Deja vu met voorspellingen

Robijn

Nieuw lid
Forum lid
Beste allemaal,

Ik ben nieuw op dit forum en ik vroeg me iets af wat ik niet kan vinden op internet. Ik heb namelijk regelmatig deja vu's (om de 2 weken ongeveer). Nou heb ik begrepen dat dit tekens kunnen zijn waaruit blijkt dat je op het goede pad bent. Naast dat mijn deja vu's plaatsvinden tijdens verschillende willekeurige en dagelijkse activiteiten, ben ik erg bewust geworden van het ervaren van deze deja vu's. Ik heb namelijk tijdens het hebben van een deja vu door dat het gebeurt en probeer me dan voor te stellen wat ik daarna voelde. Kortom: ik probeer de herinnering dus sneller te herinneren dan dat mijn deja vu plaatsvindt, waardoor ik weet hoe mijn deja vu eindigt. Dit lukt niet altijd, maar is regelmatig gebeurd.

Verder heb ik ook af en toe het idee tijdens een deja vu dat ik het niet 1 keer eerder heb meegemaakt, maar meerdere keren.

Misschien een enorm vaag verhaal maar het is heel moeilijk om dit soort 'vreemde' gevoelens te verwoorden. Misschien dat iemand dit begrijpt en hier iets uit kan opmaken. Is dit normaal? Of is er helemaal geen sprake van een deja vu? Alvast bedankt! :)
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Allereerst van harte welkom bij ons op het forum. Ik hoop dat je hier veel antwoorden zult vinden op je vragen of ons zelfs verrijkt met je eigen perspectieven en ervaringen. Ik ben nieuwsgierig om ze te lezen of zelfs mee te discussiëren.

Wat de déjà vu's betreft, heb jij het gevoel of het idee dat de déjà vu's op zichzelf over specifieke onderwerpen gaan of dat zij specifieke informatie voor jou bevatten die belangrijk is op je levensweg? Een déjà vu zou je net als een droom in feite kunnen analyseren om de bedoeling te ontdekken. Vaak zit er een diepere boodschap achter.

Het laat mij soms ook denken over het bestaan van meerdere dimensies die op bepaalde momenten elkaar overlappen. Of een andere tijdlijn, en dat déjà vu's een soort van kruispunten zijn, maar het blijft gissen voor mij. In dit verband zou ik mij kunnen voorstellen dat het ook vorige levens zou kunnen raken.

Verder ben ik benieuwd of je echt momenten bedoelt die je eerder hebt meegemaakt of dat je een herhaling ziet van gebeurtenissen die je eerder voorzag. In het laatste geval zou het kunnen betekenen dat je een vooruitziende blik hebt en die je in feite traint in het voorzien van gebeurtenissen. Ik ken namelijk mensen die dergelijke voorvallen ook als déjà vu benoemen terwijl dat in feite niet klopt.
 

Robijn

Nieuw lid
Forum lid
Beste Pendel, bedankt voor je reactie!

Dat is juist waar mijn verwarring vandaan komt omdat mijn deja vu's op hele willekeurige momenten plaatsvinden. Het gaat vaak om een combinatie van indrukken zoals het lezen van een boek in combinatie met het ruiken van een bepaalde geur. Of het zien van een reclame en het denken van bepaalde gedachtes. Op dat soort momenten probeer ik me heel snel te herinneren wat er eerder plaatsvond tijdens dat moment.

Verder bedoel ik inderdaad het zien van een herhaling van gebeurtenissen. Het lijkt zelfs soms net alsof ik die deja vu al een keer heb ervaren. Een deja vu in een deja vu om het zo even te noemen. Misschien komt dit omdat ik me erg bewust ben van mijn gevoel op dat moment.

Hoe dan ook, een interessant fenomeen om over te discussiëren inderdaad.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Op dat soort momenten probeer ik me heel snel te herinneren wat er eerder plaatsvond tijdens dat moment.
Er hoeft niet persé iets te hebben plaatsgevonden op dat moment. Ik herken dergelijke momenten ook wel en dan is het meer een associatie met iets wat ons naar een vergelijkbaar moment terugbrengt wat iets in ons oproept. Het gaat dan eerder om het gevoel wat het bij je oproept. Denk daar bijvoorbeeld aan een geur en een combinatie van beelden die je kunnen terugbrengen naar je jeugd, een moment bij bijvoorbeeld een oma die er niet meer is. Ik denk dat dan de boodschap verscholen ligt in het gevoel dat het je geeft of gaf en waar je wellicht nog iets mee moet voor jezelf. De toegevoegde waarde van iemand of van bepaalde details uit het leven. Zou zelfs terugkeren naar een rustmoment in je leven kunnen zijn en je daarvan heel bewust worden voor je eigen welzijn en groei.

Er zijn heel veel dingen in ons leven die je soms triggeren om bepaalde zaken op hun plaats te laten vallen waardoor zaken zich oplossen en ons inzicht op bepaalde vlakken groeit. Dit kan in zoveel verscholen liggen.
En zelfs de herinnering uit een vorig leven kan hetzelfde bewerkstelligen als we het in het juiste perspectief weten te plaatsen.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
Welkom op dit forum Robijn [5flowerface.gif]
Eenzelfde deja vu kan inderdaad vaker voorkomen. Mogelijk heb je dan een band met een bepaalde plek, energie of persoon. Blijf open staan voor alle tekens die je krijgt en je zal dan vanzelf een keer de betekenis van die deja vu ontdekken.
 
Bovenaan