gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
De Amerikanen verwachten dat de tuimelende Chinese raket die op de weg terug is naar de aarde, zaterdag ergens op onze planeet zal crashen. Het is alleen nu nog onmogelijk om vast te stellen waar precies. (bron: ad.nl)
Om de huidige baan en de te verwachte koers te bekijken kan je op onderstaande link klikken:
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Dat lijkt me erg spannend. Helaas wil de kaart niet laden door teveel internetverkeer op de site. Ik zal het later nog eens proberen.

Hij laadt nu wel en bestrijkt echt alle continenten.
 
Laatst bewerkt:

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik vind het best wel spannend hoor. Ook al zullen veel delen verbranden, op een video op TV was te zien dat er toch best wel grote onderdelen verspreid uit de lucht kunnen vallen. Dat waren beelden van de vorige Chinese raket.
Naar verwachting zal dit nog een keer of 3 gebeuren en schijnt deze raket niet gemakkelijk te begeleiden zijn in tegenstelling tot andere raketten. Toch schijnt China de kans te klein te vinden dat dit tot problemen kan leiden op de aarde. Wetgeving hieromtrent is onvoldoende en ook de politieke risico's voor ingrijpen vanuit andere landen is te groot, zoals het voorstel eerder van de U.S.A. om de raket voortijdig te vernietigen. Wel schijnt er wetgeving te zijn die bepaalt dat China verantwoordelijk blijft voor eventuele geleden schade (maar dat is achteraf praten). Liever voorkomen dan genezen lijkt mij.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
Met die foutmarge van 8 uur zal de prognose vast nog wel meerdere keren worden bijgesteld. Hopelijk zal de schade beperkt blijven.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Mijn nichtje woont in Australië aan de kant van Nieuw-Zeeland. Ik ben benieuwd wat zij ervan meekrijgt.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Dat risico is dan ook tenminste voorbij, maar als je de commentaren onder bovenstaand nieuwsbericht leest, dan is er nog veel werk te verzetten en dan spreek ik niet alleen voor hoe China ermee omgegaan is. Ik weet niet wat ik ervan moet vinden. Ik weet wel dat veel landen weer bezig zijn eigen straatjes schoon te vegen. Bah! Het gaat nog heel lang duren voor landen het belang van hun bevolking bovenaan zetten en niet in economische belangen denken maar echt samenwerken in het belang van iedereen.
 
Bovenaan