gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
Dit filmpje geeft in het kort aan hoe de mens de natuur aan het vernietigen is.

 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
Wauw wat een indrukwekkende cartoon, dat is zeker heel erg knap gemaakt.
En het maakt zoveel duidelijk hoeveel natuur door de mens vernietigd wordt. Bomen en dieren ontkomen er niet aan.
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
Het regenwater hoort zo schoon te zijn, dat je dat gewoon zou moeten kunnen drinken, zelfs nog beter dan kraanwater.
Helaas is ook het regenwater vervuild, met alle gevolgen van dien. Dat wat vuil is, kan dan overal terecht komen, dus ook in ons eten en drinken.
En het is geen toeval dat er juist nu een heuse gezondheidstsunami gaande is, want hoeveel mensen "hebben wel wat" en zijn dus niet helemaal gezond?

Verder zijn er nog veel meer factoren die een ongezonde invloed kunnen hebben, maar het vervuilde regenwater is er eentje wat vaak over het hoofd gezien wordt.
 
Laatst bewerkt:

Hilarion

Bekend lid
Forum lid
Het regenwater hoort zo schoon te zijn, dat je dat gewoon zou moeten kunnen drinken, zelfs nog beter dan kraanwater.
Helaas is ook het regenwater vervuild, met alle gevolgen van dien. Dat wat vuil is, kan dan overal terecht komen, dus ook in ons eten en drinken.
En het is geen toeval dat er juist nu een heuse gezondheidstsunami gaande is, want hoeveel mensen "hebben wel wat" en zijn dus niet helemaal gezond?

Verder zijn er nog veel meer factoren die een ongezonde invloed kunnen hebben, maar het vervuilde regenwater is er eentje wat vaak over het hoofd gezien wordt.
Water.....onze bron. Als de bron niet goed meer is volgt de rest vanzelf
 

Algernon777

Actief lid
Forum lid
Alles is eindig................
Wie in het verleden leeft, heeft geen toekomst.
Alles is eindig.
Eens zal de zon ophouden te bestaan, aan alles komt een eind.
Wij zijn met z,n allen een dag,s vlinders.
Een klein voorbeeldje, vroeger, toen er nog kuilen in de weg zaten vertelden de jongens van de energie dat als wij een graad minder stookten dat het 6 % minder energie kost, dit komt over bij mij als, je het ene jaar 10 miljoen winst maakt als bedrijf,en in het jaar daarop 9 miljoen heb je een miljoen verlies, over het laatste zit met dan in zak en as.
En wie gaat dat betalen ? juist !
Water pompen, dak panelen, en ga zo maar door, mensen die bv een tesla hebben gekocht, gebruiken net zoveel energie als ten huishoudens.
Ik dierenvriend maakt geen zeehonden af, ook de olifanten doe ik geen kwaad, het meer fout van mens staat mij in het geheel niet aan.
Ook ben ik geen geldwolf, de man die van bank naar bank gaat alleen om dat de miljoenen in zijn zak komen (meer salaris) waar hebben we het over.
Het zijn altijd de aanvoerders die de mens aanstuurt, en dat zal tot de einde der tijden zo gaan.
Alles is eindig, men weet van alles over het verleden, maar wat heb je daar aan, waarom is er niet over na gedacht over de energie verslindende Tesla ?
Die is zo zwaar,! dat de wegen naar de kl... gaan, in Duitsland betaalt de auto bezitter een keer belasting, hier in Nederland betalen we gewoon vier keer.
Wat is er anders aan dat de varkens beestachtig mishandeld worden, ja zeggen de boeren, dat doen wij niet.
Wie dan ? warmte pompen, niet over na gedacht, gas afsluiten, niet over nagedacht, iedereen aan het gas (in Duitsland) ok, zij hebben nu eenmaal iets met gas.
Allemaal vluchtelingen naar ons landje die je op de globe niet eens kunt vinden, waarom is daar niet over nagedacht ?
Help de mensen in eigen land, maar de schobbejakken die daar de macht hebben interesseert dat geen biet, dacht men dat deze mis daders enige form van empathie hadden ? mis, laat dat maar aan een ander volk over.
Carnaval heet nu omkleed feestje ? Negerzoen heet anders, zwarte piet heet anders, en zo kan ik nog wel doorgaan.
Liever zag ik staan, zie hoe (sommige) mensen de natuur vernietigen, metafoor na die achterlijke gek van een Spaanse Koning die olifanten afschiet, dat zijn pas dieren beulen, ons eigen blauw bloed, zie daar maar eens wat voor infantiele figuren daar rondlopen.
Dat wat het filmpje laat zien, dat is bij ons Nederlanders al tijden aan de gang, en ik voorspel u, dat binnen afzienbare tijd hier de pleuris uitbreekt.
De vergissing die gemaakt is op het ontwerp mens, doet alles, maar dan ook alles de das om.
Alles is eindig.
Tot slot, het is mijn mening, hoe ziet u onze toekomst ??
Algernon.
Blessed be
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Algernon, je hebt voor het grootste deel helemaal gelijk. maar vertel eens: wat doe jij d'r aan? Wat draag jij aan onze maatschappij bij?
Op welke manier help jij mee het tij te keren?
men weet van alles over het verleden, maar wat heb je daar aan,
Ik geloof niet dat "men" alles over het verleden weet. Dat valt me juist op dat de wereld zo'n verdomd slecht geheugen heeft en dat we keer op keer fout op fout opnieuw maken.
Kijk eens hoe "nette" Nederlanders zich plotseling tegen Chinezen gedragen, zelfs als die mensen nog nooit in China zijn geweest. Waar hebben we dat eerder gezien?
Als we het verleden werkelijk zouden kennen dan zag onze toekomst er heel wat rooskleuriger uit.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik ben het met Silver eens. We vallen altijd maar in herhaling, eigenlijk in alles als we niet bewust met alles omgaan, van opvoedpatronen tot gedrag en zelfs tot het herhalen van mode aan toe. Ja, dit laatste is misschien een rare vergelijking in het rijtje maar denk er maar eens over na. Mensen zijn wat dat betreft eigenlijk kuddedieren die keer op keer vervallen in zelfde gedragingen om voor hen valide, maar soms egoïstische en gemakzuchtige, redenen. De schuld ligt regelmatig bij een ander en dan vergeet men het eigen aandeel in die conclusie mee te nemen. We hebben er zelfs spreekwoorden of uitspraken over. Eén belangrijke springt er voor mij hierbij erg uit. De cirkel doorbreken. En gelukkig worden steeds meer mensen zich bewust hiervan, maar nog lang niet genoeg. Juist door meer over het verleden te weten krijgt men handvatten dat proces van doorbreken in gang te zetten en niet vast te houden aan de aloude waarden maar een frisse wind te vinden die situaties verbetert.
 
Laatst bewerkt:

jamathi

Actief lid
Forum lid
heb je dan autopech?

LOL

Ik loop regelmatig op zaterdag in een geel hesje. Wij lopen dan van het centraal oa naar de dam (Amsterdam)
(nooit problemen)

Ook in dehaag en wat meer plaatsen zijn er nog wat gele hesjes. ( Eindhoven, Limburg)

Woensdag was ik ook in den haag om de boeren te steunen.
Werd ook opgepakt, je mag een agent geen mafkees noemen.

Zelfs politie op het bureau zei dat ze wel ergere dingen naar hun hoofd geslingerd kregen.

Vandaag reactie van advocaat, hij heeft een verzet in gediend, tegen de 500 euro boete, en 9 euro administratie kosten.
Na iets van 6 uur weer vrijgelaten.

In aanklacht staat dat ik schold, dat ontken ik ook niet. ( mafkees)
Maar ook dat ik niet voldeed aan een vordering, en dat ik gezegt zou hebben dat ze fout waren in de oorlog.
Dat liegt die agent, maar gaat de rechter daar mee doen?

Zet normaal nooit me pc helemaal uit als ik weg ga, nu dus wel.
Had ik een voorgevoel ? lol

Wat wel grappig is, ik heb via facebook ook gele hesjes vrienden uit Frankrijk en Duitsland.
Dat zijn mensen die doorhebben dat alle europeanen het zelfde probleem hebben, en dat we er alleen samen wat aan kunnen doen.
Helaas zij het er nog veel te weinig.
 
U

User_479

Gast
Ik weet niet of we van herhaling kunnen spreken, zolang er zielen van verschillende afstemmingen incarneren, zal er ook ellende zijn. Er zijn nu zielen op aarde die zich bewust zijn van allerlei vormen van vernietiging, maar er zijn ook zielen die dat alles nog moeten leren. Verschillende levensgraden die ook niet na een paar goede levens zich overal al bewust van zijn. En soms vallen we terug in afstemming omdat we ons toch een bepaald liefdesgevoel nog niet geheel eigen gemaakt hebben. Velen denken bewust te zijn, maar een niet eerder gebeurde situatie, kan toch weer anders uitwijzen.
Ik denk dat de cirkel niet altijd te doorbreken is, alle zielen doorlopen een kringloop, vaak van niet bewust tot heel bewust. En uiteraard is het voor de bewusten onder ons soms een doorn is het oog dat bepaalde levensgraden nog bommen gooien of in andere vorm onmenselijk zijn, maar ook onze zielen zijn waarschijnlijk zo gestart. Ellende zal pas stoppen als alle zielen tot een bepaalde sfeer behoren met hun bewustzijn. Sommige kunnen wij bereiken, dan zal het bewustzijn redelijk aan de onze grenzen, anders kan het gewoonweg nog niet denk ik.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Het blijft gewoon een heel moeizaam en langzaam proces en toch ben ik ervan overtuigd dat de kant die we liefst opgaan op een moment de overhand gaat krijgen, net zoals het gaat met meerdere zaken in ons leven waarvan we eerst dachten en vonden dat het gewoon en algemeen geaccepteerd was en dat wij daar nu anders over denken. Die bewustwording moet zich gewoon ontwikkelen en stap voor stap is die ontwikkeling al bezig. Helaas zullen wij dat moment van globale eenwording niet in dit leven meemaken.
 
U

User_479

Gast
Dat denk ik ook er sterven steeds meer mensen met een hoger bewustzijn, en als deze weer incarneren wordt de groep van bewuste mensen steeds groter.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
U

User_479

Gast
Ik moest aan deze tekst denken..

Gaan we ten onder aan die golven van verandering en soms vernietiging. Laten we ons erdoor overspoelen zodat we straks lamgeslagen aan de kust van vernietiging liggen?
Of kunnen we toeschouwer zijn van hetgeen er rondom ons en in onszelf gebeurt en daardoor helder waarnemen dat dat slechts door onze onwetendheid van buitenaf en gemanipuleerde werelden van buitenaf in stand kan worden gehouden. Door ons niet meer primair te richten op de veranderingen maar op het onveranderlijke, op dat wat werkelijk is, kunnen we opnieuw geboren worden en vleugels van licht uitslaan in het oneindige.
Alles stroomt, niet is blijvend. Geluk kan alleen bestaan als we alles uit doen waaien wat we niet zijn. We zijn onsterfelijk, en alles wat uit onvergankelijkheid komt vergaat niet. Vele mensen kennen dit verschil niet, en keren daarom niet terug naar vrede.
Een mens die dit innerlijk weet is een toeschouwer, hij ademt en leeft vanuit een ander ademveld. Een andere energie, die ook neutraal staat in allerlei vormen van bewustzijn. In dit huis van licht wordt alles transparant.

Ik vind dit wel een mooie tekst, ik ben zelf zeer geraakt door vernietiging en geweld en dergelijke om me heen, ik vind het verschrikkelijk hoe mensen met een ander en met onze natuur omgaan, maar diep in mezelf geloof ik ook wel dat het, een zekere vorm van het leven is die ons voorgeschoteld wordt, om te begrijpen dat niets verloren gaat, wat onsterfelijk is.
 
U

User_479

Gast
De kosmos en de aarde volgen de mens niet , liggen niet geheel in handen van de mens, zij hebben hun eigen ontwikkeling en evolutie. Zijn denk ik ook afgesteld op fases die bijdragen aan ontwikkelingen van de mensheid.
Wat in de natuur is en door God geschapen, is niet te vernietigen. Er zal dan ook geen natuurramp komen die al het leven op aarde vernietigd. Anders zou God zijn eigen schepping niet overzien hebben toch zeker, en zichzelf vernietigen.
De aarde heeft een grote taak te volbrengen om alle mensen zich te doen ontwikkelen, en alles loopt exact zoals het al zou lopen om deze ontwikkelingen door te kunnen maken.
De aarde zit vol wonderen en allerlei kosmische wetten, het is eigenlijk vrij arrogant van ons mensen om te denken dat wij daar vat op hebben, en het kunnen vernietigen, ook al lijkt dat zo. Wat niet zegt dat we er een zootje van moeten maken, en moeten beschadigen, dat wordt juist niet van ons gevraagd.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Zet normaal nooit me pc helemaal uit als ik weg ga, nu dus wel.
Had ik een voorgevoel ? lol
Wat heeft dat er dan mee van doen?
En uiteraard is het voor de bewusten onder ons soms een doorn is het oog dat bepaalde levensgraden nog bommen gooien of in andere vorm onmenselijk zijn, maar ook onze zielen zijn waarschijnlijk zo gestart.
Jawel, maar toen ik die leeftijd had kon ik in stammen oorlogen alleen maar steen werpen, dat richt ietsje minder schade aan dan een bom. ;)
 
U

User_479

Gast
En daar was dan goed bekeken weinig mis mee met dat steenwerpen, je zou hem nu misschien niet meer gooien, en toen wel vanuit je overlevingsinstinct, die hoorde bij je bewustzijn van toen. De schade met bommen is nu vele malen groter, maar hangt ook weer samen met bewustzijn, en de ontwikkeling die de aarde ons biedt om te groeien. Ik weet ook niet zeker of tijd altijd chronogisch verloopt, het lijkt nu een volgorde van middeleeuwen tot nu, maar misschien hebben we al in dit soort tijden geleefd en bommen gemaakt, en komen we een nieuw leven weer in de steenwerptijd terrecht.
 

Algernon777

Actief lid
Forum lid
Helaas kan ook ik er niets aan doen, bv, ik rook niet, dus het passief mee roken van andere mensen doe ik.
Mijn mede mens zorgt er voor dat ik kans loop op kanker, want passief mee roken is slechter.
Ik gooi ook geen stenen naar andere mensen, een op je kneitert krijgen ligt aan de inpakt van maat en gewicht snelheid steen .
Dus het verschil steen en bom loopt scheef, zie wat de mensen elkaar aan doen i.s en andere eikels die je van achteren aanvallen.
Een burgemeester die het over de messen houdende kinderen van een bepaald allooi hebben waar onder nb haar eigen kind met een revolver een inbraak pleegt, dit van horen zeggen, want de partij waar zij onder viel, draai ik gelijk van de buis ! die moet een hele stad mennen ?
pulp, in een woord.
Silver, het bijdragen aan de maatschappij , vertel het mij.
Bedoel je de energie maatschappij, die dikke kabels moet leggen , wat miljoenen gaat kosten omdat ze weer zo nodig mensen weer iets door de strot duwen ? jij en ik gaan dat betalen, de junks die vaten met afval in de natuur dumpen ? waar van de bos wachter uit zijn neus zit te kanen ?
Oplossing zou kunnen zijn dat het in de bosjes waar hij toch graag vertoeft net zolang dat er een wagen weer een poging doet om te dumpen,
Deze gelijk lek schieten, let wel ! het is een van de oplossingen, of de jager, die roofvogels uit hun nesten schiet met een dubbelloops jacht geweer ?
Boer en burger, wij leven toch in symbiose , het zijn toch weer die gasten van de regering die alles verknallen ?
Maar mensen het is gewoon weer een periode in de tijd.
Oorlog een en twee, 6 miljoen joden vergast, en dan heb ik het nog geen eens over al die andere mensen die zijn om gekomen.
En dat was nog maar in oorlog twee.
Het tij keren gaat jou en andere mensen niet redden zolang er van die hufters zijn die jou in de pas laten lopen, met of zonder geweld.
J.Lammers, kreeg niet alleen de auto,s stuk, maar ook de natuur (strant e.d ) (racebaan)
Ook ik denk dat iedereen sferen moet mee maken, ook A.Hitler, voorlopig komt die niet meer terug, die gaat heel lang in de wachtkamer zitten.
Maar....zou die al niet zijn terug gekomen ?
Twee Grote Torens in Amerika opgeblazen door zwak begaafde mensen, die zoveel mogelijk mensen willen doden, wat moet ik daar aan doen, een bijdrage van mij komt er niet.
Ik had al ge refereert dat het probleem De Mens is.
Het zit in het gen, het dna streng van de Mens.
Niets meer, en niets minder.
Weet je wel Silver en andere forum mensen hoelang een dna streng is ?
Kilometers lang in elkaar gedraaide strengels, en er hoeft maar een beschadiging in te zitten, en walla, weer wereld verbeteraars cq enge gevaarlijke gekken er bij.
Daarvoor de niet leuke opmerking van , aan alles komt een eind, alles is eindig.
Deze wereld gaat ten onder aan een klein groepje mensen, zoals dat altijd al is geweest, onomkeerbaar.
Blessed
Algernon.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik kan met je meedenken Algernon777 en in heel veel van deze gevallen geef ik je gelijk. Het is zoals jij het beschrijft. Dat bleek gisteren wel weer in het nieuws waar mensen bij ouderen aanbelden onder het mom van een bezoekje van het ziekenhuis voor een coronavirus-test, maar in plaats daarvan de goedgelovige oudere van enkele bezittingen hebben beroofd terwijl iemand anders een handig praatje met de oudere hield in een andere kamer. Diep triest.
Maar toch weerhoudt het mij er niet van zelf te trachten zo goed mogelijk in de samenleving te bewegen en rekening te houden met al het goeds en moois om ons heen, want als we dat opgeven dan is het einde echt zoek. Ik kan alleen maar hopen dat (steeds) meer mensen die lijn volgen.
 
U

User_479

Gast
Bij mijn dochter in de klas werd een meisje verschrikkelijk gepest door een aantal vreselijke pesters.
Mijn dochter vond dat erg naar, dus wat deed zij... Zij heeft de pesters niet aangesproken, er niets van gezegd, en is opgetrokken met het gepeste meisje.
Dat vind ik een mooi voorbeeld, van in harmonie met disharmonische karakters omgaan.
Als zij een strijd aan was gegaan met de pesters, ze ook uit had gescholden of geweld had gebruikt, dan was ze ook meegegaan in de disharmonie. en nu heeft ze het op harmonische wijze opgelost. Er haar energie niet aan besteed, maar aan het goede. Ik vond dat een groot voorbeeld, ook voor andere zaken in de wereld.
We kunnen een ander niet veranderen, maar we kunnen ons zelf harmonisch staande proberen te houden, en zelf niet meegaan in dat soort disharmonische dingen.
 
Bovenaan