Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik moest vanavond denken aan wat voor een krachtige en helende werking de natuur op ons heeft. Ik hou van de natuur, en van eigenlijk alle jaargetijden kan ik ook genieten.
Ik kom tot de conclusie dat ook als ik er even niet in kan zijn, ik in gedachten wel vaak natuurbeelden heb die me kracht geven. Ik kan mezelf zomaar als ik de afwas doe in gedachten een bergpaadje op zien lopen bijvoorbeeld.
In meditaties komen er ook vaak natuurlijke omgevingen op. En soms ook dieren.

Mijn dochter heeft laatst een prachtige zonsondergang geschilderd, hij was echt mooi, zij heeft vaak dat beeld in haar hoofd zitten als ze wegdroomt, een zonsondergang is haar kracht beeld vanuit de natuur als het ware. Ik zelf heb dat soms juist met regen, dan zie ik mezelf in de regen dansen, geen ijskoude regen overigens.
Een vriendin heeft iets met Zonnebloemen, het lijkt vaak de zonnebloem te zijn die in haar hoofd danst, en overal opduikt.

Hebben jullie ook bepaalde dingen uit de natuur die in je leven als het ware, of die vaak opdoemen? Of waar je iets speciaals mee hebt.

Ik ben op het moment veel met de regenboog bezig, en haar kleuren. Ik bedenk me dat ik vroeger als kind altijd regenbogen wilde tekenen. Misschien doen alle kinderen dat, geen idee. We zochten ook altijd klavertjes vier, toch is dat iets dat veel minder in me leeft dan die regenboog.

Als ik probeer iemand te ontmoeten in mijn hoofd, dan is dat heel vaak bij een waterval. Ik wordt altijd rustig van een waterval, en vaak ga ik er dan in gedachten ook vaak instaan.

Mijn moeder heeft dat met maisvelden. Zij zoekt altijd naar die velden.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Leuk om te lezen hoe verschillend dat kan zijn.

Ik heb veel met het bos, zeker oerbossen zoals bij Bergen. Die robuuste verbinding daar is helend, niets vergeleken met de geplante bossen. Ik ben dol op bospaden waar de grond mee veert met mijn voeten. Dat voelt als communicatie met de aarde. Verder praat ik altijd tegen dieren, zeg gedag als ik ze tegenkom. Ik kan de energieën goed voelen in de natuur, of tenminste dan durf ik beter te voelen omdat de energieën in de bebouwde kom te vervelend aanvoelen.

En ik sluit mijn energie na meditatie altijd af met grote witte lelies.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
Zelf heb ik iets met de zee. Zodra ik dan met het water in aanraking kom is het alsof de tijd spontaan stil gaat staan. Ik heb geen idee of mijn sterrenbeeld (vissen) daar iets mee te maken heeft, maar ik vol mij dan wel als een vis in het water.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Hebben jullie ook bepaalde dingen uit de natuur die in je leven als het ware, of die vaak opdoemen? Of waar je iets speciaals mee hebt.
Ik heb dat met bos waar je het mos ruikt, het vochtige hout, de geur van het hout en ook die ondergrond die zo anders is met veel lucht en zoveel voedzame stoffen. Dan valt alle druk en zorgen van mij af. Maar ook met bergen die respect bij mij afdwingen, zo majestueus als ze zijn en dat geeft weer een andere energie, iets onverwoestbaars en enorme kracht, standvastigheid in waar je in gelooft.
 

aprilbloesem

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
In meditatie heb ik ''mijn plekje''....... heel mooi...tegen een bergwand, naast een riviertje met heel helder water, en daar staan rozen (soms ga ik onder die rozen zitten in het prieeltje - ruikt zo heerlijk), soms lig ik in de hangmat lekker te genieten van de blauwe lucht (het is er ook altijd een heerlijke temperatuur - niet te warm, niet te koud).
Af en toe kies ik er voor om aan de rand van het riviertje te zitten met mijn benen/voeten in het water...... heerlijk......

In het echt vind ik het heerlijk in de natuur - maar maken mijn lichamelijke problemen dat wat ingewikkelder en moeilijker te doen.
Ik ben net een prinses - je weet wel, die van die erwt ;) , dus ga ik vaak voor de compromis..

dus buiten corona - als de paden goed te doen zijn (en dat moet het echt een hele tijd niet geregend hebben), vind ik het heel fijn om naar een park hier in de buurt te gaan (5 km) - dat is begin vorige eeuw gemaakt, naar voorbeeld van een Engelse tuin en zodra je daar binnen komt voel je hoe anders het er is......er hangt daar een hele bijzondere energie.... ruikt heerlijk, oud, al die bomen, er staat een boom, zo'n beetje in het midden en die moet ik altijd even knuffelen.
Dierentuin..... vaak planten/bloemen en de dieren natuurlijk.......net zo gemaakt als de orchideeënhoeve, maar ik kan er enorm van genieten......en helemaal van bijkomen.
Maar wij vinden ook veel rust bij het wandelen op het kerkhof...... ook al dat groen, de vogels..... bij ons is dat vlak naast waar men een soort van afwateringsgebied van gemaakt hebben ..... dus dan zie je in de verte allemaal watervogels en andere dieren........ en en en....... waarschijnlijk otters... we hebben ze nooit gezien, maar schijnbaar .. dat vind ik heel mooi idee.
 
Bovenaan