Peregrino

Nieuw lid
Forum lid
Beste mensen,

Ik weet dat dit nogal persoonlijk is, en voor elk persoon anders kan werken maar, aangezien jullie misschien wat meer inhoudelijke kennis hebben, ga ik het toch even navragen!

Ik heb momenteel twee stenen om mijn nek, twee waarvan ik de spirituele werking erg interessant vind, alleen weet ik niet zeker of de combinatie van deze twee stenen een goede is, heb namelijk ook geen idee of het misschien wel tegenpolen van elkaar zijn. Ik ga daar niet van uit, aangezien de beschrijvingen en werkingen redelijk gelijk aan elkaar zijn, met hier en daar een klein verschil.

Onyx - Geeft steun, standvastigheid, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. Stimuleert analytisch denken, helpt om een nuchtere en realistische houding aan te nemen. Een goede steen voor mensen die makkelijk afgeleid of beinvloed worden/zich veel aantrekken van de mening van de omgeving. Geeft balans aan de chakra's Basischakra ( 1e )

Merliniet - Heeft een sterke connectie met spiritualiteit en magie, helpt contact maken met andere dimensies, is geschikt voor spirituele activiteiten. Naast het stimuleren van spirituele inzichten en ontwikkeling kan de steen ook, naar binnen gericht, zelfinzicht en persoonlijke ontwikkeling bevorderen. Het helpt je om ook de donkere kanten van je persoonlijkheid te zien en te accepteren door het begrip dat er altijd een combinatie is van donker en licht, yin en yang. Merliniet helpt je om negatieve energie, blokkades en gedragspatronen uit het verleden te verminderen en hier voorbij te groeien. Omdat de steen ook het contact met vorige levens vergemakkelijkt, is het een heel geschikte steen om negatief karma op te ruimen. Door deze eigenschappen herstelt merliniet de natuurlijke balans en helpt je evenwichtiger, sterker en gelukkiger in het leven te staan. Fysiek bevordert de steen de doorstroming van energie door het lichaam. Zonnevlecht chakra (3e), hart chakra (4e), voorhoofd chakra (6e) en kruin chakra (7e).


Twee bijzondere stenen vind ik, vooral merliniet vanwege zijn magische werking en spirituele geschiedenis. De onyx heb ik ook nog niet lang, maar onyx is langzame energie en moet dus lang gedragen worden voordat de steen op zijn top is.

Ik hoop dat jullie mij iets meer over deze stenen kunnen vertellen, en mij misschien vertellen of dit een goede combinatie KAN zijn of juist niet, want voor iedereen is dat anders natuurlijk, behalve als er echt twee tegenpolen om mijn nek hangen. Als ik op internet zoek over deze stenen kom ik 9 van de 10 keer uit op hetzelfde verhaaltje van een webshop, vandaar dat ik jullie even benader :)

Alvast bedankt!
 
Bovenaan