gouwepeer

Admin
Medewerker
De opwarming van de Aarde is de laatste jaren behoorlijk in opspraak. Ook de politiek is hier druk mee bezig (niet geheel onmogelijk vanwege het financiële plaatje).
Aangezien zelfs Dumpert een zeer interessant artikel heeft gepubliceerd met het tegenovergestelde werd het voor mij de hoogste tijd om de welbekende zoekmachine eens te raadplegen. Hierbij heb ik resultaten van sites zoals ninefornews en niburu genegeerd (naar mijn persoonlijke mening sites die niet geheel betrouwbaar zijn) en mij volledig op het oorspronkelijke artikel gericht, namelijk van de Leeuwarder Courant.

Aangezien hun archief vrij toegankelijk is kan iedereen de onderstaande beelden (het artikel staat in 5 delen als afbeelding in het archief) vrij verkrijgen:

klimaat1.jpeg


klimaat2.jpeg


klimaat3.jpeg


klimaat4.jpeg


klimaat5.jpeg


Het artikel van de bovenstaande afbeeldingen sluiten echter niet uit dat de klimaatverandering door de mens is verergerd. Enerzijds is de co2 gehalte behoorlijk gestegen en anderzijds word hiervan door de enorme bomenkap minder van afgebroken. Wat bovenstaande artikel wel duidelijk aangeeft is dat het klimaat vanuit zichzelf om een bepaalde tijd zal wijzigen.

De afbeeldingen zijn afkomstig uit het archief van:
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Ik lees hier niet direct één belangrijk aspect in terug en dat is de interactie tussen de warme en koude golfstroom die direct wordt beïnvloed door het poolijs. Nu er steeds meer poolijs smelt, waardoor er ook een grotere interactie bestaat tussen zoet en zout water, het opstijgen en dalen van de waterdeeltjes die juist deze golfstroom beïnvloeden, vraag ik mij af wat dit in de toekomst gaat doen. Men heeft er al vaker op gewezen dat met het afnemen van deze stroming dit ook op klimatologisch terrein grote invloeden heeft.

1115


 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Dat het klimaat aan het veranderen is is duidelijk. Dat het klimaat om de (uit mijn hoofd) 100.000 tot 200.000 compleet anders is (vergelijkbaar met het wisselen van de seizoenen) was ook al wetenschappelijk aangetoond.
De mens verergerd die verandering ook. wat ik mij alleen wel afvraag is voor hoeveel is de mens verantwoordelijk voor de extra verandering?
Natuurlijk moeten "we" behoorlijk bewuster worden van onze rol in het klimaat, maar naar mijn idee worden sommige zaken ook wel extra opgeblazen om daar weer een prijskaartje aan te kunnen koppelen.
Verduurzamen is uiteraard belangrijk, maar hoe duurzaam is dat verduurzamen eigenlijk? Is windenergie wel schone energie als je de enorme gifmeren bekijkt die ontstaan door het produceren van de magneten? Zijn zonnepanelen wel duurzaam als je ziet dat de productie hiervan net zo veel kost als wat ze op kunnen leveren en volop lood bevatten? De nieuwere generatie zonnepanelen zullen ongetwijfeld duurzamer zijn en minder verontreiniging veroorzaken, maar er valt nog wel het nodige te verbeteren.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
De mens verergerd die verandering ook. wat ik mij alleen wel afvraag is voor hoeveel is de mens verantwoordelijk voor de extra verandering?
Dat ben ik ook met je eens. Over de geschiedenis gezien fluctueert het klimaat steeds en dat is een natuurlijk proces. Maar ik ben er wel van overtuigd dat wij als mensen die processen versnellen en versterken.

Ik weet van documentaires dat landen als ik geloof Japan al doelbewust heel veel geïnvesteerd hebben in juist zonne-energie waardoor de productie nu veel goedkoper is dan in landen die hier nu in feite mee opstarten. Zij plukken nu de vruchten van hun dure investeringen. Hogere productie betekent lagere kostprijs. Dat van dat lood wist ik niet.
Ik denk dat het een kwestie van kiezen uit meerdere kwaden blijft. Dat de uitstoot verminderd moet worden ben ik wel van overtuigd. Weg met die deken over onze atmosfeer.
 
V

Verwijderd 140923

Gast
Weet je, ik ben op geen enkele manier deskundig op dit gebied. Ik lees wel 'Want to Know', maar ik heb tot nu toe alle artikelen over een kouder of warmer klimaat over geslagen. Ik heb afgelopen zomer wel begrepen (zonder artikelen dus) dat ons weer gemanipuleerd werd en als ik nu telkens die "november"stormen hoor, zie en ervaar, dan denk ik dat opnieuw.
Het lijkt wel alsof er machten bezig zijn om ons bezig te houden met wat zij willen waar we mee bezig zijn. Scholieren lopen braaf te demonstreren, politici blijven bezig met het bedenken plannen. Volgens mij slaat het allemaal nergens op.
 
U

User_479

Gast
Ik weet ook niet goed wat ik er van denken moet, en of er een macht bezig is om ons bezig te houden met waar ze willen dat we mee bezig zijn, zoals jij schrijft Silver.
Maar voor mij zet het me wel aan het denken, hoe zie ik het klimaat, hoe zie ik moeder aarde, en daarvan vind ik wel dat ik haar goed dien te verzorgen omdat ik erop leef. Positieve mensen denken misschien we hoeven niets te doen het komt allemaal wel goed, en als die machten bezig zijn ons iets te laten denken, dan doen we misschien ook niets, omdat we denken dat ze dat juist willen.
Beiden dingen zorgen er misschien dan voor dat we niet handelen. Ik wil voor mezelf het idee hebben dat ik goed voor moeder aarde zorg, met dat kleine deeltje dat ik dan kan doen. Ik zie klimaatverandering of het nou is zoals ze schetsen of niet als iets wat onze perspectieven vraagt om handelen. Ik geloof ook dat grote veranderingen om ons heen iets zeggen over ons innerlijk. Nu zal dat niet alleen om ons persoonlijk gaan, maar om het grote gemiddelde dat op aarde leeft.
Ik denk wel dat we soms in overvloed leven, en niet meer zozeer naar de basis kijken. Nu is de klimaatverandering iets heel erg groots, maar als iedereen bij zichzelf begint en hoe we moeder aarde verzorgen helpt alles een beetje.
Ook als alles niet zou blijken te zijn zoals het voorgespiegeld wordt, is het toch een grote les, in hoe we er zelf instaan denk ik. In dit soort voorspiegelingen, is het ook ons eigen klimaat die zijn weg vindt, raken we boos, houden we hoop, gaan we in verzet of doen we niets.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Dan vind ik eigenlijk heel mooi wat je schrijft Muriel. Alsof alles wat er nu op, in en rond de aarde gebeurt het spiegelbeeld van onszelf is, ons denken en gedragingen. Het grote verzet zichtbaar wat we met zijn allen zelf nog niet meester zijn. Zet me wel aan het denken. :Mmm:
 
U

User_479

Gast
Ik weet ineens niet goed meer hoe ik het nou bedoelde:Mmm: ik denk dat wat er gebeurt met de aarde niet zozeer alleen je eigen aantrekking is, want je leeft met zijn allen erop. Dus niet zozeer je spiegel in dat opzicht, maar meer dat je reactie je spiegel is in dit geval. Als dat soort zaken dan in het nieuws komen, het niet zozeer zo hoeft te zijn dat we denken onzinnig, ze willen ons bang maken of verkopen onzin, dus doen we niets, of we zijn juist positief en denken het komt allemaal goed zoals het nu gaat en we doen niets. Uit beiden kunnen we gewoon naar ons gevoel gaan, hoeven we niet te kiezen, als ik dat doe dan denk ik, of het nou klopt of niet, ik wil niet bang zijn, ik wil niet niets doen, ik wil zorgen voor de aarde waarop ik leef.
Dus de reactie die je dan in jezelf voelt is als het ware een spiegel van je innerlijk denk ik.
Maar ik denk ook wel dat het grote gebruik van dingen, de overvloed waarin we leven ook zorgt dat dingen als het klimaat en de aarde veranderen.
En dan denk ik niet aan hele grote dingen, maar ook de kleinere...

Ik voel me soms letterlijk vervelend als mensen afval op de grond gooien bijvoorbeeld. Of als mensen de auto pakken voor een klein stukje.
Ik trek nog steeds sneller een trui aan dan dat ik de kachel hoog zet. Dit zijn hele kleine voorbeeldjes, maar ik denk dat we in grote getale dit soort kleinere dingen ook groter ten uitvoer brengen, er niet bij stilstaan, en voor mijn gevoel zeggen dit soort onderwerpen over klimaatveranderingen, of de info nou klopt of niet, ook dat we ons niet perse tot gevoelens moeten wenden als iets voor waarheid aannemen of niet, of bang zijn, of boos worden of wat ook, maar gewoon in ons zelf kijken naar hoe we zelf in relatie staan tot de aarde , het klimaat, en onze rol daarin.
En dat als we dat bekijken we kennis maken met onze eigen afspiegeling van onze deelname op aarde.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Ik ben het met je eens dat we zelf niet stil moeten blijven zitten maar juist wel heel bewust met alles om moeten gaan. Net zoals dat het ook belangrijk is dat we goed met onszelf omgaan en daardoor beter voor een ander kunnen zorgen. Ik kan mij ook enorm ergeren aan straatvuil wat er niet hoort. De laatste paar dagen met die storm liggen er weer allerlei wraps in mijn tuin van producten die ik zelfs niet eens koop. Dat kan er alleen maar belanden als iemand het achteloos in de natuur wegwerpt lijkt mij. Afval scheiden vind ik gewoon ook normaal. Als we met zijn allen een beetje doen dan wordt het vanzelf een heleboel wat wij doen tegen weinig energie dat het ons kost.
Maar toch bedoelde ik het wel een beetje zo zoals ik schreef. Het was alsof ik ineens een verband zag. Alsof de aarde "moppert" in allerlei toonaarden, of beter gezegd terugmoppert. Alsof alles een weerslag is op hoe wij ons als mensen als geheel gedragen op deze wereld. De verwoording van alles. Onvrede - droogte, opgekropte woede - uitbarstingen en aardbevingen, intolerantie - water en vuur, minder saamhorigheid - extreem weer en kou enz.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Als wat ik vermoed klopt, en nu ga ik raar klinken voor sommigen, en wij in feite hier helemaal niet zijn, maar de vermenselijking zijn van ons denkvermogen en in feite gewoon daar zijn, als zielen, dan hebben wij met zijn allen ook alles hier in onze gedachten gecreëerd vanuit een dualistisch denken, terwijl wij eigenlijk nog steeds één zijn maar denken dat niet te zijn. We zijn nog steeds met elkaar verbonden, maar zijn het spoor een beetje bijster. Vanuit die gedachte is het dan ook niet zo vreemd dat alles hier op aarde ook een weerslag is van alles wat wij vanuit dat dualistische denken ondernemen. Oorzaak - gevolg of wet van aantrekkingskracht, al dan niet bewust gestuurd.
We zijn hier tot we klaar zijn en dat proces hebben wij in feite zelf veroorzaakt door uit de eenheid in dualiteit te stappen.
 
U

User_479

Gast
Ja dat geloof ik inderdaad ook wel, dat alles om ons heen gebeurt omdat het iets weerspiegelt.
Inderdaad die dingen die je noemt opgekropte woede, uitbarstingen, intolerantie.
En heel gek dan komen er weer oude levens naar boven, waarin ik tijden liep om iets op te halen en heel tevreden was, ik niet zozeer in overvloed leefde maar toch de overvloed meer voelde dan in dit leven nu, omdat ik en men sneller tevreden was, meer het gegeven zag. En nu om me heen ik zie.. zoveel luiheid naar de aarde toe, zoveel beschadiging. Of de informatie over het klimaat nou klopt of niet, we moeten toch bij ons zelf te rade gaan hoezeer wij waarderen, of aan de aarde en natuur voorbij gaan, hetgeen ons doet ademen, leven.
En heel stom ik zie het klimaat , ook al is het een totaal ander onderwerp,ook wel als zijnde oorlog. Of je nu partij kiest voor het een of het ander, en waar je ook in geloofd, als je alles wegneemt gaat het gewoon om leven in liefde en mededogen, en daarvoor strijden ook al is het in jezelf.
Maar misschien denk ik nu met teveel omwegen.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
En nu om me heen ik zie.. zoveel luiheid naar de aarde toe, zoveel beschadiging.
Zoveel gemakzucht.

Ik denk met weemoed terug aan de tijd van mijn jeugd en jongere jaren (ja, zullen velen doen omdat we toen minder verantwoordelijkheden hadden, maar dat bedoel ik niet), de rust die er heerste, de ouderwetse zondagen die echt rustdagen waren en waar men meer verbonden was met gezin omdat de algehele sfeer gewoon anders was. Nu lijkt het een doordeweekse dag. Er was meer waardering voor alles en daardoor ook meer onderlinge tolerantie.
Nee, niet stom dat je klimaat ook als een oorlog ziet. Ik had het in mijn rijtje op moeten nemen want het hoort gewoon in die reeks. Zo bekijk ik alles ook maar vergeet niet mijn eigen aandeel erin. Kijken vanaf de buitenkant, handelen als onderdeel ervan.
 
U

User_479

Gast
Als wat ik vermoed klopt, en nu ga ik raar klinken voor sommigen, en wij in feite hier helemaal niet zijn, maar de vermenselijking zijn van ons denkvermogen en in feite gewoon daar zijn, als zielen, dan hebben wij met zijn allen ook alles hier in onze gedachten gecreëerd vanuit een dualistisch denken, terwijl wij eigenlijk nog steeds één zijn maar denken dat niet te zijn. We zijn nog steeds met elkaar verbonden, maar zijn het spoor een beetje bijster. Vanuit die gedachte is het dan ook niet zo vreemd dat alles hier op aarde ook een weerslag is van alles wat wij vanuit dat dualistische denken ondernemen. Oorzaak - gevolg of wet van aantrekkingskracht, al dan niet bewust gestuurd.
We zijn hier tot we klaar zijn en dat proces hebben wij in feite zelf veroorzaakt door uit de eenheid in dualiteit te stappen.

Je geeft me even een nadenker op de late avond. Ik denk wel dat we hier echt zijn, dat we dit leven ingegaan zijn om te leren, dat we al zouden leren, eigenlijk het terugkeren naar onze bron, het thuiskomen. Dat onze ziel verschillende levens in zich opneemt die uiteindelijk samenbundelen, als zijnde een leven nu , een leven in oorlog, een leven in de Atlantis tijd. En ook daar zit misschien steeds de boodschap in, wat er ook gezegd wordt, keer terug naar je bron, wat zegt die? En als we terugkeren naar de bron, en al een beetje in die gedachte leven, dan hebben we niet zo de behoefte om partij te kiezen om, ons een oordeel te vormen of iets wel of niet waar is, dan neemt dualiteit deels af, ook als we ergens leven waar juist veel dualiteit is.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Ik ervaar het ook alsof we hier echt zijn en toch blijft het in mijn hoofd zitten dat we het echt gemaakt hebben. Beetje vergelijkbaar met de film de Matrix. We zijn dit proces ooit zelf begonnen door uit de eenheid te stappen en met de gewetensvraag "Wat als?" de dualiteit te creëeren. En daarmee ontstond al het dualistische denken, tegenovergestelden, identiteit. En dat doen we zo verdraaid goed dat velen niet meer geloofden dat het ooit anders was en nu in strijd zijn met zichzelf en met alles om de weg terug te vinden. Stapje voor stapje komen we nu steeds verder op die weg via allerlei hulpmiddelen die ons ook alsof we ze zelf bedachten gegeven worden. We worden op die weg geholpen door de signalen, ingevingen, die wij nu steeds krijgen op ons pad, Zelf (ziels) denken tegenover Ego (dualistisch) denken. En pas als we de juiste balans in alles hebben gevonden en onszelf daarin ook kunnen vergeten als identiteit kunnen we naar huis. Maar dat duurt nog wel even voor we daar klaar voor zijn. We moeten nog veel leren en leren loslaten.
 
U

User_479

Gast
Wanneer het donker is
pak dan je licht, ook als je het niet lichter maakt
het donkerder zal worden
ook als je met dat kleine licht, alleen jezelf raakt

Als je niet weet wat te kiezen en te geloven
kies dan in de trant van ik wil
want ook al klinkt het vreemd, kies geen partij
want jij maakt het verschil

Het verschil ligt in je gevoel
los van alles wat wordt gezegd
want de pure werkelijkheid
ligt in de basis die ooit is gelegd

Jouw bron van zijn, pure liefde
puur zonder enige vorm van angst
wat we ook meemaken, wat ook gezegd
die vorm duurt het allerlangst.


Ik wil dat we de aarde bewonderen
dat voel ik met heel mijn zijn, mijn bron
dan moet het gewoon, misschien zo zijn
dat wensen met willen begon

Want willen is de afspiegeling het gevoel
van mijn diepst gekoesterde wens
ik wil niet eisen, niet willen
maar het behoort tot een vredelievend mens

Toe laat mij wensen dat de aarde
minder donker is, meer licht
laat mij dat ook echt willen
en voelen en overdenken in inzicht.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
U

User_479

Gast
Ik ervaar het ook alsof we hier echt zijn en toch blijft het in mijn hoofd zitten dat we het echt gemaakt hebben. Beetje vergelijkbaar met de film de Matrix. We zijn dit proces ooit zelf begonnen door uit de eenheid te stappen en met de gewetensvraag "Wat als?" de dualiteit te creëeren. En daarmee ontstond al het dualistische denken, tegenovergestelden, identiteit. En dat doen we zo verdraaid goed dat velen niet meer geloofden dat het ooit anders was en nu in strijd zijn met zichzelf en met alles om de weg terug te vinden. Stapje voor stapje komen we nu steeds verder op die weg via allerlei hulpmiddelen die ons ook alsof we ze zelf bedachten gegeven worden. We worden op die weg geholpen door de signalen, ingevingen, die wij nu steeds krijgen op ons pad, Zelf (ziels) denken tegenover Ego (dualistisch) denken. En pas als we de juiste balans in alles hebben gevonden en onszelf daarin ook kunnen vergeten als identiteit kunnen we naar huis. Maar dat duurt nog wel even voor we daar klaar voor zijn. We moeten nog veel leren en leren loslaten.

Iedereen maakt natuurlijk ook zijn eigen denkwereld. ook al leef je allen in dezelfde wereld, je beleefd het allemaal anders.
Waar de een strijd ervaart ziet de andere het anders, en als je het dan anders ervaart ben je misschien al een eind op weg om al die dualiteit van anderen als vrij neutraal te ervaren misschien,
Maar ik geloof er ook in dat wij nietsvermoedend nog even in zo een rol zitten om een ander ziel te helpen omdat wij die rol zouden vervullen,
 
Laatst bewerkt door een moderator:
V

Verwijderd 140923

Gast
Ik weet ook niet goed wat ik er van denken moet, en of er een macht bezig is om ons bezig te houden met waar ze willen dat we mee bezig zijn, zoals jij schrijft Silver.
Maar voor mij zet het me wel aan het denken, hoe zie ik het klimaat, hoe zie ik moeder aarde, en daarvan vind ik wel dat ik haar goed dien te verzorgen omdat ik erop leef. Positieve mensen denken misschien we hoeven niets te doen het komt allemaal wel goed, en als die machten bezig zijn ons iets te laten denken, dan doen we misschien ook niets, omdat we denken dat ze dat juist willen.
Beiden dingen zorgen er misschien dan voor dat we niet handelen. Ik wil voor mezelf het idee hebben dat ik goed voor moeder aarde zorg, met dat kleine deeltje dat ik dan kan doen. Ik zie klimaatverandering of het nou is zoals ze schetsen of niet als iets wat onze perspectieven vraagt om handelen. Ik geloof ook dat grote veranderingen om ons heen iets zeggen over ons innerlijk. Nu zal dat niet alleen om ons persoonlijk gaan, maar om het grote gemiddelde dat op aarde leeft.
Ik denk wel dat we soms in overvloed leven, en niet meer zozeer naar de basis kijken. Nu is de klimaatverandering iets heel erg groots, maar als iedereen bij zichzelf begint en hoe we moeder aarde verzorgen helpt alles een beetje.
Ook als alles niet zou blijken te zijn zoals het voorgespiegeld wordt, is het toch een grote les, in hoe we er zelf instaan denk ik. In dit soort voorspiegelingen, is het ook ons eigen klimaat die zijn weg vindt, raken we boos, houden we hoop, gaan we in verzet of doen we niets.
Dat vind ik een mooie manier om ernaar te kijken, Muriel.
Je gedicht is ook erg mooi.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Wanneer het donker is
pak dan je licht, ook als je het niet lichter maakt
het donkerder zal worden
ook als je met dat kleine licht, alleen jezelf raakt
"Verbeter de wereld, begin bij jezelf"
Als je niet weet wat te kiezen en te geloven
kies dan in de trant van ik wil
want ook al klinkt het vreemd, kies geen partij
want jij maakt het verschil
Alles begint bij onszelf omdat we deel uitmaken van de eenheid, dus elke keuze van onszelf zal zijn weerslag hebben op het geheel. Begin daarom altijd zelf te werken aan het laten manifesteren van verbetering opdat het uiteindelijk voor iedereen manifesteert.
Het verschil ligt in je gevoel
los van alles wat wordt gezegd
want de pure werkelijkheid
ligt in de basis die ooit is gelegd
Vanuit je pure liefde zul je dichterbij de basis komen, de pure werkelijkheid, de basis waaruit wij ooit zijn ontsproten, daar waar we niets anders dan één waren, geen perspectieven waren. Laat daarom het egodenken hierin geen invloed hebben op je hartenwens, die vrij is van perspectieven, omdat het je anders juist niet nader brengt.
Jouw bron van zijn, pure liefde
puur zonder enige vorm van angst
wat we ook meemaken, wat ook gezegd
die vorm duurt het allerlangst.
De eeuwigheid
Ik wil dat we de aarde bewonderen
dat voel ik met heel mijn zijn, mijn bron
dan moet het gewoon, misschien zo zijn
dat wensen met willen begon
De aarde is in zijn volle schoonheid een glimp, een reflectie, van de pure liefde van de bron, ook al blijft het een schijnwerkelijkheid. Maar het helpt ons herinneren om opnieuw het inzicht te verkrijgen. Je kunt geen inzicht verkrijgen in de weg naar de eenheid zonder de middelen vanuit de dualiteit die als herinnering dienen.
Want willen is de afspiegeling het gevoel
van mijn diepst gekoesterde wens
ik wil niet eisen, niet willen
maar het behoort tot een vredelievend mens
Zolang wij in dualiteit leven hier op aarde, hebben wij geen andere middelen tot onze beschikking om, gebruikmakend van de dualistische middelen om stap voor stap tot het inzicht van de eenheid te komen.
Uit: The Disappearance of the Universe van Gary Renard. Citaat van geascendeerde Arten:
"Although it’s true that the Holy Spirit works with all people in a way they can understand—which is why all spiritual paths are necessary—it’s one of our challenges to you that teachings of dualism must eventually lead to the teachings and practices of semi-dualism, non-dualism, and ultimately pure non-dualism if one is to experience the Love of God. If that sounds complicated, rest assured that it’s really very simple and will be presented to you in an understandable, linear manner."
Vertaald:
"Alhoewel het waar is dat de Heilige Geest met alle mensen werkt op een manier die zij kunnen begrijpen - waarom ook alle spirituele paden nodig zijn - het is één van de uitdagingen van ons aan jou dat de lessen van dualiteit uiteindelijk moet leiden tot de lessen en praktijken van semi-dualiteit, non-dualiteit en uiteindelijk pure non-dualiteit wanneer iemand de Liefde van God wil ervaren. Als dat gecompliceerd klinkt, wees dan gerust dat het eigenlijk heel simpel is en dat je het op een begrijpelijke lineaire manier gepresenteerd krijgt."
Toe laat mij wensen dat de aarde
minder donker is, meer licht
laat mij dat ook echt willen
en voelen en overdenken in inzicht.
Vervolg citaat van Arten:
"There are many in your generation who imagine they are just about ready to vibrate off the planet for good. Unfortunately, it’s not that easy. If you could just zap yourself off to never-never land then everybody would already be experiencing the Kingdom. But your experience is that you are here, or else you wouldn’t be experiencing that you are here.
Your good times in the world are good only in comparison to the bad times"

Vertaald:
Er zijn velen in jouw generatie die denken dat zij klaar zijn om voorgoed van de planeet af te vibreren. Helaas, zo gemakkelijk is het niet. Als het zo gemakkelijk zou zijn om jezelf naar never-never-land te zappen, dan zou iedereen het Koninkrijk al lang ervaren. Maar het is jouw beleving dat je hier bent, want anders zou je niet ervaren dat je hier bent.
Je goede tijden in de wereld zijn alleen maar goed in vergelijking met de slechte tijden"
 
Laatst bewerkt:

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ik denk dat de meeste mensen niet écht willen veranderen. De maatregelen die genoemd worden zijn allemaal in het leven geroepen zodat we onze levensstijl niet hoeven te veranderen. Auto blijven rijden, met het vliegtuig blijven gaan, veel vlees blijven eten, steeds maar nieuwe spullen blijven kopen, onbeperkt nieuwe kinderen blijven maken...

Het antwoord ligt mijn inziens dichterbij de natuur komen, je veilig en gekoesterd voelen door moeder aarde en dan inzien dat heel veel van die dingen die ik hierboven noemde helemaal niet per se nodig zijn om je goed te voelen.

Maar het is een illusie om te denken dat de overheid dit gaat stimuleren want het zou een langzame dood voor economie betekenen. Het antwoord zit in onze eigen kern, daarmee verbinden, met het universum en de natuur. Dat is in mijn ogen de enige manier om écht de veranderen.

Oh en sorry Gouwepeer, je vraag ging over in hoeverre de klimaatverandering veroorzaakt wordt door de mens. Ik heb daar zelf niet echt een mening over. Ik heb veel sterkere gevoelens over de bebouwing en het wegdrukken van de natuur door de mens. Het uitsterven van de bijen, insecten, vogels..etc.
 
V

Verwijderd lid 447

Gast
Ze beginnen massaal te betogen maar ik vrees echter dat dit een beetje te laat is?