Chocola

Bekend lid
Forum lid
Goedemorgen! [zon]

Vragen jullie je ook weleens af of je je intuïtie moet volgen, en of die intuïtie wel helemaal helder is? Ik ben continu op mijn hoede dat mijn 'weten' niet wordt vertroebeld door verlangens, verwachtingen en angsten. Pas als ik iets meerdere dingen voorbij voel komen, sla ik het op en durf ik erin te geloven.
Soms weet ik zomaar dingen. Andere keren krijg ik beelden binnen. Meestal betreft het de toekomst en hoe ik mijn leven zal gaan invullen. Hoe krijgen jullie boodschappen door vanuit je intuïtie? Wat betekent intuïtie voor jou?
Ik weet van mezelf dat ik constant op zoek ben naar een goede manier om mijn toekomst in te vullen. Ik probeer daarbij de dingen die ik zie en voel in elkaar te passen. Al meerdere keren heb ik een witte auto voorbij zien komen, betekent dit dat die op een gegeven moment in mijn leven zal verschijnen? Of is het symboliek? Over dit soort dingen kan ik erg lang peinzen.

Chocola. [5flowerface.gif]
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ik denk dat het afwachten is, wat de witte auto voor je betekent. Dat is hoe je leert hoe het voor jou werkt. Je hoeft het nu allemaal niet meteen in elkaar te puzzelen. Elke dag leer je wat nieuws en op een dag weet je wat de witte auto voor jou betekende of heb je het losgelaten omdat het niet belangrijk genoeg was.

Bij mij voelt het alsof er een gevoel of beelden in mijn energie geschoven worden. Dan weet ik dat het van buitenaf komt. Wanneer het over mijn eigen intuïtie gaat dan voel ik het in mijn onderbuik. Volgens mij is dat de plek waar je ziel alle info verzameld (al je kennis, ervaringen, timing, zielsmissie etc) en je kan informeren over de volgende stap.
 

Chocola

Bekend lid
Forum lid
Ik denk dat het afwachten is, wat de witte auto voor je betekent. Dat is hoe je leert hoe het voor jou werkt. Je hoeft het nu allemaal niet meteen in elkaar te puzzelen
Dat probeer ik steeds wel, ik ben te ongeduldig. :rolleyes:
Bij mij zijn het echt beelden. Soms zie ik een versie van mezelf uit de toekomst. Ik zie er heel vriendelijk, gezond en gelukkig uit, en ik ben ergens laat in de twintig... Zou ik dat soort beelden opgestuurd krijgen zodat ik een soort houvast heb? Het is best wel vreemd om door jezelf recht aangekeken te worden.
 

Chocola

Bekend lid
Forum lid
En dan denk ik verder...
Die oudere versie van mij kijkt de jongere versie van nu recht aan, met ogen die zeggen dat alles goed zal komen... dan denk ik dus aan tijd... Zal ik ooit, als late twintiger, ergens met een kopje thee op de bank zitten en denken aan het verdwaalde kind dat ik nu ben, en een bericht naar het verleden sturen? 'Alles komt goed'? Hoe werkt tijd? Zou ik mezelf werkelijk op zo'n manier kunnen aanmoedigen, leef ik - en alle anderen - eigenlijk in alle tijden tegelijk...?
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ik denk zeker dat je jezelf kunt aanmoedigen. Een groot deel van je pad is al wel bekend voor je hogere zelf. Die heeft toegang tot alle tijden. Die kan je gidsen en je geruststellen.
 
U

User_479

Gast
Ik denk ook dat het bij iedereen anders werkt. Bij mij wekt het het helderst als de uitkomst me niet zo uitmaakt, en ik alles los laat. En er verder niet over nadenk. Wanneer ik heel erg ga denken waarom komt dit, of wat wil het me zeggen, beïnvloed ik mijn heldere intuïtie. De zuiverste inzichten komen als ik aan totaal iets anders denk, opeens kan er dan een gedachte in mijn hoofd zijn waarvan ik denk, dit is het.
Mijn ervaring is dat de wet der aantrekking ook heel veel doet. Als ik ergens een jong iemand in een rolstoel zie en denk he wat jong nog, dan zie ik er dezelfde week nog meer. Gister liet ik een glas vallen bij het afwassen, maar dat heb ik deze week al twee keer eerder gehad terwijl ik het normaal zelden heb.
 

Saturnus

Bekend lid
Forum lid
Hoe krijgen jullie boodschappen door vanuit je intuïtie? Wat betekent intuïtie voor jou?
Ik weet van mezelf dat ik constant op zoek ben naar een goede manier om mijn toekomst in te vullen.
Door je vraag hier neer te leggen ben je op de juiste weg om er achter te komen welke betekenis intuïtie heeft in ons leven.
Ons Intuitie berekend tot wel 1000x nauwkeuriger mischien zelfs wel meer wat voor jou de beste keuze is om te maken. In deze berekening word jou omgeving ook mee genomen dus je hoeft niet bang te zijn dat je opeens gekke dingen gaat doen, wanneer je voor langere tijd volledig op je intuïtie vertrouwt.

Op het moment dat je dit stadium hebt berijkt zul je ook merken dat je de 5e dimensie hebt berijkt.

Om volledig op je intuïtie te kunnen vertrouwen ga je eerst leren jezelf volledig te vertrouwen.
Daarom word de strijd niet om ons heen gestreden maar in onszelf.

Bij de 3e dimentie kan alles heel intens aanvoellen, sterk wisselende emoties, het licht kan opeens heel vel binnenkomen, je kunt soms het gevoel krijgen dat je een beetje overstroomd van alle informatie die je binnenkrijgt op spiritueel gebied.

Maar het is voornamelijk een psychologisch proces waar wij mensen doorheen moeten om verder te kunnen komen.
Dit proces kun je het beste zien als een groot avontuur.
Het leren kennen van je sterke punten en leermomenten. Het liefhebben van onze angsten, het leven is een groot avontuur..
 

Chocola

Bekend lid
Forum lid
Ik vind het maar lastig. Mijn intuïtie, mijn onderbuikgevoel, mijn 'weten', zegt dat ik heel grootse en goede dingen zal gaan doen, maar daar word ik juist bang van, ik voel mij helemaal niet sterk genoeg om anderen te helpen.
Soms zijn de dingen die ik doorkrijg zo helder en duidelijk dat ik het gevoel heb dat alles al vaststaat en dat ik geen vrije wil heb. Of jawel, ik zal keuzes maken, waarmee ik het eens ben, maar ik ben dus 'geprogrammeerd' om het met die keuzes eens te zijn... Gos, ik snap er niets meer van. Het is dezelfde stof als waarmee sommige natuurkundigen zich bezighouden, maar dan anders benaderd. Hoe zit dat toch met al die verbanden, met tijd, op wat voor manier is je intuïtie daarmee verbonden? Als jij een deeltje van het universum bent, en je lichaam gemaakt is van sterrenstof, dan liggen alle antwoorden - over zowel spiritualiteit als wetenschap - toch al in jezelf?
En dat advies krijg je toch ook vaak te horen, kijk in jezelf?
 

Chocola

Bekend lid
Forum lid
O, ik zie je reactie nu pas, Saturnus. Je zegt het mooi; zo voel ik het ook. De details lijken misschien bizar, maar echte spiritualiteit is voor mij heel down to Earth.
 
U

User_479

Gast
Alle antwoorden liggen in jezelf, maar als je in de spiegel kijkt en hij is beslagen of je zelfbeeld zit in een bepaalde fase, kunnen je antwoorden toch vertekent zijn.
Mijn dochter is een prachtige meid, toch ziet ze het zelf door haar leeftijd soms anders. Je waarnemingen de antwoorden die je krijgt, het heeft niet alleen te maken met intuïtie en weten ook met je levensfase,
Als je je al overbelast voelt, zoals je schreef, dan is het zeker zaak eerst te zorgen dat je gedachten een zekere rust en belans aannemen.
Anders ben je een magneet voor steeds meer gedachten.
Ik kan me van mezelf ook nog herinneren dat ik heel veel doorkreeg, dan overal mee bezig was, maar het heeft totaal geen zin, je hoeft niet alles te weten, en je hoeft niet overal iets mee. Nu ben ik er selectiever in, en komen er meer inzichten waar ik echt iets mee kan.
Maar ook dat heeft weer een reden, het doel om het spirituele te selecteren, en af te bakenen.
Dus dat is mijn tip, heb voor jezelf helder wat je met je intuïtie wil, en vaag dat aan je Gidsen. Misschien helpen ze dan om het meer te kaderen, en je niet alle bij doorkrijg dingen voorgeschoteld krijgt waarvan je dan ook denkt dat ze belangrijk zijn, je er iets mee moet.

Die zin van Saturnus vind ik mooi van het is een psychologisch proces, dat denk ik ook.
 

Chocola

Bekend lid
Forum lid
Ik kan me van mezelf ook nog herinneren dat ik heel veel doorkreeg, dan overal mee bezig was, maar het heeft totaal geen zin, je hoeft niet alles te weten, en je hoeft niet overal iets mee. Nu ben ik er selectiever in, en komen er meer inzichten waar ik echt iets mee kan.
Maar ook dat heeft weer een reden, het doel om het spirituele te selecteren, en af te bakenen.
Dus dat is mijn tip, heb voor jezelf helder wat je met je intuïtie wil, en vaag dat aan je Gidsen.
Dank je wel. [5flowerface.gif]
 

Love Life

Bekend lid
Forum lid
Ik probeer zoveel mogelijk op mijn gevoel te doen. Voelt iets niet goed dan kan niemand mij dat met een mogelijkheid wijsmaken of laten doen. Beelden krijg ik ook binnen. Eigenlijk gebeurt dit onverwachts. En zijn dat dingen die gaan gebeuren. Ik schrijf ze op en laat het daarbij. Hoe het kan ik heb geen idee het gebeurt gewoon. Dat dingen staan te gebeuren kan je inderdaad ook aanvoelen . Het hoe en wat het is waar het overgaat kom ik meestal pas te weten als het zover is. Ik probeer in het nu te leven zoveel mogelijk. Want het is nu wanneer alles gebeurt en ik wil genieten van al het moois. De toekomst ,tuurlijk moet je dromen hebben plannen etc . Maar alleen in de toekomst blijven hangen bij mij is dat ik al het moois van nu mis. Ik leef vandaag en morgen is niet beloofd.

Liefs danielle
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
. Mijn intuïtie, mijn onderbuikgevoel, mijn 'weten', zegt dat ik heel grootse en goede dingen zal gaan doen, maar daar word ik juist bang van, ik voel mij helemaal niet sterk genoeg om anderen te helpen.
Ik herken dit. 25jaar geleden zag ik een beeld van mijn moeder in een rolstoel, ik was gelijk in paniek. jeetje dat zou moeilijk worden zowel voor haar als voor mij. zou ik dat wel aankunnen? Mijn moeder belandde inderdaad in een rolstoel en er was niks aan de hand. zij was oud en aanvaardde het en ik was wat sterker. Al tientallen jaren weet ik dat ik publiek zal moeten vertellen over dingen die ik heb meegemaakt en weet. Vroeger werd ik daar helemaal panisch van. Dat kon ik niet aan, daar was ik niet sterk genoeg voor. Durf ik dat wel. Jawel, daar zal ik sterk genoeg voor zijn als het moment daar is en ik zal het durven ook.

Hetzelfde geld voor jou. Je zal het kunnen, je zult sterker zijn en je zal blij zijn met je levensopdracht.
Het meest vervullende wat wij hier op aarde kunnen doen is dat waar we hier voor gekomen zijn.
 

Saturnus

Bekend lid
Forum lid
De 5e dimensie wordt ook wel de astrale wereld genoemd, toch?
Je zou wel kunnen zeggen dat je dan geen onderscheid meer maakt tussen onze wereld en de astrale wereld.
Iedere gedachte en emotie heeft een eigen trillingsfrequentie, hieruit kun je lessen leren. Wanneer je de lessen hebt geleerd ga je naar de volgende trillingsfrequentie. Net zoals we op school naar het volgende jaar gaan wanneer we onze lessen hebben geleerd.
 

Chocola

Bekend lid
Forum lid
Dus iemand die veel weet en veel heeft geleerd, leeft in meer werelden dan iemand die minder lessen is ondergaan? Dat klinkt wel logisch.
 

Saturnus

Bekend lid
Forum lid
Dus iemand die veel weet en veel heeft geleerd, leeft in meer werelden dan iemand die minder lessen is ondergaan? Dat klinkt wel logisch.
Dat klopt helemaal!
En waarschijnlijk merk je in je eigen omgeving het verschil wel, nog lang niet iedereen staat open voor spiritualiteit. Dit betekend niet dat zij minder zijn, dit betekend dat ze nog net niet helemaal klaar zijn voor de volgende stap in hun ontwikkeling en dit moeten we ook accepteren.
 

Chocola

Bekend lid
Forum lid
Ik ken heel veel intelligente en lieve mensen die zich nauwelijks bezighouden met spiritualiteit, inderdaad.
 
Bovenaan