Mima26

Bekend lid
Forum lid
Ik worstel een beetje waar ik dit moet plaatsen....

Sinds 20-09-2020 ben ik een heeeeele trotse tante van mijn allerleukste neefje.

Heb verder totaal geen ervaring hoe het is om écht tante te worden dus ik stond er blanco in.
Via FaceTime stelde mijn zwager na de geboorte mijn neefje aan ons voor. Met z’n allen zaten we te stuiteren achter de telefoon.

Hier begint mijn vraag: toen ik mijn neefje zag ging er een soort schok door me heen, en de allereerste gedachte die ik had was ‘ik ken jou!’. Ik schrok zelf van mijn innerlijke reactie en heb naderhand proberen te peilen of anderen dat ook zo hebben ervaren maar niemand ging er echt op in.

Ik ben een super emotioneel mens. Toen ik in Milaan eindelijk die prachtige Duomo zag verschijnen voelde ik een zelfde soort schok.. maar dan van indruk, niet herkenning. Echt de eerste gedachte toen ik mijn neefje zag was ‘ik ken jou’.

Maar ik ben nooit eerder tante geworden van iemand zo dicht bij mij.. dus ik weet niet hoe het hoort te voelen. Ik dacht dat hij misschien wel lijkt op mij. Dat ik mezelf herken..

Ergens blijft het aan me knagen.... ‘ik ken jou’....
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
Het kan inderdaad een bekende uit een vorig leven zijn. En dan is het heel goed mogelijk dar jij hem daarvan herken.
 

aprilbloesem

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Wat een prachtige ervaring, Mima26 ...... héérlijk toch, zo'n lief klein ventje...... baby's zijn er om van te genieten, vooral als tante zijnde... dan kan je (meestal) kiezen hoeveel lasten je wil, en dubbel genieten van de lusten 😉 .

Probeer het gewoon te accepteren - 'je kent hem'.... je weet (nog) niet hoe of wat, waarvan of waarom....maar je kent hem.
Geniet gewoon van hem.

Je geeft zelf aan heel duidelijk het verschil te voelen tussen onder de indruk zijn en herkenning....... ik twijfel niet....jullie kennen elkaar, van een vorig leven - er zijn mensen die geloven dat tijd niet lineair is, dus zou het ook nog uit de toekomst kunnen zijn of jullie zielen hebben een band.
Of het is ''gewoon'' de familieband.......
Misschien komt het eens tot je ... zie je iets, herken je iets, dat je denkt 'oh, daar komt het van'..
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Ja, wat mooi Mima. Was het een positieve herkenning? Ik bedoel was je blij met die herkenning.
Geniet van dat neefje. en als het geen positieve herkenning was, dan heb je als tante een prachtige gelegenheid om jullie band weer positief te maken.

Ooit was ik erbij dat twee kleine jongetjes elkaar voor de eerste keer zagen. Ik zag de herkenning in hun gezichtjes, die eindigde in een stralende lach bij allebei. "Ga je mee buitenspelen?" zei de ene, en vervolgens stoven ze beiden naar buiten. Zo prachtig!
 

aprilbloesem

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ooit was ik erbij dat twee kleine jongetjes elkaar voor de eerste keer zagen. Ik zag de herkenning in hun gezichtjes, die eindigde in een stralende lach bij allebei. "Ga je mee buitenspelen?" zei de ene, en vervolgens stoven ze beiden naar buiten. Zo prachtig!
Wat lijkt me dat een mooi moment geweest te zijn..... 🥰 , volgens mij smelt je dan helemaal weg.....
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik denk als je het gevoel zo sterk hebt dat het dan ook echt een bekende is.
Ik ben ook meermalen tante geworden, en ook altijd wel emotioneel bij zulke dingen, maar ondanks dat ik op alle kinderen waar ik tante van ben hartstikke gek ben, is er met de een meer herkenning, van ik ken jouw dan de ander.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Voor mij voelt het ook alsof het iemand uit een vorig leven is. Misschien zelfs een leven dat je in dit leven hebt meegemaakt.
Al is het in een andere vorm, als ik naar de twee dochters van mijn zus kijk, dan heb ik ook heel veel herkenning in de oudste en ik begrijp haar emoties en denkwijzen alsof ze de mijne zijn. We hebben vaak weinig woorden nodig om op dezelfde golflengte te zitten. Haar zus is geheel anders maar heeft precies dat weer met mijn andere zus, ook een zelfde golflengte en elkaar zonder veel woorden begrijpen en aanvoelen. Maar dit is niet vergelijkbaar met iemand uit een vorig leven. Het is gewoon een zelfde golflengte tot in veel details. Zelfs de emotionele beleving van veel is exact hetzelfde.
 

Mima26

Bekend lid
Forum lid
Wat grappig om te lezen dat meer mensen dit kennen! Ik blijf er maar mee in mijn hoofd zitten. Wist ook niet zo goed of het zou komen omdat hij op mijn zusje lijkt ofzo...
Het was wel een fijn gevoel van herkenning, al schrok ik wel een beetje. Alsof je plotseling je ex in de winkel tegen het lijf loopt zeg maar 🤣 maar omdat het gevoel niet ‘naar’ of negatief was denk ik dat het goed is!
En genieten van hem doe ik zeker! 🥰
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bovenaan