flowerPower11

Bekend lid
Forum lid
(bl-stars) Ik heb wat gegoogeld en een eetlepel honing en een theelepel kaneel schijnt voor wonderen te zorgen (bl-stars)

(lfee) http://www.levendenatuur.nl/index.php/honing-en-kaneel
http://www.nieuws.be/nieuws/Honing_...geziene_genezende_eigenschappen_147b9166.aspx (rfee)
Feiten over Honing en Kaneel

Ontdekt is dat een mengsel van honing en kaneel veel kwalen kan genezen. Honing wordt geproduceerd in de meeste landen van de wereld. Hedendaagse wetenschappers accepteren honing ook als een "wonderolie" (heel effectief) voor alle soorten kwalen.
Honing kan gebruikt worden zonder enige bijwerking bij iedere soort ziekte. Hedendaagse wetenschap zegt dat zelfs, omdat honing zoet is, als het als medicijn ingenomen wordt in de juiste dosering, het diabetes patiënten niet schaadt. (Dat moet je wel even uitzoeken...winny)
Weekly World News, een blad in Canada, van 17 januari 1995 heeft de volgende lijst van kwalen/ziektes opgegeven die genezen kunnen worden door honing en kaneel zoals dat door westerse wetenschappers werd onderzocht.

HARTKWALEN

Maak een pasta van honing en kaneelpoeder, doe dat op brood in plaats van jam en eet het regelmatig als ontbijt. Het vermindert de cholesterol in de arteriën en redt de patiënt van een hartaanval. En voor degenen die al een aanval kregen, als zij dit proces dagelijks volgen, worden ze mijlen ver gehouden van de volgende aanval. Regelmatig gebruik van dit proces bevrijdt je van ademnood en het versterkt de hartslag.
In Amerika en Canada hebben diverse verzorgingshuizen succesvol patiënten behandeld en ontdekten dat als je ouder wordt, de arteries en aderen hun flexibiliteit verliezen en verstoppen; maar dat honing en kaneel de arteries en aderen her-vitaliseren.

ARTRITIS

Artritis patiënten kunnen dagelijks, 's morgens en 's avonds een kop heet water met twee lepels honing en een theelepeltje kaneelpoeder drinken. Als dat regelmatig wordt ingenomen kan zelfs chronische artritis worden genezen. In een recent research uitgevoerd op de Universiteit van Kopenhagen, werd ontdekt dat als de doktoren hun patiënten behandelden met een mengsel van een lepel honing en een halve theelepel kaneelpoeder voor het ontbijt, ze binnen een week ontdekten dat van 200 mensen die zo behandeld waren, praktisch 73 mensen totaal verlost waren van pijn en binnen een maand konden de meeste patiënten die door de artritis niet konden lopen of zich voortbewegen beginnen te lopen zonder pijn.

BLAAS INFECTIES

Neem twee theelepels kaneelpoeder en een theelepel(of lepel?) honing in een glas lauwwarm water en drink het. Dit vernietigt de bacillen in de blaas.

CHOLESTEROL

Twee lepels honing en drie theelepels kaneelpoeder gemengd in een kop theewater, aan een cholesterol patiënt gegeven, en men ontdekte dat het cholesterolniveau in het bloed tien procent minder was, binnen twee uren.
En zoals genoemd bij artritis patiënten, als je dit drie keer daags doet, wordt iedere chronische cholesterol genezen. Volgens informatie die kwam uit dat Blad kan zuivere honing, dagelijks bij voedsel ingenomen, klachten van cholesterol wegnemen.

VERKOUDHEDEN

Zij die lijden aan gewone of ernstige verkoudheid kan drie dagenlang, dagelijks dus, een lepel lauwwarme honing innemen met ¼ lepel kaneelpoeder. Dit proces zal de meeste chronische hoest, verkoudheid genezen, en de sinussen schoonmaken.

MAAG DIE VAN STREEK IS

Honing ingenomen met kaneelpoeder geneest maagpijn en reinigt maagzweren vanaf hun wortel.

GAS

Volgens studies die in India en Japan gedaan zijn, is onthuld dat als honing met kaneelpoeder wordt ingenomen, de maag vrij wordt van gassen.

IMMUUN SYSTEEM

Dagelijks gebruik van honing en kaneelpoeder versterkt het immuun stelsel en beschermt het lichaam tegen bacteriële en virale aanvallen. Wetenschappers hebben ontdekt dat honing diverse vitamines en ijzer bevat in grote hoeveelheden. Constant gebruik van honing versterkt de witte bloedlichaampjes om tegen bacteriële en virale ziekten te vechten.

INDIGESTIE

Kaneelpoeder dat op twee theelepels honing wordt gestrooid en voor het eten ingenomen, verlicht zuurheid verteert de zwaarste maaltijden.

INFLUENZA * GRIEP

Een wetenschapper in Spanje heeft bewezen dat honing een natuurlijk ingrediënt bevat die influenza bacillen doodt en de patiënt redt van de griep...
.
LANG LEVEN

Thee gemaakt met honing en kaneelpoeder, indien regelmatig ingenomen, houdt de verwoestingen tegen van ouder worden. Neem vier lepels honing, een lepel kaneelpoeder, en drie kopjes water en maak er thee van. Drink een kwart kop drie of vier maal per dag. Het houdt de huid fris en zacht en houdt veroudering tegen. De levensspanne neemt toe en zelfs een 100 jarige, begint karweitjes van een 20 jarige uit te voeren.

PUISTJES

Drie lepels honing en een theelepel kaneelpoeder pasta. Breng dit aan op de puistjes voordat je gaat slapen en was het de volgende dag met warm water af. Als je dit twee weken dagelijks doet, haalt het de puistjes af van de wortel.

HUIDINFECTIES

Leg honing en kaneelpoeder in gelijke delen op de aangedane plekken, dit heelt eczeem, ringworm en alle soorten huid infecties.

GEWICHT VERLIEZEN

Dagelijks 's morgens een half uur voor het ontbijt op een lege maag, en 's nachts voor het slapen, drink dan honing en kaneel in een kop water gekookt. Als je dit regelmatig gebruikt reduceert het het gewicht van zelfs de meest dikke persoon. Dus, het regelmatig drinken van dit mengsel laat het vet zich niet opbouwen in het lichaam, zelfs als de persoon een dieet met een hoog aantal calorieën gebruikt.

KANKER

Recent onderzoek in Japan en Australië heeft onthuld dat gevorderde kanker van de maag en botten succesvol werd genezen. Patiënten die lijden aan deze soorten kanker zouden dagelijks een lepel honing met een theelepel kaneel moeten nemen, een maand lang en drie keer per dag.

VERMOEIDHEID

Recente studies hebben laten zien dat suiker die in honing zit eerder behulpzaam dan nadelig is voor de sterkte van het lichaam. Oudere mensen die honing en kaneel innemen in gelijke delen, zijn alerter en flexibeler. Dr. Milton die hiernaar onderzoek heeft gedaan, zegt dat een halve lepel honing in een glas water en besprenkeld met kaneelpoeder, dagelijks ingenomen na het poetsen en in de middag om ongeveer 03:00 uur als de vitaliteit van het lichaam begint te verminderen, dan neemt de vitaliteit van het lichaam binnen een week toe.

SLECHTE ADEMHALING

Mensen uit Zuid Amerika gorgelen als eerste in de morgen met een theelepel honing en kaneelpoeder die in heet water gemengd zijn, dus blijft hun adem de hele dag door fris.

VERLIES VAN GEHOOR

Dagelijks 's morgens en 's avonds honing en kaneelpoeder in gelijke delen ingenomen, herstelt het gehoor.
(strs)
 
A

Anonymous

Gast
Dat is dus nooit meer ziek!!! Ik ga het zeker proberen..! Lijkt me eigenlijk sterk dat het tegen alle 'kwalen' en ziektes zoals kanker, maar sommige dingen klinken me best logisch!

Ik laat het weten als ik 100 jaar ben, 55 kilo weeg en/of geen onzuivere huid meer heb!
 

m!rj@m

Bekend lid
Forum lid
Ja vooral honing isheel geneeskrachtig.
Ik doe het bij mijn dochter iedere ochtend in de pap en ze is nooit ziek.
Als de halve klas ziek op bed ligt is zij wat verkouden.
Lang leve de honing. :mrgreen:
 

Jodocus

Bekend lid
Forum lid
Mijn twee kinderen krijgen elke avond warme melk met honing en ook zij zijn nooit ziek hooguit een beetje verkouden.

Of de honing kanker geneest durf ik te betwijfelen en wat betreft de puist...tja die is na twee weken sowieso wel weg.

Maar toch wel leuk om te lezen :mrgreen:
 

flowerPower11

Bekend lid
Forum lid
Ik eet weleens 3boterhammen met honing&kaneel met 1geprakte banaan, heerlijk!
Ik heb er nu al trek in!
Maar zonder banaan is het ook wel lekker hoor vooral op geroosterd brood… (zonsm)
Thee ervan maken vind ik ook heerlijk en het schijnt je mond lekker fris te houden!!
Die kleine van mij houd niet zo van kaneel maar honing, daar is tie dol op!
 

May

Bekend lid
Forum lid
Honing is heel gezond. Je hebt ook andere bijenproducten die heel gezond zijn zoals pollen. Vroeger ging ik in mijn vorige woonplaats in de zomer naar een zomermarkt waar altijd een imker met z'n kraam stond. Heel interesant. Jammer dat het er nu niet meer van komt om erheen te gaam, als die er nog staat tenminste. Verder was die markt niet zo bijzonder.

Overigens is honing voor kinderen onder de 1 jaar niet goed, kijk daar mee uit!
 

Anna.

Bekend lid
Forum lid
Toch wil ik even een opmerking maken mbt de honing.
In honing zit een stofje wat de botulisme bacterie veroorzaakt.
En dat is met name voor jonge kinderen erg gevaarlijk.
Het kan o.a spierzwakte en verlamming leiden.
Daarom wordt tegenwoordig afgeraden om baby's
het eerste jaar daarom geen honing te geven.

(Ik ben ruim 7½ jaar voedingsassistent geweest in een ziekenhuis)
 

flowerPower11

Bekend lid
Forum lid
(bkn) Oh fijn dat je het nog even extra duidelijk maakt want jaaaa idd ik was ook op mijn hoede voor honing toen mijn kleintje nog geen 1jaar was maar ik geef ook geen aanleiding ergens in een tekst dat het voor kleintjes juist wel goed is…of vatte ik dat verkeerd op?!
 

Anna.

Bekend lid
Forum lid
Je hebt het denk ik verkeerd begrepen ;)
KANKER
Recent onderzoek in Japan en Australië heeft onthuld dat gevorderde kanker van de maag
en botten succesvol werd genezen. Patiënten die lijden aan deze soorten kanker zouden
dagelijks een lepel honing met een theelepel kaneel moeten nemen,
een maand lang en drie keer per dag.
Sorry,dit vind ik wel een zeer gedurfde uitspraak!
Helaas sterven nog elke dag mensen aan deze ziekte.
Voor zover ik weet is botkanker zeer moeilijk te genezen.
 

May

Bekend lid
Forum lid
Anna. zei:
Toch wil ik even een opmerking maken mbt de honing.
In honing zit een stofje wat de botulisme bacterie veroorzaakt.
En dat is met name voor jonge kinderen erg gevaarlijk.
Het kan o.a spierzwakte en verlamming leiden.
Daarom wordt tegenwoordig afgeraden om baby's
het eerste jaar daarom geen honing te geven.

(Ik ben ruim 7½ jaar voedingsassistent geweest in een ziekenhuis)
Zie mijn antwoord hierboven.
 

May

Bekend lid
Forum lid
Niet alleen honing is gezond. Andere bijenproducten ook. Zoals bijvoorbeel propolis, koninginnegelei en pollen. Voor de werking ff op google kijken. Maar propolis is een natuurlijk antibioticum. Ik heb even gekeken op de site van de imker die op die zomermarkt staat waar ik vroeger kwam. Ik denk toch dat ik weer eens wat ga bestellen :p .
 

Kajente

Bekend lid
Forum lid
Ik vind het beide lekker, dus ik ga het zeker eens proberen.

Heb net al een lekker bakje cruesli met yoghurt en dus jawel honing en kaneel op. Smaakte zalig :)
 

m!rj@m

Bekend lid
Forum lid
May zei:
Anna. zei:
Toch wil ik even een opmerking maken mbt de honing.
In honing zit een stofje wat de botulisme bacterie veroorzaakt.
En dat is met name voor jonge kinderen erg gevaarlijk.
Het kan o.a spierzwakte en verlamming leiden.
Daarom wordt tegenwoordig afgeraden om baby's
het eerste jaar daarom geen honing te geven.

(Ik ben ruim 7½ jaar voedingsassistent geweest in een ziekenhuis)
Zie mijn antwoord hierboven.
Mijn dochter is 5 dus....... ;)
Ook moet je bij honing opletten dat je met een schoon mes of lepel de pot in gaat.
Het is namelijk een enorm goede plek voor bacteriën om te groeien.
Ik pak altijd een schone lepel of mes dus geen afgeveegde of gauw afgespoeld.
 

flowerPower11

Bekend lid
Forum lid
Idem hier, maar ook in de jam, mayo, pesto enz. dat heet kruisbesmetting net zoiets als kruisbestuiving (roosje)
Ik werk in de keuken en kreeg dit o.a. ook mee op school.
Ik heb altijd wel meer dan gemiddeld aan afwas… lang leve de afwasmachine! (l-roos)
 
A

Anonymous

Gast
ik was bij een vriend thuis en hij wilde wat warme melk met honing, toen kreeg ik opeens een ingeving wat betreft dit forum. Daarom heb ik voor mezelf ook een mok met warme melk, honing én kaneel gemaakt, vond het heerlijk! Mn vriend vond het overigens niet lekker, deze combinatie, maar ik ga nu maar weer even wat melk koken...

:)
 
Bovenaan