U

User_479

Gast
Zomaar nieuwsgierigheid. Op het moment probeer ik er echt om te denken, niet te laat naar bed. Het is nogal eens fout gegaan omdat ik toch wel van een feestje hou, soms de tijd helemaal kwijt ben. Maar nu ik er op let merk ik een enorm verschil in hoe ik me voel. Waarschijnlijk is het voor ons gevoeligen ook niet goed om te weinig slaap te pakken.
Hoe veel hebben jullie nodig? Merk je het erg als je een nacht laat ligt? Of kun je met weinig slaap?
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
Met 6-7 uur slaap ben ik goed fit. Ook mediteren heeft een invloed op mijn energiepeil.
Als ik ongeveer 5 uur slaap heb gehad, en daaronder, dan ben ik niet helemaal fit. Maar soms lukt het ook dan om nog 1-3 uur slaap te pakken en word ik alsnog fit wakker.

Verder is het geen schande om een dag minder fit te voelen, het belangrijkste is dat je meestal wel fit de dag begint.


Nu we het toch over de slaapduur hebben, dit kwam ik zo straks tegen.
Britse vrouw slaapt dagen aan één stuk: 'Regelrechte kwelling'
 

Chocola

Bekend lid
Forum lid
Ik slaap iedere nacht minstens acht uur, en overdag doe ik ook weleens een slaapje... Ik raak geestelijk erg snel vermoeid. Zo veel rust heb ik - momenteel - echt nodig.
 

wolf robe

Bekend lid
Forum lid
Dito. Ik heb mijn 8 uur slaap echt wel nodig. Ik kan echter ook lange tijd met minder tot weinig slaap toe, maar na verloop van tijd komt “de man met de hamer” dan wel langs.
 

Anoniem69

Actief lid
Forum lid
Ik slaap gemiddeld 6 tot 7 uur.
5 uur is het minimum, dan wordt ik toch wel geradbraakt wakker.
8 uur slapen kost me moeite, dat lukt alleen na een feestje of zo.

Maar de dag kost wel energie, ongeacht hoeveel ik slaap, na 3 uur s`middags begint het gapen wel.
Terwijl ik om 11 uur s`avonds weer helemaal opleef, ik ben toch we een echt avond mens :)

Groetjes,
Jan
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ik slaap meestal 7 uur per nacht. Maar ik heb overdag nog wel redelijk veel rust nodig. Er verschuift nog steeds een hoop in mijn energie, zeker 1 dag per week heb ik nodig om daarvan bij te komen. Maar dat doe ik door een dag zo min mogelijk te doen en toe te geven aan de vermoeidheid.

Komt ook omdat er momenteel heel veel in mijn leven veranderd, al het oude loslaten en het nieuwe binnenlaten. Maar dat gaat gewoon niet vanzelf, betrap me er vaak op dat ik weer wil vasthouden aan iets ouds en last heb van angsten. En dan moet ik de rust ook weer even opzoeken, de natuur in, mediteren, weer loslaten en vertrouwen op wat komt.

Ik heb momenteel wel veel rust nodig dus.

Ik ga soms ook nog wel te laat naar bed, dan laat ik me door sociale contacten ook verleiden om langer op te blijven omdat dat gezelliger is. Ik moet daar eigenlijk ook wat strikter in worden.
 

Saturnus

Bekend lid
Forum lid
7 tot 7,5 uur op een doordeweekse dag. In het weekend kan ik soms wel 8 uren slapen.
Bij minder dan 6 uur slaap merk ik dat ik minder energie heb.
 

Alucard83

Actief lid
Forum lid
Normaal 5 a 6 uur. Soms korter en soms iets langer. Hangt van mijn activiteit af van mijn dag. Je kunt ook geestelijke uitputting hebben. Ik vind het wel fijn als ik diep slaap, maar ben wel vaak erg snel weer wakker. Soms ga ik tegen 23 uur naar bed en ben ik klaarwakker om 1 uur 's nachts en is moeilijk weer in slaap te vallen
 

aprilbloesem

Bekend lid
Forum lid
Ik slaap meestal zo'n 6 / 7 uur.....doordat ik vaak wakker wordt 's nachts.... gelukkig val ik meestal snel weer in slaap ,maar als ik wat pech heb, vooral als ik heel moe ga slapen, dan duurt het langer en kan ik ook makkelijk úren wakker liggen.
Door mijn ziekte ben ik altijd moe.....maar dat is schijnbaar geen reden om goed te kunnen slapen ;).
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Sinds ik helemaal thuis ben is mijn slaapritme ook veranderd, maar niet in nadelige vorm. Als ik wil gaan slapen dan kan ik altijd slapen. Maar omdat ik nu geestelijk minder moe ben kan ik ook met minder uurtjes goed uitgerust zijn. Soms doe ik ook nog wel eens op een ander moment een dutje en ... zal met de leeftijd (en post-overgang) te maken hebben [a112.gif]na het eten krijg ik vaak een kleine dip.
Dus mijn slaap 's nachts duurt meestal een uurtje of 5 à 6.
Ook als ik 's nachts wakker wordt kom ik ook heel gemakkelijk weer in slaap.
Vroeger kon ik draaien en keren en woelen door wat er allemaal in mijn gedachten zat, maar sinds in mij ingedaald is dat of ik nu pieker of niet, zorgen heb of niet, het niets verandert of oplost en dat ik het naast mij neer moet leggen omdat morgen er opnieuw ruimte is om dingen op orde te krijgen, kan ik met het grootste gemak gaan slapen. Morgen is een nieuwe dag om dan oplossingen te bedenken voor al wat er is en zelfs beter omdat ik dan voorzien ben van nieuwe energie.
Vooral het diep ingedaalde besef dat piekeren, draaien en keren alleen maar energie kost en verspild is en dat daar andere momenten voor zijn helpt mij hierbij. Hoe groot een probleem ook is. Verder kies ik bewust voor geestelijke ontspanning voor het slapen gaan en dat kan in allerlei vormen zijn.
 
Bovenaan