Kilijana1989

Bekend lid
Forum lid
Het is natuurlijk geen proces dat van het ene op het andere moment kan, je moet het doorvoelen. Maar de essentie ervan staat beschreven in de posten hierboven. Vasthouden aan angst werkt tegen jezelf en remt je groei. Juist door het los te laten en aan de engelen en verlichte meesters te geven en op hen te vertrouwen kan je helpen in het draaglijker te maken en zelfs bij het helen van de oorzaken van je angst of bij de stappen die je hiervoor met jezelf moet nemen. Angst dient niets als er op dat exacte moment geen noodsituatie aan de hand is, het is een rem. Dus vertrouw op het universum en de engelen dat zij je helpen bij het dragen en het oplossen en je leiden naar een betere weg waardoor alles draaglijker wordt en de boodschappen erin anders begrepen worden.
Net als bij het slapen gaan je zorgen uitbannen uit je hoofd met het besluit eerst goed te rusten en morgen met frisse energie de boel weer op te pakken is net zo'n proces, want tijdens die nacht met zorgen lost niets zich zomaar op. Jezelf die rust gunnen en de engelen vragen je te helpen doet dat wel. Maar vooral dat vertrouwen daarin.

Eén van de aanleidingen het meer toe te lichten had met deze tekst te maken als klein stukje uit het geheel.
mooi gezegd
 

aprilbloesem

moderator
Medewerker
angst is idd een slechte raadgever het laat je keuzes maken waar je niet achter staat, de angst loslaten dat ben ik nou een paar mnd aan het proberen er staan diverse oefeningen in de boeken erover en op het moment dat ik de oefening aan het doen ben dan voel ik de angst wegslippe maar na een paar uurtjes komt t weer heel hard terug terwijl er geen aanleiding voor is, ik blijf oefenen. maar ik heb wel ontdekt waar deze angst vandaan komt, vroeger dacht ik altijd dat wanneer je dood ging je gewoon compleet zou verdwijnen poef weg, en dat maakte me depresiever, door de boeken te gaan lezen en de ervaringen die ik mee maak en nu deze forum is voor mij bewijs dat het echt is en elke keer als ik dat tegen mezelf zeg voel ik me steeds een beetje beter, alleen die verrekte angst blijft zo hangen
Geef jezelf tijd........
het is heel herkenbaar......soms op moeilijke momenten, of momenten dat ik ziek ben of het heel druk ben dan merk ik ook wel eens dat er ineens dingen ophoog komen waarvan ik dacht dat ik ze jaren geleden al opgelost had.........daardoor heb ik in het verleden mij ook nog wel eens behoorlijk uit het veld laten slaan ( dacht ik dat ik alles voor niets gedaan had - voor niets zo hard gewerkt).
Maar zo zwart/wit is het natuurlijk niet.

Iets dat al zo lang in je systeem, blijft toch vaak (niet altijd) een beetje onderdeel van jezelf...
Je begint dat niet weer opnieuw .....maar je gaat verder waar je gebleven bent ;) , door de ervaring die je opgedaan hebt, weet je dat je dat kan... en vaak weet je ook nog prima hoe je dat het beste kan doen........
 

Kilijana1989

Bekend lid
Forum lid
Ik moet heel eerlijk zeggen, dat het mij echt niet altijd lukt.......ik kan soms echt helemaal gek worden van mijzelf :Denk: 😏 ... dan moet ik echt alle zeilen bij zetten ..... of echt letterlijk helemaal even wat anders gaan doen
soms is het enigste wat werkt diep in ademen en uitademen waar je hartslag van omlaag gaat de angst zit er nog wel, maar hij gaat ook weer weg het duurd niet voor eeuwig dat was voor mij een troostende gedachte
 

Kilijana1989

Bekend lid
Forum lid
Acceptatie werkt dan in mijn ogen helend. Het helpen en steeds zoeken naar een oplossing en opening kan ook averechts werken. Druk geven. Ik ben dan meer voor de liefdevolle ander die wat troost biedt.
wanneer ik zo'n oefening doet en ik accepteer dat de angst een onderdeel van me is voel ik een rust over me heen komen met de gedachte het mag er gewoon zijn, en verloop van de oefening geeft dat zoveel rust dat de angst wegslipt. het is alleen zo jammer dat het na een aantal uur weer terug is, maar ik houd me dan altijd voor ik heb ff rust gehad ik heb even gewoon kunnen ademhalen het is toch iets
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik moet aan mijn kinderen denken. Nu slapen ze als roosjes, maar eerder hadden ze best wel angst om te slapen soms. Bang voor dingen.
Allerlei oplossingen worden er dan aangereikt van oorzaak zoeken tot negeren. Een heel blik werd er opengetrokken met helpers uit allerlei hoeken. Het enige wat ik gedaan heb is het geaccepteerd dat ze angstig waren . Je mag angstig zijn, en het maakt echt niet oud hoe oud je bent. De momenten herhaalden zich, maar het is wel overgegaan. En ze zeggen nu wel eens het heeft ons geholpen dat u, ons niet steeds wilde verbeteren, of dat u zich schaamde. U begreep ons altijd, en nam de angst gewoon. Bij vriendinnetjes werd er geroepen je lamp moet weg, of je denkt maar aan wat anders, of je moet naar de dokter of er is niets om bang voor te zijn, je maakt jezelf gek.

Dat zal met alles anders zijn, maar ik zie het met veel dingen wel zo.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Ik vraag me af of je het dan niet gewoon onderdrukt. Dikke sluisdeur d'r voor en klaar.
Ik kan hier natuurlijk alleen voor mijzelf spreken wat dit betreft. Als het om gaan slapen betreft, dan klopt dit. Dan gaat even de dikke sluisdeur ervoor maar is het niet klaar. Het wordt uitgesteld tot morgen om er dan rationeel over na te denken en de nodige actie te ondernemen en dat verschilt natuurlijk per probleem wat er speelt. Sommige dingen kun je uitstellen tot morgen omdat je dan pas die actie kunt ondernemen (kantooruren e.d.) dus wat zou ik mezelf dan pesten en mezelf van broodnodige slaap beroven? Betreft het andere dingen waarvoor je in de nacht bang zou kunnen zijn dan ga ik die ook niet ontkennen, want dat gevoel komt ergens vandaan. Dan ga ik rationaliseren: "Is het terecht dat ik mij zo voel?" en "Wat kan ik ondernemen om te zorgen dat ik mij niet zo voel of hoef te voelen?" Dat zou een lampje kunnen zijn, muziek op de achtergrond, buitenlamp aan, sloten checken, telefoon in de buurt, om maar wat voorbeelden te noemen.

En als het iets spiritueels betreft dan zal ik, net als bij de vorige voorbeelden, ook altijd de engelen vragen mij te beschermen en te helpen, dan zal ik mij even weer heel bewust verdiepen in mijn vertrouwen in het universum en dankbaar uiten dat ik hen zo lief heb in hoe het mij altijd helpt op zoveel manieren. Ook dat ik alles om een reden meemaak, dus acceptatie, en erop vertrouwen dat het altijd ten goede van mij is. Bewust zijn dat ik altijd leer en dit misschien met een nieuwe stap in dat proces te maken heeft.
Ik zal dan op mijn ademhaling letten of ik dit vanuit mijn buik doe en mij goed ontspan. Ik zal dan waarschijnlijk weer een oefening toepassen die ik mij herinner van yoga, waarbij ik zonder te bewegen elk facetje van mijn lichaam vanaf de voeten tot de kruin opbouwend probeer te voelen in mijn gedachten waarbij ik heel rustig blijf ademen. Op dat moment ben ik niet bezig met mijn angst die ik misschien beleef. En vaak was het zo dat ik de kruin niet eens bereikte omdat ik in tussentijd al in slaap was gevallen. Maar dit waren ook de momenten waarin ik tussen waken en slapen soms de krachtdieren zag, mijn oma zag, de beleving van de orb voelde die mij onderzocht en in mijn beleving ook lichamelijk heelde of andere mooie zaken. Ik stel mij daar dan open voor en kan dat dan meer ontspannen ervaren.
 

aprilbloesem

moderator
Medewerker
Ik ben me wel bewust van mijn eigen kunnen, qua gevoel en kennis maar ik ben er nooit zo van overtuigd dat het een ander ook perse helpt op dat moment.
Dat ligt altijd open. Misschien is dat stom . Ik ga echt al heel wat jaren mee, maar ik heb nooit zo iets , ik weet dat ik jouw kan helpen.
Nee, dat is zeker niet stom..... je bent juist heel wijs.....
Soms kun je iets zeggen dat een ander inspireert, aan het denken zet..... en zelfs als iemand op zo'n moment denkt: 'hee, ja, dat is zo'.....dan nog kan die persoon het heel anders gaan ervaren als 'ie thuis komt - bij wijze van....
 

Pendel

moderator
Medewerker
Ben ik het ook mee eens. Het is de aansporing of inspiratie die gegeven wordt waardoor iets bij iemand op het eigen pad een richting kan krijgen in een eigen oplossing.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
soms op moeilijke momenten, of momenten dat ik ziek ben of het heel druk ben dan merk ik ook wel eens dat er ineens dingen ophoog komen waarvan ik dacht dat ik ze jaren geleden al opgelost had.........daardoor heb ik in het verleden mij ook nog wel eens behoorlijk uit het veld laten slaan ( dacht ik dat ik alles voor niets gedaan had - voor niets zo hard gewerkt).
Maar zo zwart/wit is het natuurlijk niet.

Iets dat al zo lang in je systeem, blijft toch vaak (niet altijd) een beetje onderdeel van jezelf...
Je begint dat niet weer opnieuw .....maar je gaat verder waar je gebleven bent
Dat is nou het idee van die ui April. Je bent helemaal klaar met een probleem en ineens dan lijkt het alsof het weer terug is, maar in feite ben je al een hele ronde verder. Je lost het probleem/of je verwerkt het issue dan op een dieper niveau. Dat maakt aan jezelf werken soms zo verdomde irritant. je dacht dat je ergens klaar mee was en ineens is het er weer en je hebt niet door dat je al weer op een diepere laag zit.
 

Mia

Forum lid
Forum lid
13:33 = 13 en 33 of 133 en 3

13:
De verlichte meesters vragen je positief te blijven en alle angsten en twijfels aan hen te geven, zodat zij die kunnen helen en transmuteren. Dit getal verwijst ook naar het heilig vrouwelijke, de godin en het intuïtieve, want er zijn 13 maancycli in een jaar.

33:
Je wordt door veel verlichte meesters omringd en in alle opzichten geholpen. Ze zijn gekomen om je te helpen bij je opdracht en je gebeden te beantwoorden. Stem je op hen af en stel hun alle vragen die je maar wilt stellen.

133:
De verlichte meesters ondersteunen je helende werk door je te helpen positieve gedachten, voornemens en affirmaties te hebben. Ze fluisteren goddelijk geïnspireerde ideeën van liefde in je oor, dus let goed op je overpeinzingen en inzichten.

3:
De verlichte meesters (bijvoorbeeld Jezus) zijn bij je in de buurt. Ze hebben gereageerd op je gebed en willen je helpen.

Kortom:
Niet piekeren, maar proberen los te laten en gewoon te vertrouwen dat je wordt geholpen vanuit het universum. Je wordt van alle kanten geholpen. Je bent ook naar dit forum geleid waardoor je van anderen kunt leren (en zij ook weer van jou). Hou vast aan je positieve gedachten en probeer in alles het positieve te vinden. Je staat er niet alleen voor en je bent op de goede weg. ;)
En 22:44 ? :)
 

Pendel

moderator
Medewerker
Dan kijk je naar 22 en naar 44 en legt die beschrijvingen naast elkaar en kijkt of je hier een persoonlijke situatie in herkent waar het op van toepassing zou kunnen zijn. Of je kijkt naar 224 en combineert dit met de beschrijving bij 4.

22: Je diepgewortelde overtuiging manifesteert wonderen en prachtige nieuwe kansen. Blijf vertrouwen!
44: Er zijn momenteel veel engelen bij je. Je kunt deze engelen vragen je te helpen met alles wat jou en je dierbaren rust geeft. Je hoeft de engelen niet precies te vertellen hoe ze een situatie moeten verbeteren, maar hun slechts te vragen die te verbeteren. De goddelijke en oneindige wijsheid van de Schepper zal jou (via de engelen) naar een schitterende, ingenieuze oplossing leiden.

224: De engelen helpen je in jezelf en je capaciteiten te geloven. Vertrouw op de engelen en vraag hun om hulp. Leg de situatie vervolgens in de handen van de engelen, die haar met licht en liefde zullen helen.
4: Er zijn engelen bij je. Roep hen aan als je behoefte hebt aan hulp, raad en gevoelens van liefde en geborgenheid.
 

Mia

Forum lid
Forum lid
Dan kijk je naar 22 en naar 44 en legt die beschrijvingen naast elkaar en kijkt of je hier een persoonlijke situatie in herkent waar het op van toepassing zou kunnen zijn. Of je kijkt naar 224 en combineert dit met de beschrijving bij 4.

22: Je diepgewortelde overtuiging manifesteert wonderen en prachtige nieuwe kansen. Blijf vertrouwen!
44: Er zijn momenteel veel engelen bij je. Je kunt deze engelen vragen je te helpen met alles wat jou en je dierbaren rust geeft. Je hoeft de engelen niet precies te vertellen hoe ze een situatie moeten verbeteren, maar hun slechts te vragen die te verbeteren. De goddelijke en oneindige wijsheid van de Schepper zal jou (via de engelen) naar een schitterende, ingenieuze oplossing leiden.

224: De engelen helpen je in jezelf en je capaciteiten te geloven. Vertrouw op de engelen en vraag hun om hulp. Leg de situatie vervolgens in de handen van de engelen, die haar met licht en liefde zullen helen.
4: Er zijn engelen bij je. Roep hen aan als je behoefte hebt aan hulp, raad en gevoelens van liefde en geborgenheid.
Dank je.. :)