A

Anonymous

Gast
Hoi hoi,

vaak als ik mijn vriend masseer merk ik dat hij pijn heeft op de plekken waar volgens afbeeldingen op het internet chakra's zitten. Is er een manier om te zorgen dat deze chakra's open gaan? Door een bepaalde massage techniek oid?
 

Ikben(Ik)

Bekend lid
Forum lid
Om zijn chakra's te stimuleren, kan je partner door naast het visualiseren van de overeenkomstige kleuren, ook - terwijl jij (met je rechterhand) linksom masserende handbewegingen maakt - de overeenkomstige klanken zingen/chanten/reciteren...
Om het een beetje te verduidelijken, heb ik een tekeningetje gemaakt.

Dus van beneden naar boven : rood, oranje, geel, groen, blauw, paars, (indigo/zwart overgang naar) wit
De klanken ook van beneden naar boven: AA, OO, OE, EE, IE, MNMN (Klank tussen de 'm' en 'n' in)
Ik hoop dat jullie er wat aan hebben.

Veel sterkte!
 

Bijlagen

Arthur

Bekend lid
Forum lid
Pijn op een bepaalde plek waar een chakra zit hoeft niet perse te wijzen op een gesloten chakra dat geactiveerd of 'opengemaakt' moet worden. Het kan ook nog wijzen op een overactief chakra, dat juist een beetje minder actief zou moeten worden.
Voordat je aan de slag gaat om chakra's te activeren, is het verstandig om er iets meer over te weten te komen dan alleen maar waar de chakra's (ongeveer) zitten op het lichaam. Ik zou je adviseren om iets meer over 'chakrapsychologie' te weten te komen. Ieder chakra is namelijk verbonden met specifieke emotionele of psychische gebieden en als er op een bepaald emotioneel of psychisch gebied klachten of problemen zijn, dan kun je wellicht kijken welk chakra daar bij hoort en of dat chakra onderactief of juist overactief is. Als je dat weet kun je zoeken naar manieren om dat op te lossen. Daar zijn heel veel manieren voor, bijvoorbeeld halfedelstenen/kristallen , Reiki, meditatie, affirmaties enzovoort. Maar ook energetische middelen kunnen hiervoor gebruikt worden bijvoorbeeld homeopathie, bachbloesems, meesteressances, celzouten.
 

H@ns.

Bekend lid
Forum lid
Hoi Elvira .

Voor dat ik begin met masseren voel ik altijd eerst of de chakra goed werken, ik kan het draaien in mijn handpalm voelen als ze niet draaien hou ik een poosje mijn hand er boven en met mijn gedachten laat ik ze weer draaien, ook als het nodig is probeer ik spanning weg te halen, maar ook verbindingen die niet meer van toepassing zijn of verbindingen helen die ooit om de een of andere manier verbroken werden , daarna ga ik pas masseren.
Ik heb vaak gemerkt dat alleen masseren niet voldoende was en met het helen van chakra,s het veel sneller ging.

Groeten Hans.
 
Bovenaan