Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik had dit bericht eerst bij het dieren namen spel geplaatst, maar vind toch dat het andere aandacht verdient.

Ik weet, het klopt niet met de letter die aan de beurt is, maar ik wil hem toch even onder de aandacht brengen omdat ik dit diertje zojuist in mijn badkamer vond en ik ben achteraf blij dat ik hem heb opgeruimd (al hou ik er niet van om op dergelijke wijze (via het toilet) dieren op te ruimen).
Het betrof namelijk de Roodwitte celspin waarvan ik in eerste instantie dacht met een grote rode mier te maken te hebben en was verbaasd dit diertje in mijn badkamer aan te treffen.
Nu ben ik echter blij dat ik dit gedaan heb, want het schijnt een agressief diertje te zijn die het niet zal nalaten mensen te bijten en dit schijnt bijzonder pijnlijk te zijn.

Gedrag
De roodwitte celspin is vrij agressief en valt aan bij verstoring. Er wordt een dreighouding aangenomen die bestaat uit het opensperren van de sterke kaken en het opheffen van het kopborststuk. Mensen die gebeten worden door deze spin (wat gezien het gedrag niet ongewoon is) krijgen twee gele blaasjes die uiteindelijk openbarsten. Het is een pijnlijke beet en men kan er duizelig of misselijk van worden.

Eerst liep hij in de naad langs de zijmuur, maar toen ik mij bewoog liep hij steeds richting mijn voeten dus de beslissing was snel genomen met een grote dot toiletpapier. Nu ik weet wat zijn voornamelijke maaltijd is snap ik ook wel dat hij een vochtige ruimte als een badkamer opzocht, maar het artikel wat ik later op het internet vond maakt mij alleen maar blij met mijn besluit. Ik hou van dieren, enorm veel, maar hier zit ik ook niet op te wachten.


1587211237760.pngwww.nieuwsblad.be

Mama (27) eindigt twee keer op de operatietafel na beten van agressieve spin
Een mama van vier kindjes was niet per se bang van spinnen, maar werd maandenlang geplaagd door één hardnekkig exemplaar. De beten van het dier waren zo er...
 
Laatst bewerkt:

aprilbloesem

Bekend lid
Forum lid
Het is een heel mooi dier.......maar jeetje, ik wist niet dat je er zo'n last van kon krijgen......
maar ik denk dat het net als met wespen en zo is......je gevoel volgens, ze niet ''lastig vallen'' en de kans ik heel klein dat je per ongeluk gebeten of geprikt wordt (vast 😏;))...

Als jouw gevoel je dit ingaf om zo op te lossen....... prima, toch, Pendel ...... dat voelde je vast niet voor niets zo.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik had hem nog nooit eerder gezien. Wel heb ik in deze tuin enkele jaren achtereen rode mieren aangetroffen op een vaste plek in mijn gazon. Die zijn echter kleiner dan de gewone mieren, dus daardoor ging mijn gedachte in eerste instantie uit naar rode mieren. En tegenover mijn huis bevindt zich een bosachtig gebied waar ze ook voor zouden kunnen komen. En nu het klimaat zich steeds meer verandert naar warmer (we zien immers ook steeds meer insecten vanuit warmere gebieden, zoals de kolibrievlinder) was die gedachte niet vreemd.
Op wikipedia zag ik het verspreidingsgebied van deze spinnen en zij schijnen in ons land algemeen voor te komen. Ze jagen op pissenbedden. Til maar eens wat bloempotten in de tuin op en je vindt ze, dus ook dat was niet vreemd.
Maar het maakt me toch wat voorzichtiger nu.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ziet er eng uit die spin. Gelukkig heb je hem zonder gebeten kunnen verwijderen.

Ik ben eergisteren ook door iets geprikt of gebeten. Ik was in de tuin bezig en voelde al wel iets in mijn trui vallen.
Heb al google doorzocht op iets wat lijkt op de plekken die ik nu heb maar kan het niet vinden.
Het voelt als een soort brandplek en het lijkt een soort brandblaar te zijn maar het gekke is dat er een cirkel is met vijf puntjes waarvan een ervan een flinke rode plek rond om een brandblaar is. Als iemand een idee heeft..
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Het is niet zo'n rode ring, het is een cirkel van rode bultjes waarvan een ervan heftiger eruit ziet dan de rest. Het ziet er heel vreemd uit, nog nooit zoiets gezien. Kwam er net achter dat er op mijn andere arm ook een brandbultje zit.

Het zal wel onschuldig zijn hoor. Maar ben dan wel heel nieuwsgierig wat het precies is, en waar het vandaan komt. Als het van een plant komt is het ook handig om te weten.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Het is nu ook een tijd dat er diverse rupsjes beginnen te verschijnen en sommigen hebben van die haartjes (nee, niet de eikeprocessierups) er zijn er meer. En dat zou ook irritatie kunnen geven.
Als je bij struiken bezig bent, dan kunnen ze zich soms gewoon laten vallen en tussen je kleren verdwijnen.
Met het huidige klimaat weet je eigenlijk niet meer wanneer wat de kop op steekt.

Dit vond ik ook:
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ja ik voelde op een gegeven moment wel iets vallen in mijn trui en iets prikken toen ik probeerde de kat van het dak te halen [a112.gif]
Die miep was heel dapper het dak opgeklommen maar durfde er vervolgens niet af.

Was een hele operatie om haar er weer af te krijgen, doodeng trouwens zo'n trap die wegzakt in de modder terwijl je je armen omhoog uitsteekt.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Arme jij. Ik ken het, hier lopen ook van die "monsters" maar gelukkig doen ze het tegenwoordig niet meer of anders haalt mijn zoon ze van het dak af. De moeder van die twee duvels, Luna, was echt een dakrat. Zat er om de havenklap bovenop maar sinds die twee geboren zijn heeft ze het niet meer gedaan. Wil niet meer, kan het niet meer (omdat ze nu tonnetje rond is na die incisie) of wordt er nu te oud voor. [rotf]
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Deze durft nu (denk en hoop ik) ook niet meer. Niet meer op het dak gezien in ieder geval.
Was kennelijk toch niet zo'n leuk avontuur.

Ze is nu vriendschap aan het sluiten met het konijn van mijn vriend. Die is pas geleden zijn maatje kwijt geraakt en zoekt mijn kat steeds op. Heel schattig steeds neus aan neus door het hek heen. De kat doet nu altijd even een pitstop bij het konijnenhek, wacht totdat het konijn naar het hek komt, even neusie neusie en dan weer heeel nonchalant verder [a112.gif]
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
oh wat lief. Dat hadden we bij mijn ouders thuis ook. Mijn zus had een zwart konijn, Ambrosius, lief dier en net zo groot als een wild konijn. En elke keer ging onze kat van destijds, Sammie (ook zwart), eerst even bij hem kijken en snuffelen, neusje neusje. En soms samen los in de tuin, maar dan is het oppassen. Elkaar najagen, speels, niet kwaadaardig, gewoon krijgertje spelen, maar een konijn kan haakse bochten maken en ook flink trappen als iets hem niet bevalt en dan delft de kat echt het onderspit hoor. Leuk dat ik daar weer even aan moest terugdenken. Broosje en Sam. :(HRTS):
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Prachtig die video's. Het leek het meeste op de eerste video, het gebied was wel iets kleiner hahaha. Het was altijd gelijk spel, gewoon lol met zijn tweeën. Heeeerlijk. [a112.gif]
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Leuk hoor! 😃
Ik kan daar zo van genieten, gewoon kijken naar dieren.
Alleen spinnen dan niet 😑
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Er is maar één spin die ik echt wel lief vind en dat is Lucas die gouwepeer onlangs plaatste. Ik ben niet bang voor spinnen maar weet niet wat ik van alle verschillende soorten kan verwachten en wat de gevolgen dan kunnen zijn. Wel kan ik immens genieten van hun harde werk en hun webben met dauw. Prachtig gewoon!
En dierenvideo's blijven gewoon leuk en vaak aandoenlijk. Het blijven in feite kinderen hè!
 
Bovenaan