bloemenvrouw

Forum lid
Forum lid
ik heb een angst voor vliegtuigen en het is heel hinderlijk
steeds als ik vliegtuig zie en hoor ga ik het dus volgen waar heen die vliegt en hoe hoog
en als ik zelf in vliegtuig zit knijp ik zo hard in de stoelleuningen en ben steeds bang dat ze gaan neerstorten en zie het ook vaak in me gedachten
toen zei ik dat tegen een persoon en die zei van ik weet waarom je bang ervoor bent
je bent ooit zelf neergestort met vliegtuig of raket
maar ik weet er zelf niets van af
maar zou het kunnen en hoe zou ik ermee om kunnen gaan
 

wim warbout

Bekend lid
Forum lid
Zou wel kunnen. Regressie of diepte meditatie zou mogelijk meer inzicht kunnen geven.
Dan kan je ook de oorzaak vinden.
 

flowerPower11

Bekend lid
Forum lid
wim warbout zei:
Zou wel kunnen. Regressie of diepte meditatie zou mogelijk meer inzicht kunnen geven.
Dan kan je ook de oorzaak vinden.
Vind je ook niet dat met therapie je het zelfde resultaat kan krijgen als met zelf te gaan mediteren alleen met therapie heb je nog begeleiding en bij meditatie heb je toch nog je onzekerheid en twijfel, die juist een therapeut kan afnemen. Helaas zijn er niet altijd over hele goede therapeuten maar ja theoretisch zouden ze kunnen helpen.
Ik zelf had weinig aan hun omdat ik vaak niet geloofd of begrepen word en dus was ik genoodzaakt het zelf uit te dokteren, nou dokter voor jezelf zijn kan een tijd goed gaan maar op een gegeven moment loop je in cirkeltjes omdat steeds dezelfde muur voor je neus staat, het kan bij andere mensen overkomen alsof je een plaat voor je kop hebt, maar vaak is denk ik toch ook wel het geval van een blinde vlek hebben voor iets, met de tijd zal je daar tegen aan lopen en op die manier leren ermee om te gaan maar ja hoe vaak wil je op je plaat gaan en hoe vaak kan je weel opkrabbelen om weer verder te gaan lopen, in hoeverre zijn al die trauma's tijdens die levens lessen wel te veel voor jezelf waardoor je zieker word. Ik weet niet hoor of er iemand is die oordeelt over mij zoals een god uit de 3 grootste geloven doet , volgens mij zit er gewoon hele normale logische logica achter bepaalde dingen. Druk je op knopje A dan ga je naar A en niet naar B, daarvoor moet je knopje B indrukken.
 

wim warbout

Bekend lid
Forum lid
Inderdaad kan een regulier therapeut wel verlichting geven als men zichzelf
niet kan begeleiden, dat is waar.
Maar die behandelen enkel het gevolg en niet de oorzaak.

Als je lekkage op het dak hebt kun je wel je plafond witten
maar als je de scheve dakpan weer pas maakt, ben je van het probleem af.
Daarom hou ik rekening met de wet van oorzaak en gevolg ofwel,
actie en reactie.

Maar misschien is ander inzicht ook wel een hulpmiddel want anders (erover) denken is anders leven.
 
A

Anonymous

Gast
Ik ben zelf regressie- therapeut en ik was ook bang voor vliegen. Heb de halve wereld overgevlogen en ineens werd ik bang voor neerstorten. Totdat ik pas geleden besefte dat het neerstorten maar hooguit enkele seconden duurt en nu ben ik niet bang meer.
Niet alles heeft altijd maar een reden in een ver verleden.
 

wim warbout

Bekend lid
Forum lid
Dat vind ik ook Liesbeth, realistisch en nuchter er mee om gaan maakt meestal de goede keuze
in ervaring - mogelijkheden.
 

flowerPower11

Bekend lid
Forum lid
wim warbout zei:
Dat vind ik ook Liesbeth, realistisch en nuchter er mee om gaan maakt meestal de goede keuze
in ervaring - mogelijkheden.
Mijn ervaring met iets zogezegd uit een ander leven...... is dat ik erin door kon draaien, je kan rust vinden om je je vorige leven te herinneren maar ik vond niet echt antwoorden en bleef maar zoeken, want tja een ander had gezegd dat het zo misschien wel kon zijn, tot ik besefte dat ik leef in dit leven en niet het vorige leven dus mijn ervaring kan er wel zijn geweest, maar wat ga je eraan doen in dit leven, hoe ga je in dit leven ermee om?
 

wim warbout

Bekend lid
Forum lid
Dat is ook een goeie F.P.

We moeten namelijk wel bedenken dat we niet die personage van toen zijn,
maar die personage van toen is nu Jij. Dus vooruit kijken en niet terug zien.
Uitzondering is natuurlijk dat men flarden van vorige levens kunnen herinneren die goed waren en/of
informatie hebben gegeven.
 

flowerPower11

Bekend lid
Forum lid
Dank je wel Wim,
Ja prachtig als mensen dat kunnen hoor, echt een hele kunst om dat soort dingen ook te ontcijferen.
 

Synesthetic

Bekend lid
Forum lid
Maakt het nog uit wat voor vliegtuig (straalvliegtuig, propeller, zweefvliegtuig, heli, bouwpakketje, afbeelding) of is het om het even? Als er nou een soort tussen zit waar geen angst voor is, zou je eventueel op die manier kunnen kijken of het iets specifieks heeft. Een fobie kan namelijk vanwege sommige eigenschappen associatief kunnen werken, het kan ergens op lijken, op grond van een gemeenschappelijkheid. Zo was bijvoorbeeld iemand die vroeger thuis mishandeld was, bang voor de manier waarop meeuwen kijken. Denk je op het eerste gezicht van huh, bang voor meeuwen, maar als je ziet hoe die uit hun ogen kijken en je kent iemands achtergrond dan kun je je er tot je verrassing wel enigszins iets bij voorstellen.
 

Synesthetic

Bekend lid
Forum lid
Zoek de 10 verschillen met types vliegtuigen waar de fobie minder of afwezig is: grootte, mate van herrie of misbaar?
 

JustL

Forum lid
Forum lid
Herkenbaar. Als klein meisje rende ik al overstuur naar mijn ouders als er straaljagers of vliegtuigen over kwamen. Ik droomde tot zeker mijn 25e veel over crashen en ben en ik blijf scherp op vliegtuigen in de lucht. Op een of andere manier heb ik altijd nog het idee dat ik getuige ga zijn van een crash. Gek genoeg heb ik geen problemen met in een vliegtuig stappen. Ben daar ook wel eens mee bezig geweest, in therapie benoemd en volgens mijn therapeute ben ik ook ooit neergegaan met een vliegtuig. Ik vond dat idee niet raar, voelde alsof het klopte, maar heb nooit zin gehad om mijzelf daar in te verdiepen of in meditatie daar aandacht aan te besteden. Ik heb het geaccepteerd. Of dit nu uit een vorig verleden komt of dat het iets is uit mijn hele vroege kinderjaren maakt mij eigenlijk niet zoveel uit. Zowieso ben ik gestopt met alles uit te willen filteren en bezig te zijn met verwerken en alles uit te diepen.Het is wat het is. Het gaat zo ten koste van het NU. Nu is er zoveel moois en speelt mijn leven van nu. Ik vind het zonde om dit leven op te offeren en bezig te zijn met vorige levens, voor mij is de meerwaarde er niet. Het NU is zo mooi :)
 

Synesthetic

Bekend lid
Forum lid
Ook hier weer zijn het niet de vliegtuigen op zich als je er gewoon in stapt, maar een bepaald afzonderlijk iets, slechts 1 aspect van alles wat met vliegtuigen te maken heeft. Ik ken bijvoorbeeld ook iemand die zegt bang te zijn voor meeuwen, maar als je doorvraagt blijkt het alleen die streng-achtige blik in hun ogen te zijn.
 

Malsemax

Forum lid
Forum lid
Het zou kunnen zijn dat er in een van je vorige levens iets met je is gebeurd met een vliegtuig...
Om dit probleem te verhelpen zou je eigenlijk op reis moeten gaan met het vliegtuig, en dan al je angsten los te laten. Probeer het eens. Of ga vliegtuigen spotten bij de polderbaan, dan kan je zien dat er niks mis gaat.
Ik hoop voor je dat het beter gaat. Ik zou zeggen probeer het eens :)

-MalseMax
 
Bovenaan