Love

Actief lid
Forum lid
Heel mooie boodschap lieve Pendel en oh zo waar , maw doe je eigen ding en laat je niet "mis/ leiden" door de mening van anderen!
Succes !

Love :(HRTS):

(Bewerkt wegens dubbel citaat ~Pendel)
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Samm

Bekend lid
Forum lid
Enorm mooie boodschap! Ik heb ook heel bewust gezocht naar dit onderwerp, omdat ik vandaag iets op social media wilde delen, maar dit uiteindelijk voor mijzelf heb gehouden. Dit omdat ik zo gelukkig was, maar ik wist dat andere mensen dit geluk van mij af zouden kunnen nemen.
Ik heb namelijk heel veel moeite met de meningen van anderen en ik ben hier heel gevoelig voor. Gevoeliger dan ik zou willen zijn.
Hierdoor ben ik mij steeds meer gaan afsluiten van mensen.

Bijvoorbeeld: Ik ben een natuurmens, ik hou van dieren en ik kan heel goed met planten.
Geen wonder dat ik in een Jungle leef. Men vind het lastig om te zien dat er zoveel dieren bij mij binnen zitten en iedere keer krijg ik de vraag of ik niet teveel planten heb. 's Avonds heb ik Zazoo los vliegen in huis. Zazoo is geboren in een broedmachine en sliep als kuiken in een mandje, op het kastje naast mijn bed. Toen Zazoo leerde vliegen, sliep ze beneden in de huiskamer. Ondertussen heeft ze een eigen voilere waar ze voldoende meters heeft om te vliegen. Toch komt ze nagenoeg iedere avond bij ons binnen. Zazoo vind het namelijk enorm leuk om met mij te spelen en om met mij te kletsen (die geluiden die er uitkomen). Het allerleukst vind ze nog om op de bank en de eetkamerstoelen te springen.
Ze heeft de vrijheid om te vliegen, iedere dag krijgt ze haar eten op een presenteerblaadje en ze heeft constant het gevoel van veiligheid. Kortom een relaxt leven zonder te hoeven overleven en hierdoor de vrijheid om bezig te zijn met spelen. Want ja Zazoo speelt: met mij en met de katten.
En toch vinden veel mensen dat ik Zazoo los moet laten in het wild, dit gaat hij niet overleven. Onderaan het beeld waar ik zo gelukkig van werd en eigenlijk wilde delen.

Ondertussen vind ik het niet prettig om bezoek te krijgen en is mijn huis echt mijn is een afgesloten oase van de grote buitenwereld. Enkele mensen kan ik in mijn omgeving accepteren.

Ik vertel niet teveel over mezelf tegen anderen mensen en vrienden maar beperkt toe in mijn leven en kennen alleen een beknopte versie van wie ik ben. Ergens vind ik dit jammer, maar hoe meer je jij bent, hoe meer en vaker mensen hier iets van vinden. Het lukt mij niet om mij hier vanaf te sluiten helaas.


--- Dat wil niet zeggen dat ik vind dat uilen beter af zijn in gevangenschap en zeker moeten de uilen die in het wild geboren worden, in het wild blijven leven. Maar ik geloof ook echt dat een uil in gevangenschap een heel gelukkig dier kan zijn, zolang de leefomstandigheden optimaal zijn. En zo is dat met ieder (huis) dier.

20200424_222603.jpg
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Wat een prachtige foto. Herken ik in Zazoo een kerkuil? Uilen vind ik bijzondere dieren en kerkuilen zijn belangrijk in het symbool van vroedvrouwen. De vroede vrouw oftewel de wijze vrouw. De verloskundige die bijstaat aan het begin van nieuw leven. Toen ik dat jaren geleden hoorde vond ik dat ook al zo bijzonder.
Ik hou erg veel van dieren, ongeacht soort, maar uilen vind ik super bijzonder en zo prachtig als je daar dan een band mee mag opbouwen. Ik zeg bewust "mag" want nooit wordt in de band met een dier iets afgedwongen, het is een klik, Het is er gewoon of het is er niet, een onzichtbare wisselwerking van de energie. Inmiddels ben ik er ook van overtuigd dat dieren op je pad komen voor een persoonlijke reden, zoals de betekenissen van krachtdieren ook vaak laten zien en soms herken je die reden pas later. Maar het is altijd bijzonder. Ik had ooit zo'n band met een kraai en al die herinneringen koester ik, ze zijn en blijven bijzonder en doen soms meer dan mensen voor je kunnen betekenen.

Teveel planten in je huis? Waar dan? Heerlijk juist zoveel groen om je heen. De kamer op de foto ademt rust uit. Heerlijk. Ik heb er nu wat minder in de woonkamer omdat de ruimte me ontbreekt maar planten doen veel voor je woonomgeving. Als jij je daarin goed voelt, dan is het kennelijk goed. Lekker naar je eigen gevoel luisteren.
 
Laatst bewerkt:

aprilbloesem

Bekend lid
Forum lid
Oh, Samm , jij geluksvogel met je prachtige Zazoo (en Zazoo met jou ;)).

Natuurlijk hebben mensen daar een mening over, vraag het aan 10 mensen en ze zullen je alle 10 vertellen hoe zij er over denken (en vooral wat jij allemaal niet goed doet ...net of sommige het nodig hebben om te laten zien dat zij ' het wel goed weten hoe te doen, te reageren, te vinden hoe het zit').
Maar het lastige daarvan is, zodra jij daar zo bewust van bent....zal het ook vaak moeilijk zijn om ''te geloven'' dat een ander het accepteert (of als ze het gedeeltelijk accepteren, leuk vinden of er mee eens zijn).
Pas op, iemand kan ook uit een gevoel (zou ik makkelijk kunnen doen omdat ik bijvoorbeeld niet zo goed ben met planten ) 'goh, wat een planten, is dat wel handig om er zoveel te hebben?'... terwijl ik er dan alleen maar het beeld van mij zelf heb, die aan het redderen is met die planten.....en jammer genoeg redden ze het niet.....en dat vind ik altijd zo zonde (zo jammer en verdrietig), het zou op zo'n moment niets met jou of jouw huis te maken hebben.

En ja, als jij iets deelt op social media......nodig je mensen uit om daar hun mening over te geven (en dat doen sommige heel graag - erger ik me mateloos aan, trouwens ).

Geniet van je prachtige jungle en Zazoo.

Ik loop zelf ook regelmatig tegen dit soort dingen aan. En het is altijd mijn eigen gedachten - mijn eigen angsten die er met mij vandoor gaan.
Schuldgevoel.....ik heb twee katten, bijvoorbeeld. Die groeien hier niet op , naar de norm (zoals het asiel vind dat het ''hoort'' , zoals andere mensen verwachten zoals je met katten omgaat). En soms voel ik me daar zo schuldig om.... en heb ik zo het gevoel dat ik ze te kort doe.
En zeker weten, als ik het een ander vraag, zullen ze dat beamen.
Tot ik dat schuldgevoel weer los kan laten en weet, zie waarom het zo gaat met deze twee aparte donders (en weet ik eigenlijk wel, dat als ze bij iemand anders terecht waren gekomen, ze daar allang niet meer gewoond hadden - zoals onze bitch dame, 19 jaar oud en de eerste jaren van haar leven had ze al 3 baasjes gehad)........

Ik geloof dat voor alle individuen om aarde het zelfde geldt.......we zijn er niet voor niets, en we komen niet voor niets bij elkaar ;).
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
En ja, als jij iets deelt op social media......nodig je mensen uit om daar hun mening over te geven (en dat doen sommige heel graag - erger ik me mateloos aan, trouwens ).
Hier nog één ... vrijheid, blijheid. Iedereen is uniek, gun de posters dat dan ook! De ontvangers mogen er kennis van nemen, mogen er met hun eigen gevoel iets mee doen, maar dat beperkt zich dan tot henzelf en over henzelf, punt.

Ik geloof dat voor alle individuen om aarde het zelfde geldt.......we zijn er niet voor niets, en we komen niet voor niets bij elkaar ;).
Precies, mens en dier zijn op aarde om ons en elkaar iets te leren, aan ons toe te voegen. Wat we van elkaar te leren hebben is alleen niet altijd gemakkelijk te zien, maar het zet ons aan tot groei.

Prachtige avatar overigens aprilbloesem :)
 
Laatst bewerkt:

Silver

Bekend lid
Forum lid
Oh Samm, wat een prachtige vogel. De planten die ik op de foto zie, die staan er ook prachtig en tevreden bij.

Ik begrijp dat je het moeilijk hebt met de mening van anderen. Ik kan daar ook slecht mee omgaan. In deze wereld weet iedereen altijd hoe je je leven moet leven. Ze weten het allemaal beter dan jij.
Ik zou wel graag met zo'n mooie vogel een keertje kennis willen maken. En misschien voelen die betweters dat ook.
Je hebt prachtige talenten, waar mensen misschien een beetje jaloers op zijn. Maar bedenk je dan maar dat mensen voor hun talenten altijd hard gewerkt hebben in dit leven of in vorige levens. Je hebt dus je eigen talenten gecreëerd. Daar mag je dus gewoon trots op zijn.
 
Bovenaan