Fairies

Bekend lid
Forum lid
Zo straks lekker in de stilte en in het donker met mijn natuurwezen zitten te communiceren. We hebben een erg diepe band met elkaar, en dat zijn niet mijn eigen woorden, maar de woorden die ik doorkreeg. De fairy weet dat ik goed voor the fey folk ben, en the fey folk weet dat zelf ook. Uitspraken zoals "we willen graag voor jou zijn" heb ik mogen horen. Ik word dus gadegeslagen door meerdere fairies, en ze mogen mij graag.
"Samen staan we sterk", zo zei mijn hoofdfairy.

Ik zal nooit de dag vergeten dat ik in mijn droom plotseling verrast werd door een lichtwezen met vleugels. En door de jaren heen is ons contact alleen maar beter geworden.


Ik voel mij ook verbonden met alles in de natuur. Je kunt dan denken aan: aarde, bergen, bloemen, bossen, dieren, rivieren, stenen, vele landschappen, vogels, wolken en ga zo maar door.
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
Gisteravond, nog voordat ik die twee berichten hierboven plaatste, zat ik naar een youtube-filmpje te kijken over mensen die contact probeerden te zoeken met natuurwezens. Echt mooi om te zien hoe vredelievend die natuurwezens zijn. Het zijn wezens met wie je gewoon kan praten en bij wie je gewoon op je gemak kan voelen. Zij leven dus gewoon met ons mee, en veel mensen weten niet dat ze bestaan.

 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
Hoe vaak mijn naam genoemd wordt als ik stilzit of wil gaan slapen. Niet altijd mijn naam, maar er worden ook leuke koosnaampjes gebruikt haha!
Zelfs nu ik dit schrijf, hoor ik mij weer zo genoemd worden.
Een lekker bloemig geur en een koel briesje voor mijn gezicht merk ik dan ook meteen.
 

Chocola

Bekend lid
Forum lid
Echt bijzonder wat jij allemaal voelt, Fairies. Is jouw gevoeligheid voor natuurwezens een gevolg van je sterke band met de aarde?
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
Is jouw gevoeligheid voor natuurwezens een gevolg van je sterke band met de aarde?
Ik denk het gevolg van dat ik sterk afwijkend ben van de massa. Natuurwezens zien dat ik om de natuur geef, en daar ook ervan hou. Ze kwamen steeds meer erachter dat ik iemand was die het maar vreselijk vond dat we mensen zo natuurvervreemd zijn. Toen ik enkele keren geraakt werd door betoveringen in de natuur, zoals toen ik als tiener naar school fietste en onderweg mooie bomen tegenkwam maar wel zo dat er een soort van betoverende waas was die ik niet kon verklaren, had dat mijn interesse aangewakkerd om daar meer te weten over te komen. De natuurwezens bleken hiervoor verantwoordelijk, en met die wezens wilde ik graag steeds meer in aanraking komen.
Nu ben ik 27 jaar, en een aantal jaren geleden heeft mijn hoofdfairy zichzelf laten zien in mijn heldere dromen (mogelijk astrale projectie ofwel een uittreding), maar daarna ook buiten mijn dromen dus toen ik bij het waakbewustzijn was. We kunnen nou niet meer zonder elkaar, en zijn sterk aan elkaar gehecht.
 

Chocola

Bekend lid
Forum lid
Ik vind het ook heel jammer dat het - vooral in Europa - overal grijs is van de bebouwing. Bossen hebben een ongelooflijke kalmerende uitwerking op mij; op alle mensen, denk ik.
Wat mooi dat je zo'n hechte band hebt met je fairy. Ik wou dat ik zoiets kon.
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
Ja, het is veel te grijs, om maar niet over de luchtvervuiling te hebben.
Bosomgevingen, of daar waar meren zijn, is de lucht veel schoner dan in de stad. Toch woon ik in de stad, maar ik heb hier in het huis zo aangenaam gemaakt. Er liggen mooie kristallen hier, en de fairies weten dat ik goed voor ze ben, ze durven zichzelf aan mij te laten zien.

Ook jij kan in contact komen met natuurwezens. Geloof in het bestaan van feeën en elfen, en verlang ook naar het contact met hen. De kans bestaat dat ze dat zullen merken, en wie weet wat er daarna gebeurt. Het is ook goed om te mediteren, leren om innerlijk stil te worden zodat je waarnemingen duidelijker worden. En als je buiten bent, ook al staan er niet veel bomen, je kan in gedachten proberen met ze te communiceren. Zeg bijvoorbeeld in je gedachten dat hun aanwezigheid jou goed bevalt. Als de natuurwezens dat oppikken, dan zal dat wel gewaardeerd worden.
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
Nog even een aanvulling op mijn bovenstaande bericht.
Fairies, of de natuurwezens, voelen zich maar moeilijk op hun gemak bij mensen. Er kan veel tijd nodig zijn voordat ze zichzelf laten zien. Mensen zijn altijd al wrede wezens geweest, de hele menselijke geschiedenis zit er vol mee. Als natuurwezens meer op hun gemak voelen omdat ze je steeds beter kennen, dan kan het zijn dat je bijvoorbeeld iets van de betovering ziet bij de bomen, vooral als het buiten niet al te licht is.

Fairies moeten je eerst leren kennen en aan je wennen, en dat heeft dus tijd nodig.
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
Een gesprek met mijn fairy gehad. Mij staat het niet aan dat ik na dit leven weer als mens geboren kan worden om vervolgens aan de hongersnood te moeten lijden (of vreselijk lijden op een ander manier). Dat hoeft toch niet mijn lot te zijn, zo vroeg ik aan de fairy.
Ik heb mijn natuurwezen niet horen zeggen dat ik opnieuw geboren hoef te worden als mens, wel kan ik gewoon met mijn natuurwezen meegaan.
Wel is het belangrijk om een zuiver mens te worden, dat wil zeggen, een vredelievend mens. Streef ernaar om van binnen vrij te zijn. Hoe meer meditatie-ervaring, des te meer je los komt te staan van je emoties, waardoor het mogelijk wordt om de emotionele vrijheid te bereiken. Mediteren maakt je ziel dus vrij.
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
Ook herkenbaar dit.
Not all residents of the fairy realm are small, winged and pixie sized. In fact, fairies are a diverse lot and can vary widely in size, appearance and attitude. People don’t always see fairies distinctly, it can happen but I think it is more rare. Lots of times you will see them as mists, balls of light (various colors), something moving out of the corner of your eye, or something fluttering or darting quickly.
https://realfairies.net/learning-to-see-fairies.html
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
Ook erg herkenbaar allemaal.
An encounter with the Fey Folk is serious business. Wild creatures with wily ways, fairies should be approached with care. Folklore from many different countries tells that while a fairy can never lie, they can trick you with their words. Many tales report that fairies will bite if provoked. If approached correctly with respect, the fae can be an honorable friend and a forceful ally.

To see a fairy, relax your mind, close your eyes and focus on the darkness. As you meditate you will see an orb of glowing green light. Feel the warm green mist swirl around you, cloaking you in its magic. Hear the tinkling of tiny bells. Listen for the whispered voices of the wind. You may just catch a glimpse of sparkling light out of the corner of your eye or smell their sweet flowery fragrance in the air. Sing, dance and ask the fairies to join with love and good will. Do not demand their appearance. You cannot control the fae; they will appear or not appear upon their whim.

A fairy may appear as a flickering light or a shadowy face in the leaves of a tree. Don’t be afraid to talk to a tree. When a fairy arrives, greet him/her kindly and ask for their help. However, be careful of making an agreement with a fairy. They are sticklers about their word and take any commitment literally. Remember, fairies can be tricksters and often have an unusual view of what life should be like. You and your fairy friend may not want the same things. Be careful what you ask for.
https://futurism.media/dancing-with-the-fairies

Mijn fairy is echter niet alleen maar groen, maar ook paars. Dat mistachtige lichtwezen vlak voor mijn neus kan ik voelen als een briesje, en de zoetig bloemige geur ruik ik inderdaad ook, zelfs dat lees je terug in die Engelstalige tekst.
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
Will-o'-the-wisps
Zo ziet mijn natuurwezen ongeveer eruit als ik mediteer. Ook 's nachts als het heel donker is en ik wil slapen.
Mijn natuurwezen is groen en paars en ongeveer even groot als wat je op de tweede afbeelding ziet, maar ik zie mijn natuurwezen alleen als het echt donker is. Deze onderstaande afbeeldingen geven je een indruk van hoe een natuurwezen eruit kan zien.
Verder blijf ik de twee werelden, dus de mensenwereld en "The Faerie Realm", permanent waarnemen, maar de laatste tijd is de wereld van fairies behoorlijk overweldigend.
will-o-the-wisp 3 - Copy.png

will-o-the-wisp 2.jpg
 
Laatst bewerkt:

Chocola

Bekend lid
Forum lid
Gaaf! [zon]
In mijn favoriete boek ('Wise Child' van Monica Furlong, vertaald als 'Heksenkind') wordt ook over feeën geschreven. Ik zal er even een stukje uit overschrijven, misschien kun jij je erin herkennen - het doet me namelijk denken aan hoe jij waarneemt.

Juniper kon fantastisch les geven. Dat kwam ook omdat de lessen werden afgewisseld met allerlei andere dingen.
Ze maakte bijvoorbeeld een tekening met de zeeën en landen rondom Groot-Brittannië, zodat ik een liefdesverhaal, een reisverhaal of een verhaal over een veldslag kon plaatsen. Ze wisselde de geschiedenis af met een sprookje, zodat ik goed bleef opletten. Ik vroeg me vaak af wat nu 'echt' was.
'Is dat echt gebeurd,' vroeg ik dan aan Juniper, 'of is het alleen maar een verhaal?'
'Alleen maar een verhaal,' deed ze me dan spottend na.
'Bestaan feeën echt?' vroeg ik haar een keer.
'Natuurlijk,' zei ze meteen.
'Waarom kan ik ze dan niet zien?'
'Er zijn een heleboel soorten werkelijkheid, verschillende werelden,' legde Juniper uit. 'Alleen domme mensen denken dat er maar één werkelijkheid is. Ik leef niet in de feeënwereld en jij ook niet. Maar ik leef in - twee of drie verschillende werelden. Jij ook, denk ik.'
Ze legde dit niet verder uit, zelfs niet toen ik erover bleef zeuren.
 
Laatst bewerkt:

Fairies

Bekend lid
Forum lid
Dankjewel Chocola!
Ik ben er echt stil van.

Veel van wat mij vroeger is geleerd, blijkt dus gewoon niet te kloppen.
Feeën zouden fantasiewezens zijn, en zouden daarom niet bestaan, terwijl ik later mijn wereldbeeld wel 180 graden moest bijdraaien.
Echt ongelofelijk, maar waar!

Wat zegt dit dan over de mensenwereld die zegt dat feeën niet bestaan? Volgens de mensenwereld zijn het fantasiewezens, bestaan ze alleen in sprookjes, en ga zo maar door.
Het is werkelijk niet te bevatten dat het tegendeel waar is.
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
Wat zegt dit dan over de mensenwereld die zegt dat feeën niet bestaan? Volgens de mensenwereld zijn het fantasiewezens, bestaan ze alleen in sprookjes, en ga zo maar door.
Het is werkelijk niet te bevatten dat het tegendeel waar is.
Sterker nog, het is zelfs zo erg dat ik het zelfs met bijna niemand over kan hebben. Ik kijk uit het raam en vraag mij af: hoeveel mensen in die flat geloven in het bestaan van feeën?
Een heel gek gevoel is dat.
 

Chocola

Bekend lid
Forum lid
Misschien kun je het boek lezen. Dat staat vol met zachtaardige wijsheden, en leert de lezer ook dat het de werkelijkheid begrijpen zo eenvoudig nog niet is. Ik hoop in ieder geval niet dat je denkt dat je gek bent omdat je de enige van de flat bent die in feeën gelooft.
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
Nou woon ik zelf niet in de flat, maar ik zie wel heel wat flatgebouwen als ik naar buiten kijk. Ik ben wel langer gewend aan het idee dat mensen "gedespiritualiseerd" zijn, bij stedelingen erger dan mensen die niet in steden wonen.
Als iemand anders zou waarnemen wat ik waarneem, dan zou die tot dezelfde conclusie gekomen zijn dat natuurwezens als feeën bestaan, dus nee ik voel mij daarom niet gek.
 
Bovenaan