In je kracht staan en jouw essentie

 • Topicstarter Verwijderd lid 1165
 • Startdatum
 • Tagged users Geen
V

Verwijderd lid 1165

Guest
In je kracht staan en blijven staan is een beetje een continu proces. Er gebeurt toch altijd weer wel iets wat je even van je sokken blaast. En dat is ook oké, want dat biedt weer een leermoment. We hebben contrast nodig om weer te groeien, want vanuit dat contrast komt een verlangen voort en dat is expansie & groei. Heel veel mensen richten zich er op om finaal géén contrast meer te hebben, maar dan groei je dus niet meer, en het is ook niet mogelijk op Aarde in een fysieke wereld, en niet de bedoeling.
Maar goed, ik dwaal af, hihi. Ik wilde nog eens even weer het stukje van Marianne Williamson "Return to Love" aanhalen, in het kader van in je kracht gaan staan, en durven te gaan staan. We kennen het allemaal wel denk ik, maar als het bij jullie net zoals bij mij gaat, zakt het ook weer weg.

En ik heb in het kader van in je kracht staan ook een vraag die ik er onder zal posten :p

Return To Love
Onze diepste angst is niet dat we ontoereikend zijn
Onze diepste angst is dat we oneindig machtig zijn
Het is ons licht, niet onze duisternis,
waar we het allerbangst voor zijn.
We vragen ons af: Wie ben ik dat ik briljant,
buitengewoon aantrekkelijk, getalenteerd
en geweldig zou zijn?
Maar waarom eigenlijk niet? Je bent toch een kind van God?
Dat je je kleiner voordoet dan je bent
komt de wereld niet ten goede
Er is niets verheffends aan je kleiner voor te doen dan je bent
opdat de mensen om je heen zich vooral niet onzeker gaan voelen
Wij zijn geboren om de luister van God uit te dragen
die in ons woont
Niet slechts in enkelen van ons maar in ons allemaal
Als wij ons licht laten schijnen, geven we anderen
onbewust toestemming om dat ook te doen
Als we bevrijd zijn van onze eigen angst,
bevrijd onze aanwezigheid automatisch anderen


De vraag, en dan mag je lekker in je kracht gaan staan, opdat je je helemaal vrij voelt om het te kunnen uiten:
Als jij aan een vreemde die jou wil leren kennen alleen maar 5 woorden kunt geven, wat zijn dan die woorden?
Anders gezegd: wat maakt jou uniek en mooi?
Die ander kan je ook niet zien, er is dus geen lichaamstaal, ogen lezen enz.
Hoe zou jij jezelf omschrijven en dus je essentie pakken met slechts 5 woorden?

Als voorbeeld waar je aan kunt denken, avontuurlijk, creatief, logisch, intelligent, enz. enz. enz.
(Het lijkt makkelijker dan het is, haha)

:(blm):
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Dat is nog best een lastige, als ik aan een vreemde die mij niet kent vijf woorden zou moeten geven die mij zouden beschrijven,
Dan zou ik zeggen.

 • Altijd kijkend naar mogelijkheden.
 • Humor.
 • Zachtaardig
 • Krachtig maar toch kwetsbaar
 • Op natuurlijke wijze mezelf zijn

( dat waren er al vijf)
 
V

Verwijderd lid 1165

Guest
Het is ook best moeilijk om je essentie te pakken in slechts 5 woorden. Dat is dus eigenlijk de bedoeling, echt alleen maar 5 woorden.
Het is wel een hele mooie omdat het je als het ware dwingt écht de essentie te pakken te zien te krijgen en alles wat minder belangrijk is om te vermelden achterwege te laten, en dus dat stukje helder te krijgen.
Ik heb 4 lijstjes gemaakt eer ik er enigszins tevreden mee was, voor nu dan.

sensual
Passionate
vrouwelijk
bright (weet ik niet treffend te vertalen)
Creatief
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Het is zeker een mooie om jezelf te dwingen de essentie te pakken, ook om te kijken wat je zelf belangrijk vindt. Ik ben bijvoorbeeld ook heel creatief, en muzikaal en ook wel intelligent, maar ik merk dan dat ik het zelf belangrijker vind om humor te hebben dan creatief te zijn.
Ik vind het belangrijker dat ik altijd kijk naar mogelijkheden dan dat ik muzikaal ben. Maar of dat dan voor die ander die jouw niet kent ook geld, dat weet ik niet. En of ik dan ergens mijn ware belangrijkheden afzwak, en mijn essentie als het ware weet ik ook niet.
 
V

Verwijderd lid 1165

Guest
Dat maakt het dus zo lastig, ik had gelijksoortige dilemma's, en nog. Creatief had ik zelf ook van een paar andere lijstjes geschrapt, toen weer terug gezet.
En ja, wat je zegt, dat je ook automatisch gaat denken wat die ander misschien vindt of wel of niet snapt, en feitelijk moet je dat geen r*k interesseren en je ook niet beïnvloeden, maaja...
Mijn lijstje is ook een WIP (work in progress).
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Pffff jezelf in vijf woorden omschrijven, lastig. Maar ik zal het proberen.

 • Analytisch
 • Inventief/creatief
 • Empathisch
 • Intuïtief
 • Zelfbewust
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik heb diezelfde dilemmma's Muriel. Ik ben ook muzikaal en intelligent. Er zijn zoveel dingen waarvan ik vind dat ik daarmee in mijn kracht sta. Anderzijds kan ik denken dat intelligentie ook nodig is om analystisch en inventief te kunnen zijn en zou muzikaliteit ook onder de noemer inventief/creatief bijgeschreven kunnen worden. Ook voor humor was geen plek meer terwijl ik dit toch erg belangrijk vind, maar dat zou dan weer bij empathisch gezien kunnen worden, samen met positieve levenshouding.
 

Saturnus

Bekend lid
Forum lid
Ik vind engels ook wel mooi passen bij 5 woorden over onszelf, even denken..

vision
healing
meditation
creation
balance
 
V

Verwijderd lid 1165

Guest
Pendel, toch een mooi lijstje :)
Het is inderdaad echt goed nadenken en afwegen, dat is ook een beetje de uitdaging. Ik kwam op zich tot 8 belangrijke woorden, als de opdracht was '10 woorden' was het dus heel makkelijk. Dan kun je er ook dingen in zetten die eigenlijk niet zo belangrijk zijn. Door deze beperktere keuze moet je echt gaan nadenken.

Saturnus, Engels is inderdaad vaak makkelijker of omvattender dan NLs.
Mag ik je wat prikkelen? Een aantal dingen in je lijstje zijn meer dingen die je doet -mediteren, healen- niet wie jij bent. Zouden die niet te vervangen zijn met bijv. spiritueel, gevoelig of iets dergelijks?
Kan het fout hebben, maar ergens heb ik het gevoel dat dit meer is wat jou interesseert dan wie jij bent als mens?
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Het voelt heel flauw om te zeggen maar mijn essentie is licht en liefde. Dat uit zich wel in mijn persoonlijkheid en die zou ik wel kunnen proberen te vatten in een paar termen. Maar eigenlijk vind ik dan ook het woord persoonlijkheid tekort schieten. Als ik bedenk wat mij hier op aarde uniek maakt is dat denk ik mijn gevoeligheid, helderheid, meelevendheid, creativiteit en mijn vernieuwendheid (is kennelijk geen woord maar dan maak ik er gewoon een van). Ik moet zeggen dat ik dit vooral voel in relatie tot andere mensen.

Wat mensen vooral van mijn energie ondervinden is dat het vernieuwend is. En de gevoeligheid denk ik, maar dat houd ik ook wel vaak voor mezelf en uit ik alleen als ik dichtbij mensen sta. Maar mensen merken het vaak toch wel aan me.

Als het over mij an sich zou gaan zou ik eerder kiezen voor de woorden, enthousiasme, avontuurlijk, blij, leergierig en gemotiveerd noemen.

Best een verschil eigenlijk, mijn energie los van anderen en mijn energie in verbinding met anderen en dat wat mensen het meest te zien krijgen.

Hebben jullie dat ook? Dat je energie er in verbinding anders uitziet dan je energie die je voelt wanneer je volledig op jezelf vaart?
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Hebben jullie dat ook? Dat je energie er in verbinding anders uitziet dan je energie die je voelt wanneer je volledig op jezelf vaart?
Ben ik met je eens en ergens ook weer niet. Ik ben het met je eens dat er zekere verschillen zijn omdat je dan andere vaten van jezelf opentrekt bij die verbinding met iemand anders en dat je focus dan meer daarop ligt. Maar ik ben het tegelijkertijd niet me je eens omdat het toch eigenschappen van jezelf moeten zijn om ze te kunnen benutten en alle krachten tezamen vormen wie je bent, op dat moment benut of niet, dat ben jij, definieert jou.
 
V

Verwijderd lid 1165

Guest
Ik denk dat ik dat ook heb. Als je dit bijv zou doen voor een profiel op een dating site kies je waarschijnlijk net iets andere woorden. Idem als je baas werknemers zou vragen dit te doen.
Ergens raak je toch makkelijk beïnvloed denk ik door die externe factoren.
Ik vind de woorden die je geeft voor jou an sich ook veel sprekender en veelzeggender dan die andere.
Vernieuwendheid is bijv. een mooie, ik herken dat wel, maar wat je zegt, dat is hoe anderen jouw energie ervaren. Is het voor jouzelf ook zo bijzonder? Voor mij zijn bepaalde dingen die op zich wel bij mij passen niet zo veelzeggend als ik ze zelf moet kiezen, terwijl ze voor een ander wel opvallen. Maar voor mij zijn die dingen vaak gewoon normaal. Ik weet niet beter.
Wat kies je dan, tja... Hoe anderen je ervaren is ook interessant, maar dan weer een andere vraag eigenlijk.

Ik had gezegd dat het lastiger was dan het in eerste instantie leek, he, haha.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Daar komt de analist in mij naar boven hahaha.

Zet de vijf woorden die jij voor jouw kracht het belangrijkste vind in vijf kaders in een cirkelvorm. Jij staat in het midden. Verdeel daarna de eigenschappen waarvan jij vindt dat die ook bij je horen over de vijf hoofdkrachten . Zo betrek je ze maar ziet tegelijkertijd ook dat ze in feite al onder meerderen van je krachten vallen, zoals ik hieronder als voorbeeld geef. Vaak is er ook een overlap omdat de ene kracht de andere versterkt.

Kracht: analytisch --> intelligent --> altijd kijkend naar mogelijkheden --> intuïtief
Kracht: inventief --> (ook) intelligent --> altijd kijkend naar mogelijkheden --> gepassioneerd --> bright (slim)
Kracht: inventief --> creatief --> muzikaal --> gepassioneerd --> bright (slim)
Kracht: empathisch --> humor --> zachtaardig --> krachtig maar toch kwetsbaar --> sensueel --> gevend
Kracht: zelfbewust --> je eigen krachten en behoeften ((h)er)kennen --> op natuurlijke wijze jezelf zijn --> sensueel --> gepassioneerd
Kracht: intuïtief --> ook empathisch
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Hebben jullie dat ook? Dat je energie er in verbinding anders uitziet dan je energie die je voelt wanneer je volledig op jezelf vaart?
Hier moest ik even over na denken. Ik denk bij mij toch wel dat als je de mensen in mijn omgeving zou vragen. ( Vriendinnen, familie, collegaatjes, mijn baas)
Dat er grotendeels toch wel de dingen uit zouden komen die ik zelf ook benoemd heb. Ik heb dan zelf zachtaardig genoemd, misschien is het dan zo dat sommigen dat eerder als lief zouden omschrijven, of toegankelijk. Maar over het algemeen denk ik dat het wel aardig overeenkomt.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Saturnus

Bekend lid
Forum lid
(..)
Mag ik je wat prikkelen? Een aantal dingen in je lijstje zijn meer dingen die je doet -mediteren, healen- niet wie jij bent. Zouden die niet te vervangen zijn met bijv. spiritueel, gevoelig of iets dergelijks?
Kan het fout hebben, maar ergens heb ik het gevoel dat dit meer is wat jou interesseert dan wie jij bent als mens?
vision
healing
meditation
creation
balance

Ja dat mag, ik begrijp wel wat je bedoeld. Dan zou ik healing vervangen voor heldervoelendheid (de gemoedstoestand en het lichaam van een ander aanvoelen). En dan word meditation een woord die denk ik niet bestaat, dan zou ik zeggen multidimensionaalverbonden. Het gevoel hebben dat we in een multiversum leven. Ik ervaar soms dat er naast ons universum meerdere paralel universums bestaan en voel me altijd verbonden
met de kosmische energie.
 

Saturnus

Bekend lid
Forum lid
De kwaliteiten die we d.m.v. levenslessen of met behulp van anderen hebben eigen gemaakt borduren eigenlijk voort op kwaliteiten die we ons al eerder hebben eigen gemaakt.

Bijvoorbeeld bij een baby:

1 Je zou kunnen zeggen dat een baby pas kan staan op het moment dat zijn benen sterk genoeg zijn om zijn lichaam te dragen. Hij kan zich dan nog wel vasthouden aan iets. Maar bij stap 2 (borduurt voort op stap 1) Hij pas lopen wanneer hij zijn evenwicht kan bewaren en motorisch genoeg heeft geleert.
5 jaar later kan hij mischien al huppelen.

Het ontwikkelen en doorontwikkelen van kwaliteiten kan veel tijd, geduld, begrip en doorzettingsvermogen van ons vragen. Maar je zult iets nieuws leren en deze ervaring brengt iets heel moois met zich mee.

Oeffening:
Stel je voor je collega op het werk zegt met een beetje gehumeurde blik tegen jou "schiet nou eens op".

Wat voel je?
Wat denk je?
Wat zeg je?

Hoe komt het dat je zo'n gevoel erbij krijgt?
Hoe is je gedachte hierbij ontstaan?
Waar komt de keuze van je reactie vandaan?

Ik ben wel heel benieuwd naar jullie reactie :)
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
vision
healing
meditation
creation
balance

Ja dat mag, ik begrijp wel wat je bedoeld. Dan zou ik healing vervangen voor heldervoelendheid (de gemoedstoestand en het lichaam van een ander aanvoelen). En dan word meditation een woord die denk ik niet bestaat, dan zou ik zeggen multidimensionaalverbonden. Het gevoel hebben dat we in een multiversum leven. Ik ervaar soms dat er naast ons universum meerdere paralel universums bestaan en voel me altijd verbonden
met de kosmische energie.
Dan nog kom je niet bij de basis uit Saturnus. Wat jij schrijft zijn weer gevolgen van je eigenschappen. Zet bij alles eens "Ik ben" ervoor.

"ik ben" vision
"ik ben" heldervoelendheid"
"ik ben" multidimensionaal verbonden
"ik ben" creation
"ik ben" balance
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Mooi voorbeeld van de baby Saturnus, toch denk ik dat een eigenschap als bijvoorbeeld geduld leren hebben soms levens achter elkaar kan kosten, soms denken we dat we het ons eigen gemaakt hebben maar als er dan iets gebeurt kan toch blijken dat we het nog niet geheel kunnen. Ik denk dat levenslessen keer op keer tot ons komen in de vorm van situaties als soort van " testen" om te kijken of we er echt wel van geleerd hebben.

Oefening:
Stel je voor je collega op het werk zegt met een beetje gehumeurde blik tegen jou "schiet nou eens op".

Wat voel je?
Dat ligt een beetje aan hoe mijn dag op dat moment is en welke collega het is. Over het algemeen zou ik me niet zo zeer geraakt voelen, of boos worden.
Wat denk je? Ik zou denken heeft iemand zijn dag niet? Doe ik echt heel langzaam is het dus terecht? Of ik zou denken wat kan iemand weinig hebben, of heeft iemand er een andere reden voor?
Wat zeg je? Als ik merk dat ik echt langzaam ben zou ik sorry zeggen, of ik zou een opbeurend geintje maken van joh rustig aan, of vragen van is er iets als ik het idee heb dat iemand iets anders dwars zit.

Hoe komt het dat je zo'n gevoel erbij krijgt?
Dat gevoel zal voortkomen uit hoe ik in contact met de collega sta, is het iemand die altijd wel humeurig is, of is het een collega die nooit zo doet, verder zou ik niet zo snel van slag raken omdat ik meestal mezelf er wel overheen zet en weer doorga.
Hoe is je gedachte hierbij ontstaan? Die komt voort uit ervaringen met de collega, en gedachte over mezelf.
Waar komt de keuze van je reactie vandaan? De keuze komt voort vanuit mijn karakter, maar is ook afhankelijk van dat moment, wat voor band je met iemand hebt. Hoe je invoelt op het moment.
 
Bovenaan Onderaan