gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
Op totemdieren.nl kan je jouw totemdier berekenen.
Volgens die site is de wolf mijn totemdier.

Totemdieren: Wolf

Geboorte data

19 feb - 20 mrt


Aarde invloed
De tijd van de stormen


Windstreek
Noord-noord-oost


Element
Water met lucht


Plant totem
Weegbree
Lees meer over de Weegbree


Steen totem
Jade
Lees meer over Jade


Kleur
Blauw/groen


Muziekvibratie
F# een octaaf boven de Zalm

Persoonlijkheid

De Wolf is welwillend, grootmoedig en zachtaardig. Hij is gevoelig en sympathiek, creatief en intuïtief, maar soms niet zo erg praktisch.

Beschrijving

De wolf is een roedeldier, maar hij is ook heel goed in staat zichzelf te redden.


Wanneer de wolf verschijnt zou je aandacht moeten schenken aan de manier waarop jij deel uitmaakt van jouw 'roedel'. Met andere woorden: het evenwicht tussen de behoeften van anderen en die van jezelf is verstoord, en daar moet je wat aan doen.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
bruine beer.png


Ik vond hem altijd al knuffelig maar had er verder niet veel mee, anders dan een gevoel van geborgenheid, dacht ik. Toch wel grappig dat de tweede naam van mijn zoon Bjorn is, wat beer betekent.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Naast je persoonlijke totemdier vind ik krachtdieren erg waardevol en soms zelfs herkenbaarder in sommige situaties. Op meerdere momenten heb ik duidelijke boodschappen van krachtdieren mogen ontvangen die ook een werkelijke boodschap achterlieten die ik kon plaatsen bij de situatie waarmee ik te maken had.
Boodschap: "Laat de dingen zoals ze zijn"
Dier: Geit (of geitachtige)
Eigenschap Geit: Flexibiliteit, doorzettingsvermogen, kracht

Boodschap:Wees lief voor anderen”
Dier: Hert of ree
Eigenschap Hert:
Vriendelijkheid, camouflage, onschuld, gevoel, liefde, gratie en zachtmoedigheid. Het hert brengt integriteit en waardigheid in je leven. Wordt ook met de gehoornde God geassocieerd. Het hert symboliseert vaderschap en leert je dat goedheid en wijsheid belangrijker zijn dan agressie en bruutkracht. Hij leert jou je krachten te herkennen en gebruiken.
Eigenschap Ree:
Zachtaardigheid in woord, gedachte en aanraking, kan goed luisteren, gratie en waardering voor de schoonheid van balans, kennis van wat nodig is om te overleven, vrijgevig, opoffering voor hoger goed, connectie met de woud Godin, alternatieve wegen om een doel na te streven.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Je totemdier kun je bepalen aan de hand van je geboortedatum, maar krachtdieren kunnen in dromen of tussen waken en slapen op je netvlies verschijnen, zoals bij mij het geval enkele keren was. Ook zou het kunnen zijn dat, zonder ernaar op zoek te zijn, je aandacht ineens getrokken wordt in de natuur naar een dier dat zich in je buurt bevindt, of dat zich een situatie tussen dieren in de natuur zich afspeelt. Dan zoek ik de betekenis van die dieren op en vaak kan ik het dan plaatsen bij een situatie waarmee ik in die periode te maken heb.
Voorbeeld:
Mijn moeder was al lang overleden en ik was mij merkbaar spiritueel aan het ontwikkelen en bevond mij in een zeer moeilijke periode voor mijzelf.
Toen ik in die periode vanuit mijn keukenraam naar buiten keek, zag ik boven mijn tuin een torenvalk bidden. Dit was overigens in een periode waarin mijn vriendin mij vertelde dat zij mijn moeder zag en mij vertelde dat mijn moeder mijn gids was. Ik zag de vogel wel vaker hier in de omgeving, maar nog nooit had ik hem boven mijn tuin gezien. Korte tijd erna werd het dier nagejaagd door een kraai. De volgende dag zag ik de vogel weer en nu viel de kraai het dier zelfs vliegend in de lucht aan. Hij vloog de valk na tot beiden uit mijn gezichtsveld waren verdwenen. Omdat ik inmiddels bekend was met het bestaan van krachtdieren en totemdieren, was ik erg nieuwsgierig of hier een betekenis aan te verbinden was. Ik kwam met mijn nieuw verworven inzicht tot de volgende conclusie en ik hoop dat ik het goed interpreteer.
Kraai:
Raad, wijsheid, initiatief, transcendentie, magie en beschermer van de heilige wetten
Valk:
Magie, verzorgen en communicatie tot de wereld van de doden


Ik had nog angst voor de wereld van de doden die mij niet bekend waren (wat een nare uitdrukking; ik spreek liever over overledenen) en omdat ik nu zo “open” stond, zou ik wellicht ook gevoelig zijn voor de verkeerde signalen, de signalen die ik niet wenste te ontvangen. Met zijn betekenis zou de valk hierin een rol spelen. De kraai echter joeg hem weg. De kraai beschermde mij tegen deze verkeerde invloeden die ik niet op mijn pad moest krijgen. Ik was er nog niet klaar voor. Ik kreeg raad en wijsheid om voor aangeboden hulp open te staan die zeer snel op mijn pad zou komen

Zo heb ik de boodschap opgepakt en het heeft me toen op het juiste spoor geleid.
 

Donna

Bekend lid
Forum lid
Hier een Valk.
Leuk om te lezen, nooit geweten dit.
Wel de Chinese horoscoop wat ook allemaal dieren zijn, daar ben ik een varken/zwijn:-0
 
Bovenaan