aprilbloesem

moderator
Medewerker
het is bij mij heel wisselend, soms 9 uur (niet zo heel vaak) en soms niet meer dan een uurtje of 5. Maar gemiddeld, zo'n 6 - 7 uur per nacht.
Geen idee hoe dat zit, want ook dat wisselt šŸ„“..... het is niet zo dat ik er wat aan kan doen om het te veranderen.......ik slaap of ik slaap niet (ik wordt na 2 uur slapen klaarwakker....of niet......).
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Ik weet niet hoe jullie erover denken, maar mijn schoonvader had er destijds een uitleg over. Hij werd nagenoeg elke nacht wakker rond 4 uur en ik heb dat een periode ook gehad. Hij had heel vaak rugklachten, ik in die tijd ook. De chiropractor had hem uitgelegd dat het daarmee te maken had, de signalen die via de ruggengraat naar de hersenen gaan zouden de schuldigen zijn die het wakker worden elke nacht rond die tijd veroorzaakten. Ik kon daarna altijd redelijk gemakkelijk weer inslapen. Mijn schoonvader had hier meer moeite mee en lag dan uren naar het plafond te staren, zo vertelde hij. Het zou volgens hem ook te maken hebben met de invloeden zoals eb en vloed, maan e.d. Ik moet bekennen dat ik mij er niet verder in heb verdiept, maar dit is mij altijd bijgebleven en vond ik best frappant.
 

Donna

Bekend lid
Forum lid
Tussen de 0 en 10 uur.
Helaas verstoorde slaap episodes.
Ideaal voor mij is 8-9 uur.
In goede slaaptijden gebeurt dit ook.