fran123

Bekend lid
Forum lid
tijd geleden eens iets gelezen over elfen , trollen en salamanders of zo die de natuur en de planten zouden helpen , geloven jullie hier in ? hebben jullie dat al in levende lijve gezien in het echt in werkelijkheid ?

sorry als dit onderwerp niet in de juiste kolom staat , maar vond niet direkt een ander geschikt vak
 

May

Bekend lid
Forum lid
Ja ze bestaan zeker. Ik heb ze zelf niet gezien maar mijn dochters wel, en dat was gen fantasie.

Ik stond er bij, toen mijn jongste dochter (toen plm. 9 jr.) zo'n natuurwezen zag. Dat ging zo: Wij kwamen thuis, mijn 2 dochters en ik. We betraden onze tuin via de achterzijde. Ineens bleef ze stokstijf stil staan en zei: Hee daar ligt een poppetje.
Ik keek even die kant op, waar ze keek, en zag niks. Zij bleef staren, ik keek nog eens. Dacht dat het een playmobile poppetje was waar ik overheen keek.
Toen zei ze: Hee nu vliegt hij weg!

Toen het "poppetje" weg was, zei ze dat ze een elf had gezien. Hij lag te slapen en ineens werd hij wakker, stond op, begroette haar en verdween weer. Ze omschreef ook z'n kleding. Ze heeft hem ook getekend.

Tot die tijd geloofde ik er niet in. Maar dit was niet in scene gezet, dit was echt. Vanaf toen wist ik, dat ze inderdaad bestaan. Mijn dochters hebben ook weleens kabouters gezien, op hun slaapkamer.
 

jellicles

Bekend lid
Forum lid
Voor mij bestaan ze wel degelijk, ik 'zie/voel' ze middels hun energie..Luchtig, sereen als het om feeën gaat,speels en licht/vrolijk als het elfenenergie is, warm en laag bij de grond als het om de vuursalamander gaat, stevig aardend als het om de aardwezens gaat. En soms via Orbs, en wanneer het sprookjes uur is kan ik het ook als gekleurde energievelden zien.
 
A

Anonymous

Gast
Nee, ik geloof er totaal niet in.
Eerst zien en dan geloven, is mijn motto in deze.
 

Fiana

Bekend lid
Forum lid
Ik kan ze zelf niet zien, maar ik voel ze wel. Ik heb mn sterk iets met de fairy, minder met trollen, kabouters en vuurspirits.

Angelina
 
A

Anonymous

Gast
moyra zei:
ja ze bestaan natuurwezens. evenals wij :-D
En waarom ziet de één ze dan wel en de ander niet?
Als ze bestaan, dan zou toch in feite iedereen ze moeten zien, hoe klein ze ook zijn.
Want insecten ziet een ieder van ons toch ook.

Dus nee, ik geloof er niet in.
 
A

Anonymous

Gast
Yeps. Ik geloof hier in aan alle kanten. Ik heb gehad dat elven en natuurwezentjes heel veel negatieve shit uit mijn aura weglepelden na een healing. Ik kon ook gewoon voelen dat ze het letterlijk uit mijn aura opschepten wat er los kwam na een healing. Ging echt met hapjes. Ze waren gedurende drie nachten toen bij mij.

Kabouters vind ik grappig, een heel ander volkje. Meer persoonlijkheid vanuit zichzelf. Een stuk aardser. Zij hebben inderdaad ook altijd kruiwagentjes of zaagjes bij zich. Elfjes zijn veel meer vanuit hun eigen energie en zie ik bijvoorbeeld nooit gereedschappen dragen. Wel altijd bij bloemen, bomen, plantjes etc. Kabouters hebben veel meer een doe-menselijke energie in zich. Elfjes zijn fijner ingesteld en meer op de natuur ingesteld en in het wezen van de planten, aarde en bomen. Terwijl kabouters werkelijk echt nog in een groepje leven met elkaar, echt een soort van dorpje vormen onderling met elkaar. Dat werkt bij de elvengemeenschap anders.

Trollen heb ik ook ervaren. Grappige voor mij is dat ik alleen kleine trollen zie, voel en ervaar. Van zo ongeveer 20 cm, hooguit 30 cm. Terwijl mensen heel vaak trollen ervaren als groter. Ze schijnen ook vrij groot te zijn. Maar ik heb alleen maar kleine trollen. Ik had eerst een weerstand op trollen, maar hoe dat volkje nu met elkaar samenwerkt, dat weet ik dan ook nog niet. Maar dat is ook echt een gemeenschap die zich vormt met elkaar in kleine clubjes.

Edith
 
A

Anonymous

Gast
Lia zei:
moyra zei:
ja ze bestaan natuurwezens. evenals wij :-D
En waarom ziet de één ze dan wel en de ander niet?
Als ze bestaan, dan zou toch in feite iedereen ze moeten zien, hoe klein ze ook zijn.
Want insecten ziet een ieder van ons toch ook.

Dus nee, ik geloof er niet in.

maar niet alle insecten zien ons, ze staan dan op een 'andere level'. let er maar eens op.
en zo kan het ook mensen vergaan, sommigen zien/voelen de natuurwezens en sommigen (nog) niet.
heeft ook te maken met hoe open of breed jezelf kunt openstaan/kijken en niet maarzo alles uitsluit. wat natuurlijk ook weer niet wil zeggen dat je alles maarzo voor zoete koek moet nemen.
 
A

Anonymous

Gast
hmz. ergens hoorde ik de uitspraak dat als wij als mensen niet meer zo veel negatieve lasten bij ons zouden dragen dat de insecten dan ook niet meer zouden hoeven te bestaan....
 
A

Anonymous

Gast
Edith An Ra zei:
hmz. ergens hoorde ik de uitspraak dat als wij als mensen niet meer zo veel negatieve lasten bij ons zouden dragen dat de insecten dan ook niet meer zouden hoeven te bestaan....

mss, mss ook niet. wel staan bepaalde insecten (volgens de symbolieken uit een boek van C. Beerlandt) voor irritaties en als je hier aan werkt, er geen 'last' meer van zult hebben. heeeel beknopt gezegd. en dan zeg ik...ja je zou gelijk kunnen hebben. (k)
 

Fiana

Bekend lid
Forum lid
Vind ik een beetje simpel gesteld, Lia. Ik kan bijv. ook geen aura's of chakra's zien, wel voelen. Ik kan er ook op healen en dan "zie" ik ze vaak wel, maar niet met mijn fysieke ogen. Anderen zien ze weer wél met hun fysieke ogen en kunnen ze ook voelen. Weer een ander kan ze noch voelen, noch zien.
Waarom kan de een communiceren met overledenen en de ander niet? Bestaan die overleden zielen dan ook niet? Snap je wat ik bedoel. Het hangt niet van het onderwerp af ( bijv. elfjes, natuurgeesten, aura's, entiteiten enz.), maar van de ontwikkeling van de waarnemer zelf of je het wel of niet waarneemt én hoe je het waarneemt: de één is helderhorend en zal dus nooit iets zien. De ander is helderwetend en zal nooit iets zien noch horen, enz. enz.

Edith, arme insectjes! Dus als ik het goed vat, zetten insecten onze negatieve energieën om???? Net als trollen dus, haha

Moyra: irritaties??? Misschien moet ik dat boek toch eens kopen, al veel over gehoord! Ik vind alle kriebelende, kruipende insecten en beestjes ongelofelijk vies of eng. Vroeger als kind niet, maar de laatste jaren wel en dat lijkt hoe langer hoe erger te worden eigenlijk.
Kun je er nog wat meer over uitleggen? Ik ben nieuwsgierig!


Angelina
 
A

Anonymous

Gast
Maar zijn de natuurwezens dan ook "geesten", hebben ze geen fysiek lichaam?
 

May

Bekend lid
Forum lid
Lia zei:
moyra zei:
ja ze bestaan natuurwezens. evenals wij :-D
En waarom ziet de één ze dan wel en de ander niet?
Als ze bestaan, dan zou toch in feite iedereen ze moeten zien, hoe klein ze ook zijn.
Want insecten ziet een ieder van ons toch ook.

Dus nee, ik geloof er niet in.
Nee, want niet iedereen is in dezelfde mate helderziend. Zij leven in een andere dimensie en zijn fijnstoffelijk. Daarom kan niet iedereen ze zien.
 

Fiana

Bekend lid
Forum lid
Gompie, goeie vraag, haha. Als ik vanuit mijn eigen weten antwoord, net zoals May al zei: ze zijn fijnstoffelijk, dus is het antwoord "nee", niet zoals wij in ieder geval. Dan moet je echter ook weer een onderscheid gaan maken tussen de verschillende wezens. Vuurgeesten (voorheen altijd salamanders genoemd) staan in principe het verst van ons af, die zijn het meest "etherisch" of fijnstoffelijk. Als ik het goed heb zijn de sylfen daarna het "dunst" (lucht) en dan de undinen (water) en dus de aardgeesten het grofstoffelijkst van deze rij.
Wat de fairy betreft heb ik altijd begrepen dat ze zich alleen laten zien aan mensen die er open en klaar voor zijn. Zij zijn vaak niet zo happig op contact met mensen, om wat er in het verleden is gebeurd, daarom is de kloof tussen onze werelden ook zo groot geworden. Omdat meer en meer mensen zich ermee bezig houden, ze voelen, zien enz. en ook weer energiewerk met ze doen, wordt die kloof langzaamaan weer dichter. Feitelijk is het een andere dimensie en als we er niet meer in "geloven", onszelf er dus voor afsluiten, dan verdwijnt dus ook het contact met die dimensie.
Zover ik weet laten ze zich aan ons zien op een manier die ons brein kan bevatten. Ik spreek nu dan puur over de fairy, omdat ik daar zelf het meeste affiniteit mee heb. De andere wezens heb ik minder mee gewerkt.
Misschien is dit een leuke voor je, om gewoon eens zelf meer te voelen en ervaren: elke natuurplek heeft zijn eigen spirit of place, een soort guardian. Je kunt vóór je een bepaalde plek betreedt eens gronden, zakken met je energie (je buik in zeg maar) en dan proberen contact te maken met de spirit of place. Vraag hem/haar om toestemming om de plek te betreden. Als je echt open bent, kan het miraculeus zijn wat je dan gewaar wordt. Je kunt zo gewoon "weten" dat je heerlijk daar kunt gaan wandelen/zitten/mediteren of wat dan ook, maar evenzogoed kun je door krijgen dat je beter een andere keer terug kunt komen. Als je dit zo eens vaker doet, ook op verschillende plekken, zul je ook voelen dat de ene plek heel anders aanvoelt dan de andere. Zo kan er bijv. een mannelijke, Pan achtige waker zijn, maar ook een vrouwelijk, lieftallige fee-dame. Door zulke simpele dingen eens gewoon te gaan ervaren en voelen, open je jezelf voor deze dingen, ervaar/voel/zie je ook de dingen op die plek ineens héél anders! Echt waar, probeer maar eens, heel niet moeilijk, maar wél heel leuk!
Of voel eens een boom. Hoef je niet eens fysiek te doen, maar gewoon vanuit je intuitie, je weten. Voel eens een eikenboom en voel eens de energie van bijv. een els. Zeker weten dat je gewaar wordt dat die héél anders voelen! En door dat soort leuke "spelletjes" te doen, breng je jezelf dus al dichter tot de natuurwezens, word je er opener voor. En zelfs al geloof je er niet in, het is toch gewoon leuk om de verschillende energieën van de natuur te voelen. Hoef je geen Merlijn voor te zijn :)
Wat ook heel leuk is: grond jezelf eens op verschillende plekken en voel het verschil in/van de grond eens (in je aarding). Een plek aan het water voelt bijv. heel anders dan een plek in het bos. En het ene bos of het andere voelt óók weer anders. En door die dingen te doen werk je dus niet direct gericht met natuurelementalen en zo, maar omdat je toch met de aarde en natuurenergieën bezig bent, toch ook weer wél.
Maar het belangrijkste is nogmaals dat het gewoon léuk is om dit soort dingen eens te ervaren.

Angelina
 
A

Anonymous

Gast
Natuurwezens hebben een etherisch lichaam. Veel cliënten van mij hebben een vorig leven gezien waar ze een elf, een zeemeermin, een trol, een fairy, een kabouter, enz. waren. Ik ben zelf een fairy geweest voordat ik een mens werd. Ze hebben me allemaal geschilderd hoe gelukkig en vredig ze waren. Niemand wilde weg van die wereld gaan. Ik heb zelfs een meisje gehad dat alléén één leven heeft gehad vóór dit leven. Ze was een fairy en toen haar gids haar weg trok van de bos waar ze woonde, werd ze boos en ongelukkig en gedurende een half uur schreeuwde ze onder hypnose dat ze niet weg wilde... Ze moest de aarde en de nieuwe energiën helpen bijwerken en daarom moest ze als mens terugkomen en nu begrijpt ze het.

Bij een ander geval had de gids van een ander meisje haar in een vorig leven zes elfjes aan haar aura gehecht. Ze hielpen haar minder serieus en meer speels te worden. Ze heeft die elfjes nog steeds, maar tijdens de sessie zei hij dat drie van hen weg konden, dat ze nu alléén maar 3 nodig had!

Bij een ander geval wilde een natuuwezen graag menselijk worden en daarom heeft het mijn cliënt tijdens 3000 jaar in zijn incarnaties geholpen. Hij had in die incarnaties een boze entiteit in zijn aura en het natuurwezen beschermde hem. Ik heb die entiteit nu naar het licht geleid en het natuurwezen heeft het recht gekregen om mens te worden.
 

Alucard83

Bekend lid
Forum lid
Ik zie ze voor het eerst en zit nu wel 8jr in mijn spirituele ontwikkeling.. elfjes en eenhoorn al eerder ontmoet en kennisgemaakt, maar een kabouter nog niet hoor. Er waren zeker een stuk of 6. Ze hielpen me met een healing. Nou weer iets nieuws
 
Bovenaan