A

Anonymous

Gast
Hallo mensen,

Ik ben nieuw hier en ben hierop gekomen omdat ik jullie iets wil voorleggen. Ik ben getrouwd met een turkse man. Zijn broer is getrouwd met een Turks/surinaamse vrouw, mijn schoonzusje dus. Ik had altijd een goede band met mijn schoonfamilie en schoonzusje. Toen onze mannen op familiebezoek waren in Turkije liet mn schoonzusje een foto zien van een etentje met de familie waar wij niet bij waren. Ik vroeg toen wanneer dat was en zei dat het vreemd was dat wij niet waren gevraagd. Ik heb toen ook gezegd dat mn andere schoonzus (waar dat etentje van was) had gezegd dat ik veel beter bij de familie pastte dan zij. Ze vroeg of ze dat echt had gezegd en zei toen wacht maar..... Nu komt het... Het contact met mn schoonfamilie werd minder eveneens het contact met mn schoonzusje. Mijn schoonmoeder die niks van haar moest weten of eten strekt ineens heel erg naar hun toe. Hier komen ze alleen nog met verjaardagen van de kids. Ook mn schoonzusje en zwager komen hier niet meer, zelfs niet op de laatste verjaardag van onze zoon. Eigenlijk heeft iedereen afstand van ons genomen. Ik snap t niet. Wat ons wel is opgevallen die keren dat we wel bij hun waren en de moeder van mn schoonzusje (surinaams) daar was, was dat zodra wij binnen kwamen, dat zij plotseling weg moet of ineens hoofdpijn heeft en weg gaat. Dat vinden we allemaal erg vreemd en zo zijn er nog een aantal dingen.. Nu weet ik dat er in het verleden in de familie van mn schoonzusje voodoo is geweest. Vraag me nu steeds vaker af of dat bij ons ook het geval kan zijn? En als dat zo is hoe komen we daar dan achter en belangrijker nog hoe kunnen we dat eventueel verbreken? Ik hoop dat iemand ons kan helpen.

Groetjes Sweetmammie
 

S999

Bekend lid
Forum lid
Is er iets gebeurd of gezegd, geroddeld over jullie, waardoor schoonma zich zo zou kunnen gaan gedragen waardoor de rest van de familie misschien nu anders over jullie denkt?

Liefssssssss (f) (f) (f)
 
A

Anonymous

Gast
Zou natuurlijk altijd kunnen, maar iedereen blijft ineens weg. Vrienden die niet meer komen, mijn ouders die niet graag meer komen hier. Allemaal heel vreemd. Het lijkt wel of iedereen afstand van ons neemt :-(
 

S999

Bekend lid
Forum lid
Misschien eens je huis goed reinigen en jullie zelf ook?
Alles met regelmaat en in gedachten (zolang mogelijk die gedachten vast houden) in het violette licht zetten.
Beter nog het licht laten branden als een vuur dan is het nog heftiger en daarna als je dit gedaan hebt in je huis het zonlicht laten schijnen en jezelf in het pure zonlicht zetten.
Kijk eens wat er gebeurd als je dit dagen lang verschillende keren per dag doet.

Liefsssssssss (f) (f) (f)
 

Ilanit

Bekend lid
Forum lid
Heb je gevraagd aan je vrienden en familie waarom ze niet of minder komen?
Misschien vertellen ze je de reden dan wel gewoon. En misschien kun je gewoon eens praten met je schoonzus.
Klinkt misschien gek, maar je bent een winnaar als je de vijand recht in de ogen aankijkt. En haar recht op de man af vraagt of je iets hebt gedaan? Want dan zou je er ook iets mee kunnen doen.
En juist contra agressie geven door haar veel liefde te geven. Dat verwacht ze waarschijnlijk niet. Als zij een vloek heeft uitgesproken dan is dit waarschijnlijk door, jaloezie. En waarom is ze jaloers? Denk daar goed over na... En dan benoem het. Zonder verwijten.
Vaak overtroef je de " vijand" door begrip te tonen en erkenning te geven. Misschien denk je wel wat een grote onzin kraam je uit, maar misschien is het wel een gemakkelijkere manier.
En een vloek raakt je als je ook wilt dat het je raakt. Misschien ook niet hoor.
 

Ilanit

Bekend lid
Forum lid
Wees charmant tegen uw vijanden, er is niets dat ze meer ergert.
Uit het Duits: Sei reizend zu deinen Feinden, nichts ärgert sic mehr.
Carl Orff

Kijk je angst in het gezicht. Alleen als je de vijand kent, kan je hem verslaan. Auteur: Auteur onbekend
 

flowerPower11

Bekend lid
Forum lid
waarom moest je die foto laten zien en waarom moest je je afvragen waarom hun er niet waren, je mag toch gewoon afspreken met wie je wilt ongedwongen? En waarom moest je er überhaupt een vragenteken hard op bijstellen, zo breng je toch verdeeldheid? En waarom moest je er over hebben dat je schoonfamilie jouw beter vonden dan haar?! Waarom moest je nou zoiets in haar neus wrijven vraag ik mezelf af?! Was dat omdat JIJ je gepasseerd voelden?! En dit doort gedrag; vertoon je dat vaker? ik denk namelijk dat mensen jouw trucjes doorhebben, heb je ze zelf ook inmiddels al door? Niet om aan te vallen maar om je gedrag te bespreken en zodoende een bepaalde helderheid te geven uhm inzicht over jezelf, je hebt namelijk geen verantwoording aan mij af te leggen alleen aan jezelf. Als jij zo terug kijk op gebeurtenissen, wat was jouw aandeel hierin Sweetmammie?
(r)
 
Bovenaan