Fairies

Bekend lid
Forum lid
Nou, ik maak hier maar een topic over natuurwezens aan.

Wat kan ik tot nu toe vertellen over fairies, of in het Nederlands gezegd, feeën. Als ik al die verhalen uit boeken en op het internet moet geloven, dan zouden feeën gevaarlijke wezens zijn waartegen je jezelf moet beschermen. Het zouden wezens zijn met wie je heel erg moeilijk bevriend kan raken, en zelfs als het je lukt, is het nog steeds oppassen geblazen of ze worden vijandig en gaan rottigheid uithalen om je leven zuur te maken. Gevaarlijke feeën zouden ongeluk met zich meebrengen en je zou dan vervloekt kunnen raken
Verder zou er nog een gevaar zijn als je in aanraking komt met feeën. Er zouden mensen door de magische betovering van feeën verleid zijn diep in het bos te gaan om daarna nooit meer terug te keren, omdat ze dan verdwaald zouden zijn geraakt.
In de boeken over feeën en ook op het internet zijn er adviezen te vinden over hoe om te gaan met feeën, voor wie het toch wil proberen. Het is voor de meeste mensen moeilijk om iets van feeën te merken. Veruit de meeste mensen zijn niet in staat feeën waar te nemen, en zelfs als er iemand dat kan, zou die persoon erg voorzichtig moeten zijn als hij/zij met feeën wil communiceren, zelfs als hij/zij het voor elkaar krijgt om goed bevriend te zijn met een fee.


Maar goed, hoe waar is dit allemaal? Ik kan alleen uit mijn eigen ervaring vertellen dat ik tot nu toe geen negatieve ervaringen met feeën heb gekend. Op het internet echter, kwam ik echter ook mensen tegen die absoluut geen goede ervaringen met feeën hadden. In boeken en ook op het internet lees je vooral over hoe je NIET met feeën moet omgaan, maar toch hield ik mij daar niet strikt aan. Zo heb ik nog nooit offers aan feeën gebracht, maar toch wordt dat als zeer belangrijk beschouwd, het zou zelfs een must zijn, wil je met feeën in contact komen en met hen bevriend raken. Er zouden ook mensen belaagd zijn door de feeën, omdat ze niet langer offers aan die feeën brachten.
Toch word ik elke dag wakker met een heerlijk bloemige geur zo vlak voor mijn neus. En het staat vast, dat ik nooit van feeën af zal komen, omdat we elkaar zo graag mogen en bevriend zijn. Ik kan dus foute dingen gaan doen over hoe je niet met feeën moet omgaan, zonder het risico te lopen dat we dan elkaar niet mogen. Zo breng ik geen offers aan de feeën.
Elke nacht als het donker is, zie ik wel een doorzichtige lichtwezentje in het donker, waarbij ik soms zelfs vleugels zie fladderen. Dat wezen is niet fysiek, dus ik kan haar niet aanraken zoals ik jou zou kunnen aanraken, maar ik voel wel eens een koel briesje langs mijn gezicht of waar dan ook, als dat feeënwezen erg dicht bij mij is. Wellicht komt dat door de vleugels, en feeënwezens zijn kennelijk toch net dicht genoeg om met hun vleugels een briesje te veroorzaken in deze fysieke wereld waar wij in leven.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
Bijzonder verhaal :)
Ik ben benieuwd of er meer leden zijn die hier ervaringen mee hebben.
Wanneer begon jouw eerste waarneming hierin Fairies ?
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
Ik heb er al eerder lang over nagedacht wat mijn eerste waarneming geweest kan zijn. Ik denk al in de vroege kindertijd, toen we op vakantie waren, dat ik geraakt werd door iets wat niet van onze mensenwereld is.
En natuurlijk was dat in een omgeving waar veel natuur was.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
Zijn feeën voornamelijk in de natuur aanwezig, of zie je ze makkelijker omdat je in de natuur tot een bepaalde trilling komt?
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
Nog even over dit stukje.
Er zouden mensen door de magische betovering van feeën verleid zijn diep in het bos te gaan om daarna nooit meer terug te keren, omdat ze dan verdwaald zouden zijn geraakt.
Dit zou denk ik wel eens waar kunnen zijn. De feeënwereld is ook zo ongelofelijk mooi, je kan er zo door geraakt worden dat je alles van de mensenwereld vergeet.
Als je dan ook nog dicht bij de natuur woont waar je in je eentje kan wandelen en je hebt kinderen, dan is het niet gek dat er een kind verleid kan worden om het bos in te gaan, met het risico verdwaald te raken.
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
Zijn feeën voornamelijk in de natuur aanwezig, of zie je ze makkelijker omdat je in de natuur tot een bepaalde trilling komt?
Feeën vind je inderdaad vooral in de natuur. Meestal hebben ze geen voorkeur om daar te zijn waar veel gestreste mensen rondlopen, zoals op het kantoor.

In de natuur is het ook veel makkelijker om feeën waar te nemen, vooral daar bij de bomen.
Verder ook thuis als het rustig is en het is donker, wordt het makkelijker om feeën waar te nemen.
Toch is er wel voor nodig dat feeën op hun gemak voelen, zodat ze zichzelf aan je durven te laten zien.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ik denk ook dat er nog heel veel is wat we niet (zomaar) kunnen zien. Ik heb weleens een tipje van de sluier kunnen oplichten en een en ander gezien, dat waren alleen geen feeën. Ik vind het mooi dat je je ervoor open kunt stellen. Heb jij geen last andere lichtwezens die zich tonen?
Ik sluit mijn (derde) oog bewust, ik ben er te weinig voor geaard maar het lijkt me mooi om het te kunnen.
 
U

User_479

Gast
Ik heb laatst in een reading gehoord dat ik in mijn vorig leven in het bos verbleef en overleefde. De natuur had op me gewacht en ondersteunde me. Dit voelde voor mij kloppend omdat ik een sterke binding met de bossen heb. Ook vaak als ik bomen aanraak beelden krijg en ik heb er laatst ook over gedroomd dat ik er leefde voordat die reading kwam. Volgens die reader communiceerde ik met de geesten in het bos. Zouden er toen feeen geweest zijn vraag ik me af? Met wat voor soort zielen of karakters communiceren ze? En hoe is het merkbaar als je ze niet waarneemt? Aan de bries en wat nog meer?
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
Rainbow,
Dat denk ik ook dat we ze niet zomaar kunnen zien.
Er zijn mensen die draken kunnen waarnemen en ook ermee communiceren, over feeën hoor ik veel van die mensen nooit erover.
En ik heb zelf geen last van andere lichtwezens.

Muriel,

Mogelijk waren dat feeën. En ze hoeven niet perse eruit te zien als tinkerbell, a cute fairy.
Het communiceren met feeën gebeurt telepathisch, ik kan ook gewoon praten, maar ontvang de antwoorden dan alsnog telepathisch.
De aanwezigheid van feeën merk ik ook aan een heerlijke bloemige of zoetige geur.
 
Laatst bewerkt:

Fairies

Bekend lid
Forum lid
Om feeën waar te nemen, ik bedoel om ze echt te kunnen zien, is het ervoor nodig om met feeën bevriend te zijn.

Maar wat maakt dat feeën mij zo graag mogen dat ik ze kan waarnemen, zelfs hun feeënvleugels? Ik denk omdat ik altijd al in het bestaan van die "fantasiewezens" heb geloofd (ongeloof in het bestaan van feeën werkt zeer afstotelijk). Verder tel ook het feit mee dat ik als iemand met autisme vaak meegemaakt heb hoe wreed mensen kunnen zijn, en je krijgt vanzelf al een kijk die behoorlijk veel overeenkomt met hoe feeën over de mensheid denken, dit vergroot de kans op wederzijds begrip, wat trouwens een must is als je echt bevriend wil raken met iemand en dus ook met een fee. Ik weet wel dat als je als kind anders bent dan anderen (en dat hoeft niet perse door autisme), dat je voor pestkoppen en hun meelopers altijd een makkelijk uitgekozen slachtoffer bent, en dan ga je als autist-zijnde (of iemand die anders is dan de meeste mensen) de ware aard van heleboel mensen al snel zien die mensen zonder autisme veel minder snel zullen zien, daarom zijn mensen die anders zijn dan de meeste andere mensen, vaak ook wakkere mensen maar tegelijkertijd ook vaak somber over de slapende mensheid. Ook in de volwassenenwereld is het niet beter gesteld, maar ik ben er wel van overtuigd dat ik het zal redden. Met Qigong en meditatie vergroot ik mijn krachtveld en verhoog ik ook mijn energiefrequentie, waardoor ik ook beter geaard voel omdat ik dan minder snel door externe invloeden overprikkeld kan raken. Natuurlijk blijf ik altijd wel gevoelig voor overprikkeling, maar ik merk het verschil wel tussen slecht geaard zijn en redelijk goed geaard zijn.

Het is dankzij mijn levensverhaal waardoor mijn kijk op de mensenwereld veel overeenkomsten heeft met die van Fey, en daardoor kon er tussen mij en feeën veel makkelijker wederzijdse begrip ontstaan, een must voor een vriendschap.
 
Laatst bewerkt:

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
Wat vind jij van de bewering van deze wikipedia pagina Fairies ?
Zo zou een fee een gevallen engel zijn, een elementaal, een spook of zelfs menselijk. Een fee is soms klein, maar in andere gevallen van normaal postuur. Ze kan een jong uiterlijk hebben, maar ook dat van een oude vrouw. Feeën zijn nauw verbonden met de krachten van de natuur en het concept van de parallelle wereld. Er is een grote verscheidenheid van (in het algemeen vrouwelijke) wezens die als fee worden beschouwd, zoals witte wieven, sirenes, nimfen, Rhiannon, Morgana, de Vrouwe van het Meer, Melusine en Befana. In veel gevallen lopen de begrippen heks en fee in elkaar over.
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
Later vanmiddag tijdens het hardlopen naar mijn favoriete boom geweest. Ook daar werd ik gadegeslagen door fairies.
Zijtakken van die boom waren alleen wel zomaar afgezaagd :mad:
Het is een hele prachtige boom, en ik voel mij altijd tot die boom aangetrokken.

Gouwepeer,

Ik denk dat er wel een kern van waarheid in zit.
De Fey kan meerdere vormen aannemen dan alleen de tinkerbel-figuur. Een nimf behoort ook tot de Fey.
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
De fee die ik vlak voor slapengaan zie en ook haar vleugels zie fladderen, die zag er al jaren geleden zo uit, wat mij de indruk wekt dat ze geen vorm aanneemt zoals ze het wil.
Of ze de vorm zo aanneemt zodat ik haar herken? Dat weet ik niet, maar het zal mij niet verbazen als het gewoon haar natuurlijke vorm is zoals zij nou eenmaal eruit ziet.
Het is deels geleefde kennis, dus dat wat ik uit mijn eigen ervaringen geleerd heb, maar ook deels geleende kennis wat ik uit boeken geleerd heb.
 
Laatst bewerkt:

Fairies

Bekend lid
Forum lid
Punt is dat ik niet vanuit mijn ervaring heb gezien dat een fee van een tinkerbel-figuur zo in een andere vorm kan veranderen, dus dan kan ik je alleen meegeven wat ik uit boeken gelezen heb. Feeën zouden andere vormen kunnen aannemen, maar ik heb de fee met wie ik meest bevriend ben, nog nooit in een andere vorm zien veranderen.
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
Want dat zou betekenen dat mijn meest bevriende fee eens een keer geen feeënvleugels zou hebben.
Ze blijft haar feeënvleugels echter behouden en ze laat ook altijd dezelfde kleuren van licht zien als anders. Ik kan dat dan ook geen vormverandering noemen.
 
Laatst bewerkt:

Fairies

Bekend lid
Forum lid
De wereld om mij heen is alsof ik in een sprookjeswereld ben. Er hangt iets subtiels dat niet van onze mensenwereld is. Een soort subtiele mist, magische mist of nevel die vooral extra duidelijk wordt als de zon tussen de blaadjes door schijnt.
Maar ik merk het ook als de zon niet schijnt
Ik sta dus tussen de mensenwereld en feeënwereld in.
En het ruikt lekker bloemig of zoetig als de fee of meerdere feeën bij mij aanwezig is/zijn. Er is een fee met wie ik echt hoogst bevriend mee ben, en die is er altijd bij mij aanwezig. Deze fee met wie ik het meest bevriend ben, ziet er net zo uit als jaren geleden.
Feeën zouden gedaantewisselaars zijn volgens sommige boeken, maar ik heb mijn meest bevriende fee niet in een andere vorm zien veranderen.
 
U

User_479

Gast
Ik las een artikel over elementals. Dat zijn geincarneerde elfen en feeen. Deze hebben ook vaak beschermers die Fee zijn. Deze mensen hebben vaak rood- bruinrood of bruin haar las ik.
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
Ik las een artikel over elementals. Dat zijn geincarneerde elfen en feeen. Deze hebben ook vaak beschermers die Fee zijn. Deze mensen hebben vaak rood- bruinrood of bruin haar las ik.
Interessant. Voor zover ik het weet, zijn feeën elementalenwezens, net als kabouters en nimfen dat ook zijn. Als het om elementalenwezens gaat, dan denk ik niet aan een geïncarneerde elf of een fee in een mensenlichaam.
Maar mijn haarkleur is bruin.
 
U

User_479

Gast
Ik heb er over gelezen dat er heel veel aard- engelen zijn. Sommige mensen incarneren als sterrenmensen naar de aarde, of als geïncarneerde engelen of als geïncarneerde elementalen, zoals een elf, een fee of een ander natuurwezen.
Ik kan me op zich wel indenken dat als je een sterke band met een fee hebt, dat je uit zo een setting komt. De geïncarneerde elementen zullen vast eerder een fee als beschermer hebben dan een beschermengel.
Ik denk dat de boodschap van de natuurwezens ook nodig is op de aarde dus zullen er zeker dat soort incarnaties zijn.
Het zal dan niet zo zijn dat men altijd die uiterlijke kenmeren heeft, van geïncarneerde engelen zeggen ze bijvoorbeeld vaak dat men dan een hartvormig gezicht heeft en vaak blond haar, maar dit kan ook afwijken.
Toch kun je in sommige mensen hun voorkomen wel iets elf achtigs zien, en voelt je die binding daarmee.
Ik ben nooit zo met de elementen bezig geweest, ik heb merendeel boeken over engelen gelezen. Maar ik heb soms wel beelden van een eenhoorn en die hoort dan wel weer meer in die wereld thuis denk ik, en ik heb zelf ook wel iets elf achtigs misschien.
Ik heb soms wel eens last van dingen waar Sylfen en Ondines mee behulpzaam zijn, en vaak neig ik dan ook naar de bossen te gaan.
 
Bovenaan