A

Anonymous

Gast
Ik ben me ervan bewust dat hier al een topic over was, maar de inhoud van dat topic is iets heel anders als wat ik wil gaan plaatsen hier :)

Ik vraag me af hoe jullie hierover denken? kun je echt bezeten worden door demonen? Of door vloeken die al generaties lang in de famillie spelen? Dit is iets waar is zelf eigenlijk heel sceptisch tegenover sta. Ik kwam een keer langs een filmpje van Bob Larson en die drijft dus demonen uit onschuldige mensen. Dit intrigeerde mij heel erg en tegelijk beangstigt het me enorm. Ik ken dit alleen uit horrorfilms, maar heb er eigenlijk nooit echt bij stil gestaan dat dit ook in het echte leven zou kunnen gebeuren..
Sommige van zijn filmpjes komen best geloofwaardig over, maar sommige vind ik ook echt een beetje overgeacteerd! Ook krijg ik weleens het idee dat de mensen die bezeten zijn best slechte dingen hebben gedaan in de zin van crimilaliteit en dit dan als excuus zoeken ofzo?

kortom, ik weet het niet zo goed.. Wat is jullie mening hierover?
 
A

Anonymous

Gast
Als mensen niet bezeten kunnen worden door demonen hoe verklaar je Mark Rutte dan? ;) :mrgreen:

In vele gevallen van bezetenheid, gaat het zover ik heb gelezen over een vrij ernstige psychische afwijking.
Hoewel ik het bestaan van demonische invloeden niet aan de kant schuif.
 
A

Anonymous

Gast
Ligt eraan wat men verstaat onder demonen? Denk zelf dat het gewoon kwade spirits kunnen zijn die dan geínterpreteerd worden als demonen. Of dat ze zich zelf intern beroerd voelen en dit verwarren met demonen of exorcisme.

Eigenlijk een beetje hetzelfde als 'zwarte magie' wat een zware term is geworden maar in wezen niks anders is als bewust-gestuurde negatieve gedachtenkrachten, met soms objecten erbij gebruikt.
 
A

Anonymous

Gast
Erhm er is zover ik het begrijp geen zwarte of witte magie, er is enkel magie, zwart of wit is een noemer die we er aan geven of magie ten goede of ten kwaad wordt gebruikt :)
 

May

Bekend lid
Forum lid
Ja ik geloof dat beide bestaan, zowel de demonen in iemand als de vloeken die in de familie lijn kunnen bestaan. Niet dat het voor de hand ligt om aan te denken als er iets speelt, maar het bestaat wel degelijk volgens mij.

Je hebt natuurlijk ook mensen die niet prettig in de omgang zijn en rare ideeën hebben, dat heeft niks met demonen te maken.
 
A

Anonymous

Gast
Demonen zijn geesten van mensen die met destruktieve gevoelens zijn gestorven of een contract met een andere demon hebben gedaan, niks meer en niks minder. Maar het kunnen natuurlijk ook engelen of ET's die de duistere kant wilden ervaren en die daar zijn beland. Bezetenheid is alléén de extreme toestand van gehechtheid, en ongeveer 70% van de mensen hebben een entiteitgehechtheid. Bij een exorcisme is het belangrijkste niet de demon uit te drijven maar hem naar het Licht te sturen. Anders kan hij terug naar zijn offer keren. Bij vloeken en zwarte magie worden er demonen naar het offer gestuurd.

Hier is een voorbeeld er van hoe een demon geboren wordt en van een uitdrijving:

http://www.spiritualinsight.gr/en/koalanis-metaphysical-column/92-sorcerer-then-demon-now" onclick="window.open(this.href);return false;
 

Khatera

Bekend lid
Forum lid
Ik denk zeker dat er demonen zijn en ik geloof niet dat dit de geesten van overleden mensen zijn, maar dat dit wezens van een andere orde zijn, zoals bijvoorbeeld ook engelen.
In veel grote wereldgodsdiensten worden deze beide soorten erkend. Ik heb het gevoel dat tegenwoordig in de new age beweging wezens of bronnen die het kwade vertegenwoordigen, een beetje weggepoestst worden. alsof alles licht en liefde moet zijn.
Ik denk dat we in een dualistisch universum leven en dat ook de geestenwereld duaal is, dus zowel goed als kwaad vertegenwoordigt.
Misschien ben je bekend met de het boek van Johannes Greber? Dit heet 'omgang met Gods geestenwereld'. Een absolute aanrader!
 

Khatera

Bekend lid
Forum lid
Ik denk ook dat bezetenheid voorkomt, net als een familievloek, maar dat dit wel hele zeldzame gebeurtenissen zijn.
 
A

Anonymous

Gast
Demonen bestaan, een vloek bestaat, slechte wezens bestaan. In de 30 jaar dat ik besta op deze wereld heb ik dit soort zaken meegemaakt. Ook exorcisme (helaas). Als kind ben ik gepakt door een vieze wezen op een toilet, jarenlang ben ik lastiggevallen tot er een exorcisme op mij is uitgeoefend. Ik had zelf nog weinig kennis van Demonen anders was ik zelf de strijd aangegaan. Dat heb ik later ook gedaan. Maar deze wezen uit Afrika heeft mij jarenlang lastig gevallen. Een naakte zwarte wezen met vuurrode ogen en een leeuwenstaart en een apen neus. Tijdens de exorcisme is deze wezen gedood. Eerst wordt geprobeerd het wezen te laten bekeren naar het goede en Godswoorden te volgen. Als het weigert worden Demonen gedood. Zoals deze vrouwelijk Demoon is gedood. Vloek? ja ook meegemaakt... Heeft het effect? Ja, als je zelf niet in Godswoorden geloofd heeft het effect, als je in Godswoorden geloofd heeft het geen effect. De Laatste keer was het een Winty spreuk, ik werd een tijdje telefonisch lastiggevallen en er werd iets gezegd en door de telefoon geblazen. Ik heb gewoon terug geblazen, ik ben niet bang voor wat voor spreuk dan ook. Als je als persoon niemand kwetst, niemand pijn doet, niet steelt, geen onrecht pleegt. Heb je niks te vrezen. Dat is de wet van de Natuur. Je wordt beschermd, hoe kan het kwade je dan pijn doen als het goede altijd overwint?. Aantal jaren geleden wilde de ex van mijn man, hem terug. Zij heeft alles uit de kast gehaald om hem terug te winnen. Tot liefdesspreuken aan toe..... Wat voor Effect gaat het hebben als die spreuk niet via de weg van God Gaat? Wil je iets bereiken, dan moet het gaan via God. Wat voor geloof je aanhangt of je Katholiek bent, Jood, Moslim, al deze geloven hebben ook spreuken die werkelijk werken. Het verschil tussen deze spreuken (Godswoorden) en spreuken van wezens die te vinden zijn in het occulte is dat Godswoorden de waarheid bevat. Geen kracht of macht is sterker dan God. Hierdoor heb ik mijn angsten weten te overwinnen. En ga ik de strijd aan met wezens die mij lastigvallen. Als mens moet je goed zijn, je Natuur moet goed zijn, als je goed bent weet je dat kwaad je niet kan verslaan.
 
A

Anonymous

Gast
Godsdiensten maken onderscheid tussen demonen die vroeger engelen waren en demonen die vrorger mensen waren, maar in werkelijkheid zijn ze het zelfde, want beiden willen anderen kwaad aandoen. In mijn ervaring zijn vloeken en zwarte magie erg gewoonlijk, maar die zijn wel onzichtbaar. De meesten mensen denken dat pech en ongelukken of ziektes iets normaals is en ze verbinden dat niet metslechte karma of entiteiten. Een duistere entiteit kan dus gewoon een negatieve gedachtevorm zijn, en dat vindt men overal. Dat boek lijkt inderdaad interessant!

Wat de meesten mensen vergeten is dat we tegen het kwaad moeten strijden en niet alles van God te verwachten. Pas als we ons tegen het kwaad verzetten worden we sterker en stijgen we van spiritueel niveau. Maar het goede wint niet altijd, want een gids uit het Licht kan zwakker zijn dan een demon, alles hangt van hun niveau af en de schade die de mens die ze verdedigen in zijn vorige levens verricht heeft. Maar ook als een lichte gids een slag verliest is het geen ramp per se, alléén een gelegenheid om iets er bij te leren. Dapper van jou, Maalaak! Je gids is zeker trots op jou!
 
A

Anonymous

Gast
Ik moet even toevoegen dat entiteiten die een ziel hebben niet dood kunnen gaan. Wat er bij een uitdrijving gebeurt is dat hun duistere energie tot licht is veranderd en dan kunnen ze naar het Licht gaan. Als ze gevaarlijk zijn en aanvallen wordt hun ziel, of bewustheid, kapot gemaakt, en dan worden ze pure lichte energie die terug naar de bron gaat om herwonnen te worden.
 
A

Anonymous

Gast
want een gids uit het Licht kan zwakker zijn dan een demon
Ik wens je veel liefdevolle gedachten koalini. (L)
Trouwens, alles komt uit God.
Zo ook de Duivel.
Kwaad bestrijdt je niet met kwaad. Een gids kan nooit zwakker zijn dan een demoon. Ik wens je gedachten gang veel licht en helderheid (r)
 
A

Anonymous

Gast
Natuurlijk komt de duivel van God, maar nu is hij niet met God. Kwaad bestrijd je inderdaad niet met kwaad, dat heb ik nooit beweerd. De gevechten tussen demonen en lichtwezens gebeuren met licht. Het licht maakt de duistere energie zwakker, maar gidsen hebben ook bepaalde niveaus, net zoals demonen, en als ze op een lager niveau zijn dan demonen kunnen demonen hen verslaan. Ik wens je ook veel licht en helderheid.
 

snowhawk1

Bekend lid
Forum lid
Licht kan nooit op een lager niveau zijn dan duister. Een klein kaarsje verdrijft de duisternis, omgekeerd kan de grootste duisternis het kleinste kaarsje niet van zijn licht ontdoen.
 
A

Anonymous

Gast
Koalani zei:
Ik moet even toevoegen dat entiteiten die een ziel hebben niet dood kunnen gaan. Wat er bij een uitdrijving gebeurt is dat hun duistere energie tot licht is veranderd en dan kunnen ze naar het Licht gaan. Als ze gevaarlijk zijn en aanvallen wordt hun ziel, of bewustheid, kapot gemaakt, en dan worden ze pure lichte energie die terug naar de bron gaat om herwonnen te worden.

Er is een verschil tussen overleden mensen die hun dood niet kunnen accepteren, zij worden naar het licht gestuurd. Het komt weleens is voor wanneer iemand totaal onverwachts is overleden dat zijn ``ziel hier blijft`` omdat die persoon zijn dood niet heeft geaccepteerd of niet weet dat hij/zij dood is. Een Medium of een Spiritueel Meester dan degene naar het licht sturen.

Een entiteit, kwaadachtige demonen of werkers van de demonen wordt eerst geprobeerd deze energie ``Het licht`` te laten zien. Sommige Demonen zijn zo strijdvaardig en evil, dat er niks anders rest dan deze te doden. Ik heb het meegemaakt, dat zo`n Demoon wordt gedood. Werkelijk dat het bestaat. Mensen hebben een levensduur van gemiddeld 80 jaar op de wereld, en het hiernamaals is voor eeuwig. Engelen hebben het eeuwige leven. Andere wezens hebben een houdbaarheidsdatum sommigen kunnen duizenden en duizendenjaren oud worden. Zij kunnen degelijk worden gedood. Je moet alleen weten hoe.....

Als je dit wil weten? raad ik je aan te verdiepen in het Mystieke Geestelijke leer... (Dit heeft niks te maken met Black Magic).
Juist energie in zijn puurste vorm.. Helaas, zijn deze Mysticus heel zeldzaam. Zoals het gezegde zegt: een Meester zoekt zijn leerlingen en niet andersom. ;)
 
A

Anonymous

Gast
Nou, misschien dacht je dat die demon dood ging, maar dat kan niet, alléén zijn bewustzijn ging dood. Zijn energie werd door de engelen gepakt, naar de bron gestuurd en herwonnen. Dat gebeurt nadat zijn ziel ontploffen wordt, en het kan er als dood uit zien, maar het is het niet. Maar dat is alléén gedaan als de demon erg gevaarlijk is en aanvalt. In de allermeeste gevallen is het genoeg om hem er van te overtuigen om naar het Licht te gaan. Dat doe ik in 95% van de gevallen.

De niveaus van spirituele groei zijn van 1 tot 10 voor lichtzielen, maar ook voor duistere zielen, alléén andersom. Als een demon van 10 met een gids van 10 tegen elkaar vechten zou de demon kunnen winnen, het heeft met zielssterkte te maken, niet met licht of duisternis zoals wij het op aarde beleven.
 

Keris Pusaka

Actief lid
Forum lid
Laat ik beginnen met te verklaren dat het niet mijn bedoeling is iemand te kwetsen of op welke manier dan ook tegen de haren in te strijken. Het is slechts 'mijn visie' geput uit mijn kennis en ervaringen, op het onderwerp en de geplaatste reacties. Ik beweer niet de waarheid in pacht te hebben. Lees het als informatief: haal eruit wat je kunt gebruiken en negeer de rest.

Ik had van Bob Larson nog niet eerder gehoord en heb even snel 2 filmpjes op YouTube gekeken. Ook al is het misschien niet terecht een oordeel te vellen gebaseerd op slechts twee filmpjes van ruim 5 minuten; ik ben niet onder de indruk. Alhoewel ik niet wil en kan zeggen dat het nep is, heb ik eerder de indruk dat het met zwakke psyche en/of persoonlijkheid te maken heeft. De 'bezetenheid' in de twee filmpjes die ik gezien heb kan heel goed het gevolg zijn van jarenlange negatieve gedachtevorming van de persoon in kwestie (waardoor inderdaad negatieve entiteiten worden aangetrokken). Als het al een bezetenheid is, dan is het slechts een lichte vorm.
Het antwoord of mensen bezeten kunnen worden is: ja. Dat kan een demon(en) of een entiteit(en) zijn. De oorzaak 'hoe het iemand kan overkomen' is teveel om hierover uit te wijden. Maar lees anders het goede boek 'Zielsziekten van Gene Zijde bezien' door Jozef Rulof.

Een vloek valt onder de noemer 'zwarte magie' en is een vorm van bewerkerij. Alleen is een vloek veel en veel zwaarder te bestrijden/ongedaan te maken dan bewerkerij! Bewerkerij wordt meestal op één of enkele personen uitgevoerd en eindigt vóór en anders sowieso bij de dood van de persoon (daarna volgt wel karma). Een vloek kan meerdere generaties treffen en/of over een langere periode lopen (http://www.geschiedenisbeleven.nl/Artikelen/Geschiedenis/De_vloek_van_de_indiaan/). Gelukkig is het heel erg moeilijk een goede/echte vloek uit te voeren/spreken.

Mensen die bezeten zijn (geweest) hoeven niet per se slecht te zijn of slechte dingen te hebben gedaan. Realiseer dat een medium/paragnost in feite ook bezeten is wanneer zijn/haar gids hem/haar overneemt - al is het alleen maar door 'automatisch schrift'. Mensen die schizofreen of een dubbele persoonlijkheid hebben zijn feitelijk ook 'bezeten'.
Je kun dus eigenlijk stellen dat de soort 'bezetenheid' afhankelijk is van het niveau van de entiteit die de persoon binnen (probeert te) dringen. Bij een medium/paragnost zal dat (meestal) een entiteit uit het licht zijn (heel kort door de bocht gezegd). Bij mensen die wij als bezeten bestempelen zijn het entiteiten uit de lagere sferen of erger; demonen.
Bezetenheid heeft altijd met een geestelijke zwakheid te maken - tenzij het bewust wordt opgeroepen (zoals die mensen die in trance gaan bij rituelen of bijvoorbeeld een gids van een medium/paragnost die hem/haar overneemt).
Bezetenheid kun je op verschillende manieren 'oplopen': Het kan vanuit het karma bij geboorte bepaald zijn, je kunt het 'per ongeluk' oplopen, uit sensatie kun je poorten openen die gesloten zouden moeten blijven (glaasje draaien) of het is bewust op je afgeroepen (bewerkerij).

Zwarte magie is absoluut niet alleen maar
... bewust-gestuurde negatieve gedachtenkrachten, met soms objecten erbij
. Het is zo veel meer! Als je pas begint de magie te leren; dan begin je wel met gedachtenkracht training. Uiteindelijk is het aan de individu hoe die krachten te gebruiken: Witte magie - niemand ondervind enige schade vs. zwarte magie - het gaat altijd ten koste van iemand (in meer of mindere mate).
Een zwarte magiër zegt "ik ben God", een witte magiër zegt "God is in mij en in alles en iedereen om mij heen".

Echte demonen - en dan bedoel ik niet mensen die ooit op aarde hebben geleefd - kunnen duizenden jaren oud zijn. Maar demonen kunnen ook door gedachtenkracht in combinatie met rituelen door mensen tot leven zijn gewekt (leven ingeblazen). Iemand die het laatste niet gelooft dat het kan moet zich is in de zwarte magie verdiepen (niet uitoefenen!!!).
Demonen kunnen ook andere vormen aannemen wanneer ze zich aan jou vertonen/opdringen. Zelfs als personen die je kent en vertrouwt! Zo kan het zijn dat je in je slaap in je droom/uittreding iets krijgt aangereikt van iemand die je kent en zodra je het aanneemt, verandert deze persoon voor je ogen in de demon. Het is sowieso in het algemeen een niet zo gunstig teken als je iets aanneemt in je droom. Probeer dat te weigeren (kun je trainen).
Sommige mediums/paragnosten worden ook wel eens benaderd door een demon die zich voordoet als een bekende of zelfs hun gids (soms is het alleen de stem die ze horen, soms meer). Tja, demonen blijven het proberen - vooral bij mensen met bijzondere gaven. Maar meestal wordt het medium/paragnost goed beschermd.
Echte oude demonen zijn niet gevoelig voor religieuze spreuken. Dat komt omdat ze ouder zijn dan de religies op aarde. Demonen die gecreëerd zijn tijdens rituelen met behulp van religieuze aspecten (bijvoorbeeld de duivel of satan aanroepen) zijn daarentegen wel vatbaar(der) voor religieuze spreuken.
Bij exorcisme worden, afhankelijk van diegene die het uitvoert, soms/vaak religieuze spreuken gebruikt maar waar het om gaat is de geestelijke kracht van de uitvoerder - daarin ligt de kracht, het uiteindelijke succes van de uitdrijving. De religieuze spreuken (ongeacht welke religie) zijn hierbij een krachtig hulpmiddel en deze zijn krachtiger dan 'eigen' spreuken omdat deze door duizenden mensen wereldwijd (onbewust) worden versterkt door er waarde aan te hechten (collectief onderbewustzijn). Nog krachtiger dan spreuken zijn mantra's (de sterkste zijn mantra's met alleen klinkers - denk bijvoorbeeld aan een operazangeres die op monotone klank een kristalglas kapot laat springen). De reden waarom mantra's zo krachtig zijn is omdat deze natuurwetten direct aanspreken - natuurwetten moeten daaraan gehoorzamen. Helaas zijn er ook mantra's voor het slechte. Ik weet alleen niet of mantra's hulp kunnen bieden bij bezetenheid - ik geloof van niet, wel bij bewerkerij.

In de twee filmpjes van Bob Larson had ik niet de indruk dat het zijn geestelijke kracht was - meer de (onzichtbare) druk van de omgeving er omheen (zoals iemand die normaal gesproken niet gewelddadig is bij een voetbalwedstrijd een totaal andere persoon wordt - kudde gedrag; het uitvoeren van de onbewuste gedachte van de groep).

Maar ook ik heb nog steeds vragen en weet nog niet alles over (niet-aardse) demonen - demonen die niet door rituelen/mensen zijn geschapen. Misschien heb ik het op sommige punten helemaal bij het verkeerde eind of is het werkelijke beeld genuanceerder. Ik weet bijvoorbeeld niet en kan dus niet zeggen of deze demonen (die al eeuwen bestaan) wel of niet gedood kunnen worden. Ik denk het eigenlijk niet. Wel kunnen ze worden verjaagd (en vervolgens de poorten goed afsluiten!). Ik ben er wel van overtuigd dat uiteindelijk, ver in de toekomst, ook deze demonen ophouden met bestaan. Waarom? Omdat ik denk dat deze demonen (die toch een bepaalde stoffelijkheid hebben) ontstaan zijn in een andere evolutielijn (niet mens gebonden) in het universum. En aan alles komt een einde - behalve de eeuwigheid.
Maar het is goed mogelijk hoe Koalani het beschrijft (ook) zo is. Ik weet het gewoonweg niet.

Vaak heb ik gehoord dat je zwarte magie met liefde, met licht moet bestrijden. Ik moet hier altijd zo om lachen terwijl het juist om te huilen is! Uit ervaring weet ik dat de zwarte zijde juist gedijt op deze energie; de liefde die het slachtoffer en/of de helper uitstralen. Het is voeding voor deze entiteiten!!!
Betekent niet dat je zwarte magie met zwart moet bestrijden! Want uiteindelijk keert elke actie terug naar jou - en magie (wit of zwart) 3x zo veel.

Ergens wordt gesteld dat
... ongeveer 70% van de mensen hebben een entiteitgehechtheid
. Ik durf te stellen dat het 100% is! Ieder mens heeft één of (meestal) meerdere entiteit(en) om zich heen. Of dat nou gidsen zijn of een overleden familielid of vriend(in), dat maakt niets uit - de geesten leven naast en om ons heen. Gelukkig is bezetenheid geen 100%.
Als men eenmaal bezeten of bewerkt is geweest zijn een aantal poorten - die normaal gesproken je van de andere wereld beschermen - beschadigd. Men zal daarom zijn/haar leven lang wel eens last van de 'andere kant' hebben. Het is daarom noodzaak om te leren hoe jezelf ertegen te wapenen. Een sterke wil is daarvan wel het belangrijkste wapen. En geen angst!
De link naar http://www.spiritualinsight.gr/en/koalanis-metaphysical-column/92-sorcerer-then-demon-now is een mooi relaas maar heeft niet met een demon te maken. Hier speelt karma een rol - mede door de obsessie van de entiteit. Het is heel mooi te zien hoe uiteindelijk de entiteit overgehaald wordt het duistere los te laten en naar het licht wordt geleidt. Mooi relaas.

Zoals het (bijzondere) verhaal van Maalaak (waar ik me heel goed in kan vinden) op mij over komt, is de demon geschapen door rituelen - deze kan daarom ook niet naar het licht worden gezonden.
Waar ik niet mee eens ben (sorry dat ik hier tegenin ga) is de volgende stelling:
Als je als persoon niemand kwetst, niemand pijn doet, niet steelt, geen onrecht pleegt. Heb je niks te vrezen
. Dit wordt vaak gesteld maar is alleen waar als je in geen enkele van al je vorige levens onrecht hebt aangedaan. En zelfs dan nog - het kan namelijk een nieuwe levensles zijn.
Mijn guru vertelde ooit het volgende verhaal: iemand - een Afrikaanse man - die bewerkt werd kreeg hulp, eerst van de kerk en later kwam mijn guru in beeld. Er was een potje deze man had gekregen/gevonden en niet wist wat er mee te doen. Mijn guru had gewaarschuwd het niet te openen omdat diegene die het opent zou sterven. Een non pakte het potje en zei "mij kan geen kwaad overkomen want ik geloof in God en ik wordt beschermd door Jezus" en zij opende het potje. Ongeveer een maand later was ze dood. Een andere bewerkerij die ik van dichtbij heb meegemaakt is van een man met een medische klacht aan zijn teen. De artsen konden geen oorzaak vinden maar de klachten en symptomen werden alleen maar erger. Eerst werd zijn teen (of tenen - dat weet ik niet meer precies) afgezet. Omdat het bleef verspreiden werd vervolgens zijn voet afgezet. Tot slot werd zijn hele been afgezet. Helaas mocht het allemaal niet baten want kort daarop was hij dood. Mijn guru zei in het begin al dat het bewerkerij was - iets wat ze (de familie van de man) niet geloofden.
Hoe dan ook; het is zeker goed om een deugdzaam leven te leiden. Zo ook een standvastig geloof te hebben (ongeacht welke religie) is een belangrijke kracht. Dit beide biedt zeker een bepaalde bescherming.

Hetgeen wat Koalani verkondigt is precies zoals ik het zie. Alhoewel misschien verdienen de volgende uitspraken een nadere uitleg:
... het goede wint niet altijd, want een gids uit het Licht kan zwakker zijn dan een demon,...
en
... gidsen hebben ook bepaalde niveaus, net zoals demonen, en als ze op een lager niveau zijn dan demonen kunnen demonen hen verslaan
. Ik denk wat Koalani bedoelt is van toepassing in het universum, de meesten gaan er vanuit 'slechts' op aarde. Het 'verslagen worden' heeft dan betrekking op de persoon op aarde, niet de gids uit het licht.
Een demon kan vele malen krachtiger doorkomen dan een gids uit het licht. De reden is omdat demonen en lage entiteiten veel stoffelijker zijn - dus veel dichter bij de mens staan. Zie een gids als een goede vriend(in) die je niet altijd kan helpen tegen een slechte buur. De fysieke afstand (voor gidsen de geestelijke afstand) is gewoonweg te groot of moeilijk te overbruggen. Dat is de reden waarom ze hierboven aardse hulp nodig hebben bij exorcisme en bewerkerijen. Alleen personen die geestelijk al hoog op de ladder staan kunnen de exorcisme vanuit het licht ondergaan zonder aardse hulp - maar dat is heel erg zeldzaam. Bovendien gidsen/geesten uit het licht, als ze de lagere sferen bezoeken moet ook leren (lees: groeien) hoe ze overrompeling door de lage entiteiten en demonen moeten vermijden - deze gidsen/geesten zijn weer in de leer van hogere gidsen. In de geestenwereld kunnen ze niet dood gaan - wat wel gebeurt als geesten uit het licht worden overrompeld dat ze 'uit hun doen zijn' en het zal hun veel tijd en rust kosten om weer in balans te komen en de innerlijke rust terug te krijgen. Ik denk dat de ervaring vergeleken kan worden met een verkrachting (voor de beeldvorming).

Iemand die (volledig) bezeten is zal moeilijk uit zich/haarzelf hulp (kunnen) zoeken/vragen. Dat is alleen mogelijk als diegene een helder moment heeft wanneer de entiteiten niet aanwezig zijn. Maar de demonen en entiteiten zullen alles doen om hulp te dwarsbomen door bijvoorbeeld de persoon te laten verdwalen (op weg naar de helper), geen geld meer hebben om hulp te kunnen betalen, tijdnood (vertragingen worden opgeworpen), zich verstoppen voor de helper of zelfs een ongeluk veroorzaken.

Mijn ervaring met bewerkerij is dat mensen die om hulp komen vragen vaak geen geld (meer) hebben. Het bestrijden van zwarte magie is ook niet zonder gevaar (voor de helper). Van alle tientallen of zelfs honderden paragnosten/mediums die ik ooit heb ontmoet, ken ik er maar 3 (in Nederland) die het aandurven om te helpen waarvan eentje alleen op afstand. De anderen zijn of te bang of ontkennen het bestaan.
Gelukkig is ongeveer de helft die mij ooit om hulp hebben gevraagd alleen maar uit op (negatieve) aandacht en daar ben ik snel klaar mee want daar steek ik mijn energie niet in. Ik zeg 'gelukkig' omdat bewerkerij vele malen zwaarder is en gevaarlijker. Bovendien is negatieve aandacht een keuze.
Soms hoor en lees ik over de schandelijk hoge bedragen die moeten worden betaald aan die zogenaamde spirituele helpers (zoals voodoopriester(e)s, wintipriester(e)s, dukuns, etc...) die je van alles beloven maar er alleen maar voor zorgen dat je op zwartzaad komt te zitten! Gelukkig zitten er ook goede tussen. Vaak zijn de beste het goedkoopst - raar maar waar. Betaal zeker niet meer dan €100 (wat ik al erg veel vind) voor een (kennismaking) consult. Wees altijd kritisch maar sta er wel open voor - luister naar je gevoel, gun en neem de tijd voordat je overhaaste beslissingen maakt. Als de hulp werkt, wordt het altijd eerst erger voordat het minder wordt maar je weet dan in ieder geval dat je op de goede weg zit.

Ik wens iedereen heel veel wijsheid, groei en kracht toe en houd je gedachten zuiver!

Ontsteek een kaars in plaats van te klagen over de duisternis.
- Chinese wijsheid -
 

six-bunny

Bekend lid
Forum lid
Wat die Larson betreft, daar krijg ik een enorm slecht gevoel bij! In zijn filmpjes zie je hoe hij de zaal bewerkt, hij laat zijn publiek hun meest traumatische momenten herinneren. Veel van zijn publiek heeft iets zeer traumatisch meegemaakt, dat hoor je steeds terug: misbruik, moord in de familie, mishandeling... dat trauma moeten ze dan weer ophalen wat hen enorm kwetsbaar maakt, en dan komt het hele circus op gang waarbij de hele zaal wordt ingezet als drukmiddel. Wat ik in die filmpjes zie zijn psychisch zeer kwetsbare mensen die enorm onder druk worden gezet. Daarnaast loopt meneer Larson aardig binnen over de ruggen van deze mensen heen, als ik deze mevrouw mag geloven: http://exposingboblarson.wordpress.com/

Ik heb zelf een probleem met het gebruik van het woord 'demonen' om negatieve entiteiten aan te duiden. In het Christendom wordt dit woord gebruikt voor de Engelen die met Lucifer gevallen zijn, maar ook dit is vreemd: veel van de Christelijke demonen werden als goden, vaak zeer menslievende goden, vereerd in oudere culturen zoals Mesopotamië en Sumerië. Ik geloof persoonlijk niet dat al deze oude entiteiten het kwaad belichamen. Het woord demon komt van het Griekse 'daemon' wat zoiets betekende als 'geest' en zowel een positieve als een negatieve entiteit kon zijn. Bovendien zijn negatieve entiteiten een veel breder begrip: menselijke geesten kunnen ook enorm negatief zijn en door gedachtenkracht kunnen we zelf ook heel wat negativiteit scheppen.

Kan zo'n negativiteit bezit van je nemen? Vast wel. Kan Larson het van je weghalen? Dat geloof ik dus niet.

Ik hoop dat niemand hier aanstoot aan neemt, maar zo kijk ik er dus tegenaan. :)
 

six-bunny

Bekend lid
Forum lid
Ik zie net trouwens dat de vorige reactie van december afgelopen jaar was, sorry! Ik vond het een interessant onderwerp en wilde graag wat toevoegen.
 

Druce

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
Dat mag altijd hoor, juist bij oude topics kan dat heel verfrissend zijn. :mrgreen:
 
Bovenaan