gouwepeer

Admin
Medewerker
Op totemdieren.nl kan je jouw totemdier berekenen.
Volgens die site is de wolf mijn totemdier.

Totemdieren: Wolf

wolf.jpg
Geboorte data

19 feb - 20 mrt


Aarde invloed
De tijd van de stormen


Windstreek
Noord-noord-oost


Element
Water met lucht


Plant totem
Weegbree
Lees meer over de Weegbree


Steen totem
Jade
Lees meer over Jade


Kleur
Blauw/groen


Muziekvibratie
F# een octaaf boven de Zalm

Persoonlijkheid

De Wolf is welwillend, grootmoedig en zachtaardig. Hij is gevoelig en sympathiek, creatief en intuïtief, maar soms niet zo erg praktisch.

Beschrijving

De wolf is een roedeldier, maar hij is ook heel goed in staat zichzelf te redden.


Wanneer de wolf verschijnt zou je aandacht moeten schenken aan de manier waarop jij deel uitmaakt van jouw 'roedel'. Met andere woorden: het evenwicht tussen de behoeften van anderen en die van jezelf is verstoord, en daar moet je wat aan doen.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
bruine beer.png


Ik vond hem altijd al knuffelig maar had er verder niet veel mee, anders dan een gevoel van geborgenheid, dacht ik. Toch wel grappig dat de tweede naam van mijn zoon Bjorn is, wat beer betekent.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Naast je persoonlijke totemdier vind ik krachtdieren erg waardevol en soms zelfs herkenbaarder in sommige situaties. Op meerdere momenten heb ik duidelijke boodschappen van krachtdieren mogen ontvangen die ook een werkelijke boodschap achterlieten die ik kon plaatsen bij de situatie waarmee ik te maken had.
Boodschap: "Laat de dingen zoals ze zijn"
Dier: Geit (of geitachtige)
Eigenschap Geit: Flexibiliteit, doorzettingsvermogen, kracht

Boodschap:Wees lief voor anderen”
Dier: Hert of ree
Eigenschap Hert:
Vriendelijkheid, camouflage, onschuld, gevoel, liefde, gratie en zachtmoedigheid. Het hert brengt integriteit en waardigheid in je leven. Wordt ook met de gehoornde God geassocieerd. Het hert symboliseert vaderschap en leert je dat goedheid en wijsheid belangrijker zijn dan agressie en bruutkracht. Hij leert jou je krachten te herkennen en gebruiken.
Eigenschap Ree:
Zachtaardigheid in woord, gedachte en aanraking, kan goed luisteren, gratie en waardering voor de schoonheid van balans, kennis van wat nodig is om te overleven, vrijgevig, opoffering voor hoger goed, connectie met de woud Godin, alternatieve wegen om een doel na te streven.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Je totemdier kun je bepalen aan de hand van je geboortedatum, maar krachtdieren kunnen in dromen of tussen waken en slapen op je netvlies verschijnen, zoals bij mij het geval enkele keren was. Ook zou het kunnen zijn dat, zonder ernaar op zoek te zijn, je aandacht ineens getrokken wordt in de natuur naar een dier dat zich in je buurt bevindt, of dat zich een situatie tussen dieren in de natuur zich afspeelt. Dan zoek ik de betekenis van die dieren op en vaak kan ik het dan plaatsen bij een situatie waarmee ik in die periode te maken heb.
Voorbeeld:
Mijn moeder was al lang overleden en ik was mij merkbaar spiritueel aan het ontwikkelen en bevond mij in een zeer moeilijke periode voor mijzelf.
Toen ik in die periode vanuit mijn keukenraam naar buiten keek, zag ik boven mijn tuin een torenvalk bidden. Dit was overigens in een periode waarin mijn vriendin mij vertelde dat zij mijn moeder zag en mij vertelde dat mijn moeder mijn gids was. Ik zag de vogel wel vaker hier in de omgeving, maar nog nooit had ik hem boven mijn tuin gezien. Korte tijd erna werd het dier nagejaagd door een kraai. De volgende dag zag ik de vogel weer en nu viel de kraai het dier zelfs vliegend in de lucht aan. Hij vloog de valk na tot beiden uit mijn gezichtsveld waren verdwenen. Omdat ik inmiddels bekend was met het bestaan van krachtdieren en totemdieren, was ik erg nieuwsgierig of hier een betekenis aan te verbinden was. Ik kwam met mijn nieuw verworven inzicht tot de volgende conclusie en ik hoop dat ik het goed interpreteer.
Kraai:
Raad, wijsheid, initiatief, transcendentie, magie en beschermer van de heilige wetten
Valk:
Magie, verzorgen en communicatie tot de wereld van de doden


Ik had nog angst voor de wereld van de doden die mij niet bekend waren (wat een nare uitdrukking; ik spreek liever over overledenen) en omdat ik nu zo “open” stond, zou ik wellicht ook gevoelig zijn voor de verkeerde signalen, de signalen die ik niet wenste te ontvangen. Met zijn betekenis zou de valk hierin een rol spelen. De kraai echter joeg hem weg. De kraai beschermde mij tegen deze verkeerde invloeden die ik niet op mijn pad moest krijgen. Ik was er nog niet klaar voor. Ik kreeg raad en wijsheid om voor aangeboden hulp open te staan die zeer snel op mijn pad zou komen

Zo heb ik de boodschap opgepakt en het heeft me toen op het juiste spoor geleid.
 

Donna

Bekend lid
Forum lid
Hier een Valk.
Leuk om te lezen, nooit geweten dit.
Wel de Chinese horoscoop wat ook allemaal dieren zijn, daar ben ik een varken/zwijn:-0
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ik had vorige week een paar bijzondere ontmoetingen met een paar Giraffen in de dierentuin. Kon een foto maken waarbij ik van dichtbij recht in de ogen werd aangekeken. Dat was eigenlijk al bijzonder maar de week erop in een volgende dierentuin maakte ik ineens energetisch contact met de hele kudde. Ik maakte oogcontact met een, energetisch contact volgde en hij liep recht op me af. Vervolgens volgde de hele kudde 😲. Toen ze halverwege onderweg naar mij waren werd het mij een beetje te heet onder de voeten en straalde ik hen uit om te stoppen en hier de grens te trekken. Ze stopten en gingen verder waarmee ze bezig waren. Ik had verder niet veel tijd om me hier verder bij bezig te houden totdat ik door een vriendin attent werd gemaakt op een bijeenkomst met als totemdier, de Giraffe 🤔.

Toch maar eens gaan lezen over dit krachtdier:

Giraf, Totemdier van de 17de Gene Key​

Posted on 5 november 2020 by Anne Marie
De energie van de 17de Gene Key beweegt vanuit de Schaduw van Opinie via de Gave van Verziendheid naar de Siddi van Alziendheid. De giraf is het totemdier van de 17de Gene Key.
Met zijn lange nek kan de giraf boven de andere dieren uitstijgen en heeft zo een breder overzicht op de wereld. Als totemdier kijkt hij boven het alledaagse leven uit, overstijgt kleinigheden en ziet wat er werkelijk toe doet. Is giraf jouw totem, dan kijk je verder dan de andere mensen. Mogelijk krijg je boodschappen via helderzienheid of helderhorendheid. Geef ze dan door. De giraf is er niet alleen om zijn vooruitziende blik te delen, maar ook om voor zichzelf op te komen.
Ook al is de giraf van nature een vriendelijk dier, maar als het moet kan hij doden, wanneer hij bijvoorbeeld door mensen wordt belaagd of door een leeuw wordt aangevallen. Mannelijke giraffen dagen elkaar uit, door met hun hoorntjes tegen elkaar te botsen. De mannetjes vechten regelmatig met elkaar om te bepalen wie de sterkste is. Dat gebeurt met een potje nekworstelen. Ze draaien hun nekken om elkaar heen en proberen de tegenstander met het voorhoofd en de hoorns flinke klappen te verkopen.

Dromen

Komt er een giraf in je droom voor, dan heb je behoefte aan een totaaloverzicht van een situatie of project. Neem een ruimere opvatting over je leven en waar het naar toe gaat. Over het algemeen zijn de dromen waarin giraffen verschijnen een goed voorteken en bij vele gelegenheden gaan ze vooruit belangrijk bericht Of een verrassing in het leven. Op andere momenten geeft dromen over een giraf aan dat je de bewaarder bent van een groot geheim. Het kan ook zijn dat je alleen het beste voor jezelf uitkiest.

Totemdieren | Giraffe​


Kwintessens: Verziendheid
Machtscyclus: Gehele jaar door

De giraffe is het langst van alle zoogdieren. Door zijn lengte kan hij goed in de verte kijken. Symbolisch heeft dat te maken met het voorzien van gebeurtenissen die komen.

De opvallendste kenmerken van de giraffe zijn, uiteraard, zijn lange dunne poten en vooral zijn slanke en lange nek. Bij verscheidene andere dieren heb ik al geschreven dat de nek een grote symboliek bezit. Hij is het verbindingspunt tussen hoofd en romp, de brug tussen boven en beneden. Alle bruggen stellen ons in staat nieuwe dimensies te betreden en nieuwe waarnemingen te doen. De lange nek, in combinatie met zijn buitengewoon scherpe gezichtsvermogen, maakt de giraffe tot een machtige totem voor verziendheid en het herkennen van wat de horizon ons brengt.

De nek is erg sterk. De mannetjes draaien hun nekken om elkaar om hun kracht te beproeven. Sturend met hun nekspieren kunnen giraffen ter verdediging geweldige klappen met hun kop uitdelen. De boodschap daarin is dat we sterk zijn door gebruik te maken van wat voor ons het natuurlijkst is.

Giraf Betekenis en Berichten
De giraf die in dit geval betekent, laat je weten dat het tijd is om je vooruitzichten toe te laten om de weg te leiden. In feite weet u wat u al voorspeld hebt. Daarom moet u actie ondernemen en doorvoeren. Niet alleen dat, je darminstincten en helderziendheid vertellen je iets. Luister naar je hart en laat je bewustzijn de weg leiden.
Als alternatief kan de giraf symboliek u laten weten dat u in alle zaken hulp en begeleiding kunt vragen. Dus, als je op een of andere manier verward bent, focus je gewoon naar binnen en volg je hart richting. Uw hart is nauw verbonden met uw ziel en zal daarom de meest betrouwbare bron zijn van de kennis die u zoekt. Dus, als het voelt 'recht' volgen. Op dezelfde manier, als het onzeker of twijfelachtig voelt, kijk dan naar binnen om te kijken of het niet alleen jouw eigen angst voor verandering is die je tegenhoudt. Bijgevolg, als het verkeerd is, kijk naar andere richting.
Giraf Totem, Geest Dier
De meeste giraf totem mensen hebben het cadeau van hogere perceptie en innerlijk bewustzijn. Bovendien hebben ze geleerd om hun woorden te tellen en hun bewustzijn van hun omgeving met anderen te delen. Mensen met dit totem kennen vaak de toekomst, kunnen voelen wat er gebeurt en wat over de horizon ligt. Als gevolg hiervan zouden ze nooit zelfgenoegzaam moeten worden en de toekomst uit het oog verliezen. In feite zal het leven steeds moeilijker worden tot ze hun bezienswaardigheden weer eens op het pad zetten. De giraf totem mensen hebben ook zeer sterke banden met familie en vrienden, vooral ouders en kinderen. Bovendien zijn hun zachtheid en sierlijkheid in actie altijd voor anderen duidelijk.

Bovenstaande is een boodschap die ik me ter harte ga nemen 😻.