V

Verwijderd lid 1165

Gast
Hij is wel in het Engels, maar het is zover ik weet de meest uitgebreide en complete aurakleuren test die er is.
Hij heeft meer dan alleen de 7 chakra kleuren, en geeft in het resultaat je primaire en secundaire kleur.
Ik was de link kwijt, en kwam er toevallig via via weer op. Helemaal blij mee!
Je krijgt een behoorlijk uitgebreide goede beschrijving van je kleuren. Ik was zo geïnteresseerd dat ik ook het boek "Love Colors" heb gekocht.
In any case, hier de link, nogmaals wél in het Engels:

Aurakleuren test

Aangevuld door moderator: vertaling van alle 15 vragen pagina's in het Nederlands
 

Bijlagen

 • aura kleuren 15 NL.txt
  15,8 KB · Weergaven: 274
Laatst bewerkt door een moderator:

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Ik heb hem net ingevuld, maar toen ik direct op "show me my results now" klikte en geen naam en adres had ingevuld om het per e-mail te ontvangen, bleef de pagina hangen. Ook toen ik de gegevens wel invulde bleef de pagina in een "zoekmodus". Ik probeer het morgen nog een keer want nu moet ik alles opnieuw invullen en het waren best een hoop vragen, 15 pagina's. Ik verwacht wel een duidelijk resultaat van deze test, het maakt me nieuwsgierig.
 
V

Verwijderd lid 1165

Gast
Oh wat jammer, Pendel! En ja, het is even een hoop om in te vullen. Je moet er voor gaan zitten, hihi, maar daardoor krijg je ook een accurate(re) uitslag. Bij mij klopt ie helemaal psies.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Ik heb de test opnieuw gedaan, alle 15 pagina's (kleuren) maar ik vind de uitleg achteraf wel erg beperkt hoor. Alleen mijn eerste en tweede kleur worden benoemd en om meer te weten te komen zou je je moeten inschrijven.
Liefst had ik toelichting gezien over al mijn kleuren hoe die in het totaalplaatje staan. De twee kleuren kloppen wel, maar die wist ik zonder de test ook al. Ik was juist nieuwsgierig naar de mate van mijn overige kleuren, of daar groei in zat.
 
V

Verwijderd lid 1165

Gast
Jammer, Pendel! Wel fijn dat de kleuren kloppen :)
Ik heb me ook niet ingeschreven, ik vond de info voldoende, al heb ik wel een boek van haar gekocht omdat ik nog meer wilde weten :tongue:
Expres het boek Love Colors, omdat er dan ook een stuk instaat hoe je bent als partner, wat weer een wat ander aspect behandeld.
:(blm):
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Ik heb ooit aura foto's laten maken maar ik ben deze kwijt en dat vind ik jammer. Ik herinner me ze nog wel. Ik zou best eens willen zien hoe het na zo 10 jaar is veranderd, maar dan moet er wel een beurs in mijn buurt zijn om ze opnieuw te laten maken.
 
V

Verwijderd lid 1165

Gast
Oh ja, maar die foto's geven niet je vaste aurakleuren weer, meer de kleuren die op dat moment actief zijn en dat kan nogal wisselen. Kan dan misschien wel wat inzicht geven, maar je vaste aurakleuren veranderen nooit, en Kirlian fotografie legt niet die laag vast.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Mijn vaste kleuren zijn dan violet en environmental tan (een ander groen) en die kloppen helemaal.
 
Laatst bewerkt:
V

Verwijderd lid 1165

Gast
Mooi! Ik heb ook violet, maar dan met crystal.
Dus jij ook een visionair, leider enz., hihi. Ik herken ook heel veel in de omschrijvingen. Ook dingen die een blokkade vormen. Zo staat bijv. bij Crystal (in het boek, niet op de quiz site) dat ze finaal niet hechten aan geld en rijk worden enz.
En dat klopt dus ook helemaal. Met een manifestatie cursus -en andere cursussen gericht op een nieuwetijds business opstarten- loop ik daar dus op vast. Dan moet je een bepaald bedrag gaan visualiseren wat je wilt. Niet uit hebberigheid, maar gewoon wat je voelt wat je waard bent, wat jouw werk waard is. En ik snap dat gedachtengoed, maar het interesseert me geen meter. Ik wil het wel goed hebben, alles kunnen doen wat ik wil. Maar of ik daartoe nou 100.000 nodig heb of 10 miljoen, wat kan mij dat nou helemaal schelen? Niets!
En dan is het "Ja, maar dan moet je toch wat meer durven neerzetten voor jezelf", of iets dergelijks, en dan denk ik weer "Als ik toch kan doen wat ik wil en voel dat ik moet doen, is het toch goed?"
Ik snap dat het dan niet zo gaat werken met de Wet der Aantrekkingskracht misschien, maar misschien ook weer wel. Het Universum weet dan ook weer wat je wilt doen, toch?

Dat stukje kwam zo mooi terug in de omschrijving van de Crystal aura mens!
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Daarom wilde ik ook meer weten over de overige kleuren. Ik heb dan bij de kleuren geen crystal staan maar ik weet zeker dat ik daar ook behoorlijk scoorde. Zolang ik voldoende heb, ben ik tevreden en als iemand behoeftig is en ik heb voldoende voor mijzelf dan deel ik ook, maar het mag niet ten koste van mijzelf gaan, zo ben ik dan weer wel. Ik hou van mooie dingen, maar als ik ze niet heb, ook goed. Het voedt meer mijn waardering voor kunstzinnigheid dan dat ik het kapitaal erin zie. Rijkdom zit in alles naar mijn idee en is gewoon niet in geld uit te drukken. Er leiden meer wegen naar Rome zo te zeggen. Alles is maar een perspectief dus ik leef volgens: "Leer te kijken en te observeren en te voelen en aan de hand daarvan, leer waarderen".
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Heb hem ook gedaan net, heel veel vragen zeg.

Kreeg als hoofdkleur Crystal en tweede kleur Yellow.
Ik kan me er wel in vinden. Ik heb ook wel een serieuze kant maar wanneer ik met mensen ben, ben ik graag heel blij, wil ik mensen lichter maken. En dat ik heel gevoelig ben, wist ik ook al wel. Ik kan bijvoorbeeld ook niet te lang bij depressieve mensen zijn, dan ga ik dat absorberen en dat past totaal niet bij me. Dus dan niet langer dan een half uur contact en dan moet ik echt mijn aura weer schoonmaken.

Crystal
Crystal is a rare Life Color. Crystals have clear auras and are known as the "aura chameleons." Like chameleons, their auras will change colors to match those of the people they are connecting with at the time. They then take on the characteristics, behavior patterns, emotions and thoughts of that color.

Consequently, in power Crystals can get along quite well with almost anyone. Yellows , for example, feels they can relate to Crystals who, when they are with them, act and think like Yellows . Later, when the same Crystals spend time with Sensitive Tans, the Tans can feel as if they have found kindred spirits.
However, the Crystals' inconsistencies can also confuse people. One minute Crystals think and behave like Greens . A short while later, they can act like Blues . The more they connect and bond with others, the more their personalities change.
Because Crystals tend to absorb the colors of other people's auras, people can, at times, feel an energy drain when they are in the presence of Crystals. In power, Crystals can be a clear conduit or channel for healing energy. Being natural healers, the Crystals' gift is to help their clients clear blockages, thereby enabling the clients' own natural healing processes to take place.
While healing, balanced Crystals are able to keep their thoughts and emotions out of the way, making the healing more pure. Crystals do not always understand their healing abilities. It can often frighten and confuse them or cause them to feel overwhelmed. These rare souls are often physically fragile and delicate.
Because of their unusual sensitivity, they can only heal one person at a time. They then need to go to a peaceful place to cleanse their aura. Working with too many people can short-circuit their system.

Yellow
Yellows are the most fun-loving, free-spirited, energetic, and childlike personalities in the aura spectrum. Yellows are wonderful, sensitive, optimistic beings, whose life purpose is to bring joy to people, to have fun, and to help heal the planet.
Yellows can either be very shy and sensitive, or they can be the life of the party. These playful characters have a great sense of humor. They love to laugh and to make others laugh. Yellows believe life is to be enjoyed. They like to live life freely and spontaneously. With a perpetual smile on their face, they remind people to not take themselves or their problems too seriously.
Yellows would prefer not to work at all, unless their work was fun, playful, or creative. They love nature, and often have concerns for the survival of wildlife and the environment. Dogs are very drawn to Yellows and often become their best friends.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Mooie combi, Rainbow!
:(blm):

Ik moet zeggen dat het onverwachts ook wel een eye opener was. Ik had nooit zoveel met teksten die gaan over indigo of kristal kinderen. Houd niet zo van hokjes en vond eigenlijk wel dat als je gewoon jezelf uitdraagt dat al dat gelabel helemaal niet zo nodig is. Maar nu ondervind ik toch wel een soort geruststellend effect van het lezen over kristal kinderen.

Zie dan bijvoorbeeld bij de kenmerken dingen staan die ik nooit zo kon plaatsen. Maar ik kan gewoon echt álle kenmerken aanvinken. Dat vind ik dan wel bijzonder. Ik had wel gewild dat iemand me hier ooit attent op had gemaakt en aan de andere kant had ik er waarschijnlijk niets mee gedaan (vanuit de overtuiging dat je op aarde niets anders hoeft te doen dan je energie uitdragen).

Een paar van die aparte kenmerken waarvan ik niet wist dat het hierbij hoorde, maar wel heel uniek voor mij als persoon zijn.
 • Extreem gevoelig voor alles in hun omgeving – geluid, kleuren, negatieve emoties in anderen, geuren, voedsel, chemicaliën, vervuilers, het “gevoel” van kleding, geweld en pijn van anderen, groepsbewustzijn, elektromagnetische frequenties, zonne-explosies
 • Zo gevoelig dat ze zeer kwetsbaar zijn, zeer krachtig vanwege hun intense kwetsbaarheid.
 • Ze zijn bang voor intimiteit omdat ze zich zo makkelijk binnengedrongen voelen, niet gerespecteerd (te gevoelig voor andermans energieën)
 • Ze zullen vaak een hoog metabolisme hebben en van nature vegetariër zijn (krijg buikpijn van vlees maar eet het soms wel in kleine hoeveelheden)
 • Ze zijn in staat om bot en weefsel te regenereren.
 • Relatief weinig slapen. Dit kan onhandig zijn als andere gezinsleden langer willen slapen (dit is écht zo, tot ergenis van mijn ouders vroeger)
 • Interesse in de maan en de sterren
 • Interesse in edelstenen
 • Alsmaar naar buiten willen, anders kan een kristalkind chagrijnig worden (is ook echt zo, krijg anders echt een soort heen en weer)
 • Last hebben van de meningen van anderen, in de vorm van veroordelingen (ja, dan haak ik af)
 • het Kristalkind weet dat het de enige echte Liefde is (dit voel ik ook zo sterk)
 • Als een Kristalkind naar je kijkt, voelt het alsof je ziel wordt binnengedrongen (hoor ik vaak)
 • Ze hebben echt weinig traditionele opvoeding nodig aangezien ze zachtaardig en wijs zijn (ik heb geen opvoeding gehad [a112.gif] , weigerde ik ook trouwens of legde het naast me neer)
 • Ze zijn dusdanig empathisch dat ze weten wat een vreemde in de straat voelt (dit is ook zo bizar)


 • Nouja de rest van de punten in de lijstjes kan ik ook afvinken maar dit was echt even een eye opener. Dank je wel SparkingLight :(GHRT):
(Ik krijg die zwarte rondjes niet uitgeschakeld bij de laatste zin..)
 
V

Verwijderd lid 1165

Gast
Graag gedaan! Er zijn al vaak hele discussies gevoerd over labeltjes, ik vind ze oké, want ze geven veel verduidelijking. Ik weet dat ze soms belemmerend worden gebruikt, da's jammer.
Maar goed, buiten dat, blij dat je zoveel meer inzicht nu hebt, of eye-openers!

Ik heb zelf dan weer wel veel slaap nodig. Als kind weet ik niet meer, dan kon ik nooit slapen als ik naar bed moest. Lag dan nog minstens een uur wakker, misschien nog wel langer. Dan ging ik kleuren of uit het raam kijken. Dus ik denk dat ik toen misschien ook minder slaap nodig had.

Ik ben ook geen vegetariër, ik heb (nog) echt vlees nodig. Als ik een aantal dagen geen vlees heb, bijv. op cursus bij Elohim, word ik echt gammel en sjagrijnig. Mijn lijf gaat dan schreeuwen om vlees of melk desnoods alleen al. Ze hadden daar ook geen melk. Na veel gedoe kon er een keer een pak melk af. Ik kon wel een hele koe leeg drinken, haha.
Met Oudjaar bij een spiri center geweest, ook diner erbij, en ook weer vegetarisch. Dan voel ik me niet verzadigd en heb snel weer honger.
Ik merkte wél als ik echt hoog in energie zit, bijv na een meerdaagse workshop bij Elohim, dat ik dan meer verlang naar kip ipv vlees, dus lichter verteerbaar.

Ik haak ook snel af bij meningen/oordelen van anderen. Dat komt te hard binnen.

over dat kijken... ik weet ook feilloos wanneer iemand uit zijn nek l*lt. Dan durven ze me meestal ook niet aan te kijken. Ik heb hele sterke ogen heeft men mij wel eens verteld. "Als ik jou in de kroeg zou zien zou ik je niet aan durven spreken" Oké dan...

Kristalmensen hebben ook een bepaalde schittering in hun ogen, alsof er kristallen in zitten. Dat heb ik ook, jij dan waarschijnlijk ook.
Heel veel jonge kinderen hebben dat ook, dat zijn meestal ook kristalkinderen.

Heb je ook wel dat je met die kinderen in een winkel bijv. instant iets hebt? Als je in de rij staat in de supermarkt en zij zitten in het karretje of zo. Baby's en peuters, die jongere leeftijd echt. Die kinderen voelen -en zien waarschijnlijk- je kristallen aura en energie. Dan zien/voelen ze je, kijken je aan, lachen, en blijven ook oogcontact houden.
Ik heb wel eens in een winkel invalwerk gedaan, had dat met een baby in de kinderwagen. Baby draaide zijn hoofd bijna helemaal om om mij aan te kunnen kijken, ook toen moeder de wagen anders zette omdat ze het gekraai en gekir duidelijk maar vreemd vond. Maar kind bleef net zo lang draaien tot ie mij weer kon zien.
Moeder vluchtte bijna de winkel uit. Ik had NIETS gedaan. Maar zo'n kindje voelt en ziet dat.
Ook wel in een winkelstraat gehad, dat een kindje van een jaar of 6 voorbij liep met moeder en dat meisje was nog mooi open qua energie. Zij voelde mij, zag mij, oogcontact, ook toen moeder gewoon doorliep. Kind draaide haar arm bijna uit de kom om maar om te kunnen kijken naar mij terwijl ze met moeder doorliep.

Ook wel eens zulke dingen gehad?
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Kristalmensen hebben ook een bepaalde schittering in hun ogen, alsof er kristallen in zitten. Dat heb ik ook, jij dan waarschijnlijk ook.
Heel veel jonge kinderen hebben dat ook, dat zijn meestal ook kristalkinderen.

Heb je ook wel dat je met die kinderen in een winkel bijv. instant iets hebt? Als je in de rij staat in de supermarkt en zij zitten in het karretje of zo. Baby's en peuters, die jongere leeftijd echt. Die kinderen voelen -en zien waarschijnlijk- je kristallen aura en energie. Dan zien/voelen ze je, kijken je aan, lachen, en blijven ook oogcontact houden.
Ik heb wel eens in een winkel invalwerk gedaan, had dat met een baby in de kinderwagen. Baby draaide zijn hoofd bijna helemaal om om mij aan te kunnen kijken, ook toen moeder de wagen anders zette omdat ze het gekraai en gekir duidelijk maar vreemd vond. Maar kind bleef net zo lang draaien tot ie mij weer kon zien.
Moeder vluchtte bijna de winkel uit. Ik had NIETS gedaan. Maar zo'n kindje voelt en ziet dat.
Ook wel in een winkelstraat gehad, dat een kindje van een jaar of 6 voorbij liep met moeder en dat meisje was nog mooi open qua energie. Zij voelde mij, zag mij, oogcontact, ook toen moeder gewoon doorliep. Kind draaide haar arm bijna uit de kom om maar om te kunnen kijken naar mij terwijl ze met moeder doorliep.

Ook wel eens zulke dingen gehad?

Dat van die schittering weet ik niet, waarschijnlijk wel als ik blij ben. En wel als ik kinderen zie, daar wordt ik sowieso blij van. Ik heb echt wel iets met kinderen ja. Wordt zo blij van ze. En inderdaad ook dat ze contact zoeken of tegen me aan komen hangen, ook al kennen ze me amper. Ik krijg heel vaak de neiging om ze spontaan te knuffelen, komt omdat ik zo goed hun energie voel, en voel dat ze ervoor open staan. Als ik ze niet goed ken, reageer ik energetisch wel en reageren kinderen wel weer door tegen me aan te gaan staan of dichtbij me te blijven. Even een aai over hun bol en iets leuks delen. En dan weer over tot de orde van de dag.
Ik kan kinderen ook wel makkelijk helpen als ze een beetje verhard zijn of zich overschreeuwen. Gewoon even de onverdeelde zachte aandacht en alles is weer ok.

Dat van het stoppen met vlees eten vroeg ook wel echt een verandering in het gehele eetpatroon. Veel langzame koolhydraten waardoor ik eigenlijk nooit meer plotseling enorme trek heb. Kan nu ook wel vrij lang zonder eten zonder daar last van te hebben. Ik heb ook wel echt een hypergevoelig lijf, krijg buikpijn van teveel vet, suiker, koffie, alcohol, vlees, teveel toevoegingen dus ik werd gewoon gedwongen om anders te gaan eten. Maar als kind moest ik gewoon eten wat de pot schafte en dat heeft in eerste instantie wel wat verpest voor me. Ik moest dat echt weer deprogrammeren. Maar als jouw lijf aangeeft dat het vlees en melk nodig heeft, zou ik maar gewoon luisteren. Is ook wat, dat je bij al die bijeenkomsten geen vlees meer kunt krijgen.
 
V

Verwijderd lid 1165

Gast
Leuk, met die kinderen! :D

Ja, ik vind het ook niet prettig dat jij bij die spiri centra niet kunt kiezen uit iets met vlees. Ze schenken wel alcohol... (niet bij Elohim, bij Joy in R'dam wel met bepaalde avondjes).
En bij Joy kregen we doorweekt zompig tofu, yuk! Tofu is nog slecht ook, verkeerde soja voor ons lijf.

Eten wat de pot schaft, ja! Ik had als kind al heel vaak last van mijn buik (darmen). Waarschijnlijk ook van voedsel dat niet helemaal met mij resoneerde. Misschien wel (varkens)vlees, wie weet. Ook als bijna-volwassene, en dan kreeg ik buikpijn direct na het eten dat ik bijna dubbel klapte van de pijn. Dan moest ik ook meteen naar de wc, maar dan mocht ik niet van tafel tot iedereen klaar was. Vre-se-lijk.
Dan reageerde mijn lijf dus ook niet goed op iets, ander moet je niet direct na eten heftig naar de toilet, elke dag weer.
Ik ben ook altijd zo gevoelig geweest. Maf iets wel. Ook met alternatieve middelen -bijv. Schussler zouten- reageer ik heel heftig.

Je ogen kun je denk ik zelf zien, hoor. Ik zie het ook bij mezelf, ook bij anderen als ze het hebben (de meesten niet, vnl. jonge kids). Als je ziek bent of heel moe is het minder. Ik zie dat dan ook direct, zo van "Hé, het lichtje is minder", hihi.
:(blm):
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Oh tofu vind mijn lijf ook niet zo fijn nee, grappig is dat. Ja zonde he, dat je werd afgeleerd om ernaar te luisteren. Ik moest constant maar brood en veel (varkens)vlees eten. En heel veel aardappelen :confused:.

Ja dan heb ik dat misschien niet, van die lichtjes in mijn ogen want ik weet het niet. Het is in ieder geval niet altijd. Nu in ieder geval niet.
 
U

User_479

Gast
Ik heb ook een poging gedaan maar, er ging iets niet goed, en ik had ook niet heel veel zin om hem weer opnieuw in te vullen, omdat mijn Engels ook niet geheel oke is, ben ik bang dat ik de vragen ook verkeerd lees.
Uit een andere Nederlandse test kwam Violet, die kleur zie ik ook weleens als ik mijn ogen dicht heb. Maar kan ook komen omdat ik veel met de Violette vlam werk?
Zelf zie ik ook veel een blauw-groenachtige kleur, die ik niet helemaal thuis kan brengen, ik zie hem in mijn hoofd, maar als ik denk welke kleur is het nou vind ik hem niet. Het lijkt ietsje op aqua, maar ook een beetje Zeegroen. Ik kom de kleur niet echt ergens tegen.
Denken jullie dat dit een aurakleur kan zijn?
Neem je je eigen kleur ook op een bepaalde manier waar?

En bij dat van de Kristalmensen vraag ik me af, hoeveel zou er dan dienen te kloppen uit dat rijtje, om te weten of je het bent, Ik herken wel veel maar sommige dingen ook minder,
Ik heb wel het idee dat ik in zoiets val, als we al over hokjes praten, maar misschien net in een ander?
Zit er een verschil in al die benamingen van Kristalkinderen Indigos, Sterrekinderen? En misschien nog anderen?
Niet dat het heel veel uitmaakt, maar gewoon uit nieuwsgierigheid...
 
V

Verwijderd lid 1165

Gast
Er zit zeker verschil in die kinderen. Het doel waarmee ze geboren worden is anders.
Indigos worden niet echt meer geboren, dat was vooral in de jaren 60 t/m 80 ongeveer. Hun doel was de heilige huisjes omver krijgen, de gevestigde orde, zodat er ruimte kon komen en draagvlak voor het nieuwe. Die zijn vaak rebels, in wisselende mate. Sommigen gingen letterlijk barricades op. In die tijd gebeurde ook heel veel, he. De jaren 60, opkomst van de pil, meer vrijheid voor vrouwen, Flower Power, opkomst van feminisme enz.
Dat zette door in de 70ies.
Nog niet zo lang geleden was het voor sommige Indigo's mogelijk om door te groeien naar de volgende 'versie': Kristalkinderen/kristalmens.

Kristalkinderen ging meer om liefde hier brengen op aarde. Die kinderen hebben een finaal andere vibratie, niet het rebelse vd Indigo. Hele fijne hoge energie, en bij geboorte geloof ik ook al de DNA strengen verder aanwezig. Waar wij als mensheid meen ik mee bezig zijn te ontwikkelen. Die kinderen hebben dat al.
Er zijn echter ook al wat Kristalkinderen die in de jaren 60 (of vanaf die tijd?) geboren zijn, dus er zijn ook volwassen Kristalmensen. Ik weet niet of dit nu hetzelfde is als een Kristallen aura, maar ik denk het wel.
Een Kristalmens heeft ook kristallen in zijn/haar aura, iemand die aura's kan zien, ziet die ook.
Het is ook logisch dat er niet van de één op de andere dag een bepaald soort mensen wordt geboren, maar dat dat 'druppelsgewijs' gaat. Indigo's kwamen er ook niet in één grote golf.

Dan had je weer Regenboogkinderen. Weer een iets andere, hogere energie, en een iets ander doel, wat ik even niet meer weet.
Maar ze hebben dus een andere energie, andere aurakleur (Indigo, Kristal, regenboog) en een ander doel betreffende wat ze hier op aarde komen helpen neerzetten. Het gaat dan om draagvlak creëren.
Allemaal deel van onze ascensie.

Ik kan mijn eigen aurakleur ook 'zien'. Als ik als het ware van buitenaf naar mezelf kijk/voel dan zie ik een schitteringlaag, kristal. Voor mij was die test een bevestiging, ik weet het ook van iemand die kan zien. Ook met een aura soma test uit een boek kwam ik daar op, dat was voor het eerst en toen was ik helemaal verbaasd. Dat is al jaren geleden, had dat nog op het forum gepost destijds omdat ik het zo'n mooi iets vond. Ik was oprecht verbaasd en voelde ook dat het klopte. Ik weet alleen de titel van dat boek niet meer, en helaas was dat volgens mij op ons oude forum, dus niet meer terug te halen. Dat was een mooi alternatief geweest.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Ik heb zojuist voor degenen die de vragen liever in het Nederlands lezen een documentje aan de beginpost toegevoegd waarmee zij de vragen in het Nederlands naast de vragenlijst kunnen leggen om de test alsnog uit te kunnen voeren.
 
Laatst bewerkt: