Astraal reizen

NicoleBonnie

Bekend lid
Forum lid
Zijn er hier mensen die mee kunnen praten over uittredingen mee maken of dit wel eens gehad hebben? Zou graag met mensen die hier ervaring in hebben in contact willen komen. Ik heb dit nu een paar keer meegemaakt. En het gebeurd niet in een meditatie maar gewoon onverwachts wanneer ik bijna in slaap val. (Heb wel eens geoefend dit in meditatie te bereiken, maar dit lukt me dan niet of ik heb dan het geduld niet) Mijn eerste ervaring, (iets wat anders dan de recentere) had ik destijds hier gedeeld in DIT topic.

Maar goed vannacht had ik dus weer een ervaring. Ik weet dat we s‘nachts wel eens 'reizen' dus misschien is het zo dat ik het laatste deel daarvan bewust meegemaakt had omdat ik aan het ontwaken was. Ik kan me ook niet herinneren of ik veel geslapen had van te voren maar het was warm, dus waarschijnlijk niet. Ik ben benieuwd of iemand zich in deze beschrijving kan vinden:

Begint met een draaierig gevoel, vooral bij het 3e oog. Dat moet het moment van uittreden zijn, maar met als verschil met wat ik veel lees op internet, heb ik 'mezelf' nog nooit zien liggen. Zien doe ik nooit veel (Afgezien van die eerste ervaring, maar toen had ik naar eigen overtuiging hulp), af en toe wat beelden die ik niet kan verklaren. Hoewel ik deze keer wel meer zag toen ik probeerde de controle te pakken. Ironisch eigenlijk want na mijn vorige ervaringen besloot ik dat ik graag wil leren de controle over mezelf te hebben op dat soort momenten, zelf de vrijheid wil hebben. En zowel Aards reizen als Astraal reizen heb ik op mijn wensenlijstje geschreven :). :(blm):

Zo heb ik geleerd dat wij met onze gedachten veel kunnen realiseren, dus ik bedacht in mezelf dat ik mijn ogen opende om iets te zien. Tijdens dit soort reizen blijf ik me verbonden voelen met mijn lichaam, dus open ik nou de ogen van mijn ziel of die van mijn lichaam? Toen kon ik zien waar ik rondvloog (om het zo maar te noemen): mijn slaapkamer. Het was wel licht, terwijl dit s‘nachts was. Zou dit zijn omdat we als geest geen last hebben van het donker en gewoon door de duisternis heen kunnen zien? Ik bewoog zo snel, dus mijn beeld was zoals het beeld van een slecht gefilmd filmpje.. Ik heb geen rijbewijs dus misschien heeft het sturen hier ook nog wat verbetering nodig haha.o_O[rotf]En af en toe onverklaarbare beelden/droom beelden. Maar dit was wel de eerste keer dat ik even controle had over mezelf, door me in te beelden mijn armen te bewegen (alsof dit vleugels waren, leek me het meest logisch zo te vliegen). :Angels:Dat lukte dus wel even. Dat gaf me wel een goed gevoel, alsof ik toch meer kan dan dat ik af en toe denk. De andere keren kon ik zelf echt niets, behalve het toelaten. Het lijkt me eigenlijk wel gaaf echt vrij astraal te reizen, maar dan buiten deze 4 muren. Ergens waar je 10 uur voor in t vliegtuig moet zitten, heen reizen in een oogwenk: het zou mogelijk kunnen zijn..

Een vraag voor wie dit ook eens heeft meegemaakt: Gebeurd het bij jou ook altijd 2x achter elkaar? Bij mij tot nu toe wel. Elke keer wanneer ik net terug ben in mijn lichaam, gebeurd het nog eens. Maar dan korter. Deze keer riep ik de naam Bonnie. Of ik haar opriep of dat ze er echt was, durf ik niet te zeggen. Beeld ontbrak.. (Het kan ook zijn dat deze 2e ervaring eigenlijk het echte terug keren is, maar dan snap ik niet waarom er een tussenstuk is waarin ik bewust ervaar dat ik terug ben.)

Daarna moest ik echt even terug komen en echt even op staan. (Want anders was het misschien weer gebeurd. Hoe mooi het ook is, raak er niet uitgerust door dus ik wilde graag de rest van de nacht 'gewoon' slapen:Coffee:) Mijn benen voelden nog zwaar. Even opgestaan en gelopen zodat ik even grond onder m‘n voeten voelde. En water gedronken, ook heel belangrijk! En hoewel ik moe was en liever gelijk wilde gaan liggen weer, toch even de ervaring kort opgeschreven.

Phoe nou, het is weer een heel bericht geworden. Zijn er mensen die dit soort ervaringen herkennen?
 
Laatst bewerkt:

Silver

Bekend lid
Forum lid
Ja, ik ben wel eens "ver weg" geweest.
Toen ik ontdekte wat ik deed, schrok ik me de blaren. Ik visualiseerde de plek waar mijn lichaam lag en werd daar vervolgens naar toe terug gezogen. Heel snel, allerlei gebieden door en toen plof was ik weer in mijn lijf.
En verder heb ik er tot zover ik me nu herinner geen ervaring mee, maar kennelijk dus wel in vorige levens, want ik wist onmiddellijk wat ik moest doen om weer in mijn lijf te komen.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik heb er niet zo een ervaring mee, een keer met een reiki behandeling voelde ik dat ik uit mijn lijf trok, ik was er van overtuigd dat ik op de behandeltafel was gaan zitten, maar ze zeiden me dat ik echt alleen maar gelegen had.
En ik heb het een keer ervaren dat ik niet zozeer het gevoel had dat ik mijn lijf uittrok, maar dat ik wel de ervaring had dat ik beneden rondliep terwijl ik op bed lag.
Ik zag mijn telefoon in de boekenkast liggen en zag dat mijn zus een bericht had gestuurd, ik las het, en dacht hoe laat is het, om vervolgens er achter te komen dat ik in bed lag, en helemaal niet beneden rondliep. De volgende dag zag ik dat mijn zus echt op dat tijdstip bericht had en het bericht ook die inhoud had die ik gelezen had, maar het bericht was ongeopend, en ik kon onmogelijk echt beneden geweest zijn.
 

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
De eerste keer dat ik het meemaakte was na mijn eerste inwijding van reiki. Toen was er ook tegen me gezegd dat er van alles kon gebeuren, wat ook het geval was de eerste drie weken. De eerste keer op een maandag nacht voelde ik dat er iemand naast me stond en was ik doodsbang, tweede maandag nacht zag ik een engel/lichtwezen hoog in een hoek van de slaapkamer en de derde keer was ik uit mijn lichaam en zweefde ik tegen het plafond. Ik wilde terug en was ook zo weer in mijn lichaam. Daarna geregeld gehad en ook uit mijn lichaam geweest na eerst heftige trillingen door mijn hele lijf te hebben gehad. Was ik onderweg ergens naartoe maar bang dat ik zou verdwalen dus wilde ik weer mijn lichaam in wat dan ook direct gebeurde. Ik heb toen een boek van Robert Monroe gelezen dat Uittredingen heet en daar veel aan gehad. Zo ben ik te weten gekomen dat je aan een draad vastzit en niet kan verdwalen en altijd weer in je lichaam komt als je dat wilt. Dat was mijn ervaring met uittredingen. Het is uit zichzelf gestopt die trillingen en uittredingen wat ik wel jammer vond want het zou fijn zijn als je overal naartoe kan ‘vliegen’.
 

NicoleBonnie

Bekend lid
Forum lid
Bedankt voor jullie reacties. Leuk om jullie ervaringen te lezen! Ik heb ook nooit een gevoel van angst gehad, altijd van dit is iets moois wat me gebeurd en het kan niet negatief zijn ook al voelde het soms vreemd omdat je het niet gewend bent.

Ik heb toen een boek van Robert Monroe gelezen dat Uittredingen heet en daar veel aan gehad.
Bedankt voor de tip, zal hem morgen eens opzoeken (met wat geluk heeft de bieb hem)
 

Saturnus

Bekend lid
Forum lid
Astraal reizen vind ik een van de interresantste dingen om te doen op spiritueel gebied. Zo ben ik eens na 30 minuten mediteren boven de aarde uitgevlogen. Ik had mezelf destijds goed voorbereid door goed te gaan zitten en mijzelf af te schermen voor andere energien die mijzelf direct terug zouden kunnen brengen. Voor mij een hele bijzondere ervaring waarbij ik hoog boven de aarde uitvloog. De ruimte boven de aarde voelde koud aan, en het was er stil.. doodstil. Ik zou het willen omschrijven als vredig en kill tegelijkertijd. Ik werd er zelfs een beetje emotioneel van, geen idee waarom eigenlijk. Ik kon de sterren zien en de aanwezigheid van entiteiten boven de aarde. Ik kon niet goed begrijpen wat het waren. Toen ik nog verder weg probeerde te gaan richting mars een doelstelling kwamen deze entiteiten voor mij vliegen, alsof ze de route blokeerden. Ik kon door ze heen en dit lukte alleen maakte mij dit misselijk en duizelig. Als ik er aan terugdenk dan krijg ik dit gevoel weer. Ik raakte gedesoriënteerd. Dus ik probeerde om mijzelf sneller te verplaatsen en dit lukte. Toen ik alle entiteiten voorbij was gegaan kreeg ik het gevoel dat ik heel ver was gegaan en niet goed wist hoe ik verder moest navigeren richting andere planeten (zoals Mars). Ik denk dat ik tussen de 20 en 40 duizend kilometer heb afgelegd. Vanaf dat punt had ik een normaal tempo ongeveer 6 km p/u denk ik (normaal loop tempo).
Hoe verder ik ging hoe langzamer. Op een gegeven moment ben ik mijzelf terug gaan begeleiden, hier heb ik wel de tijd voor genomen.
 

NicoleBonnie

Bekend lid
Forum lid
Astraal reizen vind ik een van de interresantste dingen om te doen op spiritueel gebied. Zo ben ik eens na 30 minuten mediteren boven de aarde uitgevlogen. Ik had mezelf destijds goed voorbereid door goed te gaan zitten en mijzelf af te schermen voor andere energien die mijzelf direct terug zouden kunnen brengen. Voor mij een hele bijzondere ervaring waarbij ik hoog boven de aarde uitvloog. De ruimte boven de aarde voelde koud aan, en het was er stil.. doodstil. Ik zou het willen omschrijven als vredig en kill tegelijkertijd. Ik werd er zelfs een beetje emotioneel van, geen idee waarom eigenlijk. Ik kon de sterren zien en de aanwezigheid van entiteiten boven de aarde. Ik kon niet goed begrijpen wat het waren. Toen ik nog verder weg probeerde te gaan richting mars een doelstelling kwamen deze entiteiten voor mij vliegen, alsof ze de route blokeerden. Ik kon door ze heen en dit lukte alleen maakte mij dit misselijk en duizelig. Als ik er aan terugdenk dan krijg ik dit gevoel weer. Ik raakte gedesoriënteerd. Dus ik probeerde om mijzelf sneller te verplaatsen en dit lukte. Toen ik alle entiteiten voorbij was gegaan kreeg ik het gevoel dat ik heel ver was gegaan en niet goed wist hoe ik verder moest navigeren richting andere planeten (zoals Mars). Ik denk dat ik tussen de 20 en 40 duizend kilometer heb afgelegd. Vanaf dat punt had ik een normaal tempo ongeveer 6 km p/u denk ik (normaal loop tempo).
Hoe verder ik ging hoe langzamer. Op een gegeven moment ben ik mijzelf terug gaan begeleiden, hier heb ik wel de tijd voor genomen.
Wauw wat een mooie ervaring zeg! En vraag je dan ook hulp van gidsen en engelen bij het afschermen voor andere energieën?
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Toen ik nog verder weg probeerde te gaan richting mars een doelstelling kwamen deze entiteiten voor mij vliegen, alsof ze de route blokeerden. Ik kon door ze heen en dit lukte alleen maakte mij dit misselijk en duizelig. Als ik er aan terugdenk dan krijg ik dit gevoel weer. Ik raakte gedesoriënteerd. Dus ik probeerde om mijzelf sneller te verplaatsen en dit lukte. Toen ik alle entiteiten voorbij was gegaan kreeg ik het gevoel dat ik heel ver was gegaan en niet goed wist hoe ik verder moest navigeren richting andere planeten (zoals Mars). Ik denk dat ik tussen de 20 en 40 duizend kilometer heb afgelegd. Vanaf dat punt had ik een normaal tempo ongeveer 6 km p/u denk ik (normaal loop tempo).
Hoe verder ik ging hoe langzamer.
Ik vraag mij hierbij iets af. Als we steeds begeleid worden en geleid worden door entiteiten die kennelijk beter weten wat goed voor ons is dan wij zelf in al onze onervarenheid op dergelijke vlakken, waarom kreeg je dan de drang juist hen te negeren en je er in feite boven te plaatsen. Het maakte je zelfs misselijk en duizelig, een signaal dat het niet goed voor je was, en toch ging je door. Wat vertelt jou dat over jezelf?
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik vind het wel mooie nadenkers.
Als ik terugdenk aan dat moment dat ik het idee had beneden rond te lopen terwijl ik in bed lag, is het voor mij meer een ervaring geweest waarbij mijn geest schijnbaar ergens anders was maar nog wel in mijn lijf aanwezig was. Misschien omdat ,dat beter bij me voegt?
Ik ben ook ergens wel bang dat ik bij een echt lijfelijke uittreding kotsmisselijk of duizelig wordt. Ik heb onwijs last van wagenziekte, last met hoogte en ruimte vrees, heel snel duizelig. Ik vraag me af of als ik mijn lijf uitschiet en ik hang ergens aan het plafond ik niet heel erg misselijk raak. Als je mij twee keer ronddraait sta ik al op spugen.
Misschien heeft het er mee te maken dat ik dan mijn lijf niet goed loslaat? Ik heb geen idee, ik ben in ieder geval erg gevoelig voor duizeligheid en misselijkheid wanneer ruimtes veranderen.
Ik zie het niet altijd als negatief iets. Ik kan ook misselijk of duizelig raken als er teveel mensen in een ruimte zijn of ik teveel prikkels opneem, terwijl ik de mensen om me heen prima vind.
Ik denk dat we bij energieveranderingen sowieso ervaringen kunnen krijgen als duizeligheid, omdat we aan sommige energie moeten wennen, en elk lijf -geest reageert daar anders op.
Als mijn Gids aanwezig is voel ik me nooit misselijk of duizelig, maar ik denk dat die de prikkels ook weet te doseren en zich aanpast aan mij. Ik geloof er ook wel in dat als ik doodga ik daarbij geholpen wordt en niet duizelig rondloop, maar ik krijg wel min of meer het idee dat lijfelijk uittreden voor mijn systeem niet goed is, en ze dan niet die energieverandering begeleiden bij mij.
 

NicoleBonnie

Bekend lid
Forum lid
Het is inderdaad fascinerend allemaal. Ik heb ook wel eens gehad dat ik mijn slaapkamer dat ik in mijn kindertijd had weer helemaal voor ogen had, of dat ik snachts opstond om naar de wc te gaan maar aan de andere kant van de kamer naar de deur zoek (dan zit ik ook met m'n oude kamer in m'n hoofd)

Als kind vast meer van die ervaringen gehad, al herinner ik me die veel niet. Kan me wel vaag herinneren ooit wakker te zijn geworden in t bed van m'n ouders en een keer dat ik even in een totaal ander huis/omgeving was. En dat voelde veel echter dan een droom.

Ik ben ook ergens wel bang dat ik bij een echt lijfelijke uittreding kotsmisselijk of duizelig wordt. Ik heb onwijs last van wagenziekte, last met hoogte en ruimte vrees, heel snel duizelig. Ik vraag me af of als ik mijn lijf uitschiet en ik hang ergens aan het plafond ik niet heel erg misselijk raak. Als je mij twee keer ronddraait sta ik al op spugen.
Misschien heeft het er mee te maken dat ik dan mijn lijf niet goed loslaat? Ik heb geen idee, ik ben in ieder geval erg gevoelig voor duizeligheid en misselijkheid wanneer ruimtes veranderen.
Misselijkheid heb ik niet. (hoewel ik dat wel vaker heb gehad in een boot of kermisattractie) Maar wel dat het lijkt alsof alles in je hoofd draait. Dat is wel een gevoel waar ik wel nog meer gewend aan wil raken.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik heb geen idee hoe het allemaal zit, ik heb wel het idee dat ik naar vorige levens terug kan reizen, en er voor mijn gevoel dan ook echt rondloop, of dat ik naar stukken uit mijn jeugd ga. Dat als ik me heel erg concentreer op een vriend of vriendin of familielid, ik bij hun in de kamer lijk te zijn, en soms zelfs weet wat ze dan aanhebben of aan het eten zijn. Maar ik weet niet of dit met een ander iets te maken heeft, iets helderziend of weten. Ik heb het niet dat ik mezelf zie liggen of tegen het plafond hang, dus ik denk dat ik dan evengoed nog in mijn lijf zit, als ik me verplaats naar een andere omgeving. Ik heb wel een keer gehad dat ik dacht dat ik doodging, maar dat was geen misselijk gevoel, en ook niet echt draaiende, ik steeg toen boven mijn lijf uit, en voelde alleen maar warmte. Maar ik heb op de een of andere manier het idee als ik er bewust uit probeer te stappen, ik beroerd raak.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik las ergens

Om uit te treden moet je lichaam in slaap vallen en je geest wakker blijven.

Ik denk dat het daarom bij mij werkt als ik slaap, of in half slaap lig, of even uit lig te rusten op de bank. En niet als ik denk ik ga het proberen.
Daarom had ik denk ik toen met de reiki ervaring ook het idee dat ik was gaan zitten terwijl ik lag, omdat ik me dan helemaal niet met mijn lijf bezig hou en het eruit gaan.
Ik lees veel over bewuste uittredingen, en ik denk dat, dat bij veel mensen werkt, maar bij mij niet...
Ik denk dat het ook te maken heeft met levenslessen omtrent je lijf en plek op aarde of het voor iemand weggelegd is of niet.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Dan heb ik een andere vraag.
Ik kan heel gemakkelijk visualiseren in die zin zoals ik eerder vaker deed. Er wordt een nieuw huis gebouwd en je ziet nog steeds een braakliggend terrein dat je al meerdere malen hebt bezocht. Dan kan ik later thuis heel gemakkelijk mijzelf die omgeving weer voor de geest halen en alles invullen alsof het al bestaat. Ik kan mijn tuin indelen en zelfs beplanten, vijver maken, waterval bouwen, terras bouwen, paden maken, allemaal in mijn gedachten. En later wordt het ook exact zo.
Ik kan mijzelf al in dat huis wanen alsof het al ingericht is en alsof ik een VR-bril op heb door het huis lopen en alles vanuit diverse hoeken bekijken. Overigens bestonden in die tijd VR-brillen nog niet dus ik kan niet aan een dergelijke ervaring refereren.
Ik kan zelfs rond het huis zweven en vanuit de lucht het huis bekijken van alle kanten terwijl ik er nooit gezweefd heb.

Is dit gewoon een knap stuntje van de geest of heeft dit wellicht ook met het verplaatsen van de eigen energie te maken, vergelijkbaar met uittreden?
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ja of misschien een helderweten. We weten misschien diep van binnen allang wat voor dingen er gaan plaatsvinden omdat we zelf al uitgekozen hebben voor we geboren werden?
 

NicoleBonnie

Bekend lid
Forum lid
Ik las ergens

Om uit te treden moet je lichaam in slaap vallen en je geest wakker blijven.

Ik denk dat het daarom bij mij werkt als ik slaap, of in half slaap lig, of even uit lig te rusten op de bank. En niet als ik denk ik ga het proberen.
Daarom had ik denk ik toen met de reiki ervaring ook het idee dat ik was gaan zitten terwijl ik lag, omdat ik me dan helemaal niet met mijn lijf bezig hou en het eruit gaan.
Ik lees veel over bewuste uittredingen, en ik denk dat, dat bij veel mensen werkt, maar bij mij niet...
Ik denk dat het ook te maken heeft met levenslessen omtrent je lijf en plek op aarde of het voor iemand weggelegd is of niet.
Als ik het probeer is het me ook nog nooit gelukt. Het gebeurd idd vlak voor of na de slaap.

Dan heb ik een andere vraag.
Ik kan heel gemakkelijk visualiseren in die zin zoals ik eerder vaker deed. Er wordt een nieuw huis gebouwd en je ziet nog steeds een braakliggend terrein dat je al meerdere malen hebt bezocht. Dan kan ik later thuis heel gemakkelijk mijzelf die omgeving weer voor de geest halen en alles invullen alsof het al bestaat. Ik kan mijn tuin indelen en zelfs beplanten, vijver maken, waterval bouwen, terras bouwen, paden maken, allemaal in mijn gedachten. En later wordt het ook exact zo.
Ik kan mijzelf al in dat huis wanen alsof het al ingericht is en alsof ik een VR-bril op heb door het huis lopen en alles vanuit diverse hoeken bekijken. Overigens bestonden in die tijd VR-brillen nog niet dus ik kan niet aan een dergelijke ervaring refereren.
Ik kan zelfs rond het huis zweven en vanuit de lucht het huis bekijken van alle kanten terwijl ik er nooit gezweefd heb.

Is dit gewoon een knap stuntje van de geest of heeft dit wellicht ook met het verplaatsen van de eigen energie te maken, vergelijkbaar met uittreden?
Dit is toch met je gedachten creëren? Gedachten zijn heel sterk toch? Visualiseren wil ik ook meer gaan doen, gaan oefenen. Is het eigenlijk te vergelijken met fantaseren? Het is niet dat ik de beelden dan echt 'zie', maar ik ben niet zo heel visueel ingesteld.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Dit is toch met je gedachten creëren? Gedachten zijn heel sterk toch? Visualiseren wil ik ook meer gaan doen, gaan oefenen. Is het eigenlijk te vergelijken met fantaseren? Het is niet dat ik de beelden dan echt 'zie', maar ik ben niet zo heel visueel ingesteld.
Ja, in zekere zin zou je het kunnen vergelijken met fantaseren. Visualiseren is gebaseerd op je een situatie voorstellen alsof het werkelijkheid is. Meestal is dat gemakkelijker met vaststaande onderwerpen waarvan de vorm, kleur, lichtval e.d. je bekend zijn, of persoonlijke bijzonderheden wanneer dit een levend wezen betreft. Je zou je kunnen voorstellen dat een koffiebeker die op dit moment in de keuken staat nu voor je op de tafel staat, waarbij ook de hoek waarop het licht erop valt en de mate van daglicht kloppen met je werkelijkheid.
Met bijvoorbeeld dierencommunicatie werk je ook met visualisatie om contact te maken met het bewuste dier. Het dier pikt dan je gedachten op en zo komt dan dieper contact met het werkelijke dier tot stand via telepathie waarbij je in beeldvorm boodschappen kunt overbrengen of kunt ontvangen die dan weer geïnterpreteerd kunnen worden naar begrijpelijke taal.

Wanneer ik mij een huis met tuin voorstel dan kan ik uiteraard bouwen op een overvloed aan beelden die in mijn gedachten zijn opgeslagen die ik in de loop der tijd vergaard heb. Gordijnen in een stof en tint die mij bevalt of andere raamdecoratie, evenals vloertegels, wanddecoratie, de structuur op de muren, de ligging van de woning ten opzichte van de windrichtingen waardoor ik weet hoe het licht naar binnen zal vallen, de diepte, en mijn persoonlijke voorkeuren. Evengoed door tuinier ervaring heb ik een idee van planten en stenen en bestrating of de inrichting en vorm van een vijver en waterval e.d.
 
Laatst bewerkt:

Saturnus

Bekend lid
Forum lid
Wauw wat een mooie ervaring zeg! En vraag je dan ook hulp van gidsen en engelen bij het afschermen voor andere energieën?
Dankje Nicole [zon]
Dit heb ik inderdaad gedaan. Voelde je dit aan?

Ik vraag mij hierbij iets af. Als we steeds begeleid worden en geleid worden door entiteiten die kennelijk beter weten wat goed voor ons is dan wij zelf in al onze onervarenheid op dergelijke vlakken, waarom kreeg je dan de drang juist hen te negeren en je er in feite boven te plaatsen. Het maakte je zelfs misselijk en duizelig, een signaal dat het niet goed voor je was, en toch ging je door. Wat vertelt jou dat over jezelf?
Om deze inzichten op te doen ben ik nog iets verder gegaan. Uiteindelijk kan ik ook dit inzicht nu met jullie delen. Ik zeg altijd "Doe waar jij je goed bij voelt en stop wanneer je aanloopt tegen je eigen grenzen" Hoe ver je gaat en kunt gaan is per persoon verschillend.

Bij mij werkt het ongeveer zo;

1 beheersing
2 verkenning
3 nieuwe ervaring
4 persoonlijke grens

Bij deze reis heb ik een stapje in 4 gezet. Achteraf gezien ben ik heel blij met deze bijzondere ervaring.

Waar ik heel benieuwd naar ben, hoe ben je tot deze vraag gekomen Pendel?
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Als ik het probeer is het me ook nog nooit gelukt. Het gebeurd idd vlak voor of na de slaap.Dit is toch met je gedachten creëren? Gedachten zijn heel sterk toch? Visualiseren wil ik ook meer gaan doen, gaan oefenen. Is het eigenlijk te vergelijken met fantaseren? Het is niet dat ik de beelden dan echt 'zie', maar ik ben niet zo heel visueel ingesteld.

Maar niet iedereen hoeft ook visueel ingesteld te zijn om te creeren.
Je kunt je voorstellen dat je in een bos loopt. De een zal.het dan ook voor zich zien, de bomen, de lichtinval. De ander zal het meer horen, het ritselen van bladeren bijvoorbeeld. Weer een ander ruikt de bosgeur in gedachten. Weer een ander voelt de bomen, de grond. Bij een ieder is iets anders sterker.
Bij mij werkt het iets willen creeren, het sterkste door het gevoel te voelen en op te roepen dat ik heb alsof iets er al is. En maar een enkele gedachte de lucht in te zenden.
 
Laatst bewerkt:

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Waar ik heel benieuwd naar ben, hoe ben je tot deze vraag gekomen Pendel?
Ik baseerde het op de tekst die je eerder schreef en die ik citeerde.

Ik kon de sterren zien en de aanwezigheid van entiteiten boven de aarde. Ik kon niet goed begrijpen wat het waren. Toen ik nog verder weg probeerde te gaan richting mars een doelstelling kwamen deze entiteiten voor mij vliegen, alsof ze de route blokeerden. Ik kon door ze heen en dit lukte alleen maakte mij dit misselijk en duizelig. Als ik er aan terugdenk dan krijg ik dit gevoel weer. Ik raakte gedesoriënteerd. Dus ik probeerde om mijzelf sneller te verplaatsen en dit lukte. Toen ik alle entiteiten voorbij was gegaan kreeg ik het gevoel dat ik heel ver was gegaan en niet goed wist hoe ik verder moest navigeren richting andere planeten (zoals Mars). Ik denk dat ik tussen de 20 en 40 duizend kilometer heb afgelegd. Vanaf dat punt had ik een normaal tempo ongeveer 6 km p/u denk ik (normaal loop tempo).
Hoe verder ik ging hoe langzamer. Op een gegeven moment ben ik mijzelf terug gaan begeleiden,
Voor mij voelt het een beetje alsof je de Goddelijke begeleiding die ook ons pad bepaalt dan een beetje in de wind slaat. Ook je laatste zin "Op een gegeven moment ben ik mijzelf terug gaan begeleiden" komt op mij over alsof je niet op de Goddelijke begeleiding of gidsen vertrouwt terwijl juist dergelijke ervaringen voor ons mensen geheel anders zijn dan voor gidsen of engelen voor wie die wereld heel gewoon is en waarvan nog heel veel te leren is. Want is het niet ook juist belangrijk open te staan voor de signalen die we krijgen?
 

Saturnus

Bekend lid
Forum lid
Ik kreeg er een vreemd gevoel bij om me hoog boven de aarde te laten begeleiden door iets wat niet vertrouwd aanvoelt. Zo'n gevoel is moeilijk te omschrijven maar heeft wel een rol gehad in mijn beslissing. Wellicht kan ik een soort gelijk gevoel opwekken d.m.v een afbeelding waarvan ik denk dat het in de buurt komt.. niet schrikken..

1234

Dit soort entiteiten zijn voor mij heel onbekend, ik was ze liever niet tegengekomen zeg maar.
 
Bovenaan