aprilbloesem

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Nee, ik heb dat niet gevraagd. Het overrompelde me eigenlijk.
Heel begrijpelijk - als het een is ervaring die je regelmatig hebt op die manier, .... dan kun je daar op anticiperen.....dan kijk je niet raar op, ben je niet verbaasd of vraag je je niet af wat of wie dat was...... dan kun je in de ervaring mee gaan (en bijvoorbeeld vragen wie het is).
Maar ja, 100% zeker weten doe ik het nog steeds niet, maar afscheid nemen heb ik al heel lang geleden gedaan, vergeven ook.
Als het contact bij leven bijzonder ging , is het helemaal niet gek, dat dit ook apart ging (anders dan je van een ander zou verwachten ;) ).


Ik heb heel vroeger (ten tijde van mijn scheiding ) mijn oma op bezoek gehad..... ,of iemand die dezelfde uitstraling/energie had, met het zelfde verhaal..... ik heb geen idee - want zeker hoe meer ik er over na ging denken - kon ik het me gewoon niet voorstellen.
Mijn Oma was nooit een leuke, lieve Oma en een band met haar hebben we nooit gehad, dus het was eigenlijk heel vreemd dat juist zij dan kwam om te troosten (een voorbeeld, zij kocht chocolaadjes bij de supermarkt om de hoek en kwam binnen en gooide ze op de tafel, 'voor jullie' ... het was kerst ;) - en toen mijn jongste zusje geboren werd, stuurde ze een kaartje met felicitaties voor een jongen - mijn Oma was een zeer geëmancipeerde dame, wat vrij bijzonder was in die tijd - geboren in 1898 - die in haar eigen wereldje leefde en schilderen het belangrijkste vond dat er bestaat - en muziek maken en omdat wij niet echt overduidelijk talent hadden, kon ze niet zoveel met ons, de kleinkinderen).
Maar goed, ik weet het niet......maar de boodschap was duidelijk. En ik denk dat het uiteindelijk daar om gaat.
 
Bovenaan