Energie van en in je huis.

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Het valt me op dat nu ik terug ben van vakantie ik ineens weer onwijs moe ben, doodop. En meteen weer ziekteklachten. Ik ging vandaag even de stad in, en werd in eerste instantie even niet goed, het zakte ook weer. Ik heb daar in de vakantie geen last van gehad, van ziekteklachten die ik vaak heb, voelde me daar ook vrij fit. Daar heb je natuurlijk vakantiegevoel, maar ik ben nu ook nog vrij en verder ontspannen.
Nu vraag ik me af, zou een omgeving op die manier in een paar weekjes dat verschil maken, daar bergen, veel groen, veel ruimte, hier thuis weinig ruimte, buren op ons lip.

Of kan het als je gevoelig bent al optreden door de wissel, vakantie, weer thuis, afscheid nemen locatie, loslaten, weer richting werkritme , aclamatiseren?
Ik ben doodmoe.

En ik vroeg aan mijn man zou het niet in het huis zitten? Omdat het zo opvallend is. Gelijk klachten.
We hebben wel een huis waar ik me fijn voel, ook weer blij er te zijn. Maar mogelijk is er toch iets wat me een uitputtend gevoel geeft.. misschien wennen aan prikkels? Geen idee.

Mijn jongste dochter is ook al twee nachten om half 3 wakker. Maar normaal raak ik daar niet doodop van, en slaap daarna gewoon weer verder. Ze dacht dat er iemand op haar kamer was. Mogelijk ook aclamatiseren. Of
misschien wordt ik daar onbewust moe van.
Dat er meer in de lucht zit dan ik denk, en het nu opvalt? We hebben wel dingen gehad in huis in het verleden, maar misschien wen je eraan, dat dat energie kost? En heb je niet door dat daar ook moeheid vandaan komt?

Of zou het kunnen zijn dat mijn collegas al weer van alles willen vragen, weten dat ik er bijna weer ben? En ik dat voel. Me nu al moemaakt?

Mijn vraag dus eigenlijk. Hoe ervaren jullie als gevoelige mensen een terugkomst van vakantie. Moe van de reis kan natuurlijk, maar als je al bijgeslapen hebt.

En hoe ervaren jullie de energie in je huis? Is het mogelijk dat ondanks,dat je je er fijn voelt er toch iets is wat je doodop maakt? Het zei iets in de lucht of andere reden?
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
Er kunnen natuurlijk meerdere energieën aanwezig zijn, of door vermoeidheid van de vakantie een net lagere trilling die ineens door komt. Bergkristal kan hier een oplossing bij bieden.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
In je vakantie leef je, als je in de buitenlucht bent, al in een totaal andere omgeving met andere luchtdruk, luchtvochtigheidsgraad, noem maar op. Maar tijdens je vakantie is ook het stukje "moeten" weg, dat volgens mij toch onbewust ook op ons doorwerkt al denk je vaak er geen last van te hebben. Natuurlijk blijft zorg voor het gezin een nimmer afnemende prioriteit, maar ook die beleef je dan anders.
Nu moet je weer terug in het dagelijks programma, het dagelijks ritme. De mensen in je directe omgeving die daar weer dingen aan vastknopen, zoals je collega's of houdt dat je onbewust al bezig.
Nu ben je weer in een stad waar ook de buitenlucht anders is dan in de vrije natuur.
Ook als je geen verplichtingen hebt, dan is het ook een soort van afbouwen waar je was, omschakelen.
Ik moest meestal een week weer wennen en dan zat het ritme er wel weer in maar die eerste week zit alles van daar nog zo tussen je oren, soms zo erg dat het haast een soort van heimwee gevoel geeft.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Bedankt voor jullie antwoorden.
Ik wacht het af.
Mijn standaard lichamelijke toestand is meestal wel veel moe en klachten van nek en benen en dergelijke. Benauwd. Maar dat hoort dan ook bij dat ziektebeeld dat ik heb.
Ik had het daar alleen niet, terwijl het lichamelijk meer klimmen is dan hier. Ik heb het ook niet benauwd gehad, en thuis weer wel.
Misschien is er mogelijk iets in de luchtvochtigheid?
Doordat ik wat mankeer link ik de moeheid altijd wel daaraan, maar ik vond het nu zo apart, dat het wegwas en nu er weer is.
Eigenlijk zit ik dus nu weer in hoe ik me over het algemeen voel qua energie, en daar had ik energie.
En dat baart me dan wel zorgen dat ik denk, ik dacht steeds dat het mijn gezondheid was met verklaarbare klachten voor wat het is, maar is het dan niet de plek?
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Vergeet het andere klimaat niet.
Er zijn veel mensen die juist om die reden op latere leeftijd naar het zuiden trekken omdat zij daar lichamelijk baat bij hebben. Maar ik kan mij voorstellen dat dit voor gezondheidsgerelateerde klachten hetzelfde effect kan hebben. De combinatie van alles.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
De zon schijnt dan voor mij niet goed te zijn, dan verzwakt alles nog meer, extreme kou ook niet. Maar ik had er nu niet zo een last van daar met de warmte.

Ik zal overigens een Bergkristal proberen..
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Geheel niet toevallig bekeek ik onlangs de wijk waar jij woont op google maps. En het viel me op dat het een lichte wijk is. Veel lichter dan soortgelijke wijken in andere, grotere steden. Je hebt natuurlijk wel overal in de steden WiFi en je hebt overal electrosmog. Met WiFi in mijn huis ging ik gelijk onderuit, maar electrosmog valt niet op. De WiFi heb ik mij huis uitgegooid en sinds de electrosmog verminderd is functioneer ik steeds beter.
Het laatste wat ik heb weggedaan is de electrische repeterende wekker in mijn slaapkamer. Aanvankelijk wilde ik die niet kwijt. Ik dacht dat het niet zo erg was, ik sliep immers al sinds mijn 14de met zo'n ding naast mijn hoofd, dus dat kon niet erg zijn. Onlangs was ik aan het vasten en toen voelde ik de schadelijkheid. Nu heb ik een wekker op batterijen. En het scheelt echt.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Dat zal vast niet toevallig zijn Silver.
Wat bedoel je precies met lichter?
Dat er dan gemiddeld minder in lucht zit?
Ik kan daar ook eens beter naar kijken naar apparaten.en wifi.
 

aprilbloesem

Bekend lid
Forum lid
ik herken het gedeeltelijk wel, Muriel.
Als ik bijvoorbeeld een dagje weggeweest ben ( doe ik wel eens - beetje hobby, met de trein weg), dan heb ik onderweg veel indrukken, veel mensen, de trein rijdt, maak me druk of ik de trein niet mis.... maar ook heel veel leuke dingen, pracht uitzicht vanuit de trein, vaak leuke contacten met mensen. Dan ga ik op plaats van bestemming lekker 'mijn ding doen' ( naar mooie dingen of interessante dingen kijken in een museum, naar een dierentuin waar ik van de dieren en de natuur geniet...letterlijk nergens aan denken behalve aan wat ik zie, merk voel en proef, soms gewoon lekker stil zitten op een bankje en wegdromen).
Daar kom ik helemaal van bij.......héérlijk vind ik dat......

En dan kom ik weer thuis....... en dan voel ik - alles weer terugkomen (mijn geschiedenis/gevoel hier).

Het heeft me wat lucht gegeven, maar als ik dan hier ben voel ik me weer moe (zelfs een beetje extra na zo'n dag) en voel ik me weer min of meer opgejaagd - alle ''verantwoordelijkheden'' liggen nog steeds op me te wachten en ik voel mijn lichaam extra (en natuurlijk komt dat doordat ik mij meer ingespannen heb, veel gelopen heb - en al helpt de rollator mij dat vol te kunnen houden....het is zeker extra inspanning).....
en heb ik echt wel een paar dagen nodig om weer bij te komen.....

Misschien is het voor jou ook dat stukje......met vakantie, dan ben je er echt even helemaal tussenuit - alles is anders - je hoeft niet na te denken over bepaalde dingen - alle indrukken zijn mooi, leuk, anders.......
en als je terug bent, dan is alles er nog steeds zoals het eerder ook was (letterlijk voel je dat dan ook weer daar hoef je vaak je best niet voor te doen, je herinnert je het en ''pakt het zo weer op'' op een onbewust niveau )...

Het werkt voor mij niet als ik hier naar de plaatste park ga, bijvoorbeeld....... op de een of andere manier heb ik dan wel de letterlijke afstand nodig om alles echt zo los te kunnen laten......en me dan weer zó te voelen als ik terugkom.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Bedankt voor je antwoord April bloesem. Ik ben er inmiddels weer achter dat het en een stukje onbewuste controle is, de omgeving willen overzien, vanuut eerderee situaties die ik thuis meer heb.
En combinatie stukje hooggevoeligeid vakantie, omgeving met ruimte en natuur.

En mijn gids gaf aan dat het los daarvan in voeding zit.
Omdat we het brood daar niet lekker vonden aten we elke dag flink ei erop.
Normaal eet ik dat minder. Gids zei dat ik dat eiwit en vitamine d gehalte nodig heb. Ik heb geen tekort maar het hielp wel.
En ik moest meer zielvoeding zoeken, die ik daar meer had. Uitdaging, avontuur.
Dus ook wat je schrijft, ergens anders leeft het op..
Ik doe leuke dingen maar volgens Gids moet er iets komen in wat iets gaat geven en met een bepaald doel te maken heeft. Ik moest ook meer schrijven om dit aan te wakkeren.
 
Laatst bewerkt:

wolf robe

Bekend lid
Forum lid
Ik herken het wat je schrijft Muriel. Ik ben maandag doodop thuisgekomen. Niet vreemd, aangezien ik om 2:00 's nachts ben gaan rijden, en ik kwam om 12:00 thuis. Beetje bijgeslapen dacht ik, maar sindsdien ben ik bekaf. De hele tijd het gevoel te moeten overgeven, hoofdpijn, wel honger maar geen eetlust.... Bleh!
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Je bent ook met een andere energie naar huis gereden dan dat je in feite had gehoopt wolf robe . Ook dat doet wat met je. Het loopt niet zoals je had gehoopt en duidelijkheid is er ook niet. Daarnaast is het mijn persoonlijke ervaring dat als je een nachtje doortrekt dat dat prima gaat, maar de dag daarop volgend komt dan de klap en kun je zelfs vaster dan ooit slapen. Je hebt het in feite dubbel zwaar.
 
Bovenaan