U

User_479

Gast
Gister had ik vond ik wel iets grappigs. Mijn man had een pakje sigaretten gekocht voor een collega die hem geholpen had, maar vergat het elke keer mee te nemen naar het werk. Gister zag ik dat pakje weer leggenen moest even zuchten, dacht jeetje nu ligt het hier al weer twee weken en je bent het weer vergeten mee te nemen voor je collega, en toen dacht ik ineens joh neem het mee voor je vriend, daar zou ik mee gaan zwemmen. Ik wilde het al in mijn zak steken. Maar ik dacht waar slaat dat op hij is al twee jaar gestopt met roken. Maar kom ik daar bij het zwembad aan en verteld hij ineens dat hij weer begonnen is met roken. Schijnbaar klopte die ingeving dus wel.
Maar hoe kan ik dit scheiden denk ik dan, ik krijg zoveel ingevingen, ook soms met dingen op mijn eigen werk dat ik denk het gaat zo verlopen of zo, maar het hoeft helemaal niet zo te zijn.
Hoe weet je of iets klopt?
Klopt het dat ingevingen die kloppend zijn, meer ingevingen zijn die uit het niets komen en waarvan je zelf denkt welnee joh.
Of ingevingen die je niets eens als zodanig hebt begrepen en later denkt verrek dat kreeg ik?
En gaan zaken als waarbij ik me afvraag hoe verloopt dit of dat op bijvoorbeeld mijn werk dan sneller mis, omdat ik teveel denk, of wat dan ook?
Maar waarom krijg je ingevingen waar je feitelijk niets mee hoeft? Ik bedoel het maakt mij niet uit of die vriend weer roomt of niet.
Maar als ik door de dag zoveel ingevingen krijg, vraag ik me weer af wat moet ik eruit pikken en wat niet, of gewoon maar laten gaan, omdat het toch wel loopt zoals het loopt. Vak ben ik er niet zo mee bezig om achteraf te denken van he, dat kreeg ik al.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ja die ingevingen herken ik. Ze zijn dan niet 'eigen', daarom vind ik er vaak wat van of klopt het niet met de logica die bedacht had.
Ik ben het gaan zien als berichtgevingen, niet van mij maar vanuit gidsen of een soort weerbericht van de kosmos. En dan wuif ik het niet meteen meer weg, maar neem ik het ook niet meteen aan. Het is alsof iemand je iets verteld, en dan is aan jou de keus wat je ermee doet. Ik neem het vaak mee in mijn afwegingen, net alsof ik de mening van een vriend of kennis bij mijn afwegingen betrek.

Op die manier hoef je niet te weten of het klopt, dan ga je dat gewoon ervaren.
Ik krijg ook vaak info waar ik niets bij hoef, en als jij er niets mee hoeft dan laat je het ook gewoon weer gaan. Je kunt op zoveel manieren dingen ontvangen dat het niet altijd hoeft te betekenen dat er een gedachte of bedoeling achter zit. Soms bevind je je gewoon ergens waar iets in de lucht hangt wat je oppikt of soms vind een gids of overleden persoon dat gewoon prettig om te delen. Mijn vrienden delen ook zoveel, soms gewoon om het delen, of als onderdeel van een gesprek. Niet achter alles zit een doordachte bedoeling, tenminste niet in mijn ervaring. Uiteindelijk gaat het om jou, jij maakt de keuzes en weegt af. Je hebt er alleen een extra wereld bij als je erg gevoelig bent, naast de zichtbare wereld.
 
U

User_479

Gast
Bedankt voor je antwoord Rainbow. Ja daar heb je gelijk in, en geeft me weer een inzicht, ik hoef niet overal iets mee, net als dat ik gewoon dingen van vrienden hoor, aan ik dit inderdaad ook zo zien.
En inderdaad zal een Gids soms ook gewoon iets delen, of een geintje maken zonder reden verder.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Oh Muriel, je beschrijft precies mijn probleem. Onlangs moest ik naar Limburg, ik heb gedacht dat ik de A16 ipv de A15 moest nemen. Ik heb gedacht dat ik eerst eventjes naar van A tot Beter moest kijken en deed dat allemaal niet, dacht dat het 'angst gedachten' waren. Nou mooi niet. Aan de A15 werd gewerkt en ik was te laat in Limburg. Niet naar mijn intuïtie geluisterd dus.
Volgens mij heeft het te maken met onderscheid leren maken. en onderscheid leren maken zou ik moeten doen door goed te voelen. Dus eventjes stil staan om precies te voelen of die boodschap of gedachte van belang is en waar die vandaan komt.
Ik las een artikel over intuïtie en daar stond dat je zelfsympathie nodig hebt voor een goede intuïtie en inderdaad je moet jezelf de moeite waard vinden om er zorgvuldig aandacht aan te geven. Ook als het ogenschijnlijk om kleinigheden gaat.
 
U

User_479

Gast
Bedankt voor je antwoord Silver. Daar zit vast mijn les in. Ik heb wel zelfsymphatie en vind mezelf de moeite waard maar ik het dagelijks leven ben ik soms wel geneigd een ieder te helpen en voor iedereen bezig te zijn, wat ik ook leuk vind, maar tegenwoordig heb ik meer zoiets eerst zelf lekker met een boek gaan liggen en ieder het eigen pad laten lopen. En meer in mijn eigen basis te gaan , meer met mezelf, en anderen minder aandacht geven. Dat lijkt ook te helpen in helderder dingen krijgen en onderscheid maken.
 
Bovenaan