dat vind ik een mooie je eigen bron van weten is het belangrijkste! Ik ben bezig met het verkennen, en teveel tegelijk is dan inderdaad te veel denk ik. Maar doorgaans voel ik me eigenlijk ook altijd wel redelijk stabiel, met niet echt uitschieters in stemmingen. Ik heb soms het idee dat zodra er zich iets aandient en ik vraag naar de betekenis het ook gelijk wel weer rechtgetrokken wordt en het inzicht zich aandient. Dat energie ook weer aangevuld wordt als ik met licht werk.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ik bedoelde dat het zweverig kan uitwerken op mensen. Je moet jezelf eigenlijk heel goed kennen, wil je de info uit de astrologie goed kunnen plaatsen. Ik weet nog dat ik als puber me totaaaaaal niet in de gevoeligheden van het sterrenbeeld vissen kon vinden [a112.gif]. Nou dat is een grote grap gebleken, nu jaren later heb ik het eindelijk door. En zo waren er nog wat dingen in mijn horoscoop die ik totaal niet herkende, maar inmiddels zeker wel. En ik moest dat zelf uitvinden, zonder astrologie. En in principe heb je astrologie ook niet nodig, je leeft toch je eigen leven, met of zonder horoscoop. Je gaat je niet ineens anders gedragen met die kennis, of andere dingen over jezelf geloven en dat lijkt me ook heel gezond.

Maar ik ben wel geïnteresseerd in het stukje astrologie waar je actief mee kunt werken zoals de verduisteringen en de maanstanden. Of tenminste ik wil wel onderzoeken of dat uberhaupt kan.

Ik heb die vrijdag trouwens geen opvallende dingen meer ervaren, behalve dat ik me die donderdag al opnieuw aan het oriënteren was wat werk betreft en daar inmiddels ook actie op heb gezet.
 
U

User_479

Gast
Ik kan mezelf wel helemaal vinden in mijn sterrenbeeld, en als ik mensen leer kennen weet ik vaak ook wel wat voor sterrenbeeld ze hebben zonder dat ze hun geboortedatum gezegd hebben. Dus onbewust doe ik er misschien toch wel iets mee..
 
U

User_479

Gast
Ik denk dat er eigenlijk al heel veel in ons huist, niet alleen vanuit nu, maar ook vanuit eerdere levens. En als we volop in onze eigen basis zitten, we ook die kennis weer uit onszelf naar boven kunnen halen.
Zo ook de maanstanden en dergelijke denk ik dat we natuurlijks gewijs al in een bepaalde stroom meegaan, als we in onze basis zitten, en automatisch tot rust en bezinning komen wanneer er iets plaatsvindt, of de acties uitzetten bij bepaalde standen.
Net als we dat vroeger in de natuur ook deden.
Of dat we bepaalde symbolen intuïtief tekenen die van belang zijn.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Ik voel het meestal niet zelf, maar het blijkt iedere keer weer dat ik er wel mee werk. Op een ander forum las ik een keer dat er die dag ervoor een hele bijzondere energie was geweest, dat had ik niet gevoeld of opgemerkt, maar ik had die dag wel heel diep innerlijk werk gedaan.
Zojuist ben ik eventjes naar het artikel van Manuela Knaap gegaan over die verduisteringen. Die zonsverduistering van 13 juli schijnt ook te maken te hebben met doofpot open. en ik heb enkele dagen later tijdens een familie etentje echt een bom gedropt over onze familie geschiedenis.
Dus nee, ik voel het niet. Ik gebruik het wel of ik leef het wel en ik lees te hooi en te gras een artikel.
Er komt 27 jul nog een maansverduistering en 11 augustus nog een zonsverduistering.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ik kan mezelf wel helemaal vinden in mijn sterrenbeeld, en als ik mensen leer kennen weet ik vaak ook wel wat voor sterrenbeeld ze hebben zonder dat ze hun geboortedatum gezegd hebben. Dus onbewust doe ik er misschien toch wel iets mee..

Vind ik wel knap, een vriendin van mij kan dat ook zo goed.

Ik denk dat er eigenlijk al heel veel in ons huist, niet alleen vanuit nu, maar ook vanuit eerdere levens. En als we volop in onze eigen basis zitten, we ook die kennis weer uit onszelf naar boven kunnen halen.
Zo ook de maanstanden en dergelijke denk ik dat we natuurlijks gewijs al in een bepaalde stroom meegaan, als we in onze basis zitten, en automatisch tot rust en bezinning komen wanneer er iets plaatsvindt, of de acties uitzetten bij bepaalde standen.
Net als we dat vroeger in de natuur ook deden.
Of dat we bepaalde symbolen intuïtief tekenen die van belang zijn.

Ja dat is mijn ervaring ook, dat je onbewust toch in de die stroom mee gaat. Daarom herken ik de transits die gaande zijn ook altijd pas achteraf. Dan pas kun je evalueren en bekijken hoe en of iets invloed heeft gehad. Het is een beetje als je onderstroom in het water, als je je laat meevoeren kun je er gebruik van maken maar alleen de stroom zelf weet waar hij heen gaat. Jij zelf ziet het resultaat pas als de invloed weer afneemt. Alleen de zon en de maan zijn invloeden die van zo'n korte duur zijn dat je er wel (denk ik tenminste) bewust iets mee kunt. Dat zijn dan meer de golven aan de oppervlakte die ook zo weer weg zijn.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ik voel het meestal niet zelf, maar het blijkt iedere keer weer dat ik er wel mee werk. Op een ander forum las ik een keer dat er die dag ervoor een hele bijzondere energie was geweest, dat had ik niet gevoeld of opgemerkt, maar ik had die dag wel heel diep innerlijk werk gedaan.
Zojuist ben ik eventjes naar het artikel van Manuela Knaap gegaan over die verduisteringen. Die zonsverduistering van 13 juli schijnt ook te maken te hebben met doofpot open. en ik heb enkele dagen later tijdens een familie etentje echt een bom gedropt over onze familie geschiedenis.
Dus nee, ik voel het niet. Ik gebruik het wel of ik leef het wel en ik lees te hooi en te gras een artikel.
Er komt 27 jul nog een maansverduistering en 11 augustus nog een zonsverduistering.

Ja dat overkwam mij ook vaak, dat ik toevallig rond die dagen diep innerlijk werk had gedaan. Meestal ging dat gepaard met strijd in mezelf, ik ben nogal een doener en uitgebreid naar binnen keren is niet iets wat ik zomaar even doe. Maar ik merkte op die dagen dat mijn lichaam aan me trok, en bleef trekken net zo lang totdat ik de doe dingen losliet en even luisterde en naar binnen keerde. Ik probeer mezelf die strijd nu te besparen door er maar gewoon in mee te gaan als er weer een volle maan of verduistering komt.

Ik ben benieuwd naar de volgende twee data, ik heb op de 27e een belangrijke afspraak staan. Dit keer zal hij in mijn 12e huis vallen en samen met mars conjunct venus staan.

Dit artikel legt er alvast iets over uit https://astrologyking.com/lunar-eclipse-27-july-2018-blood-moon/
 
Laatst bewerkt:

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Volgens mij heb ik het grootste effect al gehad, afgelopen twee dagen veel bezig geweest met allerlei overwegingen m.b.t. werk en de financiën. Hele nacht wakker gelegen ook . Ik wil een bepaalde kant op maar was bang voor de gevolgen. Merkte een enorme angst op dat ik aan de grond zou komen te zitten en dat belemmerde me om de stappen te zetten die nodig waren. Ik heb ze nu ondanks de angst toch gezet en waar ik gisteren heel veel pijn, verdriet en angst voelde, voel ik nu rust. Het was helend om mijn zorgen met een paar mensen te delen en zij konden me geruststellen. Zekerheid heb je nooit maar ik kan onderweg altijd nog bijsturen, voor nu was dit in ieder geval de beste stap om te zetten.

Vanavond genieten van het uitzicht

 
U

User_479

Gast
Ik heb net gelezen over de Nieuwe Maan van 11 Augustus en moet zeggen het klopt toch weer enorm met mijn gevoel en ervaringen van de afgelopen dagen.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Mooi zeg. Ik heb begrepen dat je tijdens de nieuwe maan van 11 augustus en de gedeeltelijke zonsverduistering beter contact kon maken met je ziel(sverlangens). Heb je dat ook gemerkt?

Ik vond het deze keer lastig om het effect op te merken. Ik heb ook niet zo'n moeite om bij mijn zielsverlangen te komen. Het neerzetten in de wereld vind ik lastiger, ik wordt vaak anders ontvangen dan ik bedoel. Dat heeft waarschijnlijk ook met al die retrograde planeten te maken, er zijn nu wel zeven planeten retrograde. Wat ervoor zorgt dat je naar binnen keert en er in de buitenwereld vertragingen zijn. Ik ga echt heel blij zijn wanneer Mercurius en Mars weer normaal gaan lopen.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
19 augustus gaat Mercurius weer vooruitlopen en 29 augustus gaat Mars weer vooruit lopen. Dus nog even geduld :Coffee:.
Gelukkig is er nog zoiets als sport want geduld is niet mijn sterkste kant en al die naar binnen gekeerde energie is een beetje heftig als je je wel energiek voelt.

Saturnus gaat 6 september weer vooruitlopen, ook dat zal wel echt een enorme opluchting geven. Ik heb nu echt het gevoel dat er een deksel op een kokende pan water zit en dat ik het water ben wat gedwongen wordt op zijn plaats te blijven terwijl het eigenlijk in beweging wil.
 
U

User_479

Gast
Ik heb beter contact maken met zielsverlangens wel gemerkt maar het speelde ook mee dat we op vakantie waren. We zaten in de stilte en de natuur. Zo in de rust maak ik ook meer tijd om ermee bezig te zijn. In het dagelijks leven ook wel maar dan zijn er veel meer factoren die zorgen dat ik andere dingen doe. Ik vind het heerlijk om soms helemaal naar binnen te keren zonder andere prikkels om me heen.
 
U

User_479

Gast
Wat ik overigens grappig vind is dat ik op vakantie een prachtig sierraad heb gekocht. Handgemaakt door een kunstenaar. Een boom met rode achtwrgrond in de vorm van een cirkel. Nu zag ik het plaatje in dit topic en dacht, hey het lijkt wel symbolisch voor die hanger te staan.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ja is ook fijn. Ik doe dat dagelijks eigenlijk wel door een wandeling in de natuur te maken of te gaan hardlopen.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Wat ik overigens grappig vind is dat ik op vakantie een prachtig sierraad heb gekocht. Handgemaakt door een kunstenaar. Een boom met rode achtwrgrond in de vorm van een cirkel. Nu zag ik het plaatje in dit topic en dacht, hey het lijkt wel symbolisch voor die hanger te staan.

Ha wat leuk :), ben er wel benieuwd naar. Misschien heeft het onderbewust meegespeeld in je keuze.
 
U

User_479

Gast
Ja is ook fijn. Ik doe dat dagelijks eigenlijk wel door een wandeling in de natuur te maken of te gaan hardlopen.

Ik opzich ook wel. Ik wandel ook veel, en probeer ook wel dagelijks te mediteren maar toch merk ik dat het te kort is naar mijn zin. Ik lijk niet genoeg te hebben aan een wandeling in het bos op een dag. Daar zaten we dan de hele dag in zo een omgeving. Misschien woon ik gewoon verkeerd☺☺ ik woon wel bij bos, zit er zo op mijn fiets, maar misschien past het me beter om er letterlijk mijn woning te hebben. Als ik thuis gewandeld heb laad ik wel op, maar thuis komt dan de drukte weer, en hier bleef de rust.
 
Bovenaan