DVDV

Nieuw lid
Forum lid
Hoihoi


Ik heb een Amethist bol en een Bergkristalle bol .
Af en toe reinig ik ze een half uurtje onder de stromende kraan . De bergkristal leg ik dan een hele dag in de zon om op te laden . Daarna leg ik de Amethist en bergkristal naast elkaar onder m'n kussen zodat ook de Amethist opgeladen word .


Alleen heb ik ook een grote Amethist geode .
Deze staat op de vensterbank in het zonnetje . Nu weet ik dat een Amethist niet in de zon mag omdat hij dan verkleurd maar de zon schijnt op de achterkant tegen de steen en niet op de paarse kristallen .
Maar word de geode ook opgeladen als de zon op de achterkant van de steen schijnt of moet ik een bergkristal kopen om hem op te laden ?
 

Cherry88

Bekend lid
Forum lid
Edelstenen/mineralen kun je op verschillende manier opladen, Amethyst bijvoorbeeld vind het ook fijn in maanlicht.
Nu hoeft dit niet perse met volle maan te zijn (maar dit werkt vaak wel het sterkste).
Je kunt de Amethyst bij volle maan (3 nachten ervoor en 3 nachten erna werkt ook prima), juist wel met de kristallen naar buiten toe draaien zodat deze een nacht lang op kan laden :)
Dan draai je deze s ochtends gewoon weer terug met zijn rug naar de zon en heb je een mooie opgeladen geode :)
 

DVDV

Nieuw lid
Forum lid
Klopt maanlicht kan ook .


Alleen woon ik op de 2e verdieping en komt het maanlicht niet bij mijn raam naar binnen . Ik heb een heeeel klein balkon die omringt is door hoge gebouwen . Opladen in maanlicht gaat in mijn geval niet werken helaas .
 

Cherry88

Bekend lid
Forum lid
De energie van de maan kan overal komen, niet zozeer alleen als het licht er daadwerkelijk op schijnt (zelfs als het zwaar bewolkt is en je ziet de maan niet, dan nog verspreid de energie zich), dus echt direct in het maanlicht staan is niet noodzakelijk, dan zou je m bijvoorbeeld voor alle zekerheid 2 of 3 nachtjes ervan kunnen laten genieten in plaats van 1 :)
 

Cherry88

Bekend lid
Forum lid
gouwepeer zei:
Eenmaal per maand moet men amethist in warm stromend water of tussen hematiettrommelstenen opladen.
--> bron <--
Niks ten nadele van jouw informatie of bron, maar voor zover ik geleerd ben is hematiet vooral bestemd om te ontladen, negativiteit weg te halen.
Vaak wordt dit gebruikt om de stenen dus te reinigen, voor het daadwerkelijke opladen wat vaak gedaan wordt met bergkristal of zon/maan energie :roll:
 

Fiana

Bekend lid
Forum lid
Ik zou fijn gewoon zelf voelen of je amethist opgeladen moet worden of niet. En vóór opladen is het handig om te ontladen. Met een grote geode kan dat dus lastig worden. Ik heb zelf altijd een voorkeur voor water, geen idee hoe groot je geode is.
Anders zou je hem ook op een bak met aarde kunnen zetten af en toe misschien, om te ontladen dus, en dan ook die boodschap meegeven. De aarde daarna niet voor planten gebruiken. In het park dumpen ergens kan wel.

Om op te laden, dan draai je hem toch gewoon een uurtje om, zodat ie wél in de zon staat? Zo snel verschiet het nou ook weer niet, hoor.

En verder gewoon voelen of het nodig is, want amethist wordt zélf gebruikt om andere stenen op- en te ontladen. Ligt er een beetje aan hoeveel hij moet werken of niet, en waarop.

En nog wat: Een HALF uur onder STROMEND water????? Sorry, niet bepaald milieuvriendelijk en ook finaal onnodig. Leg ze gewoon in een grote schaal water, glas of aardewerk, voorkeur glas. Géén plastic!!
Als er bubbeltje opkomen, het water verversen tot er geen of nagenoeg geen bubbeltjes meer op komen. Gemiddeld genomen is 12-24 uur voldoende, maar 48 uur is ook geen enkel punt. Als er heel veel bubbeltjes op blijven komen, is het handig ze daarna in aarde te stoppen. Géén potgrond, dat is te zuur. GEwone tuinaarde. Ook 12-48 uur er in laten liggen. Als je ze daarna snel door een vlam haalt, met de nadruk op snel, zijn je kristallen helemaal grondig gezuiverd.
Opladen kan dan in de zon/maan. Zolang ze maar niet donker staan.
 
Bovenaan