ZZR600

Bekend lid
Forum lid
Het volgende las ik ergens op het web: je kunt met een edelsteen die dezelfde kleur heeft als het te behandelen chakra ervoor zorgen dat het chakra overstimuleert wordt (bijvoorbeeld als het chakra al heel actief was). Hierdoor kunnen de al aanwezige klachten verergeren. Om dit chakra dan weer in balans te brengen dien je een steen te gebruiken die de tegenovergestelde kleur (anti-kleur) heeft van het chakra dat je wilt behandelen.

Van de volgende kleuren is de anti-kleur:

Geel # Paars

Oranje # Blauw

Rood # Blauwgroen

Zwart # Wit

Wat zijn de anti-kleuren van de overige chakra's en kent iemand deze behandelmethode? Klopt dit?
 

Wijzevrouw

Bekend lid
Forum lid
Ik behandel chakra's bijna nooit met antikleuren omdat dan de kans bestaat dat je daarin doorschiet.
Enige uitzondering daarop is het basischakra waar ik nog wel eens groen overheen doe als er veel woede/boosheid bij iemand aanwezig is. Ik gebruik bij overgestimuleerde chakra's een zachtere kleur dan normaal en bij onderpresterende chakra's een diepere kleur.
Er is iets voor te zeggen om dat met een tegenovergestelde kleur te behandelen, mijn voorkeur heeft dat echter niet
 

flowerPower11

Bekend lid
Forum lid
Goh je zou ook eventjes geen edelstenen kunnen dragen bij mij ebbe het na een paar dagen weer weg maar anti kleuren had ik nog nooit van gehoord wel interessant ! ;)

Ja je hebt wel zwart/wit, donker/licht, positief/negatief, yin/yang dus een kleine logica vind ik hier wel in aangezien alles een andere uhm zowat tegenpool heeft maar ja dan zou er ook een omgekeerde FlowerPower11 moeten zijn op deze aardbol dus tot hoever deze theorie gaat dat weet ik dan ook weer niet. ^^
 
A

Anonymous

Gast
Ik vraag me af .... ben je erin geoefend?
Want wat is actief of juist niet of juist overactief....ik zou het niet weten.

Ik persoonlijk zou er erg voorzichtig mee zijn iig.

Dingen zijn niet voor niks zoals ze zijn.
Dus ik zou eerder naar diepere lagen in mezelf gaan er er niet teveel "chakra" dingen opplakken.
 

ZZR600

Bekend lid
Forum lid
Bedankt Margreet! Ik heb nog 2 vraagjes.

Test je vooraf en achteraf de activiteit van de chakra's met een pendel?

Gebruik je edelstenen voor het chakra balanceren of gewoon gekleurde doeken of zo? En als je edelstenen gebruikt, gaat het dan alleen om de kleur of ook om de steensoort?

Euh, eigenlijk 3 vragen dus :mrgreen:
 

Wijzevrouw

Bekend lid
Forum lid
Als ik chakra's behandel dan is dat altijd een onderdeel van een totale behandeling
Eigenlijk test ik nooit en ik pendel ook nooit omdat ik chakra's kan zien en kan voelen
Pendelen zou een goede manier zijn om vooraf te testen, maar de voorwaarde is wel dat je betrouwbaar kunt pendelen

Wat ik mensen tegenwoordig meegeef is om te testen d.m.v. de spiertest die je bij JEZELF uitvoert als het om een afstandbehandeling gaat en bij de te behandelen persoon als het een behandeling ter plekke is

De meest effectieve en betrouwbare spiertest is die waarbij je je duim en wijsvinger gebruikt om antwoorden van het onderbewuste te verkrijgen. De spiertest is niet alleen razendsnel, het is ook relatief betrouwbaar. Je onderbewuste geeft namelijk onmiddelijk antwoord, nog voordat je hersenen dat kunnen bedenken.
Je vormt met je duim en wijsvinger een cirkel en je gebruikt 2 vingers van je andere hand om de cirkel open te breken of niet. Spierspanning is ja en ontspanning is een nee antwoord. Ik test altijd en stem af door de vraag ben ik een man? ja of nee of ben ik een vrouw? ja of nee. Deze afstemming is even noodzakelijk maar duurt erg kort.
Op die manier kun je dus zowel voor als na de behandeling eenvoudig controleren door het stellen van vragen.

Ik gebruik geen edelstenen, lampen of andere hulpmiddelen. Ik geef de energie de overeenstemmende kleur van een chakra. Dat lijkt ingewikkeld maar dat is het niet. Het enige wat je daarvoor moet doen is de kleur die je wilt overbrengen voelen en voor je zien. Energie past zich automatisch aan, net zoals het maken van energiebollen die je een kleur meegeeft.
Buiten dat kunnen chakra's ook te langzaam of te snel draaien. Ook dat pas ik aan waardoor je de wering van een chakra optimaliseert. Je voegt dus de juiste kleur toe (van buitenaf) en je past de draaiing aan (van binnenuit).
Ik hoop dat je hier iets mee kunt
 

ZZR600

Bekend lid
Forum lid
Dat is een duidelijke uitleg, bedankt Margreet!

Ik ken de spiertest die jij beschrijft, maar heb daar zelf moeite mee. Door sporten heb ik best sterke vingers en de ring krijg ik niet doorbroken als ik trek (ook al is het antwoord duidelijk "nee"). Maar ook als ik het met minder kracht probeer, dan blijf ik geen verschil merken tussen een "ja" en "nee" antwoord. Heb je nog een tip voor mij? Ik gebruik daarom af en toe de volgende manier: stabiel op 'je benen staan en je niet dominante hand op je zonnevlecht leggen. Dan de vraag stellen en bij een "ja" antwoord neig ik voorover te vallen en bij een "nee" neig ik achterover te vallen. Bij het testen van edelstenen houdt ik de steen met mijn niet dominante hand tegen de zonnevlecht. We hebben daarna weleens met een pendel getest of de antwoorden klopten en deze methode leek redelijk betrouwbaar. Maar net als met een pendel laat ik ook hier geen grotere beslissingen afhangen van de uitslag van de test.

Ik ben ook wel heel benieuwd hoe een chakra er uitziet. Wat zie jij dan?
 

Wijzevrouw

Bekend lid
Forum lid
Het maakt niet zoveel uit welke test je gebruikt. Veel belangrijker is dat het een test is die voor jou werkt.
Bij de spiertest die ik genoemd heb is het vaak een kwestie van afstemmen met je lichaam maar als je handen te sterk zijn dan zal dat ongetwijfeld lastiger zijn.

Hoe een chakra eruit ziet. Tja dat is wat lastig te omschrijven als je niet weet hoe energie in beweging eruit ziet, maar ik ga mijn best doen
Ik vergelijk energie wel eens als datgene wat je ziet boven een zinderende straat in de zomer
Je ziet beweging en binnen die beweging zie je bepaalde patronen
Bij een chakra ziet het er ongeveer uit als een combinatie van een wervelwind of een draaikolk in het water, van bovenaf gezien
In het midden zie je dan het centrum van waaruit ronddraaiende bewegingen te zien zijn
De meeste chakra's draaien met de richting van de klok mee en als ik chakra's een extra zetje wil geven dan draai ik ook die richting op
Ik draai tegen de klok in als het tempo te hoog ligt
Je kunt het zien als een chakra te snel draait doordat de energie niet helemaal egaal verloopt
Vaak is de cirkel dan ook enigszins ovaal
Bij een te langzaam draaiend chakra moet je zoeken naar de draaikolk die dan niet of nauwelijk aanwezig lijkt

Heel af en toe kom ik chakra's tegen die tegen de klok in draaien
Bij die keren dat ik dat waargenomen heb draaien alle chakra's andersom
Die mensen hebben een omgekeerde polariteit en dat schijnt ongeveer bij 1 op de 10.000 mensen voor te komen
Een kombinatie van links en rechtsom draaiend ben ik nog niet tegengekomen

In die draaikolk kun je dan weer transparante kleuren zien
dat ziet er dan uit alsof je door een gekleurd glas kijkt
Een normaal werkend chakra heeft heldere kleuren waarbij de kleur per persoon varieert
Dan komt het voor dat de kleuren donkerder zijn of juist heel veel flauwer zijn dan normaal
In beide gevallen werkt het chakra onvoldoende, alleen ligt de oorzaak ergens anders

Als een chakra heel fel van kleur is dan is deze eigenlijk altijd overgestimuleerd
Dat laatste komt minder vaak voor, maar relatief vaker bij het basischakra
 

ZZR600

Bekend lid
Forum lid
Ik kan mij wel wat voorstellen bij je uitleg over hoe een chakra eruit ziet. Ik heb Reiki boeken ingezien waarin wat jij omschrijft geschetst stond. Het lijkt me heel bijzonder en mooi om zoiets zelf te kunnen zien. Heb jij dit altijd al kunnen zien of door oefening aangeleerd? Kan iedereen eigenlijk (met de nodige inspanning) chakra's leren zien?
 

Wijzevrouw

Bekend lid
Forum lid
ZZR600 zei:
Ik kan mij wel wat voorstellen bij je uitleg over hoe een chakra eruit ziet. Ik heb Reiki boeken ingezien waarin wat jij omschrijft geschetst stond. Het lijkt me heel bijzonder en mooi om zoiets zelf te kunnen zien. Heb jij dit altijd al kunnen zien of door oefening aangeleerd? Kan iedereen eigenlijk (met de nodige inspanning) chakra's leren zien?
Kijk dat is nou fijn dat je in combinatie met de uitleg in Reiki boeken nu ongeveer weet hoe een chakra eruit ziet.
Ik moet je bekennen dat ik niet weet of ik ze altijd heb kunnen zien. Waarschijnlijk komt dat ook omdat ik er nooit op gelet heb toen ik me nog niet met healingen bezig hield. Toen ik echter voor het eerst over chakra's hoorde ben ik gelijk gaan kijken hoe dat er dan uitzag en dat openbaarde zich op dat moment. Ik heb er dus inderdaad niets voor hoeven doen. Toen zag ik ook nog veel meer chakra's die men eigenlijk nooit in boeken omschrijft maar die wel degelijk een belangrijke functie hebben. De chakra's in je voetzolen bijvoorbeeld die helpen met overtollige energie afvoeren en met goed en stevig aarden. Dat chakra is terrabruin van kleur. Het chakra 10-15 cm buiten je lichaam ter hoogte van je derde oog die noem ik mijn universele-denktank. Dat chakra is magenta van kleur. Als je met je aandacht daar naartoe kunt gaan dan kun je echt 1000 keer sneller denken en schakelen. Dan voelen onze hersenen zo ontzettend beperkt in hun capaciteit


Hoogst waarschijnlijk zou je wel kunnen leren om chakra's waar te nemen, maar ik denk dat de basis dan zou moeten zijn dat je energie kunt waarnemen, voelen of zien. Ik heb in de loop der jaren al heel wat tips en trucs gelezen waarbij mensen uitleggen hoe je aura's en/of energie zou kunnen zien, ik vind die uitleg eigenlijk altijd reuze ingewikkeld. Ik heb de indruk dat die schrijvers nog nooit echt energie in beweging gezien hebben maar slechts het optische nabeeld zien wat automatisch ontstaat als je ergens langdurig naar staart. Dat nabeeld heeft dus gewoon met je zicht te maken en meer is het niet. Het waarnemen van energie heeft juist niet met inspanning te maken, verre van dat zelfs. Je kunt energie het beste waarnemen als je niet in je normale denkmodus bent, maar lichtelijk afwezig. Op dat moment verandert namelijk je hersenfrequentie en ben je automatisch afgestemd op het waarnemen van energie. Je kent dat vast wel als je aan het dagdromen bent, dat is de hersenfrequentie waarop je goed energie kunt waarnemen.
 
A

Anonymous

Gast
:lol: Dankjewel Wim, voor het openen van dit topic!
En dankjewel Margreet voor je duidelijke antwoorden!!!

Ik lees deze onderwerpen uit nieuwsgierigheid, waar iedereen mee bezig is en wat dat voor ontwikkeling geeft...chakra's, aura's, energie...en wat kan je ermee, en wat niet....
En waar ik nou eigenlijk zo vrolijk van wordt is dit...
Wim, ik weet dat jij heel veel leest en ongelofelijk veel informatie opzuigt...ik doe dat ook, maar de antwoorden van Margreet openen ineens mijn "ogen".
Het is veel simpeler dan ik dacht, mijn serieuse inslag en controledrang hebben het veel te groots gemaakt.
Ik snap ineens wat ik zie, de bewegingen, de flarden, de spetterende lichtjes, de mistige wolkjes enz enz
Nooit bij nagedacht dat dat energie is...ik zocht het te ver, te recht voor z'n raap...
Het is subtiel en natuurlijk en ik lig in een deuk om mezelf....met m'n gezoek, terwijl het al die tijd gewoon al aanwezig was....
Jullie kunnen hier waarschijnlijk niks mee, maar ik moest het even kwijt...
Fijn dat jullie dit geschreven hebben!!!
 

Wijzevrouw

Bekend lid
Forum lid
philosophia zei:
Het is veel simpeler dan ik dacht...
Dit vind ik nou leuk :-D
Ik roep al jaren dat iedereen heel moeilijk doet, terwijl het eigenlijk heel simpel is
Het is niet je controledrang hoor, het komt omdat iedereen heel hard roept dat het moeilijk is
Niet alleen bij dit onderwerp, maar het geldt voor veel meer dingen
En als iedereen het zegt, dan ga je dat vanzelf geloven en wordt het je overtuiging.... etiketjes plakken hè
 
A

Anonymous

Gast
:lol: :lol:
Geweldig dit!!!!
Ik ervaar op dit moment een enorme ruimte en mogelijkheden.
Grote grijns!!! Ik zal heus wel weer een keer op m'n snuit gaan, maar dit soort ervaringen alleen al, duwen me terug naar m'n kern.
Sorry Wim, dit is wel heel erg off-topic, maar je ziet wat er soms los komt....hihihi dankjewel hoor!!!
:lol: Margreet...liefs van een hardnekkig Philootje (k)
 
A

Anonymous

Gast
Wijzevrouw zei:
philosophia zei:
Het is veel simpeler dan ik dacht...
Dit vind ik nou leuk :-D
Ik roep al jaren dat iedereen heel moeilijk doet, terwijl het eigenlijk heel simpel is
Het is niet je controledrang hoor, het komt omdat iedereen heel hard roept dat het moeilijk is
Niet alleen bij dit onderwerp, maar het geldt voor veel meer dingen
En als iedereen het zegt, dan ga je dat vanzelf geloven en wordt het je overtuiging.... etiketjes plakken hè
juistem! ik zeg dit ook al jaren. vindt het dan ook altijd plezierig te lezen dat er mensen zijn die even als mij, ook aangeven dat het anders/makkelijker/simpeler is/kan zijn. (r)
 

ZZR600

Bekend lid
Forum lid
Of het nu off topic is of niet, alles mag er zijn :wink: .

Maar even over het zien van chakra's en energie. Het is daarmee net als op mijn werk. De simpele klussen vallen meestal tegen en de lastige klussen vallen mee. Ik was er dus al bang voor dat het heel simpel zou zijn. :(

Als het heel simpel is en bijna niemand herkend het, dan is het dus nog lastiger dan ik al vermoedde.

Ik heb er weinig moeite mee om iemands aura (voor een deel) te zien. Het lastigste is om niet in de verleiding te komen om je te gaan focussen op die aura, want dan is hij weg. En dat gaat mij inmiddels aardig af. Dan zou je toch denken dat ik ook wel eens energie zal hebben gezien, maar ik kan mij dit niet voor de geest halen. Waarschijnlijk heb ik het inderdaad wel eens gezien, maar heb ik het ook niet herkend als zijnde energie.

ZUCHT! :mrgreen:
 
Bovenaan