breuksteen uit Picardie

oktagon

Nieuw lid
Forum lid
De getoonde steen is rijkelijk in delen van Picardie (buurt Aisne)te vinden;heeft zandsteen-achtige binnenstructuur en grijszwarte oppervlakken aan alle breukzijden;mogelijk resten meteoriet;kan er niet achter komen.
 

Bijlagen

oktagon

Nieuw lid
Forum lid
Hier nog een aanvulling van een stapel stenen uit Picardie,kostte moeite! :oops: .

<ATTACHMENT filename="steenhoop.JPG" index="0]attachment=0]steenhoop.JPG[/attachment]</ATTACHMENT>
 

Bijlagen

Anna Oyca

Admin
Medewerker
Administrator
Waar ligt Picardie/Aisne?
Google maps geeft wel 3 verschillende plaatsen en landen aan. :|
 

Perry

Actief lid
Forum lid
Monster meteoriet gevonden in Texas

Vertaald door Google Translate

<LINK_TEXT text="https://2.bp.blogspot.com/-nQiun4gCgFg/ ... BTexas.jpg]https://2.bp.blogspot.com/-nQiun4gCgFg/WCWtOD8BLUI/AAAAAAAAKMw/8S3tEAd5BTcd49qbPrZZdhyiMi-qaPxSACLcB/s640/Monster%2Bmeteorite%2Bfound%2Bin%2BTexas.jpg</LINK_TEXT>[/img]
<QUOTE><s>
Deze weergave van de 760-pond meteoriet blijkt relatief verse fusion korst van het smelten van de buitenste millimeter of twee van de meteoroïde tijdens zijn verhitte passage door de atmosfeer van de aarde. U kunt ook zien veel van vingerafdrukken of regmaglypts (links), welke vorm bij zachtere materialen in de rots weg zijn geablateerd door korte, maar intense hitte en druk ervaren tijdens de val. Credit: Ruben Garcia
</QUOTE>

Op 6 april 2015, Frank Hommel werd het leiden van een groep gasten bij zijn Bar H Working Dude Ranch op een paard rijden. De paarden kregen dorst, dus Hommel en crew reed cross-country op zoek naar een drinkplaats. Langs de weg, zijn paard Samson plotseling stopte en weigerde om verder te gaan.

Voor hen was een rots die uit de zandgrond. Hommel had nog nooit gezien zijn paard te handelen op deze manier voor, dus hij gedemonteerd om een ​​kijkje op de rode, gebonden massa te krijgen. Iets in hem vertelde deze vreemde, niet op zijn plaats boulder moest een meteoriet zijn.

Hier is de gekke-Hommel's voorgevoel juist was. Veel mensen halen een oneven rots nu en dan denken dat ze misschien een meteoriet, maar in bijna alle gevallen is het niet. Meteorieten zijn uiterst zeldzaam, dus je bent kans dat gebeurt over één zijn op afstand. Maar deze keer paard en de man kreeg het recht.

De rots die Samson gestopt die dag in april was de echte deal en zou spoedig worden ingedeeld en de naam van de Clarendon (c) steenachtige meteoriet. Alleen de bovenste derde van de massa brak het oppervlak; er was veel meer onder de grond. Hommel gebruikte een tractor om het beest te bevrijden en slepen het naar zijn huis. Later, toen hij en zijn vrouw DeeDee kreeg het gewogen op het voer winkel schaal, de rots registreerde maar liefst 760 pond (345 kg). Hommel met anderen terug naar de site en teruggewonnen een extra 70 pond (32 kg) van losse fragmenten verspreid over het gebied.

Op dit moment kunnen de Frank DeeDee niet zeker dat het een meteoriet. Ja, het trok een magneet, een goed teken, maar de attractie was zwak. Frank had zijn twijfels. Om één of andere manier of dit roestige kei kwam uit de ruimte of behoorde tot de aarde te bewijzen, DeeDee stuurde een foto van het aan Eric Twelker van Juneau, Alaska, een meteoriet verkoper die de website Meteoriet Markt onderhoudt. Twelker dacht dat het zag er veelbelovend en schreef terug zeggen. Zes maanden later, de familie stuurde hem een ​​monster dat hij regelde te hebben getest door Dr. Tony Irving aan de Universiteit van Washington.


Irving's analyse bleek heldere korrels van ijzer-nikkel-metaal en een overvloed aan chondrulen, ronde korrels samengesteld uit mineralen die-flash verwarmd 4,5 miljard jaar geleden in een "vurige regen" in de zonne-nevel waren. Wanneer ze afgekoeld, het gesmolten materiaal gestold in kleine vaste bolletjes enkele millimeters over die werden later opgenomen in de planetaire embryo's die uitgroeide tot de planeten en asteroïden van vandaag. Het vinden van ijzer-nikkel en chondrulen bleek voorbij een schaduw die de Hommels 'rock was een echte stenen uit de ruimte.

In een e-mail communicatie, Twelker vertelde zijn kant van het verhaal:
"Ik krijg ongeveer zes tot een tiental vragen op rotsen elke dag. Ik probeer om alle antwoorden hen, en geef een rots ID indien mogelijk. Ik moet zeggen dat mijn geduld raakt soms geprobeerd na te kijken naar slakken, basalt, en kalksteen overmorgen dag. maar als ik in de juiste stemming, dan is het leuk. deze maakte het plezier. in de loop der jaren heb ik had waarschijnlijk een half dozijn ontdekkingen op deze manier, maar dit is veruit de meest opwindende. "

Irving hokje als een L4 chondriet meteoriet. L staat voor low-ijzer en chondrite geeft aan dat het nog steeds de oude textuur van chondrulen die weinig zijn veranderd sinds hun oprichting. Niemand weet hoe lang de meteoriet daar heeft gezeten, maar de verwering van het oppervlak lijkt aan te geven voor een lange tijd. Dat gezegd hebbende, Hommel had op deze manier vóór en nooit opgevallen de rots geweest. Het is mogelijk dat de wind geleidelijk verwijderde de losjes gebonden bovenste bodemlaag-een proces genaamd deflatie-geleidelijk blootstellen van de meteoriet te bekijken in de tijd.

Zodra een meteoriet is geanalyseerd en de indeling, wordt de informatie gepubliceerd in het Bulletin Meteoriet samen met een chemische analyse en de omstandigheden van de ontdekking. Meteorieten zijn meestal vernoemd naar de dichtstbijzijnde stad of prominent geografisch kenmerk waar ze ontdekten of gezien te vallen. Omdat het werd gevonden aan de rand van Clarendon, Texas, de Hommels 'meteoriet nam de naam van de stad. De kleine "c" tussen haakjes achter de naam al aangeeft is het de derde unieke meteoriet gevonden in de Clarendon gebied. Clarendon (b) opgedoken in 1981 en Clarendon (a) in 1979. Beiden zijn H5 (hoge metalen) ongerelateerde steenachtige chondrites.

Wanneer Clarendon (c) getoond in het Bulletin eind vorige maand, meteoriet jager, handelaar en verzamelaar Ruben Garcia, beter bekend als Mr. Meteoriet, snel kreeg de wind van. Garcia woont in Phoenix en sinds 1998 zijn levensonderhoud gemaakt kopen en verkopen van meteorieten. Hij kreeg in het bedrijf zelf eerst vragen wat zou het leukste wat hij kon doen met zijn tijd. Het antwoord was duidelijk: hunt meteorieten!

Deze roestig rotsen, chips off asteroïden, hebben magische krachten. Vraag een willekeurige meteoriet verzamelaar. Tik op een en u zult worden vervoerd naar een tijd voordat het leven was zelfs een twinkeling in het oog van de evolutie van. Hun ancientness houdt aanwijzingen dat diepste vragen-how hebben we hier? Wetenschappers zappen ze met ionenbundels, snijd ze in plakjes doorzichtig om te studeren onder de microscoop en zelfs te ontbinden hen zuur op zoek naar aanwijzingen voor de manier waarop de planeten gevormd.

--> Bron <--
 

Spiri

Forum lid
Forum lid
<QUOTE author="oktagon]quote="oktagon"]De getoonde steen is rijkelijk in delen van Picardie (buurt Aisne)te vinden;heeft zandsteen-achtige binnenstructuur en grijszwarte oppervlakken aan alle breukzijden;mogelijk resten meteoriet;kan er niet achter komen.[/quote]</QUOTE>
Die is ook behoorlijk groot :shock:
 
Bovenaan Onderaan