Geweldloos communiceren, hoe doe je dat?

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Tuurlijk geeft dat me ook energie, maar ik moet me zelf toch even aanpakken. Ik wordt nu moe wakker en heb een drukke dag. Alsof ik tegen mijn flow inga.
Aankomende week heb ik zoveel dienst als ik dan niet om 10 uur in bed lig gaat het niet goed. Ik ga even een forumpauze houden na 19.00 uur.

Ik heb het idee dat ik op het moment steeds gevoeliger raak maar dat ik het tegen probeer te houden door andere dingen te gaan doen. En niet naar mijn lijf te luisteren waardoor het dan minder wordt. En ik me er niet mee bezig hoef te houden. Ik kan me beter bezig houden met moe zijn, forummen dat vind ik ook leuk..., dan dat ik alles maar doorkrijg denk ik onbewust. Of ik moet misschien afdraaien van alles wat ik krijg, maar doe dat niet met rust terwijl het wel moet.
Of dat ik niet in de structuur kan komen, maar dat moet wel.

Van mijn Gids kreeg ik je je weet als je vroeg gaat slapen, rust er iets volgt wat je nu nog even uit stelt. Maar het gaat komen..
 
Laatst bewerkt:

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Dat is inderdaad niet goed. Zeker als er zo'n drukke week aan gaat komen. Het verschil met mij is dat ik niet aan een vast rooster vastzit en ook mijn dagen zelf kan indelen. Ook merk ik dat ik tegenwoordig veel minder slaap nodig heb en zeker met het zomerweer van de afgelopen tijd. Maar ik wordt gelukkig niet moe wakker.

Misschien dat je de komende maand pas weer helemaal in je eigen flow komt wanneer alle vakanties overal voorbij zijn en het reguliere leven weer in het ritme zit. Mijn zoon is al weer aan het eind van zijn tweede studieweek, maar nog steeds zit de vakantieperiode ons nog tussen de oren. Het nazomerweer, alles is nog steeds anders dan de rest van het jaar.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik las en begreep het als: "Van mijn Gids kreeg ik: "Je weet dat als je vroeg gaat slapen en rust, dat er dan iets volgt wat je nu nog uitstelt." Oftewel "Zodra je voldoende rust en vroeg gaat slapen, dan komt er een nieuw inzicht dat nu nog wordt uitgesteld omdat je jezelf de rust er niet voor geeft om het binnen te krijgen!"
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
hûh?????? Wat bedoel je?

Ik heb een aantal keer ervaren dat als ik goed rust, en meer rekening hou met bepaalde dingen die niet zo goed voor me zijn, ik alles veel helderder zie. En dat de spirituele kant zich dan als een sneltrein ontwikkelt en toont. En ik vond het de vorige keer zo snel gaan, dat ik het ook spannend vond en dacht wat gaat er gebeuren? Ik wil nog in het oude blijven, deze baan houden, ik wil het voor me uitschuiven, dan blijft het verrassend. Net of ik ontwikkeling tegen hou door , moe te blijven, want dan blijft het zoals het is.
Ik weet dat als ik weer keurig op tijd rust, bepaalde dingen laat, er weer ruimte is om de gidsen en het werk dat ze voor me in gedachten hebben naar voren te brengen. Niet dat het dan moet, en ik wil het ook, ik weet ook dat het komt, maar het is net of ik de plaat even stopzet, van nog even wachten.
Het zal ook zijn dat ik denk kan ik het wel aan wat ik dan zie en krijg? Maar ik weet ook wel dat het anders niet zou gebeuren. En ik het ook eigenlijk wel wil, maar nog niet geheel.
Dus een vaag verhaal misschien... maar zo een beetje, ik voel dat ze me roepen van rust, we gaan verder, en ik denk ik maak er nachtwerk van en stel het uit.
 
Bovenaan