ZZR600

Bekend lid
Forum lid
Foto-43YJTEYK-D.jpg


Bron: de ingredienten in deze taart zijn onder de loep genomen door Foodwatch Nederland en verspreid o.a. via Facebook.
 

flowerPower11

Bekend lid
Forum lid
Op een gegeven moment kan je niets meer eten want er is wel iets mis mee, jammer dat er weinig opties overblijven dan..
 
A

Anonymous

Gast
ja dat dacht ik ook, flowerpower...

Als ik dit zo lees denk ik.. jee slecht eigenlijk he.... maar als ik ergens een stuk van deze taart krijg aangeboden, eet ik het toch op...
 

Jodocus

Bekend lid
Forum lid
Rundergalantine..niet halal :shock:
Aroma...bevat vrijwel zeker E621 (2x) :shock:
Glucose-fructosesiroop....kan kwik bevatten :shock:
Soja...vrijwel zeker gemanipuleerd :shock:
Vitamine A D3....vrijwel zeker synthetische varianten :shock:
Zout...fout zout :shock:

Sorry hoor maar er is nogal wat speculatie bij...

Ik neem gewoon nog een lekker stuk
 
A

Anonymous

Gast
Eet smakelijk !

Dat er geen opties meer zijn is een niet juiste veronderstelling van veel mensen. Dan eten ze maar gewoon alles want het zit overal toch in. Tis goed om jezelf juiste informatie te gunnen.

Niet alle E-nummers zijn slecht. Dat is ook goed om te weten. Aspartaam (E nummer E 951) dien je wel zo veel mogelijk te ontwijken.

Wil je meer weten over E-nummers en hun invloed koop voor een paar euro dan ‘het kleine zwarte boekje’:
Titel: ‘Wat zit er in uw eten?’
Auteur: Corinne Couget ‘
ISBN 97789077788288

In dit boekje staat precies aangegeven wat welke E nummers doen, welke okay zijn, welke twijvelachtig zijn en welke gevaarlijk zijn. Dan hoef je niet te twijvelen. Je hebt na een aantal keren bewust boodschappen doen door wat welke producten wel goed voor je zijn en welke producten je dient te vermijden. Een geruststellende gedachte is ook dat het niet extreem duur hoeft te zijn, als je maar WEET welke producten je niet in je boodschappenkar neerlegt. Je kunt heel vaak gewoon van merk wisselen waar minder rotzooi in zit. Vaak is het ff een maandje puzzelen met het boekje in de supermarkt en dan ben je er wel uit wat in jouw boodschappenkar past. :)

EC
 

snowhawk1

Bekend lid
Forum lid
Precies. Veel mensen denken inderdaad dat een E-nummer perse synthetisch is van herkomst. Dat is lang niet altijd zo. Neem nu het spul wat op roze koeken zit e.d. om iets rose gekleurd te krijgen. Dat is gemaakt van gemalen luizen (een speciale soort die in Zuid-Amerika leeft) Hartstikke biologisch, komt geen gif aan te pas, maar heeft wel een E-nummer.

En inderdaad Jodocus, het is nogal speculatief. Om maar even korte metten te maken met het gemanipuleerd soja: dat mag in Nederland niet eens worden gebruikt en al helemaal niet zonder dat het uitdrukkelijk wordt vermeld.
 
A

Anonymous

Gast
Oh ik dacht dat ik de enige was die over het woordje waarschijnlijk valt.

Als je iets niet onderzocht hebt als Foodwatch Nederland en je verspreidt het via FB en niet eens via officiele kanalen is er dan ook niet iets mis mee ?
 
A

Anonymous

Gast
Heerlijk dit ga je eens wat speurwerk doen dan valt het commentaar wat Foodwatch heeft erg mee.

zie hier.

Dit merken hun op. Oa in het tekst.

De banketbakkersroom is niet geel dankzij eidooiers, maar door annato en riboflavine.http://nl.wikipedia.org/wiki/Annatto

en Riboflavine.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Riboflavine

Het kan aan mij liggen maar deze twee ingredienten vallen toch wel mee.

En ze kunnen nu wel hierover praten maar zijn er echt mensen die een sinterklaastaart gaan aanschaffen met een hele dure prijs. Zo n taart wordt niet voor niks goedkoop gemaakt met E nummers.

Anders zou niemand het kopen omdat de prijs veelste duur is.
 

Synesthetic

Bekend lid
Forum lid
Zoooo. Hahaha. Dat is een must voor als je eens wat fouts wil eten! Lekker daarna tegen het plafond stuiteren voor een paar uur.
Haha ik zag 1 woord niet zo goed en ik las "waspoeder" in plaats van "weipoeder" en ik keek er niet eens zo van op :)
 
A

Anonymous

Gast
Het is gewoon een spacecake taart vol met wiet en hashies. Lekker High die kinderen.
 

louise

Bekend lid
Forum lid
Weet je, nu is dit een voorbeeld van de Hema, en dat is flauw van zo'n firma als Foodwatch. Maar al het bewerkte voedsel is niet goed voor ons. Ik ben dan ook van mening dat je vroeg of laat lichamelijke klachten hierdoor krijgt. Omdat ik nu al ziek ben van bewerkt voedsel (moe, en hormonale problemen) en het beste wil voor mijn gezin eten wij zoveel mogelijk pure en onbewerkte ingredienten. En dat houdt dan inderdaad in dat ik geen kant en klare gerechten meer op tafel zet. Maar dat neemt niet weg dat er dan niks meer te eten zou zijn. Ik eet dat wat de natuur me biedt, en anders maak ik het met natuurlijke ingrediënten zelf. Het kost meer tijd, maar voor mij staat gezondheid voorop!
 
Bovenaan