A

Anonymous

Gast
hoi beste allemaal,
Gisteren flink zitten klagen, over dat ik ruzie met mijn gids had en daardoor geblokt werd.
daarna gedacht, krijg toch de ..., en mij geconcentreerd en ja hoor, ik mocht weer een ander leven zien.
hiervoor gebruik ik een regressie cd op Youtube, maar ik weet niet of ik de naam wel kan vermelden, aangezien niet iedereen goed met regressie om kan gaan.
nou ja, dat lees ik wel eens.

in deze regressie cd werd gevraagd een herinnering van een kind, in een vorig leven, te zien.
prompt zag ik een glimp, misschien 4 secondes lang en het was geen fijne.
ik zag een kind, een jongetje van 6 of 7 jaar oud.
hij kreeg van een enorme bruut van een man een gigantische dreun midden in zijn gezicht!!

ik schrok je me rot en dacht het kind te zijn.
maar nee hoor, na eventjes erover nadenken en aanvoelen, gebeurde het toch.
ik was dat monster, die walgelijke kinderbeul en er nog trots op ook!

ik mocht nog wat andere glimpjes zien en puzzelde een leven te voorschijn.
de bruut was van Joodse komaf, kwam uit een simpel dorpje en werd naar Rome gehaald als gladiator.
de moord op het kind was een soort van terechtstelling.
het was toen heel normaal kinderen op deze afgrijselijke manier te doden.

brr, nou zit ik er natuurlijk flink mee.
in dit leven probeer ik mensen te helpen, zet padden over en wil gewoon aardig zijn.
en nou dit.
of kan iemand mij gerust stellen, dat dit alleen een bizarre droom was?
 

Christel

Bekend lid
Forum lid
Ik betwijfel of het een vorig leven is wat je gezien hebt. Zelf heb ik de ervaring dat je dingen te zien krijgt waar je wat mee kan, die je verder helpen in dit leven. Waarom je bent zoals je bent en doet zoals je doet. En waar je tegenaan loopt, zodat je verder kan. Maar ja, misschien ook een waarschuwing van je gids om geen dingen (terug gaan naar vorige levens) te doen op eigen initiatief. Goeie les lijkt me.

Maar misschien heeft iemand anders daar een andere mening over. Nare ervaring lijkt me!
 

S999

Bekend lid
Forum lid
Je kunt lief zijn niet forceren.
Ook al wil je nog zo graag goed en aardig zijn het is een groeiproces.

Jouw angst om dit niet te zijn is waar die droom voor staat.
Angst om het niet zo te kunnen zoals JIJ zelf zou willen.
Angst om het niet goed te doen en angst voor je eigen schaduw.

Niet doen lieverd.
Gewoon jezelf zijn en wat je doet vanuit je hart.
Is er iets dat je wilt doen ( lief zijn) en waarbij je hart niet is betrokken dan forceer je jezelf alleen maar.

Liefssssssssssss (f) (f) (f)
 

Wijzevrouw

Bekend lid
Forum lid
Of het nou wel of geen vorig leven is geweest, misschien is het goed om je te realiseren dat je NU niet je vorige leven leeft, NU niet dezelfde persoon bent als toen dus NU niet verantwoordelijk bent voor de acties van toen. Ik ben er van overtuigd dat wij als ziel alles mee moeten maken zodat we zowel de ene kant als de andere kant leren ervaren, kennen en voelen.
 
A

Anonymous

Gast
Ik ben geen voorstander van dat soort cd's. Bij een sessie hoort goede begeleiding te zijn van een hierin geschoolde therapeut. Maar dat even terzijde.
We leven inderdaad in het hier en nu, wat je ooit wel of niet gedaan hebt, komt in dit soort sessies terug. Besef dat wij misschien allemaal hebben gemoord en verkracht, je moet nu eenmaal alles meemaken en leren. Ik weet dat ik ooit ook bepaald geen lieverdje was, ik zit er niet mee, dat was toen en ik kan er niets aan doen wat ik 2000 jaren geleden gedaan heb.
Dat is dus ook mede het belang van een goede therapeut ipv een cd, die zou je hier doorheen helpen.
 

snowhawk1

Bekend lid
Forum lid
Dit is nu de reden waarom je niet zo fanatiek op zoek moet gaan naar vorige levens. Dat is gewoonweg nergens voor nodig. Als een vorig leven van dergelijk belang is, herinner je het je toch wel. En als er werkelijk een dringende reden is voor regressie, bijvoorbeeld onverklaarbare angsten, dan doe je dat met een regressietherapeut die je begeleidt en niet op eigen houtje. Je geeft aan dat die regressie-cd niet voor iedereen geschikt is, nou dat blijkt. Hou je voeten wat meer op de grond, blijf eens wat meer in het nu.

Ik kan er niks aan doen, maar ik vraag me altijd af waar iemand dan voor vlucht als hij/zij zo probeert het nu en de realiteit te ontlopen. Voor je de 'hemel' veilig kunt aanraken, moet je eerst diep geworteld zijn. Hoewel ik je niet ken, krijg ik nu, door je berichten, het gevoel dat dit laatste momenteel nogal ontbreekt. Voor je eigen veiligheid, breng dat eerst in orde.

Wat had je dan verwacht? Dat je alleen maar leuk, lief en aardig bent geweest al die keren dat je op aarde rond hebt gelopen? Regressie is geen 'tussendoortje' en dat blijkt hier maar weer uit.
 
A

Anonymous

Gast
Vergeef jezelf. Ik lees boosheid in je woorden, boos op jezelf en dat is nergens voor nodig. Regressietherapie is niet zomaar even een bezoekje brengen aan de huisarts. Het brengt heel veel teweeg, ook in je chakra's. Wanneer je er aan toe bent is het een heel mooi iets om te beleven, mits de juiste begeleiding en ondersteuning.
Trouwens, gidsen maken geen ruzie. Heb je dan wel een gids aan de lijn?
 
A

Anonymous

Gast
Christel zei:
Ik betwijfel of het een vorig leven is wat je gezien hebt. Zelf heb ik de ervaring dat je dingen te zien krijgt waar je wat mee kan, die je verder helpen in dit leven. Waarom je bent zoals je bent en doet zoals je doet. En waar je tegenaan loopt, zodat je verder kan.
Wat een rare redenatie, dat zou betekenen dat de ervaring van de topic-starter niet kan omdat het zo gruwelijk was en het daarom niet mogelijk is omdat je énkel positieve dingen te zien krijgt omdat je enkel daarmee wat kan, nee juist worden vaak de dingen/keuzes in dat leven getoond die negatief waren/grote invloed op jezelf-of-anderen had, oftewel juist de meest heftigste situaties van dat leven worden getoond.

Misschien werd dit juist getoond om te tonen dat hij destijds een heel ander mens was en hele grote transformatie heeft gemaakt.
 
A

Anonymous

Gast
Dit soort ervaringen is overigens ook precies waarom ik bewust niet terugga naar vorige levens (als het écht nodig is zal het toch wel vanzelf naar de oppervlakte komen) op het juiste moment, althans bij mij kwamen die terugblikken uit dat leven vanzelf. Opwekken kan fataal zijn.
 

mve

Bekend lid
Forum lid
in dit leven wil je mensen helpen en je weet niet eens of dit een bizarre droom was of niet ...
je zit te klagen en je maakt nog ruzie ...dit zegt toch genoeg of dit zou jou toch genoeg iets moeten duidelijk maken

ik heb nooit het gevoel gehad ... ik wil mensen helpen is ook logisch dit kan je nooit doen als mens ..dit word ons wijsgemaakt en hoeveel trappen hier ook in ...
zelf al mag ik zien wat iemand hier komt doen in dit leven en weet ik zo de oplossing .. ik bedoel.. ik mag de oplossing zien ,( ik als mens weet dit nooit) ..zelf dan moet ik zwijgen met de nadruk op zwijgen ... als een engel niet mag ingrijpen waarom een mens dan wel ...hier zou je kunnen over nadenken ,maar dat antwoord zal toch niet tot jou komen omdat je er al over aan het nadenken bent ...en zoals je al zei ik wil in dit leven mensen gaan helpen , zegt al genoeg dat je veel nog niet doorhebt ..of het waarom dat je iemand niet kan helpen heb je nog niet eens door

iemand kan wakker worden en aan een begin staan van ontwaken , maar dan komen de bewijzen naar boven of ze ook wel wakker zijn geworden ..spiritueel zijn is geen groei van iets ,maar een bewijs dat ze het nog niet door hebben .

ik was ooit een monster , maar ik heb dat overwonnen , (ik was dus niet een monster maar zag waarom ik zo deed )en ik vraag mij niets meer af en zeker niet aan iemand anders ....
ik zou jou dus nooit met iets kunnen helpen ook al zou ik dat kunnen , is ook niet moeilijk als alles zomaar wordt getoond , zelf al duurt dit maar een seconde ...als je zelf zou zien wat je schrijft zou je het antwoord ook zelf hebben kunne zien staan ,maar omdat dit nog niet word gezien duidt dit dus op een blinde vlek , wat dus één van de moeilijkste dingen die je van jezelf zou kunnen te zien krijgen
door jou schrijven te lezen heb ik dingen van jou ontdekt... de antwoorden stonden in jou schrijven zo duidelijk ....is dus bij iedereen ..ik weet waarom ik soms wel reageer of juist niet ,maar het is nooit om iemand te helpen , ik weet zelfs dat de kans zo klein is dat ze het ook maar iets van begrijpen ....wat ik probeer duidelijk te maken ...
 

Synesthetic

Bekend lid
Forum lid
Het lijkt er op dat je vorige leven even in zijn eigen spiegel heeft gekeken.
Vanuit het oogpunt van een slachtoffer.
Als het toen maar "normaal" was in de omgeving waar je vorige leven opgroeide, dan heeft die nooit een eerlijke kans gehad om het eens vanuit een ander oogpunt te bekijken. Dat van een ander. En nu kan dat wel.
Als hij zo werd door zijn cultuur, dan is hij er in een bepaald opzicht dus ook net zo goed een slachtoffer van. En niet alleen degene die een dreun voor zijn bek krijgt.
Dus misschien daarom deze informatie uit een vorig leven. In deze tijd, in deze cultuur, is er wél plaats voor.

Het zij zo, maar als dit nodig was, dan heb je het dus gezien. Als het je tegen de borst stuit dan weet je dat je huidige leven niet zo in elkaar zit. Hopelijk dat dat in de groep van levens tegen elkaar kan opwegen of informatie biedt om keuzes te maken wie je idealiter bent. Zelf die keuze te maken, niet die cultuur, of niet de Romeinen, over wie zij denken dat je bent. Maar hoe je zelf in werkelijkheid bent.
 

vlinderlicht

Bekend lid
Forum lid
regressie therapie heeft denk ik niet als doel vorige levens in het hier en nu weer te halen met issues die dan niet afgerond worden en zo vervolgens je eigen pad in dit leven te verstoren die je nu met dit leven hebt gekozen te bewandelen. Een regressietherapeut moet denk ik zaken die naar boven komen in dat leven, afronden, zodat je juist met een 'lege'rugzak, in dit leven, je doelen kan bereiken. Er is al zo veel afleiding in ieder zijn leven, en zoveel impulsen van alles die (on) bewust aan je trekken, de familiebanden, de intieme relaties, de plek en geschiedenis waar je woont, etc etc...mocht je denken dat je nu dus geblokkeerd bent omdat zaken van een vorige leven in het nu nog steeds een rol spelen, dan lijkt me dat een zaak om met regressie therapie af te ronden...maar dus niet andersom (zaken naar het nu halen wat je afleidt van je huidige levenslessen)
 
A

Anonymous

Gast
Ik was deze topic uit het zicht verloren.
Het is inderdaad zo dat regressie therapie bedoeld is om met een "schone lei" verder te gaan. Maar niet voor alles wat dit tegenhoudt door- en afgewerkt is. Er komt na een sessie begrip en ook relativering. Zo kun je blokkades en angsten opheffen.
Als regressie- therapeut kan ik wel degelijk zeggen, dat je tijdens een sessie soms traumatische dingen door moet werken, dat is dan met een reden. Daarom heet het ook therapie en is echt niet geschikt voor mensen die puur nieuwsgierig zijn naar een vorig leven. In dat geval zeg ik ook, leef het leven nu...
 

Malsemax

Forum lid
Forum lid
Je hoeft er niet mee te zitten, het jongetje representeerde waarschijnlijk de duivel of al het slechte in de wereld.
Iets wat goed kan lijken is niet altijd goed, dan is het een grote misleiding.
Neem een lekker kopje thee met honing, en laat het los.
Ik heb dit ook ooit gehad, maar na lekker ontspannen en loslaten, heb ik er geen last meer van gehad.

-MalseMax
 
Bovenaan