Linda

Bekend lid
Forum lid
Graag zou ik de ontbrekende informatie en de gebeurtenissen van jhk uit zijn vorig leven aan willen vullen. De vele jaren die we met late telefoongesprekken en via msn hebben gehad gaan hieraan vooraf voordat hij daadwerkelijk naar Frankrijk kon gaan. Mijn doel hiermee is voor ons alle twee dit hoofdstuk af te kunnen ronden.

Omdat het om zoveel informatie gaat probeer ik het zoveel mogelijk in gedeeltes te zetten en in de volgorde waarin de beelden/namen/jaren zijn vrij gekomen. Als er vragen zijn stel ze gerust.

Om bij het begin te beginnen vanaf 2006 begon de aller eerste verbinding met het vorig leven . Als aanleiding dat jan een steeds terugkerend beeld had in het ziekenhuis te liggen met verband maar niet in deze tijd. Op dat moment was alsof ik in een soort tijd capsule zat.

Al snel kwamen we in engeland terecht. De bewuste avond voordat ik zou gaan trouwen met mijn 'fransman'. Maar wille het dat mijn harts vriendin van toen ook een oogje op hem had. En hij koos voor haar. Heb ze toen ook betrapt in mijn slaapkamer. Schreeuwend heb ik ze uit huis gezet, in de stromende regen ,modder overal. Ik ben naar binnen gegaan om de cricketbat onder de kapstok weg te halen om vervolgens hem compleet te bewerken met de bat. De rest van de familie kwam natuurlijk ook buiten. Mijn beste vriendin wilde hem natuurlijk beschermen door de bat uit mijn handen te pakken. Op dat moment wilde ik haar te lijf gaan en werd tegen gehouden door mijn oom (mijn man in dit leven). En zo is jan (mijn fransman) in het ziekenhuis beland met " littekens "overgehouden in dit leven door een bepaalde vergroeing in zijn ruggegraat die ik exact kon omschrijven op welke plek.
 

Linda

Bekend lid
Forum lid
Na deze eerste beelden, emoties en informatie was de poort open en in de jaren erop kwam er steeds meer binnen. Door mijn genoemde details kon jan met zijn computer ervaring oa de plaatsnamen opzoeken.

Onze 1e ontmoeting :
Mijn naam was toen Charlotte (Lotte werd ik door iedereen genoemd )en ik kwam uit een zeer welvarend gezin en kon ook elke opleiding doen die ik wilde. Dat was voor mij ballarina worden en ik was er erg goed in zodat ik op het aller hoogste niveau danste.

De 1e keer dat ik mijn 'fransman' ontmoette was op straat in Londen vlakbij de universiteit waar hij zijn studie volgde. Door niet op te letten botstte ik op 'hem' en zijn vriend. De eerste oogopslag en voor beiden te spreken opslag verliefd. Ik heb hem en zijn vriend uitgenodig om te kijken bij de voorbereiding voor mijn grootste opvoering .

En daar zat 'hij' dan met zijn vriend ,met open ogen ,hartslag bijna te horen ,als of wij alleen waren in die grote zaal.
De dagen erna werd onze band steeds heftiger en hechter.
Ik zag onderwijl dat 'hij' met mij een relatie had ,z.n oog niet verloren had aan andere vrouwen. 'Hij' heeft er ook vele gebroken harten achter gelaten toen wij een vaste relatie kregen.

Met veel ups en downs wilden wij na zo.n 3 jaar gaan trouwen. En daar speelt dan het bovenste gedeelte af.
 

Renate

Bekend lid
Forum lid
Hey Linda,

Weet zeker dat Jan het fijn vind dat jouw verhaal hier nu staat.
Ik weet hoe belangrijk dit voor hem was.

Liefs Renate
 

Linda

Bekend lid
Forum lid
Terug naar jhk zijn jeugd:

Dan ineens doordat we er al snel achter kwamen dat hij uit frankrijk kwam, beelden door vanuit zijn jeugd van toen.
Voordat ik er verder schrijf wil ik wel noemen dat dit heel confronterend was voor mij. Omdat het intense gebeurtenissen bevat waarin mishandeling en misbruik voor komt.

Zelf ben ik slachtoffer van mishandeling en misbruik.
Daardoor herkende ik ook direct wat er toen zich heeft afgespeeld maar heb ook tevens daardoor mijn verleden kunnen verwerken.
Dit stuk heeft ook het langst geduurt bij mij om het te vertalen naar jan omdat het niet uit te leggen valt met welke emotie het gepaard gaat.

Als eerste begon het met beelden uit de omgeving, " herkenningspunten " zodat jan het op kon zoeken via zijn computer. Doordat hij plaatsnamen opnoemde die herkende kreeg ik een soort stroomschok. En wisten we dat we goed zaten.

Ik leerde mezelf om tijdens de beelden, soms volledige gebeurtenissen ,veel details te bekijken, het dagdeel, soms geuren ,maar ook details van de woning die het huis zo uniek maakte.

Het gezin woonde met vader,moeder,zoon (Jan) en grootvader (vader van zijn vader )in 1 huis. Opa had dan ook het meeste gezag in huis. Het huis was nl van hem. Hij deed veel duistere dingen wat het licht niet kon verdragen. Voor zijn zoon was hij niet zachtaardig maar voor de kleinzoon (jan) was hij keihard.
Zijn kleinzoon was een " slappeling" volgens opa en het moest maar tijd worden dat kleinzoon ook deel ging uitmaken in het "familiebedrijf".

Al op 5 jarige leeftijd werd kleinzoon mee genomen naar de kelder. Om hem vervolgens door opa te laten afranselen ,terwijl hij vast werd gebonden. Als het afranselen was afgelopen moest (jan) zijn eigen bloed van de vloer opruimen en met een brede lach naar vader en moeder lopen. Want anders....

In de loop van de jaren worden de mishandelingen steeds onmenselijker en ook komt misbruik voor. Ik laat de details achterwege...maar het zegt genoeg. Ook neemt opa steeds meer mannen mee om zijn kleinzoon te laten inzien hoe je een harde zakenman wordt.

1 incident vergeet ik nooit weer. Er was 1 man die zich wat op de achtergrond hield (niemand durfde tegen opa in te gaan ,ze wisten dat hij in staat was om te moorden) . Deze man bouwde een 'bizarre' maar verzorgende band op met de kleinzoon (jan). Hij bleef bij de jongen om z.n wonden te verzorgen, te troosten en ze begrepen elkaar.

Opa had al een vermoeden dat deze man en kleinzoon een speciale band hadden maar kwam er ook achter dat ze samen een plan hadden gemaakt dat kleinzoon kon vluchten om ergens anders een leven op te bouwen waar opa hem niet kon vinden.
Niet lang daarna heeft opa die man doodgeschoten (die zie ik op de foto die ( jhk) toen heeft geplaatst) .

http://jhk.gouwepeer.nl/download/file.php?id=148&mode=view
 

Linda

Bekend lid
Forum lid
Vervolg jeugd jhk :

Nadat de foto van het huis geplaatst was (link staat hier boven) op dit forum was de doos van pandora geopend.
Als een vloedgolf kwam er veel informatie. Het was met tijden soms zo sterk dat zelfs de allerkleinste details niet onopgemerkt bleven.
Zoals het huis, waar de woonkamer zat, de keuken, een traptree die kraakt (2e van boven), het bruine streepjes behang op de 1e verdieping,enz enz.
Ik moest deze dingen zien, en later blijkt ook waarom. Omdat deze dingen er nog waren. Het kon gecontroleert worden. Zodat jan wist dat hij in de juiste woning zat .
Ik ben toen ook nog nooit zo zeker van mezelf geweest als in die periode.

In een vogelvlucht kon ik ook de omgeving bekijken en werd gewezen op een groot rieten veld met een kanaal erdoor , als een soort slinger. Waarom weet ik nog niet maar het moment dat ik deze omgeving verken, is het herfst ,begin winter. Het is erg koud en het riet is al bruin en er ligt een soort mistdeken over het water.

Op een gegeven moment zie ik dat de kanaal zich opsplitst in 2 en komen we een klein eilandje tegen. Hierop staat een groot botenhuis ,die te bereiken is met een ophaalbruggetje vanaf het rieten veld.
1x raden van wie het botenhuis is...
Er zit een trap onder het botenhuis en loopt naar boven. Waar opa blijkbaar al zijn "zaken" afhandelt. Zo ook de man die de kleinzoon na alle gruwelijke dingen verzorgde zag zijn laatste levenslicht wegtrekken en werd in een klein vrachtwagentje vast gebonden. 1 schot werd er gelost door het hoofd en de wagen verdween in het kanaal.

Terug te komen over het rietveld. Daar stond een soort van een molen. De man die de kleinzoon (jan) verzorgde had hem verteld dat als de tijd daar is jan moest gaan vluchten naar die molen. Daar had de man een voorraad aan eten,kleding en een bootje verstopt om weg te komen. Hij sprak ook tegen jan dat als het zijn tijd was en met opa een "zaak" moest afhandelen dat jan als de sodeknetter moest gaan vluchten voor zijn leven.

Dat heeft jan dus ook gedaan maar....opa was hem te slim af en stond kleinzoon (jan) op te wachten. :shock: :shock:
Dagen erna moeten vreselijk voor hem geweest zijn, die beelden mocht en kon ik niet aanzien . Maar ik heb gezien hoe hij erna eruit zag.

Waar blijven zijn ouders zal je denken in de tussentijd....

Wordt vervolgd....
 

Linda

Bekend lid
Forum lid
Ik weet niet wie er tot nu toe dit onderwerp heeft gevolgd maar ik moet er mee stoppen voor nu. Telkens dat ik hier mee verder wil lijkt het alsof de doos van Pandora is geopend en lijkt het ook invloed te hebben in mijn prive leven (in negatieve zin). Dit vooral omdat het zoveel en soms ondragelijke energie in zit verbonden.

Ik zou het zo graag af willen schrijven maar ik moet luisteren wat mijn gevoel me in geeft voor ik weer mezelf daarin verlies.

Liefs Linda


" Het spijt me Jan dat ik dit niet voor ons tweeën kan dragen en het met je geliefde forum kan delen ...liefs Lotte"
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
Je voelt zelf het beste aan dat je beter (voorlopig) kan stoppen met het verhaal. Wie weet komt er weer eens een moment waarop je de behoefte hebt om hier mee verder te gaan. Voel jezelf vrij om het verhaal verder te vertellen op het moment dat je daar weer aan toe bent, of dit definitief te stoppen als dat beter voelt.
Hopelijk komt alles weer goed in jouw privé leven, en houd Jan vanaf de "andere kant" een oogje in het zeil.
 

Linda

Bekend lid
Forum lid
Ik vind dit gevoel , een soort van tweedeling niet meer leuk. Nu ik gezegd heb dat ik hier even ga stoppen met schrijven van het vorig leven van Jan, lijk ik enorm heen en weer gegooid te worden door emoties.
In ons contact was dit al zo maar nu voelt het precies weer zo. Ik voel me ook krachtig genoeg om dit verder af te schrijven maar op de tempo waarin ik het kan verdragen. Gevoel van dit leven en het vorig leven liggen in 1 draad geweven alleen is het andersom , jij aan de andere kant en ik aan deze kant , maar mis je met heel mijn hart maar ik moet ook om mezelf denken anders kan ik "ons" niet helpen.
 
Bovenaan