gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
Ik zal mijn Chinese dierenriemteken maar eens delen:


De Draak is een van de meest favoriete symbolen: elke ouder schijnt te hopen dat zijn of haar kind in het jaar van de draak geboren wordt. Draken hebben macht en geluk in het leven. Ze zijn geboren monarchen, maar ook idealisten. Eigenlijk denken ze al vanaf het moment dat ze geboren worden dat ze perfect zijn, en dus zijn ze ook niet erg flexibel. Ze hebben vaak een grote mond maar toch zijn hun meningen belangrijk genoeg om naar te luisteren en hun advies is altijd goed. Zijn invloed is in feite nogal sterk. De Draak kan wel last hebben van te veel trots.
Draken zijn moedig, dynamisch en heerlijke mensen. Heel zelfverzekerd en soms wat tiranniek. Orders van anderen verdragen ze absoluut niet.
Soms zijn Draken ongelooflijke snobistisch. Maar ze hebben talent, ze zijn intelligent, vasthoudend, en edelmoedig. Hij kan in feite alles doen. Elke carrière die hij kiest zal er eentje zijn waarin hij uitblinkt. Mensen houden van de draak, en hij wordt niet vaak teleurgesteld in de liefde.
Relationeel:

Draken schijnen het uitstekend te kunnen vinden met de Rat. Met de Tijger kunnen ze heel prima een huwelijk aangaan, met het Konijn vormen ze een goed team, met een Slang: valt het te proberen. Met een Paard is het liefde op het eerste gezicht, maar het is niet blijvend. Met de Geit hebben ze een gezonde en stabiele relatie. Met de Aap kunnen ze prima overweg. Met de Haan is er balans, maar geen passie. Met de Hond: dit schijnt niet zo goed uit te pakken..... voor de Hond Met het Varken vormt de Draak een uitstekend stel. Met een Slang werkt het misschien wel. Met de Os kan hij beter niet omgaan. En met een andere Draak zal hij altijd in competitie zijn.

De maand mei is de beste maand voor de Draak, en de tijd van de dag die het beste bij hen past is van 7 tot 9 's morgens vroeg: Hun beste richting schijnt Oostzuidoost te zijn, en hun kleur is aquamarijn.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Volgend jaar wordt mijn jaar :D

Het aarde varken:
varken chinese astrologie.png

Wist je dat mensen geboren onder het teken van het Varken heel galant zijn? Ze zijn oprecht, rein, zijn tolerant en hebben gevoel voor humor. Ze zijn te goed om waar te zijn, zorgzaam en ze doen wat je van ze vraagt. Varkens willen nu eenmaal graag alles goed doen, en je kunt ze dan ook rustig vertrouwen. Ze zijn rustig en oprecht en zo eerlijk dat ze zich schuldig voelen bij de minste fout die ze maken. Ze zijn naïef en onschuldig, en open zonder enige verdedigingsmechanisme. Het Varken gelooft altijd alles wat een ander hem vertelt maar zijn vertrouwen in zichzelf is zo minimaal dat hij altijd probeert bewijzen te vinden voor wat hij ook maar zegt. Mensen bewonderen Varkens vaak het meest van alle: kijk maar eens wie er Varken is: zijn ze niet het meest zorgzaam van alle van je vrienden?

Varkens worden geboren om te geven, mee te gaan en te dienen. Eigenlijk maken de meeste mensen nogal misbruik van de aard van het Varken. Varkens kunnen makkelijk voor de gek gehouden worden, ze zien altijd het beste in de ander. Ze zijn fantastisch gezelschap. Als je een vriend voor het leven hebt in een Varken, kun je echter ook nog wel eens merken dat ze je vriend zijn alleen maar zo lang zij je goedkeuren, en probeer nooit een Varken jouw mening op te leggen. Een Varken vraagt zelden om hulp en kan het ook niet goed. Hij spreekt niet veel, maar als hij plotseling besluit om in gesprek te gaan, stopt niemand hem meer. Een Varken is intellectueel, en leest alles wat los en vast zit. Sommige mensen vinden Varkens nogal snobistisch. Ze hebben wel een sterk gevoel voor luxe, en kunnen dan extravagant worden. Ze leven dan heel sterk om de zintuigen te voeden. Manieren en goede smaak zijn namelijk heel belangrijk voor hen. Maar in feite zijn Varkens esthetisch. Ze hebben een uitstekende neus voor stijl. Ze hechten ook nogal wat waarde aan voeding, en zijn dol op chocola. Hij kan wel te veel eten, maar doet het wel met een verfijnde smaak. In relaties zijn Varkens sensitief, lief en naïef, romantisch en zorgzaam, en soms wat zelftoegeeflijk. ze zijn zeker het soort dat trouwt. Maar ze kunnen ook bezitterig en jaloers zijn.

Relaties:
Het beste kunnen ze overweg met de Geit, een van de meest gelukkige combinaties die er bestaan. Maar ook met de Draak is een relatie vaak een relatie voor het leven. Huwelijken tussen hen beiden duren eeuwig. Met de Rat kunnen ze ook fantastisch overweg, evenals met het konijn. Met het Paard zou het wel eens kunnen werken, en met de Aap ook: ze bewonderen elkaar. Vanwege het geduld van het Varken kan een relatie met een Haan ook nog wel werken. Met de Hond kan emotie en gevoel gedeeld worden. Met de Os: ach, wie weet. Een Varken is totaal anders dan een Tijger, maar het werkt wel. Met de Slang is het echt niks, het Varken kan de Slang nooit plezieren.
Kleur: Dieprood en donkerblauw
 
Laatst bewerkt:

Saturnus

Bekend lid
Forum lid
De Slang verwacht niet anders dan dat hij aandacht krijgt en roem verwerft, maar toch zijn ze daar nooit luidruchtig in. Ze hebben uitstekende manieren en een sterk charisma en ze zijn heel vasthoudend, en de Slang neemt snel besluiten. Alhoewel hij zijn projecten niet altijd afmaakt, integendeel. Klaarblijkelijk zijn de meeste mensen stiekem verliefd op de Slang, met hun mysterieuze uitstraling. Onweerstaanbaar als ze lijken, roddelt de Slang nooit en verspilt zijn tijd ook niet. Hij is een diepe denker, een intellectueel, een filosoof. Ze reageren onmiddellijk op eerste indrukken, en handelt heel sterk vanuit zijn gevoel en intuïtie. Ze zitten kennelijk een beetje boven op hun geld, berekenend als het ware, en kunnen dol op intriges zijn, maar hij kan anderen ook heel goed helpen. Hij kan wel enorm overdrijven, zelfs in het helpen van vrienden. Als hij iemand helpt, dan wordt hij zelfs bezitteriger naar die vriend. En hij kan jaloers zijn en als het moet een leugen vertellen. Hij hoeft zich eigenlijk helemaal geen zorgen te maken over geld, want hij kan er altijd wel op de een of andere manier aankomen. Hij is romantisch en charmant, en ziet er meestal heel mooi uit. Hij kan het niet uitstaan een blauwtje te lopen, de Slang wil verwelkomd worden en erkend worden door iedereen waarmee hij in contact komt. Ze hebben heel veel veiligheid nodig.

Relaties:
Hun beste liefdesrelaties zijn met de Haan, maar ook is de relatie met de Os heel goed. Met de Geit, de Hond, de Aap en de Draak werkt het soms ook wel. Met het Paard heeft hij een heel sterke wederzijds aantrekkingskracht. Met de Rat kan hij beter vrienden zijn dan een liefdesrelatie aan gaan. Met het Konijn, en de Tijger wil het niet lukken, en ook niet met het Varken: deze hebben geen aantrekkingskracht op de Slang. En als een Slang een Slang ontmoet is er alleen maar een en al drama, dus dat kan beter vermeden worden. Juni is de beste maand voor de Slang, en hun beste tijd is van 9 tot 11 uur 's morgens. Hun richting is Zuidzuidoost, en hun kleur is rood.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ik kan met jullie allemaal overweg zie ik :). Ik ben een rat.

DE RAT
De Rat is een heel expressief mens, charmant maar ook agressief. Hij kan op feestjes eindeloos kletsen met mensen en het is zeldzaam om een Rat rustig op z'n eentje te zien zitten. Ratten hebben veelal meer kennissen dan echte vrienden, maar de vrienden die ze hebben respecteren en koesteren ze. En als je eenmaal echte vriendschap sluit met een Rat, wordt je meteen als familie behandelt!
De Rat heeft de neiging om zijn problemen voor zichzelf te houden, alsof hij ze ontkent.
Ook al kunnen we wel eens kleingeestig en zelfs gemeen zijn, ze zijn ook heel eerlijk en recht voor z'n raap.
Ze kunnen ook eindeloos ontevreden zijn, maar als ze dat weten te hanteren maken ze meestal een succes van hun leven. De meeste Ratten krijgen in 24 uur meer voor elkaar dan velen van ons in een week. Ze hebben een goed instinct waarmee ze in vol vertrouwen overal op af stormen. Maar ook kan de Rat heel koppig zijn, hij zal zeer beslist niet naar de regels van anderen luisteren, alleen naar die van hemzelf. Het zal daarom dan ook niet eenvoudig zijn om met een Rat samen te werken, ook al niet omdat ze ook nog eens knap perfectionistisch zijn. Ze zijn goed georganiseerd en vol talenten, en daarom heel vaak goede politici of zakenlieden. Helaas geeft de Rat het geld dat hij verdient weer even zo hard uit, en misschien verklaart dat ook waarom hij niet makkelijk geld leent aan anderen, zeker niet zonder er iets voor terug te krijgen of onder een hoge rente te vragen.
De Rat is niet romantisch, maar wel sensueel en vol liefde. Ratten kunnen moeilijk te doorgronden zijn, omdat ze ook heel beschermend zijn, maar ze zijn ook loyaal en toegewijd aan hun gezin en familie. De Rat is het eerste teken in de cyclus van de Chinese dierenbeelden, en daarom is de Rat ook vaak het symbool van de pionier. Ze zijn rusteloos en onderzoekend, actief met een druk leven. Ze hebben uitdagingen nodig. Reizen doen ze ook graag. Ze hebben een enorm gevoel voor humor, en zijn in het algemeen nogal extrovert.
Relationeel:
Een van de beste tekens voor relaties met een Rat is de Draak, maar ook met de Os kunnen ze een stabiele en vredige relatie hebben. Met het Varken gaat het ook goed (ze bewonderen elkaar), en met de Aap hebben ze een heel leuke en liefhebbende relatie. Met een andere Rat is het ook heel succesvol!, met een Tijger echter, moeten beiden kunnen volhouden wil het wat worden. Een Rat en een Konijn kunnen beter uit elkaars buurt blijven, en met een Slang kan de Rat beter vrienden zijn dan iets intiemers. Met een Paard is de relatie hopeloos, en met een Geit lukt het waarschijnlijk ook niet al te best. Met een Haan is het vurig, maar niet blijvend en met een Hond: het valt te proberen…

Kan me er grotendeels wel in vinden. Al ben ik totaal niet agressief, kan wel heel boos worden maar nooit agressief. Expressief ben ik eigenlijk ook niet, maar dat schijnt iets te zijn wat ik nog ga ontwikkelen in dit leven. Lotsgetal 3 in de numerologie. Dat van dat vrienden ook direct als familie voelen, klopt helemaal. Als iemand eenmaal in de inner circle zit, dan is dat voor het leven en staat het gelijk aan familie. En koppig zou ik eerder omschrijven als eigenzinnig en eigengereid :). Ik heb anderen niet nodig om mijn weg uit te stippelen, dat doe ik zelf.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Je hebt trouwens ook nog je maand, dag en uurdier trouwens De Chinese astrologie, gratis online horoscoop

Een Chinese horoscoop volgens het T'zu Ping systeem bestaat uit vier pilaren. De pilaar van het jaar is datgene waar iedereen het over heeft. Echter laat juist die pilaar de minst belangrijke zijn! De belangrijkste pilaar voor het karakter is de pilaar van de geboortedag, gevolgd door de pilaar van de geboortemaand, dan volgt de pilaar van het geboorte-uur en ten slotte de pilaar van het geboortejaar.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Uurdier is je innerlijk dier, wie je van binnen bent. Je uurdier vertegenwoordigt je natuurlijke, spontane, onuitgesproken zelf. Misschien houd je dit zelf meestal privé. Het uurdier komt tot uiting wanneer je helemaal ontspannen bent of wanneer je onder stress staat. Dan vervallen de sociaal aangepaste patronen ook.

Het dagdier is over het algemeen de belangrijkste. Het geeft je dagelijkse persoonlijkheid weer - de gesocialiseerde versie van jezelf die je normaal gesproken uitstraalt en waar andere mensen mee te maken hebben en waar ze op reageren. Het kan ook kenmerken suggereren die duidelijker worden in je volwassen jaren, of wanneer je op je top bent.

Het maanddier vertegenwoordigt je archetypische innerlijke kwaliteiten, vooral omdat deze een dieper, wijzer of ouder zelf uitdrukken. Het kunnen ook kenmerken zijn die duidelijker worden in je latere jaren

Het jaardier vertegenwoordigt de kenmerken die u deelt met het cohort van mensen die in hetzelfde jaar zijn geboren. Deze pijler omvat de elementaire energie van de Hemelse stam van het jaar en de typische manifestatie van zijn Aardse Tak (het sterrenbeeld van het jaar)

Mijn dagdier is ook een rat, dus dat ik me in de beschrijving van het jaardier kan vinden is niet zo gek.
Maanddier is een tijger, uurdier is een haas. Ik miste in de beschrijving van de rat al een stukje over mijn gevoeligheid en de verlegenheid die ook weleens meebracht.
 
Laatst bewerkt:

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Wat een superleuke website is dat. Ik wist niet eens van het bestaan van dit onderscheid in de Chinese astrologie.

Mijn dagdier is een aarde os waarin ik mij ook in alles kan vinden. Ik herken de driftbuien van mijn jonge jaren en ik herken het bemoeien, of wat gezien werd als bemoeien, maar beschrijf ze beiden niet als persoonsgerelateerd maar eerder als onmacht en situatie gerelateerd of het dieper filosoferen over bepaalde onderwerpen die ons leven kunnen beïnvloeden en waarop we grip willen houden.
Mijn maanddier is de water aap en ook daarin herken ik mijzelf sterk. Met een glimlach zelfs de beschrijving van de kindertijd waarin ze zo onderzoekend zijn dat ze tijd en afspraken uit het oog kunnen verliezen. Goh, wat werd mijn moeder boos wanneer ik weer eens afgeleid door de eendjes in de sloot te laat op school was aangekomen. Daarentegen hou ik wel van discipline en consequent zijn, maar ik had van jongs af aan ook respect voor mijn kind en al zijn behoeften waardoor er tussen ons harmonie en begrip heerste en waardoor er soms iets meer ruimte voor andere zaken was.
Mijn uurdier is de water haan en ook daarin herken ik mijzelf in veel zaken, niet alle.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Vandaag begint het jaar van de Metaal Rat. Met dank aan Rainbow plaats ik de video met de astrologie voor alle tekens ook hier. Het is een Engelstalige video maar wel heel goed te volgen.

 
Bovenaan